Cok tesekkur ederim. Biraz agladim biraz uyudum simdi iyiyim. Ne gerekiyorsa yapicaz. En azindan tani koydular diyorum. Hic haberim olmayabilirdi. Umarim 4 Haziran'da sonuclarin iyi gelir. Cok cok gecmis olsun sana da. Su son aylarimizin huzur icinde gecmesini bebeklerimizi sag salim kucagimiza almayi diliyorum.Çok geçmiş olsun bir an önce değerler düzelir umarım , düzenli bir diyetle şeker kontrol altına alınabiliyor, benim şeker yüklemesinde 182 ydi 1 saat, ancak 2 haftalık diyet sonucunda anca 140 altına sabit olarak düşürebildim, bir gün öncesi değil 1 hafta öncesi dahi etkileyebiliyormuş, beslenmene dikkat edip spor yaparsan bence değerler düzene girecektir zamanla :)
Dikkat edildiğinde sorun olmayacaktır cnm içini ferah tut.Cok tesekkur ederim. Biraz agladim biraz uyudum simdi iyiyim. Ne gerekiyorsa yapicaz. En azindan tani koydular diyorum. Hic haberim olmayabilirdi. Umarim 4 Haziran'da sonuclarin iyi gelir. Cok cok gecmis olsun sana da. Su son aylarimizin huzur icinde gecmesini bebeklerimizi sag salim kucagimiza almayi diliyorum.
Tsh ve serbest T4 ters orantı olduğu zaman genelde ilaç başlanıyor,senin normal olduğu için onemsenmemis,benim de tsh dusukken serbest T4 normal olduğu için takip denmişti.Selam. THS orani yuksekti bende. Hep yaziyordum belki onu hatirliyorsundur. Baskasiyla karistitriyor olabilirsinmasal3487 THS 4. ay 4.10, 5. ay 3.25, 6. ay 3.40 cikti. Serbest T4 seviyem hep olmasi gerektigi gibi ciktigi icin THS yuksekligine mudahale etmediler hic. Bugun yeniden sordum. Bizi THS den ziyade endiselendiren gebelik sekerin dedi.
içini ferah tut, geçecek inşallah. bende de şeker çıktı. diyetisyen diyet listesi hazırladı. her gün ölçüm yapıp yazıyorum. doktor takip edecekmiş. başta çok moralim bozulmuştu. şimdi daha sakinim, fark edildi ve düzelticez diye moral veriyorum kendime. inşallah atlatıcaz olumsuzlukları :)Ayrıcaulasimiz missvanilya Zeybltaslan lila6 Ankee iilay yaren92 Mtad çok ama çok teşekkür ederim sağ olun.
Woodys bana çok kilo almışsın, bebek de önden gidiyor dediklerinden beri çok dikkat ediyordum halbuki. gerçkten bu sonucu beklemiyordum. hamile kalmadan önce son 1 yılda 15 kilo almıştım. Ya bu gebelikte çıkan tiroid ya da şeker bence daha öncesinde başlamış olmalı. En azından artık takip edebilirler.
tatlicincap Anladım, inşallah dikkat ediyorum desem de sorun benim beslenmemdir de hastane yemeğiyle düzelir. 1 kase yogurt / sut / kefir kesinlikle her gün yiyorum ve yatmadan önce muhakkak süt içiyorum. bir ara süt mü kilo yapıyordur diye skimmed süt aldım, diyet süt. Her şeyden şüphelenir olmaya başladım.
Canım sanada çok geçmiş olsun..Tabi ki birbirimizi üzmekte istemiyoruz ama birbirimize destek için de burdayız.Şekerle başladı sonrası bitmek bilmez şekilde devam etti. Doğru canım sadece şekeri yazmıştım burda paylaşmıştım, oda şekeri benim gibi çıkanlar vardı bilgi paylaşmak adına. Sonrasını hiç paylaşmadım, şeker düzene girer gibi oldu başka sorun patlak verdi. Kimseyi dertlerle boğmak istemediğim, moral bozmak istemediğim için paylaşmadım, attık içimize . Sonuçta hepimizin duyguları hassas en ufak bir olumsuzlukta etkileniyoruz üzülüyoruz vucut farklı tepki verebiliyor.
