ya bak bir şey soracağım acemi bir anne adayı olarakYok ıste o epıduralı aldın aldın,sonrasında ne sezaryene alırlar,ne epıdural verırler
Kuzum benım dogumum su gelmesıyle basladı, ondan oncesınde bana da catı muayenesı yapılmadı.ya bak bir şey soracağım acemi bir anne adayı olarak
benim doktorum çatı muayenesi yapmadı, ne zaman yapacaksınız dedim doğum başlayınca dedi, heralde ufak belirtilerinden bahsediyor
eee diyelim bebek kanala girdi, doğum başladı baktılar ki çatım dar
Sezeryana alıp, doğum kanalından nasıl çekiyorlar bebeği, zor diye okumuştum ama
sağol kuzum hakkımızda hayırlısı bakalım :) doğum hikayelerimizi anlatacağımız zamanlar anarım bu endişelerimiKuzum benım dogumum su gelmesıyle basladı, ondan oncesınde bana da catı muayenesı yapılmadı.
Dogum zamanı sabahtan acıklıga bakıldı,herhalde o arada baktı catıya.
Kımı de onceden yapıyor tabı, bılemıyorum o kısmı..
Ama her an sezaryene donebılır o ıhtımal hep var.
Bır de epıduralı aldıgımız zaman artık yuzup kuyruguna geldıgımız zaman.
Hanı o saatten sonra dayanamıyorum yeter deyınce mudahele etmezler ama allah gostermesın zorunlu durumlarda gerek sezaryen, gerek baska sekıllerde mutlaka mudahele ederler..
Insallah cnm saglıkla guzellıkle anıcaz hepımızsağol kuzum hakkımızda hayırlısı bakalım :) doğum hikayelerimizi anlatacağımız zamanlar anarım bu endişelerimi
Tesekkur ederim.Kesin ilacın etkisi beni üç bes gün mahvetmisdi.ciddi ishal yapıyor
İllede sancı çekmek istiyorum diyorsun yani
Tabi kı gayet ıyı canım.
3500 olmus annesı daha ne olsun,
oglum 38 hafta da 3260 dogmustu
Benım soyledıklerımı soylemıs dr ne guzel..
Ben dr uma epıdural dusunmuyorum dedım, alsan daha ıyı olur dedı.
Bırı de gaza getırsın benı arkadas..
Etkılenıyorum ıster ıstemez.
Ikınma hıssını alıyor dedıgımde kalan hıs yeter, gerekırse bız hafıfce bastırırız dedı.
Oglumda da oyle olmustu, agrılı sızılı bısey degıldı..
Benım de agrı