Bende öyleydim canım yine canım Çekmiyordu ama yiyebiliyordum.Benim de 2-3 haftadır iştahım kapalı ama nasıl oluyosa yiyorumcanım istemiyor ama yiyorum. Ama dediğin gibi bir de az bişey de yesem hemen doyuyo gibiyim. Ama nasıl kilo almaya devam ediyorum anlamış değilim
Her iki sorunun cevabı da doktordan doktora değişiyor canım.
Özel hastanede ki doktorum bir sorun olmasa dahi 32. Haftadan itibaren her gittiğimizde nst girmemi istiyor. Ki genelde de 32 ortalama başlangıç..
Devlet hastanesindeki doktorum ise beni ilk 30+5 gibi göndermişti nstye, şikayetim olduğu için. Şikayeti olmayan arkadaşlarım 33-34 gibi ilk nst girmiş.
Keza randevu sıklaşması da hem doktora hemde bizlere göre değişebilen bir durum.
çok teşekkür ederim :)32 sonrası 2 haftaya düşüyor. Doktordan doktora da değişebiliyor sistem . Ben netlere çok erken başlamıştım riskten dolayı oyuzden tam kaç bilmiyorum
Evet iki liste verdi, biri bakliyatli biri etli. Sanirim diyetisyene gidicence de liste guncellenicek. Benim 50lik seker sonrasi 147 cikti. Ama acligim yuksekmis niyeyse, 112 cikti. Daha onceki seker sonuclarimda hic boyle cikmamisti, her ay baktiriyordum. Bem sekeri, tuzu hic kesmemistim. Hatta kilo almadim pek diye yedikce yedim.Gecmis olsun canim. Az daha sabir.
Uymam gerekenler icin bir liste verdi mi?
Bana bastan beri tuz ve seker yasakti.
İlaveten, pastane urunlerinden, karbonhidrattan ve meyveden uzak dur dedi. Ara ogun niyetine bile meyve yok dedi.
Nefsimi koreltmem icin aserdigim meyveden haftada 5-6 adet yiyebilirsin dedi. Neyse ki gecem ay kilo kilo yedigim icin hevesim de kalmamisti.
bu arada 50 gr taramada 144 cikmisti sonucum. Haziran ilk hafta yeniden tarama yapilacak.
ben de düz mantık düşündügüme gününden ileri ise iyidir diye düşünüyordum, ama anladıgım kadarıyla ne kadar gününe yakın olursa o kadar iyi :)Aslında bu haftalara kadar iyi bişey olarak düşünüyordum. En başından beri bir hafta öndeydi. Taki şeker yüklemesinden sonra ki hafta bir hafta daha çne geçene kadar. 27nin içindeyken 1250 idi bebeğimin kilosu.Birde rahmim kalp şeklinde. Korkuyorum alan yetmeyecek diye. Biraz riskli yani doktor şekere bağladı oda karın bölgesinin özellikle önde gitmesinden dolayı.
Canım bilmiyorum hastaneye göre çok değişiyor nst fiyatları. Kiminde ücretsiz olurken kiminde baya ücretli oluyor.çok teşekkür ederim, her seferinde yoruyorum seni :) o zaman geri kalan süreçte normal kontrollerin dışında extradan olacak tek işlem nst işlemi diye anlıyorum :) peki pahalı bir işlemmi acaba ? saglık sigortam dolmak üzere maalesef, ilerleyen süreçlerde herşey paralı olacak bana
tahmini 8-9 kilo almışımdır. 29+3 üm.Kac kilo aldiniz kizlar?
teşekkürler :) o kadar da pahalı degilmiş, ben 300-400 falan dieceksin zannediyordum :)Canım bilmiyorum hastaneye göre çok değişiyor nst fiyatları. Kiminde ücretsiz olurken kiminde baya ücretli oluyor.
Benim en son girdiğimde (nisan 2019) 9 TL ek ücreti vardı gittiğim hastanede. Ama illa ki zamlanmıştır.
O zaman 75 olan muayene ücreti yerine şuanda 125 veriyorum misal
27+1 den 8 kilo ile yarışmaya katılıyorumKac kilo aldiniz kizlar?
