Allah yardımcısı olsun, bir an önce sağlığına kavuşur umarımMerhaba kızlar arkadaşımızBlackkcat biliyorsunuz riskli hamileliği vardı plasentanin konumundan dolayı dün kanaması oldu gece hastaneye gittiler kanaması yoğunlaştı bida ulaşamadık bugün ablasina ulaştık igne serum felan veriliyormuş kendine gelmiş az once ama riski de kanamasida devam ediyormuş ne yazıkki şuan hepimizin duasına ihtiyacı var bebeğinde onunda içinizden nasil gelirse öyle dua edelim lutfen adi yasemin adiyla edelim kimin duası kabul olur belli olmaz bebiş sıkıca tutunsun annesine
Sonradan aranıza katıldığım için eski paylaşımları bilemiyorum, daha iyi anlaşanların olacağını düşünüyorum. Paylaşımlarından faydalı bilgiler öğrendiğimi kendi adıma söyleyebilirim. Bilgi paylaşımına devam etmeni isterim doğrusuAnladığım kadarıyla bi gruplaşma var ayrıca.
Sanırım bu durum dışlanmış kimsenin hoşuna gitmez.
Madem böyle bir karar alındı bende aranızdan ayrılıyorum. Hakkım varsa da yoksa da helaldir bilgi paylaşımı için teşekkür ediyorum herkese
Allah yardımcısı olsun, bir an önce sağlığına kavuşur umarımBlackkcat , dualarımız onunla.
Sonradan aranıza katıldığım için eski paylaşımları bilemiyorum, daha iyi anlaşanların olacağını düşünüyorum. Paylaşımlarından faydalı bilgiler öğrendiğimi kendi adıma söyleyebilirim. Bilgi paylaşımına devam etmeni isterim doğrusu
Geçen sene doğum yapan arkadaşım 'hamilelik hastalık ' derdi o gün anlam verememiştim ne alaka diye şuan çok hak veriyorum. Bir sorun bitmeden diğeri başlıyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse cicili bicili rahat bir gebelik süreci olur hiç sorun yaşamam diye ümit ediyordum tüm heveslerim kursağımda kaldı haftada 3 kez hastaneye gider oldum. Kendi kendime almış olduğum kararda doktorların tüm söylediği olumsuzlukları düşünmeme aklıma getirmeme kararı aldım (malesef doktorlarım en kötüsünü direk söylediği için hiç kolay değil hazmetmek , duygularını hislerini düşünmüyorlar) çünkü düşündükçe başıma ağrılar giriyor nefesim kesiliyor sanki. En öncelik sağlık, hepimize ve bebişlerimize önce sağlık diliyorum...Aynen ben de senin gibi kimsenin enerjisini dusurmeyeyim diye pek girip yazmiyordum,hamilelik bambaşka bir seymis ve illaki bazı problemlerde çıkıyormuş,ilk aylar tiroit sorunuyla uğraştım şükür geçti diye sevinirken, bu defa da hamilelikte ki en tehlikeli şeylerden biri olan hipertansiyon sorunu ve kalp problemiyle tanıştım,dört hafta ust üste kardiyolog kontrolünde geçirdim,koluma holter takıldı yirmi dört saat tansiyon ölçümü oldu,şükür şuan tansiyon stabil ama katı bir diyet ve ilaçla,azıcık fazla yesem hemen çıkıyor malesef.
O nedenle kimse hamileliğim kötü geciyir diye düşünüp düşünüp üzülmesin,hepimizin ayri ayrı problemleri çıkabiliyor.Dua edin bol bol,hem anne olmak kolay değil,hamilelikte basliyor imtihanimiz öyle düşünün ☺
Geçen sene doğum yapan arkadaşım 'hamilelik hastalık ' derdi o gün anlam verememiştim ne alaka diye şuan çok hak veriyorum. Bir sorun bitmeden diğeri başlıyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse cicili bicili rahat bir gebelik süreci olur hiç sorun yaşamam diye ümit ediyordum tüm heveslerim kursağımda kaldı haftada 3 kez hastaneye gider oldum. Kendi kendime almış olduğum kararda doktorların tüm söylediği olumsuzlukları düşünmeme aklıma getirmeme kararı aldım (malesef doktorlarım en kötüsünü direk söylediği için hiç kolay değil hazmetmek , duygularını hislerini düşünmüyorlar) çünkü düşündükçe başıma ağrılar giriyor nefesim kesiliyor sanki. En öncelik sağlık, hepimize ve bebişlerimize önce sağlık diliyorum...
nooldu canım ya ben bir şey mi kaçırdım
bir tek şeker çıkmamış mıydı sende?
