2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimde kanamam başladı ve tekrardan hastaneye yatışım yapıldı bugün kızlar,bebeğimde sorun yok çok şükür,previa totalis olduğum için kanamalı geçiyor hamileliğim
çok çok geçmiş olsun canım ya inşallah biran önce sağlıklı bi şekilde çıkarsın hastaneden bebeğini de zamanında sağsalim alırsın kucağına

Benim her zamanki sorunum. Günlük çamaşır değiştiririm. Günlük ped kullanmayı ve kokulu tuvalet kağıdını bıraktım acaba onlar mı sebep oluyor diye. Gebeliğin ilk zamanı mantar var dediler, kaşıntı da vardı. Bir tane fitil verdi kullandım, kaşıntı geçti ama akıntı devam.

Benim ve eşimin anne ve babalarımızın ismi ayni. Kızıma annelerimizin ismini koyduk tâbi isteyerek koyduk

Kalkan ve gögüs ucu koruyucuyu kullandım
Kalkan; gögüsün ıslak kalmasını önleyerek hava alıp yara oluşmamasını ve yara varsa çabuk iyileşmesini sağlıyor. Ayrıca bazı kalkanlar süt de biriktiriyor.
Göğüs koruyucu; meme başı küçük olan ve yanlış emzirmeden kaynaklı meme ucu yara oluşmuş annelerin tercih ettiği bir ürün. Takıp bebeği öyle emziriyorsun.

Süt ya da mama birikintisini yıkamak için bence gerekli fırça. Bu arada seneler önce aventin fırçasını aldım hala taş gibi tavsiye ederim
Benim ve eşimin anne ve babalarımızın ismi ayni. Kızıma annelerimizin ismini koyduk tâbi isteyerek koyduk
Ay ne güzel denk gelmiş. Denk gelip isimler de güzel olsaydı ben de koyardım

Fırçayla deterjan temizliği yapıp sonra sterilizatöre koymak lazım :) bende oyle aldım

canım sanada çok geçmiş olsun kanama mı oluyordun Allah şifa versin inşallah,sağsalim kavuşalım
Geçmiş olsun canım
çok çok geçmiş olsun canım ya inşallah biran önce sağlıklı bi şekilde çıkarsın hastaneden bebeğini de zamanında sağsalim alırsın kucağına
Çok geçmiş olsun
Günaydın hanımlar

Blackkcat çok geçmiş olsun canım.
Çok sağolun kızlar,hayırlısıyla hepimiz zamanında kucaklarımıza alalım bebeklerimizi

birde gögüs ucu kremini sorsam ? Bunu ne zaman kullanıyoruz ? Lansinoh almıştım ben.

Herkese günaydın hanımlar Bugün bebeklerimizin sağlıkla dünyaya gelişine 1 gün daha yaklaştık. Bi süredir uğramıyodum, en büyük derdim gebelik şekerinden dolayı şöyle güzel bi kahve çikolata keyfi bile yapamamak Allah başka dert vermesin, sizin de sıkıntılarınız bir an önce şifa bulsun inş

Beninde el bileklerimde egzama çıktı hamilelik tetikliyormuş bir dolu krem denedim fayda etmedi hindistan cevizi yağı onada fayda eder mi acaba canım
Bı dene canım zarari yok neticede
[/QUOTE]
Merhaba,
Bende de egzama oldu.
Doktor ellerimi cok yıkamadan olduğunu söyledim.
Zeytinyağlı sıvı sabun kullanıyorum. Ellerime gece sarikantaron yağı sürüyorum cok sukur geçti.
Vücudumdaki kasintilara da kantaron sürüyorum.

birde gögüs ucu kremini sorsam ? Bunu ne zaman kullanıyoruz ? Lansinoh almıştım ben.
Merhaba kaç haftaliksiniz göremiyorum ama ben 32 yim ve kremi günde bir kere meme uçlarına sürmeye başladım. Çünkü kaşınıyor ve sızlıyordu bunu giderdi. Hiç şikayeti olmayana da doğumdan en az birkaç hafta önce kullanmaya başlamayı tavsiye ediyor tecrübeli olanlar. Bebek emmeye başladığında çatlakları inlesin diye. Lansinoh aldıysan organik bir marka silmeden de emzirebiliyorsun ama be silerim muhtemelen. Yani benim de ilk ama sanırım düzen şu olacak kremi sür steril ettiğin avent kalkanı tak iki saat sonra emzir yine steril ettiğin kalkanı tak. Gün içinde ihtiyaç duyarsan çok kuruyor kaşınıyor sizliyorsa bence ikinci kere de surebilirsin kremi. O bahsettiğin meme ucuna takılıp emzirilen şeyi kullanmamaya çalış bebeğin tenine temas etsin zaten gerek olacağını düşünmüyorum. Meme ucunu ağzına kahverengi kısmı iyi yerleştirir ve düzenli olarak meme boşaltımi yaparsan hiç sorun olmaz diyorlar.

8 yıl önce annem doğum yaptı her anına şahit oldum diyebilirim. 5. Çocuğu Olduğu için pek rahattı tabi. Bu kadar ayrıntılı bilgim yoktu benim ama en azından şunu hatırlıyorum ne emme derdi oldu ne uyku derdi oldu ne sarılık olayı evde panik yarattı ne gazı var diye olay çıktı. Banyo yaparken tüm apartmanı başımıza toplardi kardeşim. Suyu asla sevmezdi küçücük bedenden o ses nasıl çıkıyor derdim ama evde yine en sakini annemdi. Ve eli ayağına dolaşan yoktu.
Velhasıl bize sakinleştirici olsun korkmayalım diye anlatıyorum başımıza gelmeden bilemeyiz tabi de.. Annenin sakinliği evdeki herkesin sakinliği demek ve düzeni de bu sağlıyor. Rahat olmalıyız (ben kesin olabilirim demiyorum olmalıyız diyorum ) eminim ki ne emzirme de sorun çıkar ne doğumda ne başka şeyde. 4 tane normal doğum yaptı bir dört tane daha yaparım derdi. 5. Oldu 15 sene sonra sırf keyfine tüpleri bağlamak için sezaryen oldu yoksa eminim çatır çatır dogururdu genel anestezi olmasına rağmen çıkar çıkmaz süt verdi. Birincisi sakin olmak ikincisi durumu kabullenmek derim. Yani bebeğin de bir mizacı var ihtiyaçları var bunları da kabullenmek. Suyu sevmiyorsa sevmiyordur. Gazı varsa elbet elinden geleni yapacaksın ve geçecek. Bu olumlamalari kendimize yapalım. Uykusuzluk olayıni şimdiden kabullenelim rapor alacaklar 37 yi beklemesin 32 de alın muhakkak bence son dönemler ve evde ruhsal hazırlık da cok çok önemli. Naçizane gozlemlerimi paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…