45 dakika nasıl yürüyorsunuz? 5 dakika lık yolu 15 dakikada yürüyorum. Yorgunluk tan ve çatı, bel ağrısından ölüyorum.Selam kızlar nasılsınız ? Sabah kalktım 45 dakika yürüdüm, çok az adet sancısı gibi bir sancım var ya da ben artık psikolojik öyle hissediyorum
doğumun nasıl olacağı konusu beni çok germeye başladı vakit daraldıkça ya :/
Epiduralle normal doğum yapan var mı acaba ?
Sen yine yürüyormuşsun ben wc gidemiyorum45 dakika nasıl yürüyorsunuz? 5 dakika lık yolu 15 dakikada yürüyorum. Yorgunluk tan ve çatı, bel ağrısından ölüyorum.
Meb i aradıgımda erken dogumdan sonra ekleme olmayacagını söylemişlerdi, bu 37haftadan sonraki süre için gecerli tabi, ama 37 hafta öncesinde doğum olursa ve fiilen calısıyorsan kalan süre ekleniyormuş.. Yine de bir ümit bekliyorum inş dedigin gibidirÖğretmenlerin farklı yaz tatili zaten izinde oldukları için 37 ye kadar calisamiyorlar. Siz 1 temmuz itibariyle 16 haftbizinlisiniz eğer 1 temmuzda ciktiysaniz. Daha erken ciktiysaniz da onun üstüne sayın 16 hafta işte. Çocuğun 2 hafta erken doğması doğumdan snra birlikte 10 hafta vakit geçirmeniz demek. Erken doğdu die yanmiyor izniniz önemli olan ne zaman ciktiginiz
Allah korusun. Kanama yok. Gelmesin de. Nst'ye gittim. Sancı yok. Yatcam artık bayram bitene kadar. Sonra yine hastaneler, doktorlar....Sen yine yürüyormuşsun ben wc gidemiyorumiyice zorlandım kuzum,kanaman vs yok di mi canım
İzne 32 de ya da 37 de çıkmanızın izin süresine etkisi yok toplam16 hafta izin var. Doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 olarak verilmiş, aktif çalışma döneminde olsaydınız 37 ye kadar çalışır alır 5 haftayı doğum sonrasına aktarırdınız. Doğumda 38 de olsa o iki hafta da doğum sonrasına aktarılırdı.Sizin şanssızlığınız yaz dönemine denk gelmesi , aktif çalışma döneminde olmadığınız için çalışır alamadınız ama 32 de ayrıldınız ve doğum sonrası da 8 hafta izin olacak, 38 de doğumunuz olsa yine 10 hafta izin olacak. Yani yine toplam 16 hafta izinkullanmış olacaksınızDevlet memurlarında olabilir ama öğretmenlerde olmıyor malesef, 3 hafta öncesi zorunlu izne ayrılıyoruz, 5 hafta fiilen calıştıgımız haftayı dogum sonrasına ekletebiliyoruz.. Zaten hesaplar yaz tatiline denk geldigimiz için daha da karısıyor.. Öncesi de sonrası da tatile denk geliyor ve birkaç hafta dısında işimize yarayan izin yok..
Merhaba benim bebeğimin de ayrıntılı da göremediler safra kesesini bende deli gibi araştırma yapıyorum. Sizinki sonradan görüldü mü acabaAma insanin elinde değil hic onuda o kadar iyi biliyorum ki canim.
Benim oğlum icin detaylida safra kesesi yok ve bu bebek icin hayati bi organ demisti. O 1-2 hafta bekleme surecimi hatirlamak istemiyorum mahvolmustuminsanin elinde olmuyor ama sonradan diyorsun keske uzulmeseymisim bisey yokmus sukr
Merhaba..Merhaba benim bebeğimin de ayrıntılı da göremediler safra kesesini bende deli gibi araştırma yapıyorum. Sizinki sonradan görüldü mü acaba
21 + 3 de girdim doktor göremedi Sabahına tekrar çağırdı tekrar baktı yine göremedi. bi dünya açıklama yaptı ama ben dondum kaldım . sıvı alalım falan dedi yüzde 2 risk olabilirmiş. Safra kesesiz de doğabilir dedi. Sıvı aldırmayı falan düşünmüyorum yinede. Kendi doktoruma raporları gösterdim o azda olsa rahatlattı bazen görünmüyor son ana kadar anca doğumda görünüyor dedi. İnşallah öyledir elimden bişey gelmiyor
Baska bir perinatologa daha gidebilirsin canim bir sure bekleyip. 10-15 gun sonra gittigiinde gorulcektir insallah21 + 3 de girdim doktor göremedi Sabahına tekrar çağırdı tekrar baktı yine göremedi. bi dünya açıklama yaptı ama ben dondum kaldım . sıvı alalım falan dedi yüzde 2 risk olabilirmiş. Safra kesesiz de doğabilir dedi. Sıvı aldırmayı falan düşünmüyorum yinede. Kendi doktoruma raporları gösterdim o azda olsa rahatlattı bazen görünmüyor son ana kadar anca doğumda görünüyor dedi. İnşallah öyledir elimden bişey gelmiyorbaşka doktora gidicem bide o baksın
Sağlıkla kucağınıza alın inşMerhaba kızlar yarın 35+6 olacağız. Daha önce yazmıştım 30. Haftada başlayan erken doğum riskim vardı. Bir süre hastanede yattım iğne ilaç tedavisi derken bu günlere geldik elhamdülillah. Pazartesi gecesi kasılma ve baskı çok arttı gece hastanedeydik biraz rahatlayınca eve geldik dün kendi doktoruma gittim 4 cm açılmam olmuş. Oturduğum ve ayakta durduğum zaman midem bulanıyor ve ıkınma hissediyorum. Doktorum perşembeye kadar doğmazsa gel doğumu başlatalım dedi. Bu gece doğmazsa yarın erkenden yatış yapacağız. 3. Oğlum geliyor çok garip duygular içerisindeyim dua istiyorum sizlerden.