Şekerle başladı sonrası bitmek bilmez şekilde devam etti. Doğru canım sadece şekeri yazmıştım burda paylaşmıştım, oda şekeri benim gibi çıkanlar vardı bilgi paylaşmak adına. Sonrasını hiç paylaşmadım, şeker düzene girer gibi oldu başka sorun patlak verdi. Kimseyi dertlerle boğmak istemediğim, moral bozmak istemediğim için paylaşmadım, attık içimize . Sonuçta hepimizin duyguları hassas en ufak bir olumsuzlukta etkileniyoruz üzülüyoruz vucut farklı tepki verebiliyor.
Teşekkür ederim. Normalde bir rahatsızlığım yoktu. Bildiğim bir şey yoktu ama gebelikle beraber tiroidim yüksek çıktı biraz, şimdi bir de şekerim çıktı. Şimdi araştırdım da epey epey yüksek çıkmış değerlerim. Acaba diyorum belki cahilce ama ondan önceki akşam mı çok sağlam yemiştim de böyle çıktı. Belki onlar takip ettiklerinde normal görünür :/
Ah ah o arkadaşlıklar konusunda en kotunuz benimdir eminim hamileyim ama dertleşecek arkadaşım yok kimse nasılsın nasil gidiyor hamilelik diye sormuyor herkesten yiyince kazık artik tek başıma takılıyorum burası o yönden çok iyi geliyor bana arada basinizi agritiyorsam k.bakmayin yokluktan duvara konuscagima buraya yazıyorum yorum da geliyor sukur cok sagolun arkadaşsınız zor değerini bilin neyse konuyu nelere getirdim
allah allah canım neden yazmıyorsun ama belki bir bilen vardır yok gösterir?
Yani bilmemekte Allah korusun kötü sonuçlara sebep verebilir,eskiden anne bebek olumleri sadece doğumda değil,hamilelik sürecinde de çok fazlaydı,özellikle şeker,tansiyon hafife alınacak şeyler değil,benim ilk detaylı ultrasyonda direnç saptaninca doktorum tansiyon takibi önermişti ve sonuçta 16,17 leri bile gordim,ki bunlar çok çok riskli değerler,iyi ki de erken fark edilmiş,en azından onlemimizi almış olduk ama fark edilmeyen gebeliklerde Allah korusun gebelik zehirlenmesi yaşanabiliyor.Ama ufak tefek başka sorunları da dediğin gibi çok kafaya takmamak lazimcanım benim doğru neler neler oluyor
hiç haberimiz olmayan şeyleri öğreniyoruz, valla bilmesek daha mı iyiydi diyorum bazen gerçekten.
Yok toksoplazması yok şekeri yok tansiyonu yok ellerin biraz falan şişse aha gebelik zehirlenmesi...
Yemin ederim gram zevk alamadım belki ilk hamileliğim diyedir.
Biraz hareketlerini hissedince tam mutlu olmaya başladım o da 2 ay sürdü, sonra koronası şimdi de doğum telaşı sardı.
