Bende 2 aydır kilo almıyorum ama bebis alıyor dedigin gibi. Kilo almama sebebim yürüyüş yapıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum zaten saglıklı ve dengeli beslendiğimiz sürece bebekler alması gereken kiloyu alıyorlar.
Kızlar ne soracağım size, bugün muayenemiz vardı doktor ultrason ile artık her gidişte kanala bakıyor. Baskı var 3 cm dedi o an sormak gelmedi aklıma bu 3 cm ne demek kanala bebeğin yaptıgı baskı mı 3 cm yoksa rahim uzunlugu filan mı anlayamadım bilgisi olan?? 34+5 deyiz
Çok uzun bir süredir yazamıyorum hepimiz inş sağlık ve zamanın da bebeklerimizi kucağımıza alırız inş geçtiğimiz pazar günü piknikte 10 yaşındaki oğluma araba çarptı ve ölümden döndü şimdi çok iyi Allah bize bağışladı onu o anki korku stres anlatılamaz kimseye yaşatmasın rabbim evlat acısını benim size sormak istediğim o anki stresim korkum bebeğimi etkilemiş olabilir mi doktora gitmedim oğlumu bırakamıyorum tek tesellim hareket ediyor diyorum kendime
Yok canım öyle değil öyle olsa tek bir yerde olur bu her yerimde geziyor binkolum bi bacağim boynum göz kapağım bile kasınıyor doktor bir tane alerji ilacı yazdı umarım faydası olur
Ayni problem son iki gündür bende de basladi. Gece kasintidan uyuyamadım. Sanki uyuz olmusum gibi. Haftaya kontrolum var. Kasimamaya çalışıyorum ama dayanılarak gibi değil. Bilhassa ellerim, parmak araların, kollarim, ayaklarımın alti.
Kızlar ne soracağım size, bugün muayenemiz vardı doktor ultrason ile artık her gidişte kanala bakıyor. Baskı var 3 cm dedi o an sormak gelmedi aklıma bu 3 cm ne demek kanala bebeğin yaptıgı baskı mı 3 cm yoksa rahim uzunlugu filan mı anlayamadım bilgisi olan?? 34+5 deyiz
Yani hiç duymadım ama bence rahim ağzı açıklığı değildir yoksa doğum başlamış sık sık takip edelim filan derdi haftanız da daha çok erken öyle bir durum erken doğum riski olacağı için uyarılar yapardı başka bisi dedi bence o
Yani hiç duymadım ama bence rahim ağzı açıklığı değildir yoksa doğum başlamış sık sık takip edelim filan derdi haftanız da daha çok erken öyle bir durum erken doğum riski olacağı için uyarılar yapardı başka bisi dedi bence o
Yok yok rahim agzı acıklıgı demedi de ne dedi hatırlayamıyorum tam eşime sordum o da öyle birşey demedi doktor diyor. Sanırım ben gaipten sesler duydum yanlış anladım 3cm kelimesini
Çok çook geçmiş olsun Allah bağışlamış..
Bebeğiniz elbette hissetmiştir ama iyidir annesi. Zaten hareketleriyle size iyi olduğunu hissettiriyormuş. Yinede içinizin rahatlaması için fırsat bulabilirseniz doktora gözükün
Aklıma tek gelen rahim ağzı uzunluğu canım. Benim kanamam olduğunda bakmıştı 31 mm çıkmıştı normal demişti. 25’lerin altına düşmesi o zaman için erken doğum riski taşıyordu. Belki ondan bahsetmiştir 3 cm diye henüz yola girmemiş rahim yoluna yani 30 mm normal demek istemiş olabilir.
Aklıma tek gelen rahim ağzı uzunluğu canım. Benim kanamam olduğunda bakmıştı 31 mm çıkmıştı normal demişti. 25’lerin altına düşmesi o zaman için erken doğum riski taşıyordu. Belki ondan bahsetmiştir 3 cm diye henüz yola girmemiş rahim yoluna yani 30 mm normal demek istemiş olabilir.
Arkadaşın dediği gibi olabilir mesela benimki 16 mm 18 mm di dün bugün 19 mm olmuş hala musadedeyim erken doğum olmasın diye. Tabirleri farklı tabi doktorların.
Hafırlayanınız olır belki serklajlı yedım bu haftaya kadar geldik şükür drum alttan muayene etti nst de sancım çıkmıştı 20gğn daha verebilirim dedi açılma yokmuş çok şükür ama sadece dikiş tutuyo oğlumu baskı çok ayakta duramıyorum hatta baskıyı popoda hissediyorum
Arkadaşın dediği gibi olabilir mesela benimki 16 mm 18 mm di dün bugün 19 mm olmuş hala musadedeyim erken doğum olmasın diye. Tabirleri farklı tabi doktorların.
Ayni problem son iki gündür bende de basladi. Gece kasintidan uyuyamadım. Sanki uyuz olmusum gibi. Haftaya kontrolum var. Kasimamaya çalışıyorum ama dayanılarak gibi değil. Bilhassa ellerim, parmak araların, kollarim, ayaklarımın alti.
Bu erken hisse hepimizde var heralde. Bnm ikiside 38+2 de.dogdu ama sanki bu sefer 36-37 de gelecekmis gibi hissediyorum 37 den snrasi baya baya sıkıyor ondan öyle istiyorum belki de sağlıkla dogsunlar da bakalım, patır patır doğmaya başlarlar bikac haftaya
Ben girdim cnm bı sıkıntı olmadı Dr um da.girebilirsin ıslak kalma sadece dedi. Ben diğer hamileliklerimde de girmiştim. Eğer enfeksiyonun vs , erken doğum riskin yoksa yüzme en faydalı şey gebelikte bütün Dr lar önerir girin diye hatta.