Ben üç buçuk kilo civarı doğmuşum,eşim çok minik doğmuş,şuan benim kız da 34+2 de 2100 Gr di doktor minik dogacagini söylüyor,yani bu genetik olayı doğru olabilir ama bizde tutmadı,çünkü tüm kardeşlerim üç kilo üzeri,altı yeğenim var hepsi üç kilo üzeri doğdu.Gerci benim doktorum plasentamin yeteri kadar beslemiyor olacağını düşünüyor ama bilemiyorumDoğum kilosu ve doğum genetiği farklı bir şey. Ben de 1.70 im eşim1.85 bebeğim 38+6 da 2430 gr doğdu. Hamilelikte bir sıkıntım yoktu, doğum sonrası da hiç bir sorun yaşamadık. Bu bebek de 34+3 de 2100 gr, karın çapı küçük bu da minik doğacak dedi doktorum. Ben ve kardeşlerim de 2500gr civarı doğmuşuz hep. Eşinizin değil ama sizin doğum kilonuz etkili oluyor bana öyle demişti doktorum.Eşimin kardeşleri hep farklı kilolarda doğmuşlar doğum kilosu en fazla olan kardeş şu an en minyonu . Ayrıca haftanıza göre de uyumlu bence bebeğin kilosu, belki karın çapı daha öndeyse o yüzden denmiş olabilir, kiloyu asıl etkileyen karın çapı.
Sanırım öğretmeniniz sizde,ben de öğretmenim aynen dediğiniz gibi oldu,32. Haftam yaz donemine denk geldiği için çalışabilir raporu alamadım,fiilen çalışmadığım için,erken doğum olmasi halinde de doğumdan itibaren sekiz hafta izin oluyor yani o sürede eklenmiyor,bence özellikle bu durum ciddi mağduriyet,en azından erken doğum olmasi durumunda kalan süre eklenebikir.16 haftada problem yok, dogum sonrasına aktarma konusunda sıkıntı var.. Kızım calışma döneminde 38. Haftada dogdu ve erken dogumdan kalan süre eklenmedi dediginiz gibi..bu konularda farklı bölgelerde farklı uygulamalar var, yaz tatilini bile ekletenler var ama yönetmelikte yok işte böyle bir şey.. Neyse, hayırla sağlıkla gelsinler..
Canım güzel guzel açıklamışsin ama malesef milli egitimde o dedigin olmuyor,çok araştırdım ben,dediğin gibi erken doğum olmasi durumunda ciddi bir mağduriyet söz konusu ama aktarım da söz konusu değil,yakın arkadaşım 36. Haftada doğum yaptı,hiç bir şekilde aktarım soz konusu olmadı.O zaman 16 hafta değil 14 hafta mı kullandınız? 32-37 arası farklı uygulama yapan yerler oluyor bunu duydum. Aslında yönetmelikte açık aktif çalışma gerekiyor ama farklı uygulama yapabiliyorlar. ama erken doğum için yapılamaz, keyfi değil. 38 de olan doğum için doğum sonrasına 2 hafta eklenir yoksa 16 değil 14 hafta kullanmış oluyorsunuz izin. Bu yasal değil mağduriyetiniz olmasın diye söylüyorum. O iki hafta hakkınız bunun aktif çalışma çalışmamayla ilgisi yok, polemik olsun diye değil mağdur olmayın diye tekrar tekrar yazdım. O iki haftaya çok muhtaç oluyoruz çünkü
Evet zaten öğretmenlerde olması gereken buHerhangi bir yanlışlık yok olması gereken olmuş. 37 de ayrildiginizda 13 hafta kullanılır daha fazla uzaramazsiniz ki zaten. 37+0 da da doğmuş olsa idi aynı şey geçerli idi. Doğum sonrası 8 haftadır onu hiçbir şekilde uzatamazsiniz, sizin kullanmadığımız 5 hafta 32-37 arası eklenmiş 13 kullanmışsiniz zaten bı yanlışlık yok yani o zaman. Doğum snrasi maksimum kullanılabilecek süre o zaten, 37 den snra calksmak isteseniz de calisamazsiniz çünkü yasal olarak
Yok cnm öğretmen değilim ama devlet memurları kanunu bu şekilde. Memur da değil hatta SGK li herkes için bu geçerli yani başka bı oluru yok. Sizin yaz tatili uygulaması brz farkli sadece sanırım zorunlu ayrılmış gibi bişe oluyorsunuzSanırım öğretmeniniz sizde,ben de öğretmenim aynen dediğiniz gibi oldu,32. Haftam yaz donemine denk geldiği için çalışabilir raporu alamadım,fiilen çalışmadığım için,erken doğum olmasi halinde de doğumdan itibaren sekiz hafta izin oluyor yani o sürede eklenmiyor,bence özellikle bu durum ciddi mağduriyet,en azından erken doğum olmasi durumunda kalan süre eklenebikir.
