2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sizinki de çalışma odası gibi. O zor oluyor. Şimdiden kolay gelsin. Ama çok da ertelemeden yapmak lazım. Ben artık yorulmaya başladım ya. Kalp atışlarım hızlanıyor hemen.
Kesinlikle, bu hafta sonu planına aldım. Ya düşündükçe neler çıkıyor, burayı boşaltacağımız odayı da boşaltmamız lazım, ıvır zıvır dolu Akşam yemeğinden sonra hiçbir şeye takatim kalmıyor resmen. Ağırlaşıyoruz artık galiba, hissettirmeye başladı hamilelik :)

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için Bana hastane randevu mesajını göstermenin yeterli olduğu söylenmişti ama dediğinizi yapıp tüm önlemleri almakta fayda var kesinlikle.

Tansiyondan bisey olsa fark ederim canim. Birde hamilelikten once de dusuk tansiyon sorunum olurdu benim; o da olursa. Doktor bu iyi bisey demişti. Tansiyondan olduğunu sanmiyorum o yüzden.
Decavit+gyno ferro+magosit 3 aydir hergun aksatmadan iciyorum Benim dönemlerim duzenli oldugu icin biliyorum yoksa nasil bilicem :)) dikkat ettim her ay bu zamanlarda bi şişiyorum

Yo oyle dusunme. Aslinda en guzeli sorgulamak. Ama saglik konusunda ben bunu pek yapamıyorum sanirim ya. Hal boyle olunca peynir gibi ilac kullanuo insan iste. Ah ahh..
Saglikla bi dogsalardi keratalar.

Kuzum ya ben burdaki çoğu kişinin aksine sezaryenden korkuyorum
Oğlum da epidural aldım ama onun da dezavantajları oluyor, tabi epiduralsiz yapmadığım için hangisi daha az hasarla atlatılır kıyaslama yapamıyorum

Yaa kizlar 2 saat falan oldu regl olacakmisim gibi hafif karnım ağrıyor. Midem de sanki bulancak gibi 2-3 saat öncesinde bebegmn hareketlerini falan hissediyordum. Aşırı mi panigim yoksa normal değil mi bu durum?
Öncelikle sakin ol tatlım. Bugun bir iki kere bana da karin agrisi oldu ama gecti. Küçük bi atistirmalik tatli ye sonra sessiz ve sakin bi ortamda uzan. Bebegine odaklan. Hareketlerini hissedeceksindir eminim. Bazen arkalardan tekmeliyo benimki de, hareket etmiyomus gibi geliyo ama oyle uzanip dikkat edince fark ediyosun. Panik yapma ^_^

Yo oyle dusunme. Aslinda en guzeli sorgulamak. Ama saglik konusunda ben bunu pek yapamıyorum sanirim ya. Hal boyle olunca peynir gibi ilac kullanuo insan iste. Ah ahh..
Saglikla bi dogsalardi keratalar.
geliyorlar iki hanelere düştük neredeyse hepimiz
kramlar sancılar
hazırlan anne geliyorum diyor
doğacaklar büyüyecekler belki biz gibi hayatlarının bir yerlerinde onlarda bizim gibi tanışacaklar

Anneme geldim hava aşırı sıcak. Yattığım yerde terliyorum şuan.

Benim sezaryenimde çok rahat geçmesine rağmen bende korkuyorum.
Hatta ilk sezaryen olur dediklerinde ben üzülmüştüm
Ameliyat sonuçta ya. Kurtarma operasyonu

Yaa kizlar 2 saat falan oldu regl olacakmisim gibi hafif karnım ağrıyor. Midem de sanki bulancak gibi 2-3 saat öncesinde bebegmn hareketlerini falan hissediyordum. Aşırı mi panigim yoksa normal değil mi bu durum?

Genel Tanıtım
Braxton Hicks kasılmaları gebeliğin son aylarında rahimde oluşan doğuma hazırlık niteliğindeki düzensiz kasılmalardır. “Yalancı doğum ağrıları” olarak adlandırılan bu kasılmalar gebeliğin 24. haftasından itibaren başlamakla birlikte ilerleyen haftalarda sıklığı artar.

Doğuma hazırlık niteliğindeki Braxton Hicks kasılmaları doğum yapmış kadınlarda genellikle daha erken başlar ve daha şiddetli olur.

