Ben olsam giderdim ki zaten büyük şehirde yaşamıyor olmamızdan ötürü “her iki aileye de uzak olmak” meselesini gerçekleştirmek için şehir değiştirmem lazım
Şuan kv 10, kendi aileme 20 dakika uzaklıkta oturuyorum.
He çocuk olduktan sonra anne desteğinin önemli olduğunu düşünüyorum bu yüzden sanırım ben olumsuz bakmazdım imkanım varsa giderim. Arada bazı sınırlar oldukça sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama aynı şeyi kv için sorsaydın bu kadar olumlu cevap verir miydim işte onu bilmiyorum
Eğer çalışıyorsan annene yakın otutman bı nimet... 2 çocuğumuzu gurbette buyuttuk hos hala ailelerden uzak şehirlerdeyiz de.. dip dibe oturmasam da aynı şehirde oturmak bile ciddi anlamda bir güç.. çocuk olmadan bnde diyordum her iki tarafa da uzak olsun die ama kazın ayağı öyle olmuyordediğim gibi özellikle çalışıyorsan annenin dibinde ol, yoksa çok da önemli değil...
Yaa, tecrübe ettiniz o zaman. Ben göremiyorum işte tam olarak o eksileri :/
Teşekkürler :) İşte bu dürüstlüğü seviyorum
Ya benim de etrafımda doğum yapan istisnasız tüm arkadaşlarıma aileleri sırayla yatılı olarak gelip bebek bakıyorlar, hepsi çalışan insanlar. Ve zorlu da geçiyor haliyle.
Şimdi onları görünce benimki şımarıklık mı diyorum. Bir de benim doğum izni sonrası çalışmaya evden devam etme durumum var, yanımda bir destek şart olacak ama hep de ana babaya çocuk baktırmaya karşıydım, onların da bir hayatı var düşüncesiyle. Kafamda deli sorular..
hep yatmaya calisiyirum elimden geldgnce. umarm cikar benmde yeniden yukari
Normalde ben ailelerden uzak olma taraftarıyımdır. Ama aileden aileye değişir bu durum. Kendi aileni sen tanıyorsun ileride sizin için problem oluşturacak bir şey olur mu? Bunun cevabını düşünerek karar vermen gerek.Günaydınlaar :)
Bayram yasağı sebebi ile 4 gündür ablamdaydık, onlar da hep evde biz de hep evde olunca böyle bir şey yaptık açıkçası. Bunun sonucunda bazı gelişmeler oldu, bdv konusu gibi ama özet geçeyim yorumlarınızı beklerim, benim için değerli
Ablamlar annemlerle aynı apartmanda oturuyorlardı,3 senedir. Şimdi büyük bahçeli bir ev alarak taşındılar. Ama geçimleri çok iyiydi, hatta epey üzüldüler ayrıldıklarına.
Çoktandır bu konu vardı ama şimdi o ev tamamen boşa çıkınca, biz de bir ev alsak düşüncesinde olunca acaba orayı mı alsak konusu gündeme geldi, bütçemize de uyuyor. Herkes dünden razı, ben biraz uyuzluk yapıyorum
Ama sizce de böyle bir süreçte anne ile böyle yakın olmak büyük bir şans değil mi? Kaldı ki ev şehrin en sevdiğim, bana göre en güzel yerinde. Şimdiki mahallemizi hiç sevmiyorum ve İstanbul'dan gelince geçici taşınmıştık, 2 sene olacak.