Ben hepinize edeceğim inşallah
Aynen öyle para riski örtmüyor malesef,üniversite hastaneleri donanımlı oluyor ekibi farklı oluyor,benim yaşadığım şehirlerde özeller zaten yapmıyor o yüzden araştırma hastanesine mecburum,magnezyum kullanıyorum canım,haftaya salı kontrolüm var tekrardan bakalım ne diyeceklerAllah korusun. Kanama yok. Gelmesin de. Nst'ye gittim. Sancı yok. Yatcam artık bayram bitene kadar. Sonra yine hastaneler, doktorlar....
Tecrübeli tanıdık bir doktor özelde bir tecrübeli arkadaşımla özelde yaparız sezaryeni dedi. Fiyatı pahalı olcak. Para da riski ortadan kaldırmıyor ki.
Diğer tarafta eğitim araştırma hastanesi... karar veremedim.
Bu arada magnezyum takviyesi alıyor musun?
Bize 35+0 da 2700gr dedi. 1 hafta önde gözüküyordu.Selam arkadaşlar, 34+3 gunluguz bebeğim.ultrasonda da 34 haftalık çıkıyor yalnız doktor kilosu 2.496 iri olacak dedi. Şaşırdım.devlet takipliyim her ihtimale karşı özele gittim bu hafta o da çok ilgilenmedi ve bu şekilde konuştu. boyu 48 cm kilosu 2496 34 hafta kız bebek için iri mi? Boy konusunda devlette olmuyorlar yanılma payı çok fazlaymış. Merak edip sordum. Ama kilosu 33 haftada da 2. 500 demisti doktorum. 1 hafta onde dedi sadece. Yani cok aklima takildi.
Kızlar merhaba; bizim bugun kontrolumuz vardi genel durumumuz iyi kilomuz 2.200-2.300 arasinda dedi. Boyumiz iyi tek sorun minnağın boynunda kordon var. Doktor şuan sorun olarak görmedi ama insan endiseleniyor. Daha once benzer durum yasayan var mi?
34+6 da 2500 47 cm , beklediğimden küçüktü. İri falan değil yani cnmSelam arkadaşlar, 34+3 gunluguz bebeğim.ultrasonda da 34 haftalık çıkıyor yalnız doktor kilosu 2.496 iri olacak dedi. Şaşırdım.devlet takipliyim her ihtimale karşı özele gittim bu hafta o da çok ilgilenmedi ve bu şekilde konuştu. boyu 48 cm kilosu 2496 34 hafta kız bebek için iri mi? Boy konusunda devlette olmuyorlar yanılma payı çok fazlaymış. Merak edip sordum. Ama kilosu 33 haftada da 2. 500 demisti doktorum. 1 hafta onde dedi sadece. Yani cok aklima takildi.
Ya araştırıyorum anne baba genetiği ile doğar bebek diyo eşim çok zayıf doğmuş ama ben 3 buçuk kilo doğmuşum. Yanı bebek 3 buçuk kilo olması 34-40 haftada iri demek değil ki ortalama kilo zaten 4 kilo ustu olmasi lazim degil mi? Kiz bebek oldugu icin mi iri dedi acaba diye dusundum ben. Ama ben1.73 boy yapılı biriyim eşimde 1.87 boy yapili biz ufak değiliz ki bebek ufak olsunBize 35+0 da 2700gr dedi. 1 hafta önde gözüküyordu.
Aynen öyle, muhteşem bı yazı olmuş...
Bende öyle düşündüm kız bebek 38 haftada doğuyor genelde bir de esimde bende yapili insanlariz anne baba genetigi ile doguyor bebekler34+6 da 2500 47 cm , beklediğimden küçüktü. İri falan değil yani cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?