Valla bir kurtulsak da şurada emzirme muhabbeti yapsak
Çok teşekkür ederim,kesinlikle sana katılıyorum,süreç bizler için hiç iyi olmadı,evde oturup hareketsiz kalmak,sürekli bir seyler yeme ihtiyacı dediğin gibi şekeri tetikledi ama dediğim gibi önemli olan erken fark etmek her şeyin çaresi var çok şükür.Geçmiş olsun canım senin için güzel şeye sebep olmuş. Galiba bunlarda bu sürecin etkisi çok. Hiç bu kadar şeker çıkan olmamıştı önce ki grubumuzda . Şuan evlere kapanmak hareketsizlik , pandemi stresi, yemekle mutlu olmaya çalışmak. Bunların etkisi sanırsam bu kadar kişi de çıkması
Şu süreçte bunları bilmeden teşhis konmadan doğuma gitmek de varmış. Herşeyde bi hayır var doğumda bir komplikasyon gelişeceğine bilinen risklere göre ilaç verirler. Pıhtı hepimizde atabilir. Vade dolduysa zaten koronadan da ölebiliriz. Rabbim ne isterse o oluyor. Doktorlar bence de sinir bozucu. Söylediklerini bilin ama kafaya takmayın. çaresiz dert yok ölümden gayrı. o da hepimizin başında. Düşünmeyin, yürüryüş iyi geliyorsa doktora danışıp sabah tenha saatlerde çıkın. evde kaldıkça da evham artıyor. Çok Çok geçmişler olsun, inşallah herşey iyiye gidecek az bi zaman 3 ay kalmış bu da geçer.Canım şöyle söyleyeyim, şekerle başladı şeker yüksek çıktı bebeğin suyunu arttırdı. endoktrine devam ediyorum hala diyet spor evde 10 defa şeker ölçümü yapıyorum, değerleri düşürdük. Bebekte bir sorun yok tek kendimi sağlam ve dik tuttuğum nokta bu zaten. Şubat ayı gibi gözümde sorun yaşadım görmede, doktora gitmiştim göz damarları genişlemiş 1 ay sonra çağırmıştı ama covid ten gidememiştim, endoktrin kontrolunden sonra hazır çıkmışken göze çıkayım dedim çünkü 3 metreden sonrasını iyice bulanık görmeye başladım, damarlardaki genişleme artmış üstüne göz arkasında ödem oluşmuş, doktor 2 seçenek var biri kafa içi basınç artmıştır ikincisi de beyinde oluşan ödem göze vurmuştur dedi, ikisi içinde benzer olası durumları söyledi damardan pıhtı atabilir, felç inebilir, beyin kanaması oluşabilir vs.vs. 1 saaat süren muayene sonrasında beni beyin cerrahisine gönderdiler doktor acil mr a aldı sonuçlar 4 ünde çıkacak. Bu süreçte stresten diye tahmin ediyorum ani gelen göğüs ağrısı oluşmaya başladı, kramp gibi, kasık ağrısı vs cabası, tansiyon yükseldi ani baş ağrıları, gibi gibi gibi. Haftada 3 gün hastanedeyim, böyle bazen oturup hüngür hüngür ağlayasım geliyor sonra bebişi düşünüyorum üzülünce oda hissediyor diye aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum bir sürü angarya iş çıkartıyorum kendime düşünmeyeyim diye , ailemle de paylaşmadık üzülmesinler diye net sonuçlar çıksın diye bekliyoruz valla zor beklemek, süreçteki tek destekçim eşim elinden geldiğince destek oluyor da o iç ses yok mu sürekli olumsuzlukları hatırlatan o işte maf ediyor gerçekten. Neyse kafanızı şişirdim. Anlatmak mı iyi anlatmamak mı iyi bilemedim bir anda döktüm taşları. Bir hatam olduysa affola ...
Malesef öyle,bir deger düzelirken bakıyorsun başka bir değer farklı çıkıyor,bu gebelik sürecinde dahiliye,endokrin,kardiyoloji sırasıyla gittiğim doktorlar,bu defa da alt ast değerli biraz yüksek çıktı, bakalım vitaminleri kestik eğer duzelmediyse yine dahiliye yolları görünüyor bana.Geçen sene doğum yapan arkadaşım 'hamilelik hastalık ' derdi o gün anlam verememiştim ne alaka diye şuan çok hak veriyorum. Bir sorun bitmeden diğeri başlıyor. Kendi adıma konuşmak gerekirse cicili bicili rahat bir gebelik süreci olur hiç sorun yaşamam diye ümit ediyordum tüm heveslerim kursağımda kaldı haftada 3 kez hastaneye gider oldum. Kendi kendime almış olduğum kararda doktorların tüm söylediği olumsuzlukları düşünmeme aklıma getirmeme kararı aldım (malesef doktorlarım en kötüsünü direk söylediği için hiç kolay değil hazmetmek , duygularını hislerini düşünmüyorlar) çünkü düşündükçe başıma ağrılar giriyor nefesim kesiliyor sanki. En öncelik sağlık, hepimize ve bebişlerimize önce sağlık diliyorum...
