- 13 Mayıs 2014
- 3.813
- 9.053
- 248
canım doğum öncesinde bişey içtin mi. bende suyu çok içiyorum ama erkenden içmek fayda edermi ki şimdiden başlayım hoşaf felanIlk zaman süt gelme olayı zor evet mesela banyo yapınca felan daha çabuk geliyor ama tabi hastane ortamında zor. Ben 2 sezeryan olmama rağmen cok sukur iyi çabuk gelmişti ama deli gibi sıvı içiyordum özellikle hoşaf.
Benimde inanılmaz ağrılarım oluyor özellikle çatı ağrısı ama malesef evde 2 tane velet var sağolsunlar hiç dinlenmeye izin vermiyorlar.
Gece yattığım yerden ağırdan dönemiyor.
Yok şimdi faydası olmaz ki doğumdan sonra hemen içersin mesele göğsüne sıcak kompleks yapmak da sutu erken getiriyor. Ama en güzel hoşaf. Meyve suyu gibi.canım doğum öncesinde bişey içtin mi. bende suyu çok içiyorum ama erkenden içmek fayda edermi ki şimdiden başlayım hoşaf felan
tamam canım çok teşekkülrer yanımd aonuda götüreyimYok şimdi faydası olmaz ki doğumdan sonra hemen içersin mesele göğsüne sıcak kompleks yapmak da sutu erken getiriyor. Ama en güzel hoşaf. Meyve suyu gibi.
Rica ederim ne demek sen gönlünü ferah tut insallah hersey yolunda gidiyordur eminimYa inşallah inşallah inşallah.
Çok moralim bozuldu, oğluma bakarken çok doldum bugün.
Bana moral oldun çok sağ ol.
Yok canım benim amacım en azından hamileliğin son haftalarında rahat yatabilmek, yoksa bende biliyorum, kardeş gelince dordumuz yatacağız o kesinhahah morelini bozmak istemem ama bende aynı şeyi düşündüm oda yaptım ve sonuç yine bizle yatıyor. tek fark ben gece kaçıyorum o tarafa yine tekme yememek için
Cok çok geçmiş olsun canım.Benim de eşim evde ama oğlan babaya da düşkündü babası ya da ben ayırmazdı ama son zamanlarda hissediyor mu ne anneci oldu. Nereye gitsem ne yapsam peşimde, bayram öncesinde ateşlendi 3 gün zorla düşürdük sonra döküntüler oldu,İştahı azaldı, huysuzlandı sanırım 6. Hastalık geçirdi o da sarstı birazcık bizi, çok şükür şimdi iyi. Sağlık olsun da gerisi halloluyor bir şekilde
kızlar size bir sorum var. sezeryan sonrası hemen süt gelmeme ihrtimali yüksek bu yüzden hastaneye ben elektirkli çift başlıklı pompa var onu götürücem ama ya oda işe yaramazsa bir iki gün mamamı vericez. ilk gebeliğimde süt konusunda çok sıkıntı çektim yine gelmezse diye korkuyorum neler yapmamız gerek tecrübeliler var mı bu konuda
Benim de sezaryen sonrası hemen gelmedi hastanede mama hazırlayıp şırınga ile verdi hemşireler, eşime de öğrettiler nasıl vereceğini. Biberona kesinlikle izin vermediler, orda pompayla sağdık ama pek bir şey gelmedi, kolostrum geldi 2. gün. Eve çıktıktan sonra geldi süt ancak. Biberon kullanmadık ilk bir ay önermiyoruz dediler yoksa emmiyormuş hiç şırıngayla verdik hep, of ne zor günlerdi, geliyor gelmekte olan
Benim de eşim evde ama oğlan babaya da düşkündü babası ya da ben ayırmazdı ama son zamanlarda hissediyor mu ne anneci oldu. Nereye gitsem ne yapsam peşimde, bayram öncesinde ateşlendi 3 gün zorla düşürdük sonra döküntüler oldu,İştahı azaldı, huysuzlandı sanırım 6. Hastalık geçirdi o da sarstı birazcık bizi, çok şükür şimdi iyi. Sağlık olsun da gerisi halloluyor bir şekilde
Yok canım benim amacım en azından hamileliğin son haftalarında rahat yatabilmek, yoksa bende biliyorum, kardeş gelince dordumuz yatacağız o kesin
İkisininde odalarında ayrı ayrı yatakları olmasına rağmen, bebiş için Park yatak, oğlum için de yatak odamda duran büyük koltuğumu yatakla birleştirip hazırlığımizi yaptık bile
Sadece oğlumun bundan henüz haberi yok, arz talep yapicaz duruma göre..
Ya bu arada önden 3 4 yaşlarında çocuğu olan anneler bebek arabası işini ne yapmayı düşünüyorsunuz.
Benim sıpa hala arabasına biner, yanımıza alırız, ister yürür, ister yorulunca arabasına gecer.
Kardeş olunca ikiz araba mı alsak diye düşünmüyor değiliz
Sizler ne yapmayı düşündünüz..
Ahh ben de böyleyim ağrıdan yatakta dönemiyorumIlk zaman süt gelme olayı zor evet mesela banyo yapınca felan daha çabuk geliyor ama tabi hastane ortamında zor. Ben 2 sezeryan olmama rağmen cok sukur iyi çabuk gelmişti ama deli gibi sıvı içiyordum özellikle hoşaf.
