Şeker yüklemesinde şekerim sınırda çıktığı için endokrin ve diyetisyen kontrolündeyim. diyetisyenin vermiş olduğu diyet programını harfiyen uyguluyorum ve hiç bu kadar ekmek türetmiyordum doğrusu. Evet doğru tatlı tüketmiyorsun şeker ve türevleri yağ yok ama ekmeği her öğünde 2 dilim ekmek tüketiyorum tam buğday yada tam tahıllı olmak koşuluyla. 3 ana 3 ara 6 öğün yiyorum ve dolu dolu. ilk diyete başladığmda ben bunları yeyince 20 kilo alırım haftada diyordum çünkü hep yiyorum gün içinde ama kilo almamışım hatta 1 kilo vermişimAç kalmak size ve bebeğe iyi gelmeyecektir bununla ilgili diyetistenden yardım almanız daha iyi olabilir.
Bez paketlerinde adetler değişebiliyor o yüzden paket değil adet olarak cevap vereyim.Merhaba kızlar, iki hafta önceye kadar bebişe hiç bir şey almamıştım, geçen hafta internetten kıyafetlerin tamamını satın aldım, kıyafet eksiğim bitti sayılır( minicity ürünleri hem pamuk hemde yumuşacıktı , h&m, boynerden, e bebekten aldım hepsini), ama elimdekiler yeterli mi onları bilemiyorum tabi, tamamen tahmini. beşiğini de aldım , sıra bebek arabasında. Bu hafta bez ve bakım ürünlerini almayı planlıyorum, tecrübeli annelere bir sorum olacak ; yeni doğan bezinden ne kadar almak gerekiyor birde süt pompası biberon yeni doğan için gerekli aciliyeti olan ürünlerden mi ? yada muhakkak olmalı dediğiniz bir ürün var mı kızlar ?
Ateş ölçer ben plusmed temassız almıştım bir kaç kere de paylaştım. Su ve oda sıcaklığı da ölçebiliyor. Ben aldığımda 140 TL idi şuan 750 liralardaKızlar ateş olcer ve burun aspiratoru ne aldınız braun markasına bakıyorum ikisinde de ama çok kararsizim çok zormus ya karar vermek
Şöyle söyliyeyim cnm meyve yediğinde yanında muhakkak yoğurt veya 2 kibrit kutusu peynir tüketmeye çalış, sizi de endokrinoloji mi takip ediyor yoksa farklı bir branş doktoru mu, endokrin daha titizlikle davranıyor gebe olduğumuz için. şeker yüklemesinde 1. saat 180 çıkmıştı, bebeğin suyu sınırdaymış birde, birsürü tahlil yapıp endokrin perinatoloji ve diyetisyen üçgeninde bir oraya bir oraya gidiyorum, hepsi de titizlikle bakıyorlar. gitmiyorsan bir endokrine gitmeni tavsiye ederim, daha güvenilir çünkü. benimde tam sınırda şeker değerlerim 1 haftadır evde diyet yapıp günde 10 kez ölçüm yapıp yazıyorum, dünkü kontrolümde yine sınırda dediler karar veremediler insilüne başlansın mı başlanmasın mı diye, diyete devam edip pazartesi yine gidicem bakalım, kabaca şöyle diyim diyetisyen günlük 2000 kalori almalısın dedi. sabah tam kahvaltımı yapıyorum 8.30 da bitiyor, saat 10 da meyve +yoğurt /12-13 arası öğle yemeği et yada sebze +çorba+yoğurt+salata+2 dilim ekmek/ 15-15.30 meyve +peynir+ceviz/ 18.-18,30 akşam yemeği et yada sebze+çorba+salata+yoğurt+2 dilim ekmek/ 8.30-9 arası meyve+yoğurt, sürekli yiyorum gün içinde ama bu bir dün mesela meyve yerine canım dondurma istedi onu yedim şekerim + ya geçti daha yüksek çıktı. normalde vucudun tepki vermeyeceği şeylere hamilelik sürecinde daha hassas olduğunu söyledi doktor. sadece sebze değil günde bir öğün sebze bir öğün et tüketilmesi bebek için olumluymuş.. alınması gereken tüm herşeyi kararınca almamız gerekiyormuş.Ben ne yaptıklarını bildiklerinden de şüpheliyim de neyse. tokken kan almışlardı her seferinde farklı bir doktor çıkıyor karşıma. bu test hiç hassas değil ki. boşu boşuna kan almışlar dedi. aç gitmiştim gerek görürlerse şeker yüklemesi yaparlar diye. 1 hafta sonrasına randevu verdiler.
