Ama şu da var,öğretmenler yaz döneminde izne ayrılmiyorlar,yani doğum belgesi götürmeleri yeterli,yoksa okula gidip 32. Haftada ben doğum iznine ayrılıyorum demelerine gerek yokmuş,yani bana müdürüm öyle dedi,doğum olduğunda belgemi getirmen yeterli,doğum iznin o zaman başlar dedi.Cok araştırdım sorusturdim herkes aynı şeyi söyledi.Aynen dediğiniz gibi izne ayrıldığınız tarihten itibaren 16 hafta izniniz var. Artık dinlenme ve bebeği bekleme zamanı
Maşallah size. Annem bana hamileyken hep yürümüş.çok rahat doğmuşum. Darısı size olsun. Vaktinde kolayca gelsin.selam tatlım,
çok şükür benim öyle ağrılarım yok şu an... pandemiden dolayı öyle her gün yürüyemedim ama 7,5-8 ayımdan sonra genelde haftanın 3 günü 45 dakika yürümeye çalıştım...
Bel ağrısı çok olur diye çok korkuyordum ama pek yaşamadım açıkçası, çok kilo aldım oysa ki
Bir tek o kadar yürüdükten sonra ayaklarım yanıyor biraz, onu da soğuk su tutarak hallediyorum
Çatı ve bel ağrısı için mutlaka egzersizler vardır doktorunuza görüşüp yapabilirseniz yapsanız sizi rahatlatır diye düşünüyorum.
Ben hamıle halımle sahıl kasabasına yerlesıp baskasıyla evlenıyordumGünaydın. Doğum yaptığı rüyası görenler vardı şükredin ya ben çok kötü bir rüya gördüm anlatmayayim şimdi tövbe ya Rabbı hayırlara çıksın. Dua edelim birbirimize son duzlukteyiz. Allahım hepimizin yardımcısı olsun
Böyle bir Bilgi buldum, öğretmenlerin durumu bu örneğe giriyor sanırım. 32 haftada da kuruma belge verilmiyorsa direk doğum sonrasından 8 hafta başlatıyorlar demekki. Tamam aydınlandık öğretmen arkadaşlar yaza getirmeyin doğumuAma şu da var,öğretmenler yaz döneminde izne ayrılmiyorlar,yani doğum belgesi götürmeleri yeterli,yoksa okula gidip 32. Haftada ben doğum iznine ayrılıyorum demelerine gerek yokmuş,yani bana müdürüm öyle dedi,doğum olduğunda belgemi getirmen yeterli,doğum iznin o zaman başlar dedi.Cok araştırdım sorusturdim herkes aynı şeyi söyledi.
Yazın doğum yapmak cidden zor,annene maşallah diyorum,üç doğumun üçünü de yaza denk getirmişBöyle bir Bilgi buldum, öğretmenlerin durumu bu örneğe giriyor sanırım. 32 haftada da kuruma belge verilmiyorsa direk doğum sonrasından 8 hafta başlatıyorlar demekki. Tamam aydınlandık öğretmen arkadaşlar yaza getirmeyin doğumuya benim annem4 doğum yapmış Haziran, Temmuz ve Ağustos da doğmuşuz, kadıncağız hiç izin kullanamamış bu durumda
Ben hamıle halımle sahıl kasabasına yerlesıp baskasıyla evlenıyordum
Ah hamılelık ruyaları..
Iyısını de kotusunu de pek cıddıye almamak lazım
Yaaaaa... benim aklimdan geçen normal doğum şuan için engel bir durum yok dedi ama takip edilecekmiş.Bir kat iki kat kordon da sıkıntı olmuyormuş sanırım, ama 3 , 4 bebeğin beslenmesini etkileyebiliyor. Bu nedenle bir sonraki kontrolde belli olur kordonun bebeğin beslenmesini etkileyip etkilemediği.
@Zeybltaslan doğum yapmıştı 3 kat kordon dolanmıştı onun bebeğine , o daha iyi yönlendirir. Ama sanırım onunda kordondan çok, sancılardan alınmıştı. Kordon nedeniyle sezeryan olmuştu.
Kac kat dolandi demedi sadece boynunda kordon var dedi. Gecen hafta yoktu minnak hala dönup duruyor ki sabit durmuyor kiMerhaba bizimde kordonumuz dolanmış bir sefer korktum bende ama doktor nefes almadıkları için korkucak bir şey yok dedi çok dolanırsa bebeğe kan gitme olayı sıkıntıya düşüyomuş ama çok dolanması lazımmış onun için normal doğumada engel değil sıkıntı edicek bir durum yok dedi üç haftadır bu şekilde bizim sizinde sorun çıkmaz
Genel olarak anladigim kadariyla tek basina kordon dolanmasi normal doguma engel degil asiri riskli bir durum değil, fazla dolanmasi ve bebegin asagiya inmemesi kan akisini bozdugunda sezeryan karari aliniyor.Cnm benim 36 te 3 kattı 37 de doğuma alınırken 2 kattı biri açılmıştı bnm sancım ve açılmam vardı bebek ağşa inemedi için acil sezeryana alındım
senin özel bir durumun varmış ama canım,Maşallah size. Annem bana hamileyken hep yürümüş.çok rahat doğmuşum. Darısı size olsun. Vaktinde kolayca gelsin.