Canım şöyle söyleyeyim, şekerle başladı şeker yüksek çıktı bebeğin suyunu arttırdı. endoktrine devam ediyorum hala diyet spor evde 10 defa şeker ölçümü yapıyorum, değerleri düşürdük. Bebekte bir sorun yok tek kendimi sağlam ve dik tuttuğum nokta bu zaten. Şubat ayı gibi gözümde sorun yaşadım görmede, doktora gitmiştim göz damarları genişlemiş 1 ay sonra çağırmıştı ama covid ten gidememiştim, endoktrin kontrolunden sonra hazır çıkmışken göze çıkayım dedim çünkü 3 metreden sonrasını iyice bulanık görmeye başladım, damarlardaki genişleme artmış üstüne göz arkasında ödem oluşmuş, doktor 2 seçenek var biri kafa içi basınç artmıştır ikincisi de beyinde oluşan ödem göze vurmuştur dedi, ikisi içinde benzer olası durumları söyledi damardan pıhtı atabilir, felç inebilir, beyin kanaması oluşabilir vs.vs. 1 saaat süren muayene sonrasında beni beyin cerrahisine gönderdiler doktor acil mr a aldı sonuçlar 4 ünde çıkacak. Bu süreçte stresten diye tahmin ediyorum ani gelen göğüs ağrısı oluşmaya başladı, kramp gibi, kasık ağrısı vs cabası, tansiyon yükseldi ani baş ağrıları, gibi gibi gibi. Haftada 3 gün hastanedeyim, böyle bazen oturup hüngür hüngür ağlayasım geliyor sonra bebişi düşünüyorum üzülünce oda hissediyor diye aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum bir sürü angarya iş çıkartıyorum kendime düşünmeyeyim diye , ailemle de paylaşmadık üzülmesinler diye net sonuçlar çıksın diye bekliyoruz valla zor beklemek, süreçteki tek destekçim eşim elinden geldiğince destek oluyor da o iç ses yok mu sürekli olumsuzlukları hatırlatan o işte maf ediyor gerçekten. Neyse kafanızı şişirdim. Anlatmak mı iyi anlatmamak mı iyi bilemedim bir anda döktüm taşları. Bir hatam olduysa affola ...
ay yok artık yaaaGüzel hanımlar, annelik biraz da “kafaya takmama sanatı” galiba. Biraz gamsız olmak lazım. Bi yerde okudum, bebek saatte 10 kez hareket etmezse doktora haber verin falan yazıyordu. Yahu her saat zikirmatikle hareket mi sayıcaz? “İyidir iyi” deyip geçmek lazım. Doktor kontrollerini aylık olarak aksatmamak lazım. Genel durumu iyi tutmak lazım. Kalanını da Allah’a bırakmak lazım
Merhaba kızlar arkadaşımızBlackkcat biliyorsunuz riskli hamileliği vardı plasentanin konumundan dolayı dün kanaması oldu gece hastaneye gittiler kanaması yoğunlaştı bida ulaşamadık bugün ablasina ulaştık igne serum felan veriliyormuş kendine gelmiş az once ama riski de kanamasida devam ediyormuş ne yazıkki şuan hepimizin duasına ihtiyacı var bebeğinde onunda içinizden nasil gelirse öyle dua edelim lutfen adi yasemin adiyla edelim kimin duası kabul olur belli olmaz bebiş sıkıca tutunsun annesine
Merhabalar otri bebe yenında serum fizyolojik almak gerekiyor aynı zamanda ve pahalı başlık sayısı az ben kozumda tonimer lab diye bir markanın serum fizyolojiktiniz almıştım içinden başlıklarla aspiratörde çıkıyor damla olan tabi ki tavsiye ederim. Ateş ölçer medisana almıştık biz çok memnunuz temassız ve ortam ısısı da ölçebiliyor.Bez paketlerinde adetler değişebiliyor o yüzden paket değil adet olarak cevap vereyim.
Yenidoğan bebekler günde 10 kereye kadar bez kirletebiliyormuş. Bu yüzden kaba hesap kime sorsam ortalama 100-120 adet 1 numara kullandıklarını öğrendim.
