2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben üç buçuk kilo civarı doğmuşum,eşim çok minik doğmuş,şuan benim kız da 34+2 de 2100 Gr di doktor minik dogacagini söylüyor,yani bu genetik olayı doğru olabilir ama bizde tutmadı,çünkü tüm kardeşlerim üç kilo üzeri,altı yeğenim var hepsi üç kilo üzeri doğdu.Gerci benim doktorum plasentamin yeteri kadar beslemiyor olacağını düşünüyor ama bilemiyorum

Sanırım öğretmeniniz sizde,ben de öğretmenim aynen dediğiniz gibi oldu,32. Haftam yaz donemine denk geldiği için çalışabilir raporu alamadım,fiilen çalışmadığım için,erken doğum olmasi halinde de doğumdan itibaren sekiz hafta izin oluyor yani o sürede eklenmiyor,bence özellikle bu durum ciddi mağduriyet,en azından erken doğum olmasi durumunda kalan süre eklenebikir.

Canım güzel guzel açıklamışsin ama malesef milli egitimde o dedigin olmuyor,çok araştırdım ben,dediğin gibi erken doğum olmasi durumunda ciddi bir mağduriyet söz konusu ama aktarım da söz konusu değil,yakın arkadaşım 36. Haftada doğum yaptı,hiç bir şekilde aktarım soz konusu olmadı.

Evet zaten öğretmenlerde olması gereken bu bunun dısında erken dogumla izin uzamıyor..
İnşallah sistem düzelir de, bebelerle daha cok vakit gecirir anneler.. Bizden geçti

Yok cnm öğretmen değilim ama devlet memurları kanunu bu şekilde. Memur da değil hatta SGK li herkes için bu geçerli yani başka bı oluru yok. Sizin yaz tatili uygulaması brz farkli sadece sanırım zorunlu ayrılmış gibi bişe oluyorsunuz

Günaydın

İki gün önce daha çok belirtim vardı ne sertleşme ne kasık ağrısı kaldı. Bebiş yola girmişti geçen hafta ama gelen giden yok hala. Artık gelsin istiyorum Çok yoruldum. 38+1’deyiz bugün yarın kontrolümüz inşallah sancım çıkar. Hepimiz bir avazda hayırlısıyla doğuralım kızlar

Bu da MEB izin yönetmenliği, doğum öncesi kullanamadığınız izin doğum sonrasına eklenir diye açık açık yazmış32-37 arası diye ayırmamış. Siz 38 de doğum yaparsanız o iki haftayı da vermezlerse açın yönetmenliği gösterin derim

Eklentiler

• E55613D6-AFA4-4D4B-BA8F-CA1E6B57F096.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 25
Ayy bir Umay daha varmış demek aramızda Hoş gelmiş, sefalar getirmiş :) İnşallah çabucak atlatacaksınız, güzel günler sizin olsun
güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz
Allah analı babalı büyütsün. Tez vakitte yanınızda olacaktır. Tebrik ederim.
Amin inş darısı sağlıkla hepinizin başına
Duamiz Umay icinnsağlıkla kavuşmak ve büyütmek nasip etsin Rabbimm
Çok saolun
Baş ağrısı bende olmadı ama çok su içtim ben ameliyat günü de çok içmiştim ameliyattan sonra izin verdiklerinde de çok su içtim. Onun etkisi vardır diyorum. Küçük bi oğlum var benim de ananesi onunla ilgilendi gündüzleri yanıma geldi bugün taburcu oluyorum. Gaz çıkardım büyük abdestime çıkabildim çok şükür bebeğin sokunum sıkıntısı da geçmiş ancak beslenememiş şu an onunla uğraşıyorlar bi iki güne de o çıkacak inş