Ben riskli gebe olduğum için 3 aydır yatak istirahatindeyim. Kanama riskine karşı hiç kalkma dediler. Beden hamladı. Her hareketi yapamıyorum.
HahahaÇok çok etkileyici idi ama tabiki rüya ile amel edilmez. Sizinki de hayra çıksın ne diyelim
Doğum öncesi rahatlamadır belki bu yaşadığınGünaydın
İki gün önce daha çok belirtim vardı ne sertleşme ne kasık ağrısı kaldı. Bebiş yola girmişti geçen hafta ama gelen giden yok hala. Artık gelsin istiyorumÇok yoruldum. 38+1’deyiz bugün yarın kontrolümüz inşallah sancım çıkar. Hepimiz bir avazda hayırlısıyla doğuralım kızlar
Merhaba bende ücretsiz izin almak istiyorum ama en fazla 6 ay dediler mesleğe göremi değişiyor ücretsiz izin süreleri bilginiz varmıBen yaptım teşekkür ederimaslında bu izin yönetmeliği tüm SGK lı çalışanlar için geçerli, öğretmenler için farklı olan tek durum 32-37 arası yaz tatiline denk gelirse 37 ye kadar çalışır alamamaları. Her neyse olmazsa dediğiniz gibi ücretsiz izin alırsınız, ben iki yıldır ücretsiz izindeyim, iki yıl daha alıcam kafam rahat
Spinal miydi dogum? Hayırlı ugurlu olsun bebişin, İnşallah biran evvel toparlanıp evde rahat rahat ilgilenirsin minnoşla..güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz
Amin inş darısı sağlıkla hepinizin başına
Çok saolun
Baş ağrısı bende olmadı ama çok su içtim ben ameliyat günü de çok içmiştim ameliyattan sonra izin verdiklerinde de çok su içtim. Onun etkisi vardır diyorum. Küçük bi oğlum var benim de ananesi onunla ilgilendi gündüzleri yanıma geldi bugün taburcu oluyorum. Gaz çıkardım büyük abdestime çıkabildim çok şükür bebeğin sokunum sıkıntısı da geçmiş ancak beslenememiş şu an onunla uğraşıyorlar bi iki güne de o çıkacak inş
Keşke olsa daha neBilgi için teşekkür ederim,benim erken doğum ihtimalim var o sebeple iyi oldu,umarım burda yazılan gibi olur,uygulama farklı olmaz,çünkü 32. Haftada mudurumu arayıp durumumu bildirdigimde fiilen çalışmadığım için çalışabilir raporu alamayacagimi, sadece doğum olmasi halinde doğum belgemi okula bildirip o andan itibaren 8 hafta izin kullanabilecegimi söyledi,erken doğumda buna dahilmis,yani 36 da dogursan da doğum yaotigin günden itibaren 8 hafta dedi.Ama bu attığın yönetmelikte çok açık,gayette eklenebilir yazıyor,iyi oldu attığın çok sağol
Ohh.. İzin bitince ben de alıcam inş.. Duruma göre de uzatırım.. 2 yasında da bi kızım var, kimseye bırakamam ikisini de.. Allah korusun evlatlarımızıBen yaptım teşekkür ederimaslında bu izin yönetmeliği tüm SGK lı çalışanlar için geçerli, öğretmenler için farklı olan tek durum 32-37 arası yaz tatiline denk gelirse 37 ye kadar çalışır alamamaları. Her neyse olmazsa dediğiniz gibi ücretsiz izin alırsınız, ben iki yıldır ücretsiz izindeyim, iki yıl daha alıcam kafam rahat
Kamuda çalışanlar için analık izni bitikten sonra 2 yıldır. Mesleğe göre değişmez ama özellerde nasıldır bilmiyorumMerhaba bende ücretsiz izin almak istiyorum ama en fazla 6 ay dediler mesleğe göremi değişiyor ücretsiz izin süreleri bilginiz varmı
Doğum öncesi rahatlamadır belki bu yaşadığınbizde de su azalması ve plesenta yaşlanması var haftaya tekrar gideceğim umarım sezaryen sebebi olmaz, hayırlısı tabi 37. Hafta
Memur değilseniz 6 ay, memursaniz 2 yıla kadar alabiliyorsunuz. Ama sanirim 6 aydan snra bı 6 ay daha uzatma hakkı oluyor bı arkadaşım yapmistiMerhaba bende ücretsiz izin almak istiyorum ama en fazla 6 ay dediler mesleğe göremi değişiyor ücretsiz izin süreleri bilginiz varmı
Bende kamuda çalışıyorum ama şimdiye kadar herkes sadece 6 ay almış fazlasını vermezler dediler ama ben memur değil kadroluyum sadece bizim içinde geçerli mi acaba 2 yıl değilde en azından bir yaşına getirebilseydim çok iyi olurduKamuda çalışanlar için analık izni bitikten sonra 2 yıldır. Mesleğe göre değişmez ama özellerde nasıldır bilmiyorum
Evet memur değilim inşallah bir yolu vardır araştırıcam bende teşekkür ederimMemur değilseniz 6 ay, memursaniz 2 yıla kadar alabiliyorsunuz. Ama sanirim 6 aydan snra bı 6 ay daha uzatma hakkı oluyor bı arkadaşım yapmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?