Bende şuan 2 paket 1 numara sleepy var 80 adet.
Kilo meselesi de önemli olduğu için başka bez almadım ben. Gerekirse çıkıp alırız.
Ateş ölçer ben plusmed temassız almıştım bir kaç kere de paylaştım. Su ve oda sıcaklığı da ölçebiliyor. Ben aldığımda 140 TL idi şuan 750 liralardaŞuan ateş ölçerler ateş pahası olmuş açıkçası ne alınır bir fikrim yok.
Burun aspiratörü otribebe alacağım eğer baktım o şekilde olmuyor braun alacağım bende. Ama otribebe ile iş göreceğimize inanıyorum.
Ayrıcaulasimiz missvanilya Zeybltaslan lila6 Ankee iilay yaren92 Mtad çok ama çok teşekkür ederim sağ olun.
Woodys bana çok kilo almışsın, bebek de önden gidiyor dediklerinden beri çok dikkat ediyordum halbuki. gerçkten bu sonucu beklemiyordum. hamile kalmadan önce son 1 yılda 15 kilo almıştım. Ya bu gebelikte çıkan tiroid ya da şeker bence daha öncesinde başlamış olmalı. En azından artık takip edebilirler.
tatlicincap Anladım, inşallah dikkat ediyorum desem de sorun benim beslenmemdir de hastane yemeğiyle düzelir. 1 kase yogurt / sut / kefir kesinlikle her gün yiyorum ve yatmadan önce muhakkak süt içiyorum. bir ara süt mü kilo yapıyordur diye skimmed süt aldım, diyet süt. Her şeyden şüphelenir olmaya başladım.
Güzel hanımlar, annelik biraz da “kafaya takmama sanatı” galiba. Biraz gamsız olmak lazım. Bi yerde okudum, bebek saatte 10 kez hareket etmezse doktora haber verin falan yazıyordu. Yahu her saat zikirmatikle hareket mi sayıcaz? “İyidir iyi” deyip geçmek lazım. Doktor kontrollerini aylık olarak aksatmamak lazım. Genel durumu iyi tutmak lazım. Kalanını da Allah’a bırakmak lazım
Çok geçmiş olsunİnşallah sağlıkla tutunacak bebiş ve bugünler sadece birer anı olarak kalacak. Dualarım sizinle
Pompa konusunda hiç fikrim yok, henüz almayı düşünmüyorum. Çok gerekli olduğunda hastane tipi kiralanmasının da çok faydalı olduğu söyleniyor.Kızlar şu pompalardan illa da almak lazım mı kenarda dursun mu yoksa bekleyeyim mi? Yani hastanede sezaryen sonrası gelmezse zaten orda getiriyorlar pompa, sonrası için lazım olmamıştı bana ama her bebek farklı. Siz ne yaptınız. Ve önereceğiniz pompa varmı? Ebebekte korbell çöp kovası da indirimdeymiş bi gözüm gidiyor onuda alsammı kafamda deli sorular.
Ayy ben de bu aralar pompa ve çöp kovası bakıyordumKızlar şu pompalardan illa da almak lazım mı kenarda dursun mu yoksa bekleyeyim mi? Yani hastanede sezaryen sonrası gelmezse zaten orda getiriyorlar pompa, sonrası için lazım olmamıştı bana ama her bebek farklı. Siz ne yaptınız. Ve önereceğiniz pompa varmı? Ebebekte korbell çöp kovası da indirimdeymiş bi gözüm gidiyor onuda alsammı kafamda deli sorular.
Merhaba kızlar arkadaşımızBlackkcat biliyorsunuz riskli hamileliği vardı plasentanin konumundan dolayı dün kanaması oldu gece hastaneye gittiler kanaması yoğunlaştı bida ulaşamadık bugün ablasina ulaştık igne serum felan veriliyormuş kendine gelmiş az once ama riski de kanamasida devam ediyormuş ne yazıkki şuan hepimizin duasına ihtiyacı var bebeğinde onunda içinizden nasil gelirse öyle dua edelim lutfen adi yasemin adiyla edelim kimin duası kabul olur belli olmaz bebiş sıkıca tutunsun annesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?