2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bilgi için teşekkür ederim,benim erken doğum ihtimalim var o sebeple iyi oldu,umarım burda yazılan gibi olur,uygulama farklı olmaz,çünkü 32. Haftada mudurumu arayıp durumumu bildirdigimde fiilen çalışmadığım için çalışabilir raporu alamayacagimi, sadece doğum olmasi halinde doğum belgemi okula bildirip o andan itibaren 8 hafta izin kullanabilecegimi söyledi,erken doğumda buna dahilmis,yani 36 da dogursan da doğum yaotigin günden itibaren 8 hafta dedi.Ama bu attığın yönetmelikte çok açık,gayette eklenebilir yazıyor,iyi oldu attığın çok sağol

Aynen dediğiniz gibi izne ayrıldığınız tarihten itibaren 16 hafta izniniz var. Artık dinlenme ve bebeği bekleme zamanı
Ama şu da var,öğretmenler yaz döneminde izne ayrılmiyorlar,yani doğum belgesi götürmeleri yeterli,yoksa okula gidip 32. Haftada ben doğum iznine ayrılıyorum demelerine gerek yokmuş,yani bana müdürüm öyle dedi,doğum olduğunda belgemi getirmen yeterli,doğum iznin o zaman başlar dedi.Cok araştırdım sorusturdim herkes aynı şeyi söyledi.

Maşallah size. Annem bana hamileyken hep yürümüş.çok rahat doğmuşum. Darısı size olsun. Vaktinde kolayca gelsin.

Ben riskli gebe olduğum için 3 aydır yatak istirahatindeyim. Kanama riskine karşı hiç kalkma dediler. Beden hamladı. Her hareketi yapamıyorum.

Ben hamıle halımle sahıl kasabasına yerlesıp baskasıyla evlenıyordum
Ah hamılelık ruyaları..
Iyısını de kotusunu de pek cıddıye almamak lazım

Böyle bir Bilgi buldum, öğretmenlerin durumu bu örneğe giriyor sanırım. 32 haftada da kuruma belge verilmiyorsa direk doğum sonrasından 8 hafta başlatıyorlar demekki. Tamam aydınlandık öğretmen arkadaşlar yaza getirmeyin doğumu ya benim annem4 doğum yapmış Haziran, Temmuz ve Ağustos da doğmuşuz, kadıncağız hiç izin kullanamamış bu durumda

Eklentiler

• 7ED3755A-7E0D-4A71-932F-75FD220DC5E3.webp
    69,1 KB · Görüntüleme: 30
Yazın doğum yapmak cidden zor,annene maşallah diyorum,üç doğumun üçünü de yaza denk getirmişya işte malesef öğretmenlerde durum bu ama erken doğum olma ihtimalini keşke göz önünde bulundursalar o çok büyük bir haksizliklik,benim bu ara doğsa 35. Haftada yani ki öyle bir risk var malesef Eylül'ün üçüncü haftası başlamak zorunda kalacağım yani hepi topu 3 hafta izin kullanmış olacağım sonrada neden doğum yapan öğretmenler sürekli rapor alıyor derler,malesef mecbur birakiliyoruz

Ben hamıle halımle sahıl kasabasına yerlesıp baskasıyla evlenıyordum
Ah hamılelık ruyaları..
Iyısını de kotusunu de pek cıddıye almamak lazım
Çok çok etkileyici idi ama tabiki rüya ile amel edilmez. Sizinki de hayra çıksın ne diyelim

Yaaaaa... benim aklimdan geçen normal doğum şuan için engel bir durum yok dedi ama takip edilecekmiş.
Kac kat dolandi demedi sadece boynunda kordon var dedi. Gecen hafta yoktu minnak hala dönup duruyor ki sabit durmuyor ki
Cnm benim 36 te 3 kattı 37 de doğuma alınırken 2 kattı biri açılmıştı bnm sancım ve açılmam vardı bebek ağşa inemedi için acil sezeryana alındım
Genel olarak anladigim kadariyla tek basina kordon dolanmasi normal doguma engel degil asiri riskli bir durum değil, fazla dolanmasi ve bebegin asagiya inmemesi kan akisini bozdugunda sezeryan karari aliniyor.
Tesekkur ederim kizlar; icim biraz daha rahatladi en azindan.

senin özel bir durumun varmış ama canım,
çok normal yani o ağrıların olması...
bu karantina sürecinde ben de 1 ay hiç çıkmamıştım başta ilk çıktığımda bacak kemiklerim ağrıyordu yürürken

İnşallah hepimizin doğumu çok rahat olur, ben burda en önemlisinin psikoloji ve rahatlık olduğunu düşünüyorum :)

Doğum öncesi rahatlamadır belki bu yaşadığın bizde de su azalması ve plesenta yaşlanması var haftaya tekrar gideceğim umarım sezaryen sebebi olmaz, hayırlısı tabi 37. Hafta

Merhaba bende ücretsiz izin almak istiyorum ama en fazla 6 ay dediler mesleğe göremi değişiyor ücretsiz izin süreleri bilginiz varmı

Spinal miydi dogum? Hayırlı ugurlu olsun bebişin, İnşallah biran evvel toparlanıp evde rahat rahat ilgilenirsin minnoşla..

Keşke olsa daha ne bekleyelim bakalım zamanla belli olur nerde nasıl uygulama yapacaklar..

Ohh.. İzin bitince ben de alıcam inş.. Duruma göre de uzatırım.. 2 yasında da bi kızım var, kimseye bırakamam ikisini de.. Allah korusun evlatlarımızı

Merhaba bende ücretsiz izin almak istiyorum ama en fazla 6 ay dediler mesleğe göremi değişiyor ücretsiz izin süreleri bilginiz varmı
Kamuda çalışanlar için analık izni bitikten sonra 2 yıldır. Mesleğe göre değişmez ama özellerde nasıldır bilmiyorum

Doğum öncesi rahatlamadır belki bu yaşadığın bizde de su azalması ve plesenta yaşlanması var haftaya tekrar gideceğim umarım sezaryen sebebi olmaz, hayırlısı tabi 37. Hafta

İnşallah güzel haberler alırsın canım 37. Hafta olmuş artık hayırlısıyla en güzel zamanda kucağına alırsın

Memur değilseniz 6 ay, memursaniz 2 yıla kadar alabiliyorsunuz. Ama sanirim 6 aydan snra bı 6 ay daha uzatma hakkı oluyor bı arkadaşım yapmisti

Kamuda çalışanlar için analık izni bitikten sonra 2 yıldır. Mesleğe göre değişmez ama özellerde nasıldır bilmiyorum
Bende kamuda çalışıyorum ama şimdiye kadar herkes sadece 6 ay almış fazlasını vermezler dediler ama ben memur değil kadroluyum sadece bizim içinde geçerli mi acaba 2 yıl değilde en azından bir yaşına getirebilseydim çok iyi olurdu

Memur değilseniz 6 ay, memursaniz 2 yıla kadar alabiliyorsunuz. Ama sanirim 6 aydan snra bı 6 ay daha uzatma hakkı oluyor bı arkadaşım yapmisti
Evet memur değilim inşallah bir yolu vardır araştırıcam bende teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…