Ya ben biraz baktım da bulamadım, kayınvalidem dikti lastikli çarşaflar. Bi de düz beyaz istedim :) Müslin battaniyeleri örtenler de oluyormuş çarşaf niyetine.Kızlar merhaba, chicco’dan anne yanı beşiği almıştım geçen ay. Yatak Boyutları 50cmx80cm
Buna uygun alez ve çarşafı almak istiyorum. Bu boyutlarda bulamadım internette . Siz aldıysanız nereden aldınız ?
Mustela konak önleyici köpük şampuan aldım ben, epey memnun kalınmış.Bebeğe şampuan ne kullanacaksınız kızlar
Doğumdan sonra diye düşündüğüm bir kaç şeyi şimdiden hiç ettik, yerlerine yenisini koymak lazımkoydum koymam mı2-3 aydır bunu düşünüyorum. kışın limon portakal koydum limonata için. eşimle hamile halimle yorula yorula yaprak sardım ama düzgün yaprak pek yoktu piyasada. börek koydum. vişne çıkınca vişne koymak istiyorum. hazır yemek olsun diye biber doldurdum koydum. bakla, bezelye var. doğumdan sonra şeker hastalığım biter diye düşünerek eve pasta börek çörek bişiler yaptırtmak niyetindeyim. Ezogelin çorba var az onu doğumdan sonraya değilde şimdi de lazım olur diye koydum. Bir de Lahmacun dondurucam az. onu da doğumdan önce yerim yemek yapmaya enerjim kalmadıkça.
Hamileliğin ilk ayları çok halsizdim, bir kere doktora gittiğimizde kendimi iyi hissettiğim günlerden biriydi ama tansiyonum 8e 4 çıkmıştı. Öyle olunca kötü olduğum günler nasıl oluyor takip edelim ki önlemimizi alalım diye eve bir tane almıştık ama artık ihtiyaç olmuyor. Sonlarda neden olsun ki? Doğum sancısı geldiği zaman bakmak için mi sordun?Kızlar tansiyon aleti almaya gerek var mı benimki muayenelerde ölçülüyor sadece
BENim 16. Haftadan itibaren göğüslerden akıntı gelmeye başladı.İyi akşamlar. Yeni katıldım buraya epeydir okuyordum ama yazma fırsatım olmamıştı. İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim. Birkaç sorum olacak Kaçıncı haftada göğüslerinizden akıntıya benzer bir sıvı gelmeye başladı? Nem ve sıcak sizleri de çok etkiliyor mu? Uygulamalarda 32.hafta gösteriyor ama doktorlar 31. Hafta alıyor yani bir oynama sizde de oluyor mu? Teşekkürler
Mustela yenidogan köpuk aldim canim sonrasi icin bünchen yenidogan aldim bunlar bitince baby meBebeğe şampuan ne kullanacaksınız kızlar
2 hafta sonra kardesim gelicek canim onunla beraber yapmayi düşünüyorum ama bakliyat tarzi bizde yenmiyor pek o yuzden koymam. Benim koycaklarim börek tarzi olur, kurabiye,pogca bol bol koyarimDoğumdan sonrasi için buzluğa biseyler hazırlıyor musunuz.
Bende iki çocuk olacak malum, yardıma gelecek kimse de yok.
Eşim yıllık izin kullanabilir ama her duruma hazırlıklı olmak lazım, kullanamazsa diye şimdiden fasulye, bezelye, soğan, mercimek, fasulye, nohut vs doldurdum.
Hatta oğlum seviyor diye kurabiye ve puaca da koydum.
Dut şerbeti de yapmıştım ama geçen gece ansızın canım isteyince onu şimdiden içtik
Daha sarma ve börek de sarıp koyayım diyorum.
Oğlum da hep dışarıdan yemek yemiştim, yine aynısını yasamayim diye tedbir alıyorum
Mustela yenidoğan aldım indirimde iken 3 tane falan, ebebek şubat indirimdende 3 4 paket baby me yenidoğan köpük şampuan aldım.Bebeğe şampuan ne kullanacaksınız kızlar
misal nohut fasulye diyorsunuz ya, bunları haşlayıp poşetleyip sadece kendisini mi koyuyorsunuz, börek pişirip mi koyuyorsunuz, bozulmuyor mu öyle? ne bileyim buzluk falan da olsa benim aklım almıyor. sanırım stoklama yolunu bilmediğimden çekimserim. tam olarak ne çeşit bir yol izliyorsunuz?
Ben nohutu haşlamıyorum canım. Yapacakmışım gibi bir gün önceden soğuk suda bekletiyorum şişiyor o şekilde. Poşetleyip buzluğa atıyorumm. Sonra çıkartıp yarım saat düdüklüde pişiriyorum.Fasülye haslayıp koyabilirsin, direk yikayip dograyip koyanda var ama ben hasliyorum elime hazir yemek geliyo.