Benimde inanılmaz ağrılarım oluyor özellikle çatı ağrısı ama malesef evde 2 tane velet var sağolsunlar hiç dinlenmeye izin vermiyorlar.
Gece yattığım yerden ağırdan dönemiyor.
Benimde hep dönerken yürüyor sankiYok hiç ağrı olmadı bende, ama şimdi düşünüyorum da o haftalarda asagıda hissediyordum bebegi simdi hep göbek deliğinin oralarda. Ama bebegin büyüdükçe yukarı cıkmasıylada alakalı olabilir
canım 3 aylık bebeğini saçma sapan bakıcılara bırakmak zorunda kalan sonrasında inadını bırakıp kendi annesine bırakarak işe devam eden bir arkadaşım, bebek için 1 yıl ücretsiz izin alıp çocuğuna bakan sonra işe dönen başka 2 arkadaşım var. Şu an ilk, çocuğununerken bırakan arkadaşın çocuğuna bakıyorum gayet ödev iş yaparken odaklı, oyun kurmayı becerebilen bir çocukken anneyle büyüyenler gayet şımarık odaksız ve bununla beraber geç öğrenen çocuklar oldular. Yaş 6-7 civarı. Yani eğer ki annelerden biri bakacaksa hele kendine sıkıntı yaratma sakın. Çocuğu iyi yapan şey onunla ne kadar vakit geçirdiğin değil, 1 günde ne kadar nitelikli vakit geçirdiğin.
Bu arasa şeker sonuçların da gayet iyi gibi geldi bana ama hastanenin diyet politikası gerçekten enteresanmış. Kaldı ki bizdeki izin de aynı sizdeki izin en azından 2 hafta daha fazla
Gunaydin. Ben de 5 dedin mi uyaniyorum. Bebek normalde gece uyandıracağı saatlerde uyandiriyormus ya hani. Artik 5e oyle alistim ki, iyi uyumusum diye uyandim, gunun aymamis oldugunu bile fark etmedim. Benim uyanma vaktim gelmis diye dusundum.Günaydın herkesesabah sabah yine uyku tutmadı 5.30 dan beri. Sağım solum yattığım yere göre benim de ağrıyo. Bugün bi de meme ucum kaşındı sizce nedendir? Yarın mesai de başlıyo bakalım beni neler bekliyor çalıştığım yer sağlık kuruluşu covid bulaşır mı diye de bazen endişe gelmiyo değil. Yeni de haber gördüm gebe hemşire vefat etmiş iyice vesvese bastı. Bir tarafım böyle derken bir tarafım da kaderde varsa her yerde bulur diyor beş altı hafta çalış idare et diyor. Öbür yandan ciddi kasık ağrısı, bel ağrısı, halsizliğim var. Bu hafta kasık ağrısı yeni başladı iş yaptırmıyor ayakta durdurmuyor. Daha kötüye mi gideceğiz bilemedim.
Herhangi bir kulturleri yok. Italyada ne varsa onlarin hepsi burda da var. Corba yapiyolar sehriye niyetine makarna atiyolar icine. Mozerrella, domates basrolde makarna, pizza var hep. Ben 3 yildir burdayim 15 kilo aldim. Belki kilo almasaydim diyabet de cikmayacakti. Bizde bel simidi var ya burdakiler Avrupanin en sisman halki, bel simitleri yok omuz simitleri var. Altlari ince ucgen vucut yapmis adamlar gibi en ustleri yagli. Benim icin tek iyi yani ulke obez oldugundan bu konulardaki deneyimlerinin de iyi olmasi. Daha guvende hissediyorumNormalde yemek kulturu nasil? Surekli onlet, makarna mi yerler mesela? Her ulkenin kendince bir beslenme tarzi oluyor. Kendi irklarinda ise yariyor ama yabancilar icin Pek de gecerli olmuyor gordugum kadariyla.
Son 1 gun kaldi, bakalim makarnaya ragmen ne cikacak sonuc. Dr’a sut, yogurdu surmeyi iyi dusunmussun.
Pazartesi artik decaffini da icersin ☺ Sonuclari merakla bekliyorum. Belki ben de makarna yerim sonucuna gore.
Günaydın herkesesabah sabah yine uyku tutmadı 5.30 dan beri. Sağım solum yattığım yere göre benim de ağrıyo. Bugün bi de meme ucum kaşındı sizce nedendir? Yarın mesai de başlıyo bakalım beni neler bekliyor çalıştığım yer sağlık kuruluşu covid bulaşır mı diye de bazen endişe gelmiyo değil. Yeni de haber gördüm gebe hemşire vefat etmiş iyice vesvese bastı. Bir tarafım böyle derken bir tarafım da kaderde varsa her yerde bulur diyor beş altı hafta çalış idare et diyor. Öbür yandan ciddi kasık ağrısı, bel ağrısı, halsizliğim var. Bu hafta kasık ağrısı yeni başladı iş yaptırmıyor ayakta durdurmuyor. Daha kötüye mi gideceğiz bilemedim.
Sokağa çıkma izninde sitenin bahçesine indirmiştik biraz güneş alsın diye, çocukları görünce yanlarına gitmek istedi zorladık gitmesin diye ama o arada çocuklar yanına geldi gerçi çok kısa yakın durdu ama ordan kaptı sanırımCok çok geçmiş olsun canım.
Özellikle şu zamanda hasta olacak diye aklım çıkıyor, beterini görmeyin inşallah.
Evden dışarı da çıkmıyorlar ama altıncı hastalık nasıl oldu ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?