25+5 im 9 kilo aldim
Günaydın anneler nasılsınız?şöyle bir okudum yazdıklarınızı da hiçbir şey alamadım diyenleriniz gerçekten almadı mı? Ben burada okudukça gaza gelip hastane çıkışını falan biraz abarttım sanırım tabi eksiğimiz yine çok internet alış verişinin beni sıkabileceğini hiç tahmin etmezdim. Sanki hiç bitmiyor. Evde oturdukça ev bana battı pis gelmeye başladı oda oda temizlemeye karar verdik eşimle havalarda çok sıcak gidiyor. Zorlanıyorum. ama temizlenince ferahlıyor da insan. çok ağırlaştım sanki. 30. haftadan bildiriyorum bebek hareketlerini merak edenler için de bebeği hem ben hem eşim duyabiliyoruz üstelik bazen göbek hareketi de görebiliyoruz ama bende şeker yüksekti en son şekerli yemediğimden az görüyorum ve şekerli şeyler yiyince daha çok yapıyor bunu sanki. yine akşam yemeğinden sonra uzanınca falan hareketli baya.28. haftada 1100 gram demişti doktor çok da ağır değil bizimki. şeker yüklemesi yaptırmaya asm ye de gitmem lazım bu sıcaklardan bi de ayılırım bayılırım korkusuna hiç gidesim yok. şeker çıksa ne olacak yine diyet değil mi çözümü acaba boşuna mı yoracağım kendimi bilemiyorum yarın ya da cuma gideyim bari. Burada covid vakaları da artışta hem çok sıkıldım hem korkar oldum inşallah güzel günleri bebeklerimizle sağlıkla görürüz.
Beşiğin son halini de ekliyorum yatağını arap sabunuyla sildim nevresim uyku seti hep yıkadık bunlar da yoruyor. Başlamadım diyenler acele etsin ya da anneler yardım ediyordur belki bizim korona korkusundan eve giren çıkan kimse yok. Bu arada bu uyku setlerinin yastıkları yorganları çok mu dandik yoksa bebek için standart bu mu bilemedim.Eki Görüntüle 2637541
Yok yahu :))teşekkürler :) o kadar da pahalı degilmiş, ben 300-400 falan dieceksin zannediyordum :)
teşekkürler :) o kadar da pahalı degilmiş, ben 300-400 falan dieceksin zannediyordum :)
Ablacim elde var 0 olur mu hic ne guzel saglikli besleniyor Omer pasaGunaydin canim. 26+1 ve aldigim 1,5 kg’ya yakin kilo 1 haftadan beri diyabetik beslenmeyle gitti. Elde var 0.
Benim gittigim hastanede nst 40 liraymis.çok teşekkür ederim, her seferinde yoruyorum seni :) o zaman geri kalan süreçte normal kontrollerin dışında extradan olacak tek işlem nst işlemi diye anlıyorum :) peki pahalı bir işlemmi acaba ? saglık sigortam dolmak üzere maalesef, ilerleyen süreçlerde herşey paralı olacak bana
Yok canim naaptin o kadar :) zaten cok basit bi cihaz. 4 sene once 20-25 tl veriyodum o zamanlar tabi muaynede 40 tl di. Simdi muayne 80 o ne olmustur bilmiyorumteşekkürler :) o kadar da pahalı degilmiş, ben 300-400 falan dieceksin zannediyordum :)
En kucuk haftada benim en cok kiloyu bu27+1 den 8 kilo ile yarışmaya katılıyorum
Göbeğim iyi büyüdü, ama sırtım üst bedenim ince hala. Kilo basenlerimde resmen. Zaten zayıf halimde bile genişlerdi, şu an kalça, üst bacak büyüyor. Kız bebek alt tarafa yarar derlerdi bir de, doğru galiba.
İştahım da maşallah çok açık, keşke az açık olsa ☹
Evet iki liste verdi, biri bakliyatli biri etli. Sanirim diyetisyene gidicence de liste guncellenicek. Benim 50lik seker sonrasi 147 cikti. Ama acligim yuksekmis niyeyse, 112 cikti. Daha onceki seker sonuclarimda hic boyle cikmamisti, her ay baktiriyordum. Bem sekeri, tuzu hic kesmemistim. Hatta kilo almadim pek diye yedikce yedim.
Olcumler sonucu seker yuksek cikarsa yuruyus yaparsin, dedi. Malesef yuruyemiyordum bu coronadan dolayi.
Simdilik boyle, bakalim haftaya ne diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?