Dün sıpa beni bende herkesi korkuttum
Kızlar kusura bakmayın ne olur
Size yazdığım gibi
Tuvalette gittiğinde biraz zorlandım kahverengi koyu bir akıntım oldu
Gebeliğin başından beri hiç böyle birşey olmamıştı
O gece etkilendim ama normal dedim kendimce
Birkaç google sayfasınada bakınca rahatladım
Aslında buraya yazmak istedim ama zaten herkes gergin diye düşünüp yazmadım
Sabah ağrı ve bir baskı hissi ile uyandım gerçi uyku hak getirede neyse
Saat 10 gibi doktoru aradım
Hemen gel dedi
Gittiğinde altan muayene oldum
Rahimde yumuşama var doğun gerçekleşebilir bebekte aşağıda dedi
Durdurmamız lazım hastahaneye yatışını yapıyoruz dedi
En az 3 gün yatmalısın sonra duruma göre davranırız
Buarada eşim panikle herkesi aradı
İnanılmaz bir telefon trafiği
Allahım derdime mi yanayım insanlaramı yetişeyim!
Annem ağlıyor kardeşler arıyor eltiler görümceler arkadaş eş dost kim varsa
Kuzen aradı en son
Abla dedi bulunduğun ilin üniversite hastanesine git orada işte falanca doktoru gör o seni yönlendirsin
Şimdi hemen yatış yapma
Bizde doktorumuza bizi yönlendirmesini istedik durumumla ilgili küçük bir not alıp üniversite hastahanesine gittik
Orada da altan muayene oldum
Nst ye bağlandım
Açılma yok
Sancı yok
Bebeğin kalp atışları normal
Gelişimi iyi kan değerlerim iyi şeker yok
Velhasıl herşey iyi
Dediği bebek erken gelebilirde gelmeyebilirde
Dikkat edeceksin ağır kaldırma kendini yorma cinsel ilişki yasak vs
Bir serum aldım iki ilaç rahime yerleştirdi saat gece 21 e kadar takip ediyoruz dedi doktor
Sonra taburcusun
Evdeyim çok şükür
Eğer kanama sancı bebek hareketlerinde azalma hissedersen gel dedi
Şuan sadece rahimde bir baskı ve kahve rengi bir leke dışında herşey normal gibi
O kahverengi akıntıyıda ebe açıkladı
Altan muayeneden sonra olabiliyormuş korma dedi
Şuan rahatım çok şükür :)
Seker takibi yapmaya basladim. Allah’a sukur sonuclar guzel de, alete alisana kadar delik desik ettim kendimi resmen. Esim dalga geciyor ambulans cagirayim mi diye.
MMirune
açlık düşük ama tokluk normal. 120 altı olması güzel. açlıklarını yükseltmek için meyve ara öğün lazım. yani karbonhidat olması lazım. sana ara öğün yağ cinsi yazmışlar o düşürüyor gibi. doymak için bol yeşillikli kısır tavsiye ederim :) ulasimiz
ekmek tam buğday çavdar değilse yükseltiyor doğru.gerçek tam çavdar buğday piyasada çok az. marketlerdekiler fırınlardakiler yarı yarıya beyaz un içeriyor
bizim kız 2 günde çok büyüdü sanki karnım devasa geliyor ama kilo alımım yok. hareket de ediyor ama karnım ağrıyo öğlene doğru sanki pilim bitiyor. pek bişi yapamıyorum. hastane çantamı artık hazırlamam lazım ama enerjim yok.
bizim kız 2 günde çok büyüdü sanki karnım devasa geliyor ama kilo alımım yok. hareket de ediyor ama karnım ağrıyo öğlene doğru sanki pilim bitiyor. pek bişi yapamıyorum. hastane çantamı artık hazırlamam lazım ama enerjim yok.
Bende hazırlıycam bakalım. Yıkama ütü yerleştirme tamam. Ama yavaştan valize koyulcakları önce kafamda oturtup hazırlamam lazım bakalım. Fermuarlı poşetler var ya onlara takım takım koyarım diye düşünüyorum. Bezleri flnda öyle kategori kategori.