Bu da MEB izin yönetmenliği, doğum öncesi kullanamadığınız izin doğum sonrasına eklenir diye açık açık yazmış32-37 arası diye ayırmamış. Siz 38 de doğum yaparsanız o iki haftayı da vermezlerse açın yönetmenliği gösterin derim37 de zorunlu ayrıldım zaten, 8+5 hafta dogum sonrası kullanabildim.. Zorunlu izin süreci içerisinde dogum oldugu için eklenmedi, 32-37 arası dogum olursa kalan süre eklenirmiş.. Ya degil 1 hafta 1 gün bile cok önemli gerçekten..calışan anneler bu konuda gerçekten mağdur, bazen çalışmayanlara cok özeniyorum, bebek konusunda..
güzel dilekleriniz için teşekkür ederizAyy bir Umay daha varmış demek aramızdaHoş gelmiş, sefalar getirmiş :) İnşallah çabucak atlatacaksınız, güzel günler sizin olsun
Amin inş darısı sağlıkla hepinizin başınaAllah analı babalı büyütsün. Tez vakitte yanınızda olacaktır. Tebrik ederim.
Çok saolunDuamiz Umay icinnsağlıkla kavuşmak ve büyütmek nasip etsin Rabbimm
Baş ağrısı bende olmadı ama çok su içtim ben ameliyat günü de çok içmiştim ameliyattan sonra izin verdiklerinde de çok su içtim. Onun etkisi vardır diyorum. Küçük bi oğlum var benim de ananesi onunla ilgilendi gündüzleri yanıma geldi bugün taburcu oluyorum. Gaz çıkardım büyük abdestime çıkabildim çok şükür bebeğin sokunum sıkıntısı da geçmiş ancak beslenememiş şu an onunla uğraşıyorlar bi iki güne de o çıkacak inşHayırlı olsun bebeğin..inşallah agrın sızın da tez zamanda geçer gider..
Gaz cıkaramayınca hastaneden de cıkarmıyolar tabi.. O da sıkıntılı evde küçük kızım var.Durumunu burda paylaşır mısın, birkaç gün içinde oluşan gelişmeleri.. Sadece baş ağrısı olmasın diye epidurale karar verebilirim de..
Canım güzel guzel açıklamışsin ama malesef milli egitimde o dedigin olmuyor,çok araştırdım ben,dediğin gibi erken doğum olmasi durumunda ciddi bir mağduriyet söz konusu ama aktarım da söz konusu değil,yakın arkadaşım 36. Haftada doğum yaptı,hiç bir şekilde aktarım soz konusu olmadı.
[/Bu da MEB izin yönetmenliği, doğum öncesi kullanamadığınız izin doğum sonrasına eklenir diye açık açık yazmış32-37 arası diye ayırmamış. Siz 38 de doğum yaparsanız o iki haftayı da vermezlerse açın yönetmenliği gösterin derim
Eklentiler
selam tatlım,45 dakika nasıl yürüyorsunuz? 5 dakika lık yolu 15 dakikada yürüyorum. Yorgunluk tan ve çatı, bel ağrısından ölüyorum.