Eklentiler

• 92AEE973-DCAA-4A68-929C-5BDD5BDC7BFB.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 27
45 dakika nasıl yürüyorsunuz? 5 dakika lık yolu 15 dakikada yürüyorum. Yorgunluk tan ve çatı, bel ağrısından ölüyorum.
selam tatlım,
çok şükür benim öyle ağrılarım yok şu an... pandemiden dolayı öyle her gün yürüyemedim ama 7,5-8 ayımdan sonra genelde haftanın 3 günü 45 dakika yürümeye çalıştım...
Bel ağrısı çok olur diye çok korkuyordum ama pek yaşamadım açıkçası, çok kilo aldım oysa ki

Bir tek o kadar yürüdükten sonra ayaklarım yanıyor biraz, onu da soğuk su tutarak hallediyorum
Çatı ve bel ağrısı için mutlaka egzersizler vardır doktorunuza görüşüp yapabilirseniz yapsanız sizi rahatlatır diye düşünüyorum.

Ya konuyu uzatıyorum arkadaslar kusura bakmasın gönderdiğin yönetmeliği biliyorum, ama memur-öğretmen izni diye ayrı maddeler var.. Bu madde muhtemelen meb de calışan personel için.. Hadi bi kahvaltı yapalım buyur gel

Ben yaptım teşekkür ederim aslında bu izin yönetmeliği tüm SGK lı çalışanlar için geçerli, öğretmenler için farklı olan tek durum 32-37 arası yaz tatiline denk gelirse 37 ye kadar çalışır alamamaları. Her neyse olmazsa dediğiniz gibi ücretsiz izin alırsınız, ben iki yıldır ücretsiz izindeyim, iki yıl daha alıcam kafam rahat

Günaydın. Doğum yaptığı rüyası görenler vardı şükredin ya ben çok kötü bir rüya gördüm anlatmayayim şimdi tövbe ya Rabbı hayırlara çıksın. Dua edelim birbirimize son duzlukteyiz. Allahım hepimizin yardımcısı olsun

Ben başladım 35+3 um 2-3 tane yiyorum. Haftaya 4-5 ondan snraki hafta arttircam
ben daha hamileliğimin ilk aylarından beri günde 2 hurma yiyorum :)

Etki ediyor mu bilmiyorum ama açıklıkta ne kadar var bilmiyorum bugün randevum var doktor çatı muayenesi falan yapmadı bugün yapar mı onu da bilmiyorum

Günaydınlaar Yorucu bir sabahtı, amcalar ve teyzelerle PTT kuyruğunda bekledim.. Ama hamileliğim ilk defa böyle bir işe yaradı, öncelik verildi fark edilince Allahım nasıl mutlu oldum

Bu arada 28 temmuz'da izne ayrılıyorum, 37 hafta doluyor ve benim çantam bile hazır değil henüz. Herhalde bir ben kaldım bu haftada olup da hazırlamayan.

Ya bu konu benim de kafamı kurcalıyor. Hiç anlamıyorum şu prosedürleri. Ben de dediğiniz gibi 16 hafta baki diye biliyorum, okudukça kafam karıştı. Ama kendimi 37+0'a 16 hafta eklenmiş tarihe acayip alıştırdım, umarım öyledir☹

Bebek tam 40. Haftada doğduğu taktirde 16 haftayı tam kullanmış olursunuz. 3 haftası hamile iken kalan 13 hafta da doğumdan snra olacak şekilde. Ama bebek 37+1 de doğarsa olmuyor, kullanmadiginiz 5 hafta +8 hafta yani 13 hafta kullanmış oluyorsunuz doğumdan snra. Açıklayabildim mi bilemiyorum ama prosedür bu şekilde işliyor

Aynen 16 hafta baki. Bunun öğretmen olmakla ya da mesleğinizle alakası olmuyor. Her kadının analık izin hakkı aynı yani. Sadece bayram tarihleri vs sayılmıyor olabilir

Aynen dediğiniz gibi izne ayrıldığınız tarihten itibaren 16 hafta izniniz var. Artık dinlenme ve bebeği bekleme zamanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…