2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Öğretmenler için durum şu şekildedir: devlet 16 hafta izin verir. 32. Hafta isteseniz izne ayrılabilirsiniz, eğe istemiyorsanız hekimden çalışabilir raporu alıp okula dilekçeyle bildirirsiniz. Tüm kayıtlara da bu şekilde geçer. 5 haftalık izninizi 37. Haftadan sonraya aktarmak istediğinizi resmî olarak beyan etmek şarttır. 37. Hafta ise zorunlu ayrılma haftasıdır. Siz isteseniz dahi devlet çalıştırmaz.

Ogremenlerin 32. Haftaları yaz donemine denk geldiği zamanlar malesef fiilen çalışmadıkları icin,çalışabilir raporu alamıyorlar.

Hayır çalışabilir raporu aldık ve okula verip 5 haftamı sonrasına aktardım ki yanmasın diye
Nasıl yani tatil döneminde çalışabilir raporu aldınız mı cidden,bransiniz nedir?PDR mi onlar yazın çalıştıkları için alabiliyorlar,benim okul mudurum ve milli eğitimdekiker hiç bir şekilde alamazsın dediler bana

Memurlar için 2 yıl ama diğer pozisyonları bilmiyorum. Çalıştığınız kurumun özlük birimine sorun en doğru bilgiyi onlardan alırsınız, umarım sizin için de olur

Ben 3 buçuk kilo.dogmusum zaten eşim zayıf doğmuş anne baba genetiği önemli doğum kilosu diye biluyorum.bende o bedele normal ggeldi.devlet net özelde kafa karıştırıyorlar

Selamlar,
doktor kontrolünden çıktım geldim :)
daha doğum tarihime var ama kanala vs. bile girmemiş henüz
kilosunda 1.5 haftada 100-200 Gr kadar artış olmuş

bakalım bekliyoruz
Masallah canım
Dogum kanalına dogum zamanında gırmıyor mu zaten
Sımdıden mı gırmesı gerekıyormus kı.

Masallah canım
Dogum kanalına dogum zamanında gırmıyor mu zaten
Sımdıden mı gırmesı gerekıyormus kı.
bana az geldi :) iyi midir son 1 haftada
geçen de 3.300-3.500 gibiydi
bu hafta da 3.500-3.600 gibi.
Uyluk kemiğini haftalardır pozisyondan dolayı ölçemiyor doktor düzgün

şimdiden girmesi gerekmiyor aslında da o benim merakımdan sordum doktora ben hiç bir sancı, baskı, ağrı hissetmiyorum sadece iki gündür regl sancısı gibi o da günde 1-2 ağrım var dedim

Doğum kanalında mı acaba falan yok dedi girse sen daha aşağıda baskı hissedersin..

İlk hamileliklerde bebek doğum kanalına girip bazen 3-4 hafta orda kalabiliyormuş,
İkinci hamileliklerde ise doğum kanalına girdiğinde çoğunda doğum gerçekleşiyormuş,

Vucudun daha önceden karşılaştığı bir durum olduğu için zaten hazır oluyor sanırım

Böyle :) epidural'i sordum
Ağrı eşiğin nasıldır dedi fena değildir dedim o zaman gerek yok istersen yaparız dedi
Ikınmama çok güvenmiyorum ama doğum anında o hissin oluşacağını düşünüyorum öyle midir dedim
Epidural ıkınmayı da zorlaştırır doğumu da uzatır
ağrı eşiğin iyise sıkıntı yok dedi :)

selam hanımlar, biz dün kontrole gittik, her şey iyi yolunda ama TİT yaptırdım, keton pozitif çıkmış önemli bir şey mi bilemiyorum, doktorum bugün izinliydi. "önümüzdeki iki hafta içinde çantanı şunu bunu hazırla, kafanda 'aman şu eksikti' diye bi şey kalmasın" demişti, ben 3 hafta dayansam normal doğum süreci içinde olacak, inş zamanında ve sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi

Kilo ile ilgili konusulmuştu, dogunca kilosu farklı olan bebeklerimiz vardı.. Anlamadım makinalarda mı sıkıntı var yoksa normal mi, bir hafta içinde 600-700 gr alabilir mi bebek? Kontrolde dr kiloyu söyleyince cok şaşırdım..

Arkadaslar merhaba,
Iki gün önce idrar testi verdim. Enfeksiyon yüksek cikinca doktor monurol şase verdi. Tek bir gece içtim.
Simdi iki gündür ishal oldum. Ama öyle böyle değil.
Monurolun yan etkilerinden biri ishal, ama dogum belirtisi diyenler de var.
Yorumlarınızı alabilir miyim?

Tabi kı gayet ıyı canım.
3500 olmus annesı daha ne olsun,
oglum 38 hafta da 3260 dogmustu

Benım soyledıklerımı soylemıs dr ne guzel..
Ben dr uma epıdural dusunmuyorum dedım, alsan daha ıyı olur dedı.
Bırı de gaza getırsın benı arkadas..

Etkılenıyorum ıster ıstemez.
Ikınma hıssını alıyor dedıgımde kalan hıs yeter, gerekırse bız hafıfce bastırırız dedı.

Oglumda da oyle olmustu, agrılı sızılı bısey degıldı..
Benım de agrı esıgım fena degıldır..
Bakalım, o gun gelınce bakıcaz artık..

Kesin ilacın etkisi beni üç bes gün mahvetmisdi.ciddi ishal yapıyor

doktorları çaprazlasak mı
Hayırlısı ile sağlıklı olsun da dayanılmıcak bir şey değildir dayanılmıcak gibi ise de sezeryana alın beni feryat figan yaparız ama kimse almaz bir bakmışız ki doğmuş

Yok ıste o epıduralı aldın aldın,sonrasında ne sezaryene alırlar,ne epıdural verırler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…