Tiroidim sırasıyla 4,10 ve 3.25 çıkmmıştı ve bundan önce iki doktor "sınırda, öyle çok yüksek değil değil. ilaçlık bir durum yok. hamilelikte olur bu kadarı" diye göndermişti. Şimdiki doktor da o testi yinelemek istediğini söyledi. Sonuçlarını da 1 ay sonra açıklıyorlar. onlar aralarında karar verene kadar ben doğurucam.
İlk konuya dönecek olursak, 27. hafta içirisindeyim, her biri ayrı ayar vermeyi biliyor, ama gerçek bir şeker testi yapılmadı. bana yeme dedikleri şeyleri normalde de yemiyor olduğumu fark ettim. bana kola içme diyor. gülesim geldi. hamileyken tek yudum içmedim, hiçbir gazoz türevi, meyve suyu, şekerli içecek tüketmedim. meyveyi yarı yarı eşimle yiyorum yediğimde, çok şekerli gelmesin diye. hani ancak tatlı yememden vurabilirler beni. o da sadece 3 hafta yedim. etrafımdakiler iyi de sen ekstrem bir şey de yemiyorsun abartıyorlar diyor. Hastanenin beni bir diyetisyene yönlendireceğini, bu şekilde organize olabileceklerini düşünmüyorum. ben kendimce elimden geleni yapıcam artık.Dediğiniz gibi kepek çavdar ekmeği alıcam, sebze yemeği ağırlıklı beslenicem. değiştirmeye çalışıcam besin düzenini.
Sağol canım yavaş yavaş artık eksikleri tamamlayim diyorum çok teşekkürlerBir de şimdi baktım satışı varmış. Arkadaşıma da doktoru kendi kullandığı Acura markasını önermiş ateş ölçer olarak. 5 senedir kendi de kullanıyormuş. Kaliteli pil kullandığın sürece birşeycik olmaz demiş. Uygun fiyatlı alternatif arayanlara yazmış olayım.
Dijital termometreler çok uzun sürede ölçüm yapıyor çünkü. Ama tabi ölçümü karşılaştırmak adına evde bulunması da iyi olur bence.
Rica ederim canım.Sağol canım yavaş yavaş artık eksikleri tamamlayim diyorum çok teşekkürler
Gerçekten kararsızlık çok kötü bebek arabasını babam alcak kraft lima travel aldirtcam ama yükseliyor durmadan temmuzda alabileceği için icim yana yana fiyatın yükselişini izliyorum gözlerim kapaliRica ederim canım.
Gerçi çok fiyat farkı yokmuş ya şimdi yine baktım da
Heralde o fiyatı verecek olsam braun kulaktan ölçerlerden alırdım ben
Zaten bi ateş ölçer bir de bebek arabası araştırması yaparken kafayı sıyırmıştım vakti zamanında
Geçmiş olsun size de inşallah ciddi birşey çıkmaz hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi. Ben daha gidemedim malesef bu gece yolculuk yapcam birkaç güne gidicem inşallahMerhaba bgn bende detaylıda aynı seyleri söylediler eko cekilmedi ama sorun olmaz dedi radyoloji uzmanı bende korktum biraz sizde son durum nedir
Şöyle söyliyeyim cnm meyve yediğinde yanında muhakkak yoğurt veya 2 kibrit kutusu peynir tüketmeye çalış, sizi de endokrinoloji mi takip ediyor yoksa farklı bir branş doktoru mu, endokrin daha titizlikle davranıyor gebe olduğumuz için. şeker yüklemesinde 1. saat 180 çıkmıştı, bebeğin suyu sınırdaymış birde, birsürü tahlil yapıp endokrin perinatoloji ve diyetisyen üçgeninde bir oraya bir oraya gidiyorum, hepsi de titizlikle bakıyorlar. gitmiyorsan bir endokrine gitmeni tavsiye ederim, daha güvenilir çünkü. benimde tam sınırda şeker değerlerim 1 haftadır evde diyet yapıp günde 10 kez ölçüm yapıp yazıyorum, dünkü kontrolümde yine sınırda dediler karar veremediler insilüne başlansın mı başlanmasın mı diye, diyete devam edip pazartesi yine gidicem bakalım, kabaca şöyle diyim diyetisyen günlük 2000 kalori almalısın dedi. sabah tam kahvaltımı yapıyorum 8.30 da bitiyor, saat 10 da meyve +yoğurt /12-13 arası öğle yemeği et yada sebze +çorba+yoğurt+salata+2 dilim ekmek/ 15-15.30 meyve +peynir+ceviz/ 18.-18,30 akşam yemeği et yada sebze+çorba+salata+yoğurt+2 dilim ekmek/ 8.30-9 arası meyve+yoğurt, sürekli yiyorum gün içinde ama bu bir dün mesela meyve yerine canım dondurma istedi onu yedim şekerim + ya geçti daha yüksek çıktı. normalde vucudun tepki vermeyeceği şeylere hamilelik sürecinde daha hassas olduğunu söyledi doktor. sadece sebze değil günde bir öğün sebze bir öğün et tüketilmesi bebek için olumluymuş.. alınması gereken tüm herşeyi kararınca almamız gerekiyormuş.
