Şu sıralar pek diş hekimine gitmenizi önermem. Korona nedeniyle en yüksek risk grubu diş tedavileri maalesef. Kamuda zaten hiç bir işlem yapılmıyor, bilim kurulundan gelecek öneriler bekleniyor ama çoğu yer çalışmaya uygun değil. Şartlar düzeltilmeye çalışılıyor.
Normal şartlarda olsaydık haftanıza göre yapılabilecek işlemler olurdu tabi. 28-30 haftadan sonra işlem yapılması önerilmez ama, çok sıkıntınız yoksa doğum sonrasına erteleyin, geçmiş olsun
Gidilecek cnm genelge yayımlandı sadece 60 yaş üstü ve kronik has olanlar izinli şuan o da amir gel derse demek kaydıyla. Müdürlere bırakmışlar yetkiyi, çoğu da çağırmış zaten. Beni aradılar calisabilcekmisin dediler çalışmam desem idare edeceklerdi sanki çünkü az kaldığını biliyorlar.caliscam 2-3 haftam kaldı zaten ddm tamam o zaman pzrtesi gel dediler
Gidilecek cnm genelge yayımlandı sadece 60 yaş üstü ve kronik has olanlar izinli şuan o da amir gel derse demek kaydıyla. Müdürlere bırakmışlar yetkiyi, çoğu da çağırmış zaten. Beni aradılar calisabilcekmisin dediler çalışmam desem idare edeceklerdi sanki çünkü az kaldığını biliyorlar.caliscam 2-3 haftam kaldı zaten ddm tamam o zaman pzrtesi gel dediler
anamm ben de full zamanlı 1 haziranda işe başlıyorum, zaten ara ara gidiyordum da. biraz fazla dikkat edersek bence sıkıntınolmaz, özellikle @MC06 canım toplu taşıma kullanacaksan biraz daha özen göstermen lazım. Ya da 37. haftayı beklemeden de çıkabilirsin belki.
Ben de başlıyorum pztsi, üstelik 1000 kişilik camsız bir binada.. panik ataklar geçiriyorum düşündükçe... 2 hafta sonra 32 doluyor, 2 hafta aile hekiminden falan rapor alsam olur mu...
Tabi 32.haftada çalışabilir raporunuzu alırsınız. 37.haftaya kadar bekleme hakkınız var ama olmadı 33.haftada ayrılmak istediniz doğum iznine, ayrılırsınız. Toplam 16 hafta hakkınız var 32.haftadan itibaren. Doğumdan önce kullanmadığınız hakkınızı doğum sonrasına devrediyorsunuz.
Pazartesi özlüğü arayıp bilgi alayım, 30 haziranda 32 hafta oluyorum. Aslında virüs olayı çıkmadan önce başlamayı düşünüyordum bir kaç ay çalışayım biraz kafam dağılsın sonra yine eve kapanırım diyordum virüs olayı çıktı. Diş hekimiyim ve hastanede enfekte olan yemekhane personeli ve hekim arkadaş olunca başlamadım, sonra idari izin verildi ama başlamak da hoş olmazdı o durumda arkadaşlar görevlendirilip filyasyonda çalışırken. Masa başı herkesin vardiyalı çalıştığı bir birim olsaydı başlayacaktım. Neyse artık bari yasal hakkımı kullanayım erken başlayış dilekçesi gerekirse geç kalmayım doğru diyorsunuz
Diş hekimi, en büyük korkum fakat doğumdan sonra en acilinden gitmem gerekecek. Çünkü ısrarla vazgeçmediğim 20likler kendini infilak etmiş durumda. Düşününce bile çarpıntı yaptı
Diş hekimi, en büyük korkum fakat doğumdan sonra en acilinden gitmem gerekecek. Çünkü ısrarla vazgeçmediğim 20likler kendini infilak etmiş durumda. Düşününce bile çarpıntı yaptı
Ben de tam 20’lik diş çektirecektim ki kararlaştırdığımız randevudan 2 gün önce bebiş geleceğini öğrendim. Allahtan hemen o gün çektirmemişim çünkü antibiyotik ilaç verecekti hekim. Melekler korudu bebişimi
Ben de başlıyorum pztsi, üstelik 1000 kişilik camsız bir binada.. panik ataklar geçiriyorum düşündükçe... 2 hafta sonra 32 doluyor, 2 hafta aile hekiminden falan rapor alsam olur mu...
ayy hatırlıyorum ben seni konuşmuştuk bu durumu daha önce, canım şöyle de yapabilirsin, 32 de çıkarsın doğumdan sonra uzatmanın bir yoluna da bakabilirisin, yıllık iznin falan var mı kullanmadığın?
Ben de tam 20’lik diş çektirecektim ki kararlaştırdığımız randevudan 2 gün önce bebiş geleceğini öğrendim. Allahtan hemen o gün çektirmemişim çünkü antibiyotik ilaç verecekti hekim. Melekler korudu bebişimi
Ben gebeliğimi öğrenmeden önce çok ağır rahatsızlandım. Serum aldım. Bir haftalık antibiyotik aşrı kesici tedavi uygulandı. Sonra öğrendik bebeği. İlk zamanda bu gibi durumlarda ya hep ya hiç oluyormuş. Yani bu ilaçlardan bebek etkilenirse düşüyormuş. Etkilenmezse decam ediyormuş. Bir doktorun açıklaması bu şekildeydi. İnşallah bir şey olmaz. Küçük kızımı öğrenmeden de hasta olmuştum onda da iğne yapmışlardı.
Ben gebeliğimi öğrenmeden önce çok ağır rahatsızlandım. Serum aldım. Bir haftalık antibiyotik aşrı kesici tedavi uygulandı. Sonra öğrendik bebeği. İlk zamanda bu gibi durumlarda ya hep ya hiç oluyormuş. Yani bu ilaçlardan bebek etkilenirse düşüyormuş. Etkilenmezse decam ediyormuş. Bir doktorun açıklaması bu şekildeydi. İnşallah bir şey olmaz. Küçük kızımı öğrenmeden de hasta olmuştum onda da iğne yapmışlardı.
Ben kontrole gittiğimde doktor aile hekimliğinden al dedi. Sağlık ocağında da hemşire vitamin mi vereyim demir mi, ikisini birden veremiyorum dedi ben de tercihimi decavit ten yana kullandım.
Ben bu akşam yikayip astım yarinda utuleyip kaldiracağim yerlerine; pazartesi isten çagirdilar dedim başka vaktim olmaz havalarda serinken rahat rahat yapayim
Ben bu akşam yikayip astım yarinda utuleyip kaldiracağim yerlerine; pazartesi isten çagirdilar dedim başka vaktim olmaz havalarda serinken rahat rahat yapayim