2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

siz tecrübelisiniz geç değil bence size. Ama ilk doğum için alışverişe başlanmalı bence bende yeni yeni almaya başladım ne çok şey varmış birden yüklenmemek için indirimde vs bölerek almak lazım
Bende 36+5 ilk 37+6 ikinci.
Normal mi? O kadar erken geliyorlar mı
Kac kilo aldiniz kizlar?
25+5 im 9 kilo aldim
28+3 7 kilo bende ağustos anneleri iyi gidiyor 25 30 kiloya giden olmayacak bence

şekerin bebek doğduktan sonrada sağlığına etkisi görülebilir yinede dikkat edersiniz bence uymam diyete diye düşünmeyin. Valla öyle evde durdukça bana bi yerler batıyor şuraya hiç elimi sürmedim bide şurayı silsem diye diye devam ediyorum dolap içlerini vs. Elden geçirdim hep en azından hareket oluyor korkuyorumda yorulunca bazen çok hareket ettiğimde bebek az hareket ediyor istiyorki hep yatayım

Kilo almadim, bende de durum ayni. Basen ve gobek buyuyor. Lakin benimki erkek. Sanirim bu isin kiz/erkek bebekle ilgisi yok.

Diyetten mi, havalardan mi bilmem, İstahim kapandi benim. Bir de bulantilarim artti iki gundur.

Kilo almadim, bende de durum ayni. Basen ve gobek buyuyor. Lakin benimki erkek. Sanirim bu isin kiz/erkek bebekle ilgisi yok.

Diyetten mi, havalardan mi bilmem, İstahim kapandi benim. Bir de bulantilarim artti iki gundur.

Yaa, hamileliği Kardaşyanlar olarak bitirmezsek iyi
İşte şimdi bilemedim işte bulantı mı, açık iştah mı hangisi daha tercih edilebilir :/ Bir de hiç bulantı kusma olmadı hamilelikte başından beri, yine iyi kontrol etmişim kendimi diyorum şimdi.

Sizin diyetten olabilir, benim de böyle sabahtan yatana kadar düzenli ve dengeli beslendiğim günler iştahım çok normal oluyor. Ama bir öğün kaçtıysa, arada değişiklikler olduysa o gün mutfaktan çıkamıyorum.

Ay Allah korusun ya, korkunc bir goruntu olur onlar gibi olmak. :/

Bulanti ve kusmayi dibine kadar yasadim. Yasamayanlar coooook sansli diyebilirim.

Dolaptan diyete uygun olmayan seyleri cikartinca ara ogun de mecbur saglikli seyler oluyor. Sagolsun esim de benim gibi besleniyor hem gozum kalmasin hem iki is cikmasin diye.

Sanirim saglikli beslenme market alisverisine saglikli urunler koymakla basliyor.

Bugünde rüyamda uzun camel box içiyordum
Şu zamana kadar hiç canım çekmedi ama birkaç gündür aklıma gelip gelip duruyor.
Doğumdan sonrada artık başlamam diyordum ama sanırım iş nefsimin kırık olduğu bir ana bakıyor sadece. Baya sigara bırakan vardı diye hatırlıyorum. Sizler ne alemdesiniz?

Doğurmayı bekliyorum o derece canım istiyor artık.

Doğurmayı bekliyorum o derece canım istiyor artık.
Banada öyle oldu bir kaç sefer sonra kendimi telkin ettim 5 aydır içmiyorsun zaten demek ki bu bi nikotin krizi değil diye. Ay bilmiyorum
Mantığımla bağımlılığım yarışıyor şu sıralar

Hava bi bana mı sıcak oturdugım yerde terleme ateş basıyor gece gündüz fark etmeden
Sabah 10,30 ile akşam 20.30 arası ben iptal.
Hergün duş alıyordum onu da geçtim şimdi sabah bi girdim bir de akşam üstü gireceğim. Hatta az sonra bir daha mi su dökünsem diye düşünüyorum Günde Bilmem kaç kez el yüz kol dirsek yıkıyorum. Ev mi çok sıcak yoksa ben mi dayanamıyorum bilmiyorum ama aşırı aşırı bunalıyorum

Evet hatırlıyorum ilk zamanlardan özellikle, ben bulantım yok demeye utanıyordum burada ☹

Kesinlikle, her şey orada başlıyor bence de. Neyse ki paketli gıda tüketimimiz yıllardır yok denecek kadar az. Ama bu süreçte annem evde kendini iyice aşmış, eşim her dışarı çıkışında uğruyor kapıdan bir istekleri varsa diye, onların bir isteği olmuyor ama her seferinde el kol dolu geliyor. Onlar beni bitirdi, hamur işi ile kafayı bozmuşlar babamla el ele verip :) Bir de sevdiğim şeyleri yapıyor..

