Evet ya bu aralar Kk çok sessiz ve ıssız.
Bende gıcık oluyorum giriyorum elim bdv e gidiyor, sonra saçma sapan şeyler görüyom sinirleniyorum
Bdv yüzünden kk dan soğudum resmen
Ben öğlene doğru ya da öğlen uyanırsam o günü katiyen değerlendiremiyorum ve uyuşuk oluyorum
O yüzden bende seviyorum erken uyanmayı.
Az sonra da uyurum zaten
Ev işinden gına geldiiii ama yine de son ayların keyfini çıkarıyorum zira önümüzdeki 2-3 sene uyuyamama ihtimaliyle daral geliyor bana
Hamileyken keyifçilik yapmadım demem
Ben sevmiyorum dert okumayı ya çok etkiliyo beni. Evde bu kadın programlarını bile açmam hele müge anlı asla çok psikolojimi bozar. Duyup görüp elinden bir şey gelmemesi de insanı üzüyor. En iyisi uzak kalmak.
Bende merak edip bakmıştım aman allahım keşke bakmasaydım demiştim ben daha çok yeni hamile olanlar müjdeli haberler verenlere bakıyorum çok hoşuma gidiyor onlarla bende mutlu oluyorum
Ben sevmiyorum dert okumayı ya çok etkiliyo beni. Evde bu kadın programlarını bile açmam hele müge anlı asla çok psikolojimi bozar. Duyup görüp elinden bir şey gelmemesi de insanı üzüyor. En iyisi uzak kalmak.
Kızlar selam, ben bayadir girmiyordum, bir ugrayim dedim ☺
Bu haftalarda şeker yüklemesi yaptırmayacak olan var mı.
Ben dr umla konuştum, kendisi de şeker geçmişim olmadığı için sadece açlık sekerime baktı bir sorun olmadığı için yaptirmayabilirsin dedi.
Oğlum da yaptırmıştim ama sıkıntılı bir sonuç çıkmamıştı.
Sizler nasılsınız, şikayetleriniz var mı.
Bir de kaç kilo aldınız, ben 53 le hamile kaldım, şuan 65 imm
Benim seker yuklemem 147 cikmisti. Doktora gosterdim, biraz yuksek buldu dahiliyeye yonlendirdi. Tabii gitmek haftaya kaldi. Ama yemegime dikkat edicem bu sirada. Ben pek kilo almadim ve kafaya bunu takip yedim durdum. Belki o yuzden yuksek cikti yada kendimi kandiriyorum
Selam kızlar
Bende de geçen hafta açlık tokluk şekerine bakıldı
Açlık normalde tokluk şekeri yüksek çıktı
Diyet dedi doktor
Jan (buarada oğlumun adı) 24+3 göre 800gr 35cm olmuş
74kg ile hamile kalmış 82kg olmuşum
Ve kan değerlerim düşükmüş
Dr takviye almalısın dedi
Dekavit ve ferro sonal kullanıyorum bir haftadır
Bu haftaya kadar kullanmamıştım
Bende de durum bu işte
Ve kramplar başladı
Ben yarin sabah gidiyorum şeker yuklemesine.
57 ile hamile kalmıştım 65 im bugun itibariyle. Hepimize hayieli guzel haberler almak nasip olsun.
23 gun sonra kızımı gorucem İnsallah hersey yolundadir
Selam kızlar
Bende de geçen hafta açlık tokluk şekerine bakıldı
Açlık normalde tokluk şekeri yüksek çıktı
Diyet dedi doktor
Jan (buarada oğlumun adı) 24+3 göre 800gr 35cm olmuş
74kg ile hamile kalmış 82kg olmuşum
Ve kan değerlerim düşükmüş
Dr takviye almalısın dedi
Dekavit ve ferro sonal kullanıyorum bir haftadır
Bu haftaya kadar kullanmamıştım
Bende de durum bu işte
Ve kramplar başladı
Benim de ferritin baya düşmüş canım, bende şurup olanlardan kullanmaya başladım, hafiften kramplar bende de başladı, ama ben ilaç içmeyi hiç sevmediğim için direniyorum bakalım
Şöyle söyliyeyim cnm meyve yediğinde yanında muhakkak yoğurt veya 2 kibrit kutusu peynir tüketmeye çalış, sizi de endokrinoloji mi takip ediyor yoksa farklı bir branş doktoru mu, endokrin daha titizlikle davranıyor gebe olduğumuz için. şeker yüklemesinde 1. saat 180 çıkmıştı, bebeğin suyu sınırdaymış birde, birsürü tahlil yapıp endokrin perinatoloji ve diyetisyen üçgeninde bir oraya bir oraya gidiyorum, hepsi de titizlikle bakıyorlar. gitmiyorsan bir endokrine gitmeni tavsiye ederim, daha güvenilir çünkü. benimde tam sınırda şeker değerlerim 1 haftadır evde diyet yapıp günde 10 kez ölçüm yapıp yazıyorum, dünkü kontrolümde yine sınırda dediler karar veremediler insilüne başlansın mı başlanmasın mı diye, diyete devam edip pazartesi yine gidicem bakalım, kabaca şöyle diyim diyetisyen günlük 2000 kalori almalısın dedi. sabah tam kahvaltımı yapıyorum 8.30 da bitiyor, saat 10 da meyve +yoğurt /12-13 arası öğle yemeği et yada sebze +çorba+yoğurt+salata+2 dilim ekmek/ 15-15.30 meyve +peynir+ceviz/ 18.-18,30 akşam yemeği et yada sebze+çorba+salata+yoğurt+2 dilim ekmek/ 8.30-9 arası meyve+yoğurt, sürekli yiyorum gün içinde ama bu bir dün mesela meyve yerine canım dondurma istedi onu yedim şekerim + ya geçti daha yüksek çıktı. normalde vucudun tepki vermeyeceği şeylere hamilelik sürecinde daha hassas olduğunu söyledi doktor. sadece sebze değil günde bir öğün sebze bir öğün et tüketilmesi bebek için olumluymuş.. alınması gereken tüm herşeyi kararınca almamız gerekiyormuş.
Öncelikle geçmiş olsun.Benim 184 çıktı değerim endokronoloji uzmanına gittim insülin direncim de sınırda çıkmasına rağmen bişeyin yok dedi. Doktorum suyumda azalma var biraz dedi bana da. Size hemen diyet başlatmışlar kafam karıştıBen çok kilo aldım 54 ile hamile kaldım şu an 67 kg yum
Okuyup yazmayanlardan biri de benim kızlar sizleri okumak çok güzel ama katılamıyorum evde sürekli ilgi bekleyen bi bebeyle zor oluyor.
Ben de bugün 25+ oldum çok şükür. Bebeğimin cinsiyeti ayrıntılıda kız görünüyordu ama kendi dr'um onaylamadan tam emin olamıyorum. Haftaya gideceğim inşallah o gün şeker yüklememi de yaptırırım dedim. Karnım daha şimdiden kocaman oldu, ilk bebekten sonra zaten kalan kilolarım vardı üstüne birde bunlar eklenince enim boyum belli değil gibi geliyor neyse sağlık olsun verilir kilolar. Arada katılmaya çalışacağım hepimize sağlıklı hamilelikler ve zamanında hayırlı doğumlar diliyorum