Hayırlı haberlerle gel canım. Bebek sağlıklı, sen sağlıklı, plesanta da usludur Allah'ın izniyle.Aynen öyle para riski örtmüyor malesef,üniversite hastaneleri donanımlı oluyor ekibi farklı oluyor,benim yaşadığım şehirlerde özeller zaten yapmıyor o yüzden araştırma hastanesine mecburum,magnezyum kullanıyorum canım,haftaya salı kontrolüm var tekrardan bakalım ne diyecekler
çok haklısın. Bend ekle düşünüyorum. Devletteki doktorum 1 hafta önde diyor ama iri demedi hiç. Özelde iri dedi zaten özele mecbur kalmadikca gitmedim artik son aya gidiyoruz son bir kontrol olsun diye gittim. Kafami karıştırdıKimi çocuk 2700dogar kimi 3600 doğar aynı haftada aynı günde. Önemli olan kilosu da değil ayrıca sağlıklı olsn yeter
Görüşleri konusunda
Merhaba Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben de bugün gittim kontrolüm vardı. 29 temmuza gun verdi. Allah hepimizin yardımcısı olsunHerkese merhaba.
Bugün 29 Temmuz ve 4 Ağustos olarak (bayram öncesi ve sonrası) gün seçeceği sundu doktorumuz.
37+5 te 29 temmuzda doğumum olacak büyük ihtimal. Beklemek istemiyorum geçmiş öykümden dolayı her yönden korkularım var. Bide 1 haftadır düzenli olmayan ama çok şiddetli kasılmalarım oluyor ve doğumumun üzerinden 15 ay geçtiği için riske atmak istemiyoruz. Hayırlısı olur umarım. Benden haberler de bu şekilde.
Amin inşallahM
Merhaba Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben de bugün gittim kontrolüm vardı. 29 temmuza gun verdi. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bir sorun yok çok şükür benimki ikiz gebelik ve üçüncü gebeliğim. Ondan dolayı doktorum daha fazla beklemek istemiyor. Bana kalsa iki hafta daha beklerim ama kısmet böyleymiş.Amin inşallah
Sizinde erken oluyor o zaman niçin planlı sezaryene karar verildi? Bir sorun yok umarım.
Aa ikiz mii ne güzelBir sorun yok çok şükür benimki ikiz gebelik ve üçüncü gebeliğim. Ondan dolayı doktorum daha fazla beklemek istemiyor. Bana kalsa iki hafta daha beklerim ama kısmet böyleymiş.
Teşekkür ederim inşallah hepimiz sağlıkla kavusalim bebislerimize .Aa ikiz mii ne güzelHayırlısı olsun hakkınızda, sizde sağlıkla kavuşun inşallah ♥
Doğum kilosu ve doğum genetiği farklı bir şey. Ben de 1.70 im eşim1.85 bebeğim 38+6 da 2430 gr doğdu. Hamilelikte bir sıkıntım yoktu, doğum sonrası da hiç bir sorun yaşamadık. Bu bebek de 34+3 de 2100 gr, karın çapı küçük bu da minik doğacak dedi doktorum. Ben ve kardeşlerim de 2500gr civarı doğmuşuz hep. Eşinizin değil ama sizin doğum kilonuz etkili oluyor bana öyle demişti doktorum.Eşimin kardeşleri hep farklı kilolarda doğmuşlar doğum kilosu en fazla olan kardeş şu an en minyonu . Ayrıca haftanıza göre de uyumlu bence bebeğin kilosu, belki karın çapı daha öndeyse o yüzden denmiş olabilir, kiloyu asıl etkileyen karın çapı.Ya araştırıyorum anne baba genetiği ile doğar bebek diyo eşim çok zayıf doğmuş ama ben 3 buçuk kilo doğmuşum. Yanı bebek 3 buçuk kilo olması 34-40 haftada iri demek değil ki ortalama kilo zaten 4 kilo ustu olmasi lazim degil mi? Kiz bebek oldugu icin mi iri dedi acaba diye dusundum ben. Ama ben1.73 boy yapılı biriyim eşimde 1.87 boy yapili biz ufak değiliz ki bebek ufak olsun
Mesleğinizi bilmiyorum ama, bu dediğiniz kızımda olmadı 2018 de çalışma dönemine denk gelmişti dogum..yönetmelik değişmedi.. Hayırlısı olsun, saglıkla doğsunlar da, alırız ücretsiz izin, al sana bir seneİzne 32 de ya da 37 de çıkmanızın izin süresine etkisi yok toplam16 hafta izin var. Doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 olarak verilmiş, aktif çalışma döneminde olsaydınız 37 ye kadar çalışır alır 5 haftayı doğum sonrasına aktarırdınız. Doğumda 38 de olsa o iki hafta da doğum sonrasına aktarılırdı.Sizin şanssızlığınız yaz dönemine denk gelmesi , aktif çalışma döneminde olmadığınız için çalışır alamadınız ama 32 de ayrıldınız ve doğum sonrası da 8 hafta izin olacak, 38 de doğumunuz olsa yine 10 hafta izin olacak. Yani yine toplam 16 hafta izinkullanmış olacaksınız
Siz nasıl bir sorun yaşadınız anlamadım. Toplam doğum izniniz 16 hafta olmadı mı? İster yaza gelsin ister kışa sadece devlet memurları için değil SGK lı tüm çalışanlar aynı olay geçerli. 32-37 olayından bahsetmiyorum. 32 haftadan geçerli 16 hafta izin vardır, o izin başladıktan 3 hafta sonra doğum olsa doğum sonrasına 15 hafta kalır, 8 hafta sonra olsa 8 hafta kalır. Çalışanlar 32 den sonraki süreyi aktif çalışıp 37 de ayrılıp o 5 haftayı doğum sonrasına aktarabilir yine toplam 16 haftadır. Sizin diğer doğumunuz hangi aylara geldi ve nasıl bir mağduriyet yaşadınız, 1. derece yakınım milli eğitimde müfettiş onun için sordum bir hak kaybı yaşamamalısınızMesleğinizi bilmiyorum ama, bu dediğiniz kızımda olmadı 2018 de çalışma dönemine denk gelmişti dogum..yönetmelik değişmedi.. Hayırlısı olsun, saglıkla doğsunlar da, alırız ücretsiz izin, al sana bir senemaddi olarak zorlansak da, bebeğimizin varlıgı yeter...
