2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
güle üle kullansın... beyaz olan bende de var :)

Teşekkürler. İlk çocuk olunca insan neyi nasıl yapacağını şaşırıyor :) O zaman çok pahalı hastane çıkışı almak mantıksız oluyor di mi? Çok fazla kıyafet var uygun mu almalı yoksa pahalıların bi farkı var mı açıkçası kararsız kalıyor insan...

Hızlı çalışıyorlarmış baya gerçekten yarına doğursak yetiştirecekler yani

Ben markadan ziyade %100 pamuk olmasına dikkat ediyorum kendi açımdan..
Giyemeden büyüyor diyor herkes.
İleride daha sık giyeceğin şeylerin daha dayanıklı olması daha iyi olur tabi, yıka yıka giydir mantığında.
Ama şuan ben dediğim gibi uygun ve pamuklu olmasını tercih ediyorum daha çok.

Bence kumaş kalitesi önemli. Az da giyse çokta giyse bebeği rahat ettirecek kıyafetler gerekiyor. Yüzde yüz pamuk olması iyi ama bazen pamuk cinsi itibariyle sert oluyor. Bu nedenle ben genelde etiket okuma dışında dokunurum alırkende. 1 kerede giyecek olsa benim için önemli tenine deyen ürün.
Ama şu durumda mecburen herseyi netten aldım. Ama bu defada bildiğim gğvendiğim markalardan aldım bakalım.
Aziz bebe
Avva
Kanz
Chicco
Hm aldım. En son gaza gelip bide minicityden sipariş verdim ama 1 parça oda bilmediğim için fazla alamadım

Öğlen oldu kız
1 saat geri burda 10'da uyanıyorum mesai yoksa sonra eşimin kahvaltıyı hazırlamasını bekliyorum. çünkü ben bi prensesim sonra kahvaltı yap toparlan derken ancak 12'de açıp bakıyorum ne var ne yok :)

Günlük tutanınız var mı? Tutmuyorsanız öneririm. Günlük dediğim de hafta hafta yazıyorum, hissettiklerimi, olanları, doktor randevularını. Sonra okuyunca güzel oluyor. Bir keresinde 2, 5 cmmiş kızım, 1 ay ara vermişim yazmaya 12.5 cm olmuş. :) Günlük hamilelik günlüğü diye başladı, corona günlüğüne döndü ama olsun ileride belki temize çekip hediye olarak kızıma veririm diye düşünüyorum. Çok hoş olmaz mı o daha anne karnındayken dışarıda neler yaşadığımı, neler yaşandığını bilmesi. Ben anneme hep soruyorum, ne bileyim kızım şöyleydi böyleydi diyor, pek bir şey anlatamıyor, çünkü hatırlamıyor.

Son olarak ben 7 aylık doğmuşum. Annem biz o zaman haftayla saymazdık, 7'nin sonlarındaydın diyor. Sanırım 29, 30'a tekabül ediyor. 1 ay küvözde kalmışım doğumdan sonra. Bundan mıdır bilmem , erken doğum hikayelerinin çok karşıma çıkmaya başlamasından mı bilmem son zamanlarda kabuslarım coronadan, erken doğum temasına geçiş yaptı. -.-

İnsanın ilk gebeliğinin olması heyecan verici olmakla beraber belirsizliklerden ötürü endişe de verici. Yaşadığın bir şeyin, normal olup olmadığını bilmediğin için sürekli vücudunu dinliyorsun, sürekli araştırıyor, soruyorsun. Hamilelik dönemiyle başlıyor, doğum için de bebek bakımı için de aynı şey geçerli. Tecrübeli olanlar emnim bu kadar evhamlanmıyodur.