Çok geçmiş olsunCanım şöyle söyleyeyim, şekerle başladı şeker yüksek çıktı bebeğin suyunu arttırdı. endoktrine devam ediyorum hala diyet spor evde 10 defa şeker ölçümü yapıyorum, değerleri düşürdük. Bebekte bir sorun yok tek kendimi sağlam ve dik tuttuğum nokta bu zaten. Şubat ayı gibi gözümde sorun yaşadım görmede, doktora gitmiştim göz damarları genişlemiş 1 ay sonra çağırmıştı ama covid ten gidememiştim, endoktrin kontrolunden sonra hazır çıkmışken göze çıkayım dedim çünkü 3 metreden sonrasını iyice bulanık görmeye başladım, damarlardaki genişleme artmış üstüne göz arkasında ödem oluşmuş, doktor 2 seçenek var biri kafa içi basınç artmıştır ikincisi de beyinde oluşan ödem göze vurmuştur dedi, ikisi içinde benzer olası durumları söyledi damardan pıhtı atabilir, felç inebilir, beyin kanaması oluşabilir vs.vs. 1 saaat süren muayene sonrasında beni beyin cerrahisine gönderdiler doktor acil mr a aldı sonuçlar 4 ünde çıkacak. Bu süreçte stresten diye tahmin ediyorum ani gelen göğüs ağrısı oluşmaya başladı, kramp gibi, kasık ağrısı vs cabası, tansiyon yükseldi ani baş ağrıları, gibi gibi gibi. Haftada 3 gün hastanedeyim, böyle bazen oturup hüngür hüngür ağlayasım geliyor sonra bebişi düşünüyorum üzülünce oda hissediyor diye aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum bir sürü angarya iş çıkartıyorum kendime düşünmeyeyim diye , ailemle de paylaşmadık üzülmesinler diye net sonuçlar çıksın diye bekliyoruz valla zor beklemek, süreçteki tek destekçim eşim elinden geldiğince destek oluyor da o iç ses yok mu sürekli olumsuzlukları hatırlatan o işte maf ediyor gerçekten. Neyse kafanızı şişirdim. Anlatmak mı iyi anlatmamak mı iyi bilemedim bir anda döktüm taşları. Bir hatam olduysa affola ...
Doğru bu da geçer, Allah dermansız dert vermesin diyorum hep. Tek sorun süreç yıpratıcı sadece, daha kötüsü olmasın yeter. Sağ sağlim kucağımıza alalım da başka birşey istemem :)Şu süreçte bunları bilmeden teşhis konmadan doğuma gitmek de varmış. Herşeyde bi hayır var doğumda bir komplikasyon gelişeceğine bilinen risklere göre ilaç verirler. Pıhtı hepimizde atabilir. Vade dolduysa zaten koronadan da ölebiliriz. Rabbim ne isterse o oluyor. Doktorlar bence de sinir bozucu. Söylediklerini bilin ama kafaya takmayın. çaresiz dert yok ölümden gayrı. o da hepimizin başında. Düşünmeyin, yürüryüş iyi geliyorsa doktora danışıp sabah tenha saatlerde çıkın. evde kaldıkça da evham artıyor. Çok Çok geçmişler olsun, inşallah herşey iyiye gidecek az bi zaman 3 ay kalmış bu da geçer.
Canım şöyle söyleyeyim, şekerle başladı şeker yüksek çıktı bebeğin suyunu arttırdı. endoktrine devam ediyorum hala diyet spor evde 10 defa şeker ölçümü yapıyorum, değerleri düşürdük. Bebekte bir sorun yok tek kendimi sağlam ve dik tuttuğum nokta bu zaten. Şubat ayı gibi gözümde sorun yaşadım görmede, doktora gitmiştim göz damarları genişlemiş 1 ay sonra çağırmıştı ama covid ten gidememiştim, endoktrin kontrolunden sonra hazır çıkmışken göze çıkayım dedim çünkü 3 metreden sonrasını iyice bulanık görmeye başladım, damarlardaki genişleme artmış üstüne göz arkasında ödem oluşmuş, doktor 2 seçenek var biri kafa içi basınç artmıştır ikincisi de beyinde oluşan ödem göze vurmuştur dedi, ikisi içinde benzer olası durumları söyledi damardan pıhtı atabilir, felç inebilir, beyin kanaması oluşabilir vs.vs. 1 saaat süren muayene sonrasında beni beyin cerrahisine gönderdiler doktor acil mr a aldı sonuçlar 4 ünde çıkacak. Bu süreçte stresten diye tahmin ediyorum ani gelen göğüs ağrısı oluşmaya başladı, kramp gibi, kasık ağrısı vs cabası, tansiyon yükseldi ani baş ağrıları, gibi gibi gibi. Haftada 3 gün hastanedeyim, böyle bazen oturup hüngür hüngür ağlayasım geliyor sonra bebişi düşünüyorum üzülünce oda hissediyor diye aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum bir sürü angarya iş çıkartıyorum kendime düşünmeyeyim diye , ailemle de paylaşmadık üzülmesinler diye net sonuçlar çıksın diye bekliyoruz valla zor beklemek, süreçteki tek destekçim eşim elinden geldiğince destek oluyor da o iç ses yok mu sürekli olumsuzlukları hatırlatan o işte maf ediyor gerçekten. Neyse kafanızı şişirdim. Anlatmak mı iyi anlatmamak mı iyi bilemedim bir anda döktüm taşları. Bir hatam olduysa affola ...