Eşim de çok iyidir bizimkilerle, hatta ben gelin o oğul gibi düşünüyorlar :)
Bana biraz gaz verin de süreç hızlansın diye yazıyorum resmenBunca yıldır bir nevi özgürlüğe alışınca ana evine dönmek gibi mi hissediyorum nedir, bir mıymıntılık var üstümde ama bebekten sonra düşüncelerim değişecek az çok onu da kestiriyorum.. Siz olsanız napardınız?
bende 13teyim ayniyzKaç haftalksnz bnde plasenta previa takibne alındım 13. Haftadayım
Bende de plesanta aşağıda. Kanamalarım oluyor. Ben de çok üzülüyorum. Kocam doktorunuzun sözlerini aynen tekrarlıyor. Söylemeye bıktı adam.Benim yaşadığım böyle sorun değildi ama sizin yaşadığınızda sık karşılaşılan bir durumuş gebeliğin ilerlemesiyle plesenta yukarı çıkıyormuş
Ve 19 yıl önce kanamam olduğunda bende senin gibi ağlıyordum
Doktorum bana şey demişti
Üzülme sağlıklı embiryo her şekilde tutunur yoluna devam eder
Sen üzüldüğünde hem kendine hemde bebeğine zarar verirsin
Bügün hala hatırlarım
O yüzden sende sakin ol ve doğaya bırak güzel anne
Ya ilk aşama için kolaylık olarak görülebilir ama bir kalabalık ortamda büyütülen çocuğa davranış kazandırmak daha zor oluyor. Senin hayır dediklerine evet deniliyor çocuk için seçenek kapısı çok oluyor. Yazın 1,2 diye gidenler bile geri geldiklerinde tekrar eski düzene dönmekte zorluk yaşıyor. Yani ailenin tutumu davranışı çizgisi değiştirebilir belki ama genel olarak ben uzaklık taraftariyim aynı mahalle olur o bile bir mesafedir ama aynı dibe dip dibe gibifikirlere açık bir konu , sen diğer önerileri de oku ,sonra ailene gozden geçir, eşinin fikrini de al aklindaki soruları da ona söyle beraber karar verin .
Normalde ben ailelerden uzak olma taraftarıyımdır. Ama aileden aileye değişir bu durum. Kendi aileni sen tanıyorsun ileride sizin için problem oluşturacak bir şey olur mu? Bunun cevabını düşünerek karar vermen gerek.
Ben sahsen suan kendi anneme de kayınvalideme de yakın oturmak isterdim. Zararları olmaz yararları olurdu
bende 13teyim ayniyz
Geçmiş olsun..Benim de arada oluyor öyle çok yoğun değil ama burnum kuruyunca oluyor.kızlar merhaba, dün gece burnum kanadı. zaten rahat uyuyamıyordum uyandım, lavaboya gittim. burnumdan agzıma da kan gelmiş, çünkü tükürdügümde kan geldigini gördüm. bir 5 dakika falan ayakta durdum, elimle burnumun üstünü tuttum , ve bir daha olmadı.
sizin de başınıza böyle birşey geldimi acaba normalmi ? daha önce burun kanamasını duymuştum ama ilk aylarda olur diye duymuştum.
Amin canımBende de plesanta aşağıda. Kanamalarım oluyor. Ben de çok üzülüyorum. Kocam doktorunuzun sözlerini aynen tekrarlıyor. Söylemeye bıktı adam.
Allah hepimize sağlıkla vaktinde doğuma eriştirsin.
Tansiyon ve kan şekerin nasılkızlar merhaba, dün gece burnum kanadı. zaten rahat uyuyamıyordum uyandım, lavaboya gittim. burnumdan agzıma da kan gelmiş, çünkü tükürdügümde kan geldigini gördüm. bir 5 dakika falan ayakta durdum, elimle burnumun üstünü tuttum , ve bir daha olmadı.
sizin de başınıza böyle birşey geldimi acaba normalmi ? daha önce burun kanamasını duymuştum ama ilk aylarda olur diye duymuştum.
Tansiyon ve kan şekerin nasıl
Yüksek olabilirler mi?
Geçmiş olsun..Benim de arada oluyor öyle çok yoğun değil ama burnum kuruyunca oluyor.
Mide bulantısı, istifra yaşıyorsan da damarlar hassaslaşabiliyor.
Doktoruna gidince bir danış bakalım ne diyecek ?
Çok güzel ama doktoruna mutlaka anlat durumuyok çok şükür tansiyonum normal, şeker testinde de sorun çıkmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?