2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bendimm
Ben şu an aldığım ilaçların hepsini folik asiti 3. Ayda biraktigimdan beri aliyorum. Daha yeni basladiysaniz hic sikayet etmeyin :))

Ben 2+1 den 3+1 e taşındığım için bi odam otomatik boştu
Eski evde olsak yine odası olmayacaktı yani, çünkü köşe takımı ve bilgisayar ve çalışma masası vardı dinlenme odası gibi kullanıyorduk.
Bu evle birlikte otomatik olarak boş bir odamız oldu bizde hemen sevindirdik olduk burayı bebe odası yaparız diye
Biz boya yapmadık aslında yapmak istiyordum ama iş işten geçmiş oldu diye öyle araya kaynadı. Ama temizce odası boyalık değil boyarsak sadece renk için boyarız
Ne olursa olsun güzel heyecanlar ya tadını çıkarmak lazım

Oh hadi hayırlı olsun :) Çilek'ten almıştınız değil mi siz de, nasıl söylendiği sürede geldi mi? Memnun kaldınız mı kurulumdan

Demir almaya başladım kuzum, komfer fol adı, kapsül vs değil zaten, şurup gibi bu.
Gözümü kapatıp içiyorum artık
Bende sağlıklı beslenmeme çok güveniyordum, ama olmuyormuş dediğin gibi.

Korktum bende zaten Dr ciddi anlamda eksiklik var deyince, daha bunun doğumda kanaması var, sonrası var, mecbur alıyorum

bendimm
Ben şu an aldığım ilaçların hepsini folik asiti 3. Ayda biraktigimdan beri aliyorum. Daha yeni basladiysaniz hic sikayet etmeyin :))
Son muayenemden önceki muayenemde laboratuar sonuçlarım çok iyi gelmişti
O yüzden cesur davrandım ama bu defa iyi olan tek şey bebeğin gelişimiydi
Doktorum bu böyle olmaz dedi
Hatta kadına sonuçlarım karışmış olamaz mı diye sordum
Güvene bakar mısın?

Allah iyiligini versin. İlaçları herhangi bir tahlil sonucu başlatmadi doktor bana. 3. Ayından sonra zaten bu takviyelere ihtiyacın olacak deyip başlattı. Açıkçası bende bebek icin oldugunu dusunerek irdelemedim ve başladım. Umarim aldigim kilolarin sebebi bu değildir. Eger buysa, benim aldigimin 2 katini alsin o doktor

Şişliğe dikkat et tansiyonunu ölç kuşum.
Hala erken bence öyle şişliklerin olması için
Şurda bir aya daha çatlak patlak yusyuvarlak olucaz bir de sıcaklar geldi üff sonumuz hayrolsun

10 hap içeyim bir kaşık şurup içmeyeyim:)))
Bendeki felsefede bu
Ilaç kullanmaya başladığımdan beri ellerimdeki karıncalanmada azalma oldu
Kıraplar içinde bir arkadaşım yaban mersini önerdi
Ve günde bir çay bardağı maden suyu iyi gelir dedi
Bilmiyorum acaba varmıdır kıramplar için seninde önerebileceklerin
Kraplar ciddi anlamda hayatı zorlaştırıyor

kızlar merhaba, yarın doktor kontolüm olacak. istanbuldayım, ve sokaga çıkma kısıtlaması var. daha önce tecrübe eden oldumu acaba, nasıl davranmalıyız ? kimisi diyorki yolda polis durdurursa hastaneden gelen sms mesajını göster geç. kimisi diyorki 112 veya 155i ara, haber ver. birde eşim beni arabayla götürecek, acaba 2 kişi gitmemiz sorun olurmu ?
daha önce başına gelen varmı acaba ?

Şişliğe dikkat et tansiyonunu ölç kuşum.
Hala erken bence öyle şişliklerin olması için
Şurda bir aya daha çatlak patlak yusyuvarlak olucaz bir de sıcaklar geldi üff sonumuz hayrolsun
Valla hayrolsun. tansiyon aleti yok zaten oralara hic girmiyorum. Paronayak olur cikarim. Adet donemim yine ondan bence. Bakicam bakalim bi of offf

Bu arada bende vitamini aksatıyordum 3 içip 5 içmiyordum. Dedim olmaz böyle.
Demiri düzenli kullanıyordum sadece.
Şimdi Demir+ d vitamini + multivitamin + magnezyum kullanıyorum düzenli bir şekilde.
Böbreklerim iflas etmezse iyi, başka temennim yok