Güle güle giysin minik:) ben de minicityden 8 Li setlerden aldım hatta büyük geldi gözüme, bir de lcw den 0-1 ay aldım gayet rahat giyer zaten 0-3 ay oluyor 50-56 cm, bebekler de genelde 50 cm civarı doğuyor ilk aylar rahat rahat giyer

Ben hamilelik günlüğü almıştım. Onu kullanıyorum. Detaylı olmasa da yazıyorum kendi çapımda karalıyorum beni mutlu ediyor. :)
Diğer yazdığına gelirsek evet tecrübe bir şeylerin farkında olmayı sağlıyor ancak bebelerimizi şuan ne görebiliyoruz ne duyabiliyoruz ne de ne durumda olduğunu bilebiliyoruz.
Ve haftalara göre korkuların değişmesi annelik iç güdüsünden kaynaklanıyor bunun ister 1. ister 10. hamilelik olsun pek değişeceğini sanmam.
Mesela ilk başlarda düşük korkusu, sonra acaba kalbi durdu mu korkusu, bir sorunu var mı diye paranoyak olma..
Hareketleri az olursa endişelenme, çok olursa tekrar endişelenme..
Erken doğum korkusu.. Bunlar hep ortak haftalar ilerledikçe duruma göre şekil alan değer verme duygusundan kaynaklanıyor bence.
Son aylarda da endişemiz önce doğum sonra da doğum sonrası bakımları olacak mesela.
Ay ay değişiyor hem öğreniyoruz hem onlarla birlikte olgunlaşıyoruz, sabrı öğreniyoruz, yeni duygular tadıyoruz.
Öyle işte..

Gerçekten öyle ben de ilk gebelikte çok tedirgindim, gerçi öncesinde iki düşüğüm olmuştu belki de ondan öyleydim, hep acabalar vardı, azıcık tekmesi azalsa hissedemesem hemen tatlı bişeyler yerdim, müzik dinletirdim hareket varsa ohh olmazsa içim içimi yerdi, her WC ye gittiğimde telaş olurdum kanama vs olacak mı diye. Deneyimli olunca az çok beklentiler olacaklar belli biraz daha sakin oluyorsun ama yine de o tedirginlik kaybolmuyor, her hamilelik ayrı heyecan ayrı bir endişe hali

Kızlar çıktım cok sukur buyuk bi problem yok. Sadece bobreklerden biri orta dedi. 3 un altinda olsa guzel olurdu 3.4 seninki ama buna hastalik demem icin 6 nin uzerinde olmasi gerekirdi oyle bisey diyemem doktorun takip eder ama %1 oranda bile bisey çıkmaz yani dedi.
Bide plesanta biraz asagida kendini cok yorma dedi

Hadi gözünüz aydın, bu da böylece geçmiş olsun diyelim :)

Canım hadi gözün aydın.

Ben sanırım orta okuldan beri kendime mektuplar yazıyorum, bazen uzun aralar veriyorum, bazen daha sık. Günlük diyemem :) Son yıllarda daha çok gezi günlüğü gibi yazmaya başladım, ama sabit defter olunca yazasım gelmiyordu

Kızım sağ olsun, hamileliğimi öğrendiğim günden sonra yine aldım kalem kağıdı elime, ona mektuplar yazmaya başladım :) Aklı erince vereceğim hepsini ona, ama eminim ben o zaman da ona yazmaya devam edeceğim.
Edebiyata çok düşkündüm, hatta şiir yarışmalarında derecelerim vardır ama bırakmıştım. Sanırım ilham kaynağımı buldum ❤
Bence siz de kesinlikle ona vermek üzere hazırlayın, bundan güzel ne bırakılabilir ki ona geçmişten

Dediğiniz gibi ilk gebelik diye midir, bilinmezlikler bile heyecan veriyor. Ama eminim hepsinin tadı ayrıdır :) Ablalarımdan biliyorum, 2. gebeliklerinin sonlarına doğru geride kalanları düşünme psikolojisine girmişlerdi. Bana bir şey olsa arkada evladım var gibisinden..

Biz hep iyi düşünelim iyi olsun her şey, hepimiz için

Hadi gözün Aydın canım
Darısı henüz ayrıntılıya girmemiş arkadaşlarımızın başına

Yok mu foto :O Foto isteriiiiiz

Ben de gunluk, daha dogrusu haftalik yaziyorum :) o hafta neler oluyormus, ben neler yasiyorum gibi. Araya da internetten yada kitaptan ogrendigim seyleri not ediyorum. Dogum, emzirme, bebek bakimi gibi gibi :) hem 2. Gebelige ani kalir dedim

Günaydın kızlar
gözün aydın gönlünü ferah tut :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…