16 haftada problem yok, dogum sonrasına aktarma konusunda sıkıntı var.. Kızım calışma döneminde 38. Haftada dogdu ve erken dogumdan kalan süre eklenmedi dediginiz gibi..bu konularda farklı bölgelerde farklı uygulamalar var, yaz tatilini bile ekletenler var ama yönetmelikte yok işte böyle bir şey.. Neyse, hayırla sağlıkla gelsinler..Siz nasıl bir sorun yaşadınız anlamadım. Toplam doğum izniniz 16 hafta olmadı mı?
O zaman 16 hafta değil 14 hafta mı kullandınız? 32-37 arası farklı uygulama yapan yerler oluyor bunu duydum. Aslında yönetmelikte açık aktif çalışma gerekiyor ama farklı uygulama yapabiliyorlar. ama erken doğum için yapılamaz, keyfi değil. 38 de olan doğum için doğum sonrasına 2 hafta eklenir yoksa 16 değil 14 hafta kullanmış oluyorsunuz izin. Bu yasal değil mağduriyetiniz olmasın diye söylüyorum. O iki hafta hakkınız bunun aktif çalışma çalışmamayla ilgisi yok, polemik olsun diye değil mağdur olmayın diye tekrar tekrar yazdım. O iki haftaya çok muhtaç oluyoruz çünkü16 haftada problem yok, dogum sonrasına aktarma konusunda sıkıntı var.. Kızım calışma döneminde 38. Haftada dogdu ve erken dogumdan kalan süre eklenmedi dediginiz gibi..bu konularda farklı bölgelerde farklı uygulamalar var, yaz tatilini bile ekletenler var ama yönetmelikte yok işte böyle bir şey.. Neyse, hayırla sağlıkla gelsinler..
16 hafta da sorun yoksa tamam işte birşey eklenmiş olması gerekmiyor ki zaten. Haa 38 de doğmamış da 42 de doğmuş olsa idi yine doğum yaptığınız güne 8 hafta ekleyecektiniz bu sefer. +2 hafta kara gececektinz. 32 den itibaren 16 hafta ve onu kullandiysaniz ekstra bişi yok zaten otomatikman dogum snrasi 10 hafta kullanmış olursun eğer 38 de doğum olduysa16 haftada problem yok, dogum sonrasına aktarma konusunda sıkıntı var.. Kızım calışma döneminde 38. Haftada dogdu ve erken dogumdan kalan süre eklenmedi dediginiz gibi..bu konularda farklı bölgelerde farklı uygulamalar var, yaz tatilini bile ekletenler var ama yönetmelikte yok işte böyle bir şey.. Neyse, hayırla sağlıkla gelsinler..
37 de zorunlu ayrıldım zaten, 8+5 hafta dogum sonrası kullanabildim.. Zorunlu izin süreci içerisinde dogum oldugu için eklenmedi, 32-37 arası dogum olursa kalan süre eklenirmiş.. Ya degil 1 hafta 1 gün bile cok önemli gerçekten..calışan anneler bu konuda gerçekten mağdur, bazen çalışmayanlara cok özeniyorum, bebek konusunda..O zaman 16 hafta değil 14 hafta mı kullandınız? 32-37 arası farklı uygulama yapan yerler oluyor bunu duydum. Aslında yönetmelikte açık aktif çalışma gerekiyor ama farklı uygulama yapabiliyorlar. ama erken doğum için yapılamaz, keyfi değil. 38 de olan doğum için doğum sonrasına 2 hafta eklenir yoksa 16 değil 14 hafta kullanmış oluyorsunuz izin. Bu yasal değil mağduriyetiniz olmasın diye söylüyorum. O iki hafta hakkınız bunun aktif çalışma çalışmamayla ilgisi yok, polemik olsun diye değil mağdur olmayın diye tekrar tekrar yazdım. O iki haftaya çok muhtaç oluyoruz çünkü
Herhangi bir yanlışlık yok olması gereken olmuş. 37 de ayrildiginizda 13 hafta kullanılır daha fazla uzaramazsiniz ki zaten. 37+0 da da doğmuş olsa idi aynı şey geçerli idi. Doğum sonrası 8 haftadır onu hiçbir şekilde uzatamazsiniz, sizin kullanmadığımız 5 hafta 32-37 arası eklenmiş 13 kullanmışsiniz zaten bı yanlışlık yok yani o zaman. Doğum snrasi maksimum kullanılabilecek süre o zaten, 37 den snra calksmak isteseniz de calisamazsiniz çünkü yasal olarak37 de zorunlu ayrıldım zaten, 8+5 hafta dogum sonrası kullanabildim.. Zorunlu izin süreci içerisinde dogum oldugu için eklenmedi, 32-37 arası dogum olursa kalan süre eklenirmiş.. Ya degil 1 hafta 1 gün bile cok önemli gerçekten..calışan anneler bu konuda gerçekten mağdur, bazen çalışmayanlara cok özeniyorum, bebek konusunda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?