Nohut haslayip koymak gerekiyor.
Bezelyeyi yika suyu süzülsün koy.
Börek hazirla pisirmeden, uzerine bisey surmeden koy.
Benim duduklu kullanma aliskanligi yok maalesef kuzum ya korkuyorum. O yuzden haslamak gerekBen nohutu haşlamıyorum canım. Yapacakmışım gibi bir gün önceden soğuk suda bekletiyorum şişiyor o şekilde. Poşetleyip buzluğa atıyorumm. Sonra çıkartıp yarım saat düdüklüde pişiriyorum.
Tansiyon son zamanlarda en tehlikeli şeylerden biri annemi de yüksek tansiyondan acil sezaryene almışlardı. Temmuz anneleri grubunda da tansiyonum çıktı bir gidelim dedik hemen sezaryene aldılar gibi şeyler görünce almak lazım mı aceba diye düşündüm canımHamileliğin ilk ayları çok halsizdim, bir kere doktora gittiğimizde kendimi iyi hissettiğim günlerden biriydi ama tansiyonum 8e 4 çıkmıştı. Öyle olunca kötü olduğum günler nasıl oluyor takip edelim ki önlemimizi alalım diye eve bir tane almıştık ama artık ihtiyaç olmuyor. Sonlarda neden olsun ki? Doğum sancısı geldiği zaman bakmak için mi sordun?
o zaman baklaları şimdi yiyeyim :) bebeği düşünmemiştim ben hazır yemek olsun maksat. köfte koyayım biraz da. dondurucu doldu zaten neyle doldu ben de bilmiyorum. ilk çocuk acemiyiz ne yiyecezDoğumdan sonra diye düşündüğüm bir kaç şeyi şimdiden hiç ettik, yerlerine yenisini koymak lazım
Öndeki evlatta iştahlı benim, evde kardeşini beni yer valla, yemeksiz kalırsa
Canım bir de bakla belli bir yaşa kadar çocuklara önerilmiyor ama emzirirken yeniyor muydu hatırlamıyorum, bir araştır derim.
Canım ben nohut fasulye mercimek haşlayıp koydum.misal nohut fasulye diyorsunuz ya, bunları haşlayıp poşetleyip sadece kendisini mi koyuyorsunuz, börek pişirip mi koyuyorsunuz, bozulmuyor mu öyle? ne bileyim buzluk falan da olsa benim aklım almıyor. sanırım stoklama yolunu bilmediğimden çekimserim. tam olarak ne çeşit bir yol izliyorsunuz?
Canım şimdi baktım senin için, hamilelikte yemek de sıkınti olabilir, ama sen yine de bir kendin oku bak, benim oğlan alerjik doğdu, yeme içme konusunda fazla araştırdım hep, gerçi hamileyken de pimpiriktim.o zaman baklaları şimdi yiyeyim :) bebeği düşünmemiştim ben hazır yemek olsun maksat. köfte koyayım biraz da. dondurucu doldu zaten neyle doldu ben de bilmiyorum. ilk çocuk acemiyiz ne yiyecez
Bezelye taze fasulye de koydum canım.2 hafta sonra kardesim gelicek canim onunla beraber yapmayi düşünüyorum ama bakliyat tarzi bizde yenmiyor pek o yuzden koymam. Benim koycaklarim börek tarzi olur, kurabiye,pogca bol bol koyarim
Bakliyatlar haşlanıp birer yemeklik poşetleniyor. Ben sebze türünü (yeşil fasulye, bezelye gibi) kaynayan suda 5-7dk tutuyorum sonra suyunun süzülüp soğumasını bekliyorum poşetliyorum. Börekleri çiğden koyabilirsiniz. Rulo börek tarzı olunca kolay oluyo hatta tariflerde buzluk böreği diye geçer. Kek, kurabiye, poğaça pişmiş olarak konuyor. Hatta ben elmalı kurabiye koyuyordum çıkınca da güzel oluyor.misal nohut fasulye diyorsunuz ya, bunları haşlayıp poşetleyip sadece kendisini mi koyuyorsunuz, börek pişirip mi koyuyorsunuz, bozulmuyor mu öyle? ne bileyim buzluk falan da olsa benim aklım almıyor. sanırım stoklama yolunu bilmediğimden çekimserim. tam olarak ne çeşit bir yol izliyorsunuz?
artık çok geç ben şekerden dolayı hep sebze yedim yiyorum. baya bir bakla yedim. öyle düşünerek çilek falan da yenmez ki alerjikse neye alerjik bilemeyiz.Canım şimdi baktım senin için, hamilelikte yemek de sıkınti olabilir, ama sen yine de bir kendin oku bak, benim oğlan alerjik doğdu, yeme içme konusunda fazla araştırdım hep, gerçi hamileyken de pimpiriktim.
Sen en iyisi baklalari eşine yedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?