Canım şöyle söyleyeyim, şekerle başladı şeker yüksek çıktı bebeğin suyunu arttırdı. endoktrine devam ediyorum hala diyet spor evde 10 defa şeker ölçümü yapıyorum, değerleri düşürdük. Bebekte bir sorun yok tek kendimi sağlam ve dik tuttuğum nokta bu zaten. Şubat ayı gibi gözümde sorun yaşadım görmede, doktora gitmiştim göz damarları genişlemiş 1 ay sonra çağırmıştı ama covid ten gidememiştim, endoktrin kontrolunden sonra hazır çıkmışken göze çıkayım dedim çünkü 3 metreden sonrasını iyice bulanık görmeye başladım, damarlardaki genişleme artmış üstüne göz arkasında ödem oluşmuş, doktor 2 seçenek var biri kafa içi basınç artmıştır ikincisi de beyinde oluşan ödem göze vurmuştur dedi, ikisi içinde benzer olası durumları söyledi damardan pıhtı atabilir, felç inebilir, beyin kanaması oluşabilir vs.vs. 1 saaat süren muayene sonrasında beni beyin cerrahisine gönderdiler doktor acil mr a aldı sonuçlar 4 ünde çıkacak. Bu süreçte stresten diye tahmin ediyorum ani gelen göğüs ağrısı oluşmaya başladı, kramp gibi, kasık ağrısı vs cabası, tansiyon yükseldi ani baş ağrıları, gibi gibi gibi. Haftada 3 gün hastanedeyim, böyle bazen oturup hüngür hüngür ağlayasım geliyor sonra bebişi düşünüyorum üzülünce oda hissediyor diye aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum bir sürü angarya iş çıkartıyorum kendime düşünmeyeyim diye , ailemle de paylaşmadık üzülmesinler diye net sonuçlar çıksın diye bekliyoruz valla zor beklemek, süreçteki tek destekçim eşim elinden geldiğince destek oluyor da o iç ses yok mu sürekli olumsuzlukları hatırlatan o işte maf ediyor gerçekten. Neyse kafanızı şişirdim. Anlatmak mı iyi anlatmamak mı iyi bilemedim bir anda döktüm taşları. Bir hatam olduysa affola ...
Sağ ol cnım, dediğin gibi yapıyorum bebişin kıyafetlerini eksiklerini tamamlıyorum oyalancak şeyler buluyorum, çiçek ekiyorum felan :) şu anda daha önceden başladığım amigurumi oyuncağı bitirmeye çalışıyorum ,geçen hafta bebiş için süs yapcaktım kapı ve hediye olarak makrome anahtarlık onlar kargodan gelse oyalancak çok şeyim olacak , bütün gün evde oturmak insanın canını sıkıyor gerçekten :)Çok geçmiş olsuninşallah güzel sonuçlar alacaksın,bebeğin saglikliymis maşallah sen ona odaklan,varsa da bir problem doğumdan sonra halledilir inşallah,yani üzülme demekle olmuyor çok iyi biliyorum ama uzuldukce de seker,tansiyon çıkıyor malesef,kafanı dağıtacak bir şeyler bulabilirsin bu süreçte,gozlerini de yormayacak,spor,yoga ne yapmaktan hoslaniyorsan,bir şeylerle uğraşmak bana çok iyi geliyor mesela,eminim seninde yapmaktan zevk aldığın bir şeyler vardır.
Teşekkür ederim canım, geçicek hepsi :)Ya çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim canım , hepimizin evladını korusun, bizlere bağışlasın sağlıkla Allahım :) Herşey güzel olacak diye avutuyorum kendimiCok cok gecmis olsun. İnsallah 4’unde sonuclar harika cikar, rahat bir nefes alirsin. Allah evladini aana, seni evladina bagislasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?