Valla hayrolsun. tansiyon aleti yok zaten oralara hic girmiyorum. Paronayak olur cikarim. Adet donemim yine ondan bence. Bakicam bakalim bi of offf
Adet dönemini hala nasıl hesaplıyorsunuz ya
Normal bi süreçte de değiliz ki sağlık ocağında ölçtür diyeyim. Eczane olabilir belki ama. Onda da her eczane ölçmüyor gerçi. Biz Ankara da tansiyon ölçen eczane bulabilmek için kaç eczane dolaşmıştık Şaka gibiydi

Çok amin
Bu normal bir prosedür her hamile içinde geçerlidir
Hamileliğin öncesinden başlıyarak folikasit ilk trimesterın sonuna kadar kullandırılır sonrasında değerler dengede olsun diye vitamin takviyeleriyle desteklenir
Aslında herşey bizim ve bebeğimizin sağlığı için
Lakin bazen ben gibi tüm düzene baş kaldırma eğiliminde olan mualif kişilikler doktorları zorluyor
Doktor olsam ben gibi bir hasta ile ciddi sorun yaşardım

Oh hadi hayırlı olsun :) Çilek'ten almıştınız değil mi siz de, nasıl söylendiği sürede geldi mi? Memnun kaldınız mı kurulumdan
Teşekkür ederimmm. Evet Çilek'ten almıştım ben de. Aynen benim 1 haftada teslim edilecekti ama ben işe geliyorum diye günü ayarlayamamıştık bir türlü. 15 günde gelmiş oldu toplamda. 3 kişi geldiler zaten gelen ekip kurulumu yaptı. Yatak dolap şifonyer 1 saat gibi sürdü sanırım.

Bizim de 3+1 aslında. Ev de çok küçük değil ama resmen 2 kişi zor sığıyormuşuz dedik eve Ben bidaha boyayamayız belki gibi düşündüm bebek doğduktan sonra. Koku falan olacak diye. Bir de aslında renk için değil de 2 senede çok kirlenmiş resmen duvarlar. Çalışma masası tv falan çıkartınca odadan ortaya çıktı

3-5 kişiden başka yazan yok neden ki acep
Altta görüyorum valla çoğu kişi girip okuyor ama yazan yok ?
Çoğu kişi de gerçi sorusu varsa soruyor sonra araziii

ben kendi adıma konuşayım, iyiki bu forumu bulmuşum diyorum. şimdiye kadar o kadar güzel şeyler ögrendimki anlatamam. fırsatım oldukça okuyorum, bildigim sürece cevap veriyorum. sen ve senin gibi diger arkadaşlarım sagolun çok yardımcı oluyorsunuz. ilk gebelik, çok tecrübesizim, bu forum olmasa işim çok daha zordu :) duygularımı paylaşmak istedim, iyiki varsınız :)

ben kent hastanesi çiğli mehtap zeynep kuşkuya gidiyorum
Çok bilmiyorum açıkçası İzmir'deki doktorları. Egepol'e başlamıştım. Orda da doğuma girmeme durumu oluyormuş doktorların. Nöbetçi doktor girebiliyormuş. O yüzden değiştirdim. Bir arkadaşın önerisiyle şuanki doktoruma gitmiştim ama memnun kaldım. Doğumu da egepolde yapacağım sanırım.

Kirlenmiştir aslında benim oturduğum ev yeni sadece 2 ay oturulmuş içinde. 8 ay kadardır da boşmuş. O yüzden tertemizdi
Doğduktan sonra da boyanır aslında kuzum, odada tek kalmayacak bir süre çünkü. Şimdiki boyalarda öyle kötü kokulu değil hemen de kuruyor silikon bazlı olan silinebilen boyalar özellikle.

Buranın tadı bir başka oluyor ben bebeğimi kaybetmiş olmama rağmen hala nisan topiğinde ki bir çok arkadaşımla görüşüyorum fikirlerine ve sözlerine çok önem veriyorum.
Yakın çevremden görmediğim desteği onlardan gördüm.
Ama bu topikte nedense o frekans yakalanamadı gibime geliyor. Açıkça söyleyeyim kendi adıma birşey paylaşmaya korkar oldum. Yazacaklarımın çoğunu siliyorum hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…