Ben kızımda 10 koymuştum . Tabşkide yetmedi nette öyle yazıyor diye koymuştum. İlk günler em kaka yapıorlar ben 30 tane koyacağım 2 gece kalacağız zaten hastanede yeter sanırım o kadar.
Sabah uyandığımda, kahvaltından 1 saat sonra, öğle yemeğinden önce ve bir saat sonra, akşam yemeğinden önce ve bir saat sonra ve uyumadan önce ölçüyorum. toplamda 7 kez ölçüyorum. buna rağmen ortalama açlık 68 oluyor tokluk 112 çıkıyor. başım ağrıyor açlıktan. iyi bir diyette hep tok olursun az az bol bol yersin. anlamadım ki bir bildikleri vardır inşallah
Tabi, takibini onların istediği gibi yapman daha sağlıklı ..Muhtemelen bu sonuçlara göre karar verip belki ondan sonra ölçümleri azaltırlar.
Aç kalmamaya çalış canım. Öğünlerine sağlıklı eklemeler yaparak hem tok kalırsın hemm de değerlerin çok az yükselir. Önemli olan 140 ı geçmemen zaten. Tokluğun çok yüksek değil.
Yine de sen için nasıl rahat ediyorsa öyle devam et ..Sağlık diliyorum canım benim
MMirune
açlık düşük ama tokluk normal. 120 altı olması güzel. açlıklarını yükseltmek için meyve ara öğün lazım. yani karbonhidat olması lazım. sana ara öğün yağ cinsi yazmışlar o düşürüyor gibi. doymak için bol yeşillikli kısır tavsiye ederim :) ulasimiz
ekmek tam buğday çavdar değilse yükseltiyor doğru.gerçek tam çavdar buğday piyasada çok az. marketlerdekiler fırınlardakiler yarı yarıya beyaz un içeriyor
Bende hazırlıycam bakalım. Yıkama ütü yerleştirme tamam. Ama yavaştan valize koyulcakları önce kafamda oturtup hazırlamam lazım bakalım. Fermuarlı poşetler var ya onlara takım takım koyarım diye düşünüyorum. Bezleri flnda öyle kategori kategori.
Ben kızımda 10 koymuştum . Tabşkide yetmedi nette öyle yazıyor diye koymuştum. İlk günler em kaka yapıorlar ben 30 tane koyacağım 2 gece kalacağız zaten hastanede yeter sanırım o kadar.
hastanedeki uygulamayı ben de merak etmiyor değilim ben tek eşimi alsalar yeter modundayım. devlet değil özelde doğum düşünmeme rağmen süreçten bihaberim. çok yatırmazlar herhalde bana bırakırlarsa eve giderim en erken ne zaman gidebilirsem. doğumu düşündüğüm hastanede de bulunduğum ilde de vakalar çok fazla.
hastanedeki uygulamayı ben de merak etmiyor değilim ben tek eşimi alsalar yeter modundayım. devlet değil özelde doğum düşünmeme rağmen süreçten bihaberim. çok yatırmazlar herhalde bana bırakırlarsa eve giderim en erken ne zaman gidebilirsem. doğumu düşündüğüm hastanede de bulunduğum ilde de vakalar çok fazla.
Çok fazla söylenti var açıkçası. Eşi almıyorlar. ! gece bile yatırmıyorlar diye söylemler vardı hep. Yarın bi arkadaşım sezaryen olacak. Ona sordum. Eşi alıyorlarmış. 1 gece de yatırıyorlarmış. Duruma göre 2 gece de olabilir tabi bilmiyorum. Ama bi arayıp sorun olmadı doğum yapacağınız hastane belli ise.
Bizim doğum zamanımıza kadar değişebilir de gerçi. Muayeneye geçen ay eşi almıyorlardı ama şuan alıyorlarmış sanırım. Önümüzdeki hafta gideceğim kontrole. O zaman göreceğiz artık.
Ben 2 sinde de 1 gece yattım normal dogumdu özel hastanede. Sez. Farklı olur mu bilmem. Doğum sabah saatlerinde oldu ertesi sabah çıktık. Bana kalsa akşam da çıkardım ama sabah kontrol yapıp cikarcaz dediler