Canim senin bidahaki kontrolun ne zaman? Aklim seninle insallah yuksek çıkmayacak bi sonraki kontroldeŞeker yüklemesinde şekerim sınırda çıktığı için endokrin ve diyetisyen kontrolündeyim. diyetisyenin vermiş olduğu diyet programını harfiyen uyguluyorum ve hiç bu kadar ekmek türetmiyordum doğrusu. Evet doğru tatlı tüketmiyorsun şeker ve türevleri yağ yok ama ekmeği her öğünde 2 dilim ekmek tüketiyorum tam buğday yada tam tahıllı olmak koşuluyla. 3 ana 3 ara 6 öğün yiyorum ve dolu dolu. ilk diyete başladığmda ben bunları yeyince 20 kilo alırım haftada diyordum çünkü hep yiyorum gün içinde ama kilo almamışım hatta 1 kilo vermişimAç kalmak size ve bebeğe iyi gelmeyecektir bununla ilgili diyetistenden yardım almanız daha iyi olabilir.
Anladım inş sıkıntı yaşamayız bende Ekim annesiyim baktım aynı seyleri yazmışsınız merak ettim 1 haziran da gidicem tekrar sanırım takip edilecek doguma kdr normal diyor herkes ama işte insan yinede acaba ı demekten kendini alamıyorGeçmiş olsun size de inşallah ciddi birşey çıkmaz hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi. Ben daha gidemedim malesef bu gece yolculuk yapcam birkaç güne gidicem inşallah
3-5 kişiden başka yazan yok neden ki acep
Altta görüyorum valla çoğu kişi girip okuyor ama yazan yok?
Çoğu kişi de gerçi sorusu varsa soruyor sonra araziii
Canım bende haftaya gidicem 27 haftanın içinde olucam geç kalmışım gibi hissediyorum ama 28 haftaliga kadar yolu var olduğunu bildiğim halde
Pro üyeler görebiliyor canım konudakileri.alttan okuyanlara nerden bakılıyor, ben bilmiyorumben çalışıyorum ya. çalışma saatlerim insan saati olmadığından molalarda açıp bakıyorum ancak. sanırım ramazanda geç uyanılıyor ardından da yemek hazırlığı falan kimsenin vakti olmuyor.
ben de erkenciyimdir. gece çalışmamışsam erkenden uyanırım, günü değerlendiriyormuşum gibi geliyor. sevmiyorum geç uynanlarıPro üyeler görebiliyor canım konudakileri.
Ben hiç ramazan yaşamıyor gibiyim. Eşim iftarda eve gelmiyor çalıştığı için kendim de tutmuyorum. Böyle boş boşş geçiyor. Bütün işlerimi de sabahtan bitiriyorum çünkü sabahın 7sinde uyanıyorum
İlk hamileligi olanlar vakit çok yaziyorlardir, çoluğu çocuğu olanlar okusa da fırsat bulamiyodur3-5 kişiden başka yazan yok neden ki acep
Altta görüyorum valla çoğu kişi girip okuyor ama yazan yok?
Çoğu kişi de gerçi sorusu varsa soruyor sonra araziii
Bnmen erken 12 bazen 2-3 e kadar yataktan cikmadigim oluyorben de erkenciyimdir. gece çalışmamışsam erkenden uyanırım, günü değerlendiriyormuşum gibi geliyor. sevmiyorum geç uynanlarıuyuşuk geliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?