Nefse hakim olmak çok büyük bir işmiş hakikaten. Neyse sıcaklarda iştah azaltacak illa ki, ama şu şekerli yaz meyvelerine düşmeden tamamlarsam iyi olacak kendi adıma.

Hava bi bana mı sıcak oturdugım yerde terleme ateş basıyor gece gündüz fark etmeden

Ya hayatımda ilk kez başıma geldi dün, oturduğum yerde ter boşaldı üzerimden, üstüm başım ıslandı ve pamuklu bir gecelik vardı üstümde. Ben böyle şey görmedim, ne yapıcaz önümüzdeki aylarda bilmem

Buzluktan buz kalıbı çıkartmayı düşünüyorum şuan mesela. İnsülin için verilenler var ya onlardan. Şöyle soğuk soğuk vücuduma değdirsem cos eder heralde
Saçım hele çok uzadı nasıl toplayacağımı bilemiyorum batıl inanç olduğunu bile bile kestiremiyorum içimden bir ses beni durduruyor üzgünüm ama öyle. Başkası dese saçmalama derim ama olmuyor öyle.
Aslında içimden geçen komple kısacık kestirmek sadece bağlamalık pay bırakmak o derece bunaldım. Doğurunca direkt kıt kıt kıt kısacık. İsyeeaaannn

aynısını yaşıyorum. normalde de nasıl üşürüm aslında. temmuzu düşünemiyorum :)

Son ayların sıcak geçecek olması kötü, çünkü kış bile olsa o yalancı kasılmalar başladığında olan hissiyat gereği insan ter döküyor, nefesi sıkışıyor, rahatsız hissediyor. Hem sıcak hem kasılmalar derken sürekli ter atarız artık.
Bir de bunun lohusalığı da var. İnsan leş gibi kokuyor hormonlardan, emzirirkende çok terleniyor. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim yani.. Başa gelen çekilir

aynısını yaşıyorum. normalde de nasıl üşürüm aslında. temmuzu düşünemiyorum :)
Bende öyle.. Mesela yazda olsa üstümde ince bir şey olmadan yatamam, belim açılsa üşürüm yaz-kış farketmeksizin.
Ama şuan öyle değil ya gerçekten çok sıcak ya da hamileliğin etkisi var. Bu scaklar böyle devam ederse eririm ben.

Masallah diyelim, hic bulanmasin insallah.

Anneler ya sen ihtiyacin var mi diye gidersin, o 3 gunluk yemek derdinden kurtarir. Ne guzel 3 ay olacak annemi gormeyeli. Yemeklerini cok ozledim. Su an yakin olmayi isterdim.

İnsallah canim. O halde doktorumun cumlesini diyeyim belki kendini frenlemene sebep okur. “Meyve zehirdir, yeme”.

Önemli olan sağlik canm , sabahtan beri o hastane bu hastane gezdim ama islerimi hallettim smdi evime geldim :) endokrin insuline baslatmadi gecen haftaya oranla bu haftaki degerler daha guzel diye, 1 hafta daha diyet yapip kontrole gidecegim yine, kadin dogumcum da suyu biraz azalmis dedi ust sinirda yine ama çap olarak 1 cnm kuculme var bu da cok guzel bir gelisme bizim icin diyetle daha da asagiya inebilir dedi. Gelisimi 1.5 hafta ondeydi suan tam haftasinda 2 gun oynuyor sadece , diyet ise yaradi sanirim .Boyu 34 cnm, kilosu 860 grm olmus, ultrasonda poposu asagida oturur pozisyondaydı gunde kac kere donuyor belli degil, doktorum yeri genis suyu fazla olunca cok doner dedi :) en azindan gecen haftaya oranla daha olumlu seyler soylediler. Kontrolleri sıklaştirip 2 haftada bire indirdi doktorum bakalim yakin takip devam ediyor surecimiz;
Yanlis hatirlamiyorsam sizde diyet yapiyordunuz umarim bir an once diyet etkisini gosterir guzel gelismeler yasanir; tabikife en onemlisi saglik hep dedim ve diyorum bu durum bebisin sagligini etkilemesin baska bir sey istemiyorum diye.

burası da çok sıcak. hele bizim ev ögleden sonra güneş alıyor iyice dayanılmaz oluyor. Allah'tan duş imkanımız var :)

Benimkiler ikiside sezeryan ilk oğlum sikintiliydi ondan beklenmedik alındı. 2. Oğlan da sancim oldu 8 cm açık ligin vardı normal doğum gibi oldu o da. Anlicagun ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Evet benim kıyafet dışında hic seye ihtiyacım yok ama ilk çocuklarda baya yüklü oluyor.

Allah sağlıklı güzel günlerde buluşmalarımızı nasip etsin diyorum

Of bu çok ağır cümleymiş, ama aklımda tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…