Kasılmalar genellikle sancısız, rahimin üst bölgesinden başlayarak aşağı inen niteliktedir ve ortalama 30-45 saniye kadar sürer.

Gerçek Doğum Kasılmalarından Farkı Nedir?
Gerçek doğum kasılmaları düzenli, daha uzun süreli ve ağrılı olmaktayken; Braxton Hicks kasılmaları düzensiz, daha kısa süreli ve genellikle ağrısız seyretmektedir.

Aktif doğum eyleminde rahim ağzında açılma ve silinme olurken, Braxton Hicks kasılmalarında açılma olmaz.

Braxton Hicks kasılmalarının rahmi doğuma hazırladığı, doğum sonrası kasılarak küçülmesini kolaylaştırdığı ve plasentaya giden kan akımını arttırdığı düşünülmektedir.

Bebeğin aşırı hareket etmesi, cinsel ilişki, aşırı ayakta kalma ve yorgunluk, aşırı sıvı kaybı gibi durumlarda bu kasılmalarda artış görülebilir.

Kasılmaların sıklaşması ve rahatsız edici olması durumunda gerçek doğum eylemi başlamış olabileceğinden mutlaka hekime başvurulması gerekir.

doğuma her geçen gün daha çok yaklaşıyoruz haliyle belirtilerde oluşmaya başladı
onun için panik yapmayın
nefes egzersizleri iyi gelecektir

Evet artık ben de bayağı hissediyorum agirlastigimi. Ozellikle bacaklarmda cikan kilcak damarlar cok rahatsız etmeye basladi. Fiziksel zaten agirim bde psikolojmi de etkilemeye basladi.
ben neyse ki yatak odasına geçirdim direkt. Orda sadece ufak değişiklik yaptik cok uzun surmedi.

Odalardan bahsetmişsiniz bnde kızlara çocuk odası yapcam, genç odası diyeyim artk büyük kızım 1 e başlıyacak busene. Evden 4-5 bin liraya hallederim diye çıktım dün bir de ne göreyim fiyatlar havada ucusuyor. Siteler e gittik envai çeşit mağaza ama hava bir sıcak, hem korona çok da fazla biyere girip çıkmak istemedim 2 aydır da yatınca evde sıfır hareket yürümeyi unutmuşum hemennde yoruldm o nasıl fiyatlar ya 22 bin lira dediler hele bir tanesine arkama bile bakmadan çıktım çocuk odası bakarken kendime yatak odası aldım geldim o da enteresan oldu

saçmalamışlar iyicene
biz bi ranza dolap yaptırıcaz 2500 fiyat aldık
ama özel yapım genelde 5bin civarı
umarım iyidir ama şu kanserojen olma ihtimali de tırstırıyor beni :/
ama 22 bin saçmalamışlar artık

Ev peşinatı gibi dicem de evler de çok arttı

Ya ilk Oğlum da acemilikle alıp o hiç giyemediklerine üzülmüyor da değilim. Şimdilik ebebekten 3 takım sipariş ettim gerisini son zaman ki kilosuna göre alırım artık.

Selam kızlar Şeker testi için Doktorum öncesinde cihaz alıp bir hafta benim ölçmemi istedi .Değerlere göre Şeker testini yapıp yapmayacağıma karar vereceğini söyledi..

Daha sonra ben cihaz alıp ölçmeye başladım ilk iki gün tükettiğim karbonhidratlardan dolayı ( özellikle beyaz ekmek) yükseltti 140 'ı gördüm.

Daha sonra unlu,şekerli gıdalari bırakıp sebzeye yönelince değerlerim 105 lere düştü ve doktorum teste gerek kalmadığını ama Yediklerime dikkat etmeye devam etmemi söyledi. Hafta da 1 de ölçüm yapmamı istedi.

Şekeri yüksek çıkan arkadaşlar yediklerimizi kontrol altında tutarsak başka bir problem yoksa şekerinizi düzene sokabilirsiniz.

Şeker testine daha zamanı olan arkadaşlara da bir cihaz alıp günlük ölçüm yapmalarını tavsiye ederim.Bu sayede belki test yaptırmak durumunda kalmazsınız.. Sevgiler ❤❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…