Ya konuyu uzatıyorum arkadaslar kusura bakmasınBu da MEB izin yönetmenliği, doğum öncesi kullanamadığınız izin doğum sonrasına eklenir diye açık açık yazmış32-37 arası diye ayırmamış. Siz 38 de doğum yaparsanız o iki haftayı da vermezlerse açın yönetmenliği gösterin derim
Ben yaptım teşekkür ederimYa konuyu uzatıyorum arkadaslar kusura bakmasıngönderdiğin yönetmeliği biliyorum, ama memur-öğretmen izni diye ayrı maddeler var.. Bu madde muhtemelen meb de calışan personel için.. Hadi bi kahvaltı yapalım buyur gel
ben daha hamileliğimin ilk aylarından beri günde 2 hurma yiyorum :)Ben başladım 35+3 um 2-3 tane yiyorum. Haftaya 4-5 ondan snraki hafta arttircam
Siz nasıl bir sorun yaşadınız anlamadım. Toplam doğum izniniz 16 hafta olmadı mı? İster yaza gelsin ister kışa sadece devlet memurları için değil SGK lı tüm çalışanlar aynı olay geçerli. 32-37 olayından bahsetmiyorum. 32 haftadan geçerli 16 hafta izin vardır, o izin başladıktan 3 hafta sonra doğum olsa doğum sonrasına 15 hafta kalır, 8 hafta sonra olsa 8 hafta kalır. Çalışanlar 32 den sonraki süreyi aktif çalışıp 37 de ayrılıp o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilir yine toplam 16 haftadır. Sizin diğer doğumunuz hangi aylara geldi ve nasıl bir mağduriyet yaşadınız, 1. derece yakınım milli eğitimde müfettiş onun için sordum bir hak kaybı yaşamamalısınız
Bebek tam 40. Haftada doğduğu taktirde 16 haftayı tam kullanmış olursunuz. 3 haftası hamile iken kalan 13 hafta da doğumdan snra olacak şekilde. Ama bebek 37+1 de doğarsa olmuyor, kullanmadiginiz 5 hafta +8 hafta yani 13 hafta kullanmış oluyorsunuz doğumdan snra. Açıklayabildim mi bilemiyorum ama prosedür bu şekilde işliyorGünaydınlaarYorucu bir sabahtı, amcalar ve teyzelerle PTT kuyruğunda bekledim.. Ama hamileliğim ilk defa böyle bir işe yaradı, öncelik verildi fark edilince Allahım nasıl mutlu oldum
Bu arada 28 temmuz'da izne ayrılıyorum, 37 hafta doluyor ve benim çantam bile hazır değil henüz. Herhalde bir ben kaldım bu haftada olup da hazırlamayan.
Ya bu konu benim de kafamı kurcalıyor. Hiç anlamıyorum şu prosedürleri. Ben de dediğiniz gibi 16 hafta baki diye biliyorum, okudukça kafam karıştı. Ama kendimi 37+0'a 16 hafta eklenmiş tarihe acayip alıştırdım, umarım öyledir☹
Aynen 16 hafta baki. Bunun öğretmen olmakla ya da mesleğinizle alakası olmuyor. Her kadının analık izin hakkı aynı yani. Sadece bayram tarihleri vs sayılmıyor olabilirGünaydınlaarYorucu bir sabahtı, amcalar ve teyzelerle PTT kuyruğunda bekledim.. Ama hamileliğim ilk defa böyle bir işe yaradı, öncelik verildi fark edilince Allahım nasıl mutlu oldum
Bu arada 28 temmuz'da izne ayrılıyorum, 37 hafta doluyor ve benim çantam bile hazır değil henüz. Herhalde bir ben kaldım bu haftada olup da hazırlamayan.
Ya bu konu benim de kafamı kurcalıyor. Hiç anlamıyorum şu prosedürleri. Ben de dediğiniz gibi 16 hafta baki diye biliyorum, okudukça kafam karıştı. Ama kendimi 37+0'a 16 hafta eklenmiş tarihe acayip alıştırdım, umarım öyledir☹
Aynen dediğiniz gibi izne ayrıldığınız tarihten itibaren 16 hafta izniniz var. Artık dinlenme ve bebeği bekleme zamanıGünaydınlaarYorucu bir sabahtı, amcalar ve teyzelerle PTT kuyruğunda bekledim.. Ama hamileliğim ilk defa böyle bir işe yaradı, öncelik verildi fark edilince Allahım nasıl mutlu oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?