- 19 Aralık 2012
- 441
- 707
- 103
Hiç alışveriş yapmayanlardan biri de benim sanırım artık bayramdan sonra ya bıraktım bakalım Cok ta agirlasmadan bitsin istiyorum haziranda alışveriş temmuzda ev temizliği derken ağustosta zaman gelir. Birde sezeryan olunca insanın günü belli oluyor doğrusu ben hiç günümü bekleyemedim benimkiler hep erkenci
Normal mi? O kadar erken geliyorlar mıBende 36+5 ilk 37+6 ikinci.
28+3 7 kilo bende ağustos anneleri iyi gidiyor 25 30 kiloya giden olmayacak benceKac kilo aldiniz kizlar?
25+5 im 9 kilo aldim
şekerin bebek doğduktan sonrada sağlığına etkisi görülebilir yinede dikkat edersiniz bence uymam diyete diye düşünmeyin. Valla öyle evde durdukça bana bi yerler batıyor şuraya hiç elimi sürmedim bide şurayı silsem diye diye devam ediyorum dolap içlerini vs. Elden geçirdim hep en azından hareket oluyor korkuyorumda yorulunca bazen çok hareket ettiğimde bebek az hareket ediyor istiyorki hep yatayımGünaydın anneler nasılsınız?şöyle bir okudum yazdıklarınızı da hiçbir şey alamadım diyenleriniz gerçekten almadı mı? Ben burada okudukça gaza gelip hastane çıkışını falan biraz abarttım sanırım tabi eksiğimiz yine çok internet alış verişinin beni sıkabileceğini hiç tahmin etmezdim. Sanki hiç bitmiyor. Evde oturdukça ev bana battı pis gelmeye başladı oda oda temizlemeye karar verdik eşimle havalarda çok sıcak gidiyor. Zorlanıyorum. ama temizlenince ferahlıyor da insan. çok ağırlaştım sanki. 30. haftadan bildiriyorum bebek hareketlerini merak edenler için de bebeği hem ben hem eşim duyabiliyoruz üstelik bazen göbek hareketi de görebiliyoruz ama bende şeker yüksekti en son şekerli yemediğimden az görüyorum ve şekerli şeyler yiyince daha çok yapıyor bunu sanki. yine akşam yemeğinden sonra uzanınca falan hareketli baya.28. haftada 1100 gram demişti doktor çok da ağır değil bizimki. şeker yüklemesi yaptırmaya asm ye de gitmem lazım bu sıcaklardan bi de ayılırım bayılırım korkusuna hiç gidesim yok. şeker çıksa ne olacak yine diyet değil mi çözümü acaba boşuna mı yoracağım kendimi bilemiyorum yarın ya da cuma gideyim bari. Burada covid vakaları da artışta hem çok sıkıldım hem korkar oldum inşallah güzel günleri bebeklerimizle sağlıkla görürüz.
Beşiğin son halini de ekliyorum yatağını arap sabunuyla sildim nevresim uyku seti hep yıkadık bunlar da yoruyor. Başlamadım diyenler acele etsin ya da anneler yardım ediyordur belki bizim korona korkusundan eve giren çıkan kimse yok. Bu arada bu uyku setlerinin yastıkları yorganları çok mu dandik yoksa bebek için standart bu mu bilemedim.Eki Görüntüle 2637541
27+1 den 8 kilo ile yarışmaya katılıyorum
Göbeğim iyi büyüdü, ama sırtım üst bedenim ince hala. Kilo basenlerimde resmen. Zaten zayıf halimde bile genişlerdi, şu an kalça, üst bacak büyüyor. Kız bebek alt tarafa yarar derlerdi bir de, doğru galiba.
İştahım da maşallah çok açık, keşke az açık olsa ☹
Ablacim elde var 0 olur mu hic ne guzel saglikli besleniyor Omer pasa ❤ Hemde azıcık kilo aldin
Kilo almadim, bende de durum ayni. Basen ve gobek buyuyor. Lakin benimki erkek. Sanirim bu isin kiz/erkek bebekle ilgisi yok.
Diyetten mi, havalardan mi bilmem, İstahim kapandi benim. Bir de bulantilarim artti iki gundur.
Yaa, hamileliği Kardaşyanlar olarak bitirmezsek iyi
İşte şimdi bilemedim işte bulantı mı, açık iştah mı hangisi daha tercih edilebilir :/ Bir de hiç bulantı kusma olmadı hamilelikte başından beri, yine iyi kontrol etmişim kendimi diyorum şimdi.
Sizin diyetten olabilir, benim de böyle sabahtan yatana kadar düzenli ve dengeli beslendiğim günler iştahım çok normal oluyor. Ama bir öğün kaçtıysa, arada değişiklikler olduysa o gün mutfaktan çıkamıyorum.
Doğurmayı bekliyorum o derece canım istiyor artık.Bugünde rüyamda uzun camel box içiyordum
Şu zamana kadar hiç canım çekmedi ama birkaç gündür aklıma gelip gelip duruyor.
Doğumdan sonrada artık başlamam diyordum ama sanırım iş nefsimin kırık olduğu bir ana bakıyor sadece. Baya sigara bırakan vardı diye hatırlıyorum. Sizler ne alemdesiniz?
Banada öyle oldu bir kaç sefer sonra kendimi telkin ettim 5 aydır içmiyorsun zaten demek ki bu bi nikotin krizi değil diye. Ay bilmiyorumDoğurmayı bekliyorum o derece canım istiyor artık.
Sabah 10,30 ile akşam 20.30 arası ben iptal.Hava bi bana mı sıcakoturdugım yerde terleme ateş basıyor gece gündüz fark etmeden
Ay Allah korusun ya, korkunc bir goruntu olur onlar gibi olmak. :/
Bulanti ve kusmayi dibine kadar yasadim. Yasamayanlar coooook sansli diyebilirim.
Dolaptan diyete uygun olmayan seyleri cikartinca ara ogun de mecbur saglikli seyler oluyor. Sagolsun esim de benim gibi besleniyor hem gozum kalmasin hem iki is cikmasin diye.
Sanirim saglikli beslenme market alisverisine saglikli urunler koymakla basliyor.
Hava bi bana mı sıcakoturdugım yerde terleme ateş basıyor gece gündüz fark etmeden
Sabah 10,30 ile akşam 20.30 arası ben iptal.
Hergün duş alıyordum onu da geçtim şimdi sabah bi girdim bir de akşam üstü gireceğim. Hatta az sonra bir daha mi su dökünsem diye düşünüyorumGünde Bilmem kaç kez el yüz kol dirsek yıkıyorum. Ev mi çok sıcak yoksa ben mi dayanamıyorum bilmiyorum ama aşırı aşırı bunalıyorum
aynısını yaşıyorum. normalde de nasıl üşürüm aslında. temmuzu düşünemiyorum :)Sabah 10,30 ile akşam 20.30 arası ben iptal.
Hergün duş alıyordum onu da geçtim şimdi sabah bi girdim bir de akşam üstü gireceğim. Hatta az sonra bir daha mi su dökünsem diye düşünüyorumGünde Bilmem kaç kez el yüz kol dirsek yıkıyorum. Ev mi çok sıcak yoksa ben mi dayanamıyorum bilmiyorum ama aşırı aşırı bunalıyorum
Son ayların sıcak geçecek olması kötü, çünkü kış bile olsa o yalancı kasılmalar başladığında olan hissiyat gereği insan ter döküyor, nefesi sıkışıyor, rahatsız hissediyor. Hem sıcak hem kasılmalar derken sürekli ter atarız artık.Ya hayatımda ilk kez başıma geldi dün, oturduğum yerde ter boşaldı üzerimden, üstüm başım ıslandı ve pamuklu bir gecelik vardı üstümde. Ben böyle şey görmedim, ne yapıcaz önümüzdeki aylarda bilmem
Bende öyle.. Mesela yazda olsa üstümde ince bir şey olmadan yatamam, belim açılsa üşürüm yaz-kış farketmeksizin.aynısını yaşıyorum. normalde de nasıl üşürüm aslında. temmuzu düşünemiyorum :)
Evet hatırlıyorum ilk zamanlardan özellikle, ben bulantım yok demeye utanıyordum burada ☹
Kesinlikle, her şey orada başlıyor bence de. Neyse ki paketli gıda tüketimimiz yıllardır yok denecek kadar az. Ama bu süreçte annem evde kendini iyice aşmış, eşim her dışarı çıkışında uğruyor kapıdan bir istekleri varsa diye, onların bir isteği olmuyor ama her seferinde el kol dolu geliyor. Onlar beni bitirdi, hamur işi ile kafayı bozmuşlar babamla el ele verip :) Bir de sevdiğim şeyleri yapıyor..
Nefse hakim olmak çok büyük bir işmiş hakikaten. Neyse sıcaklarda iştah azaltacak illa ki, ama şu şekerli yaz meyvelerine düşmeden tamamlarsam iyi olacak kendi adıma.
Teşekkürler canım. Sana da çok geçmiş olsun. Umarım herşey yolunda gider ve bir an evvel hepimiz bebeğimize kavuşuruzMuhakkak haberini bekliyorum. Hayırlı sonuçlar alırsın inşAllah. Bizim de haftaya görüşmemiz. 2 haftanın daha da öne geçmesi beni tedirgin ediyor. Öncesinde ne güzel öndeydi diye seviniyordum. Ama çok da iyi değilmiş onu anladım. Neyse sağlıklı olsunlar da o yeter hayırlısıyla.
burası da çok sıcak. hele bizim ev ögleden sonra güneş alıyor iyice dayanılmaz oluyor. Allah'tan duş imkanımız var :)Sabah 10,30 ile akşam 20.30 arası ben iptal.
siz tecrübelisiniz geç değil bence size. Ama ilk doğum için alışverişe başlanmalı bence bende yeni yeni almaya başladım ne çok şey varmış birden yüklenmemek için indirimde vs bölerek almak lazım
Normal mi? O kadar erken geliyorlar mı
28+3 7 kilo bende ağustos anneleri iyi gidiyor 25 30 kiloya giden olmayacak bence
şekerin bebek doğduktan sonrada sağlığına etkisi görülebilir yinede dikkat edersiniz bence uymam diyete diye düşünmeyin. Valla öyle evde durdukça bana bi yerler batıyor şuraya hiç elimi sürmedim bide şurayı silsem diye diye devam ediyorum dolap içlerini vs. Elden geçirdim hep en azından hareket oluyor korkuyorumda yorulunca bazen çok hareket ettiğimde bebek az hareket ediyor istiyorki hep yatayım
Masallah diyelim, hic bulanmasin insallah.
Anneler yasen ihtiyacin var mi diye gidersin, o 3 gunluk yemek derdinden kurtarir. Ne guzel ☺ 3 ay olacak annemi gormeyeli. Yemeklerini cok ozledim. Su an yakin olmayi isterdim.
İnsallah canim. O halde doktorumun cumlesini diyeyim belki kendini frenlemene sebep okur. “Meyve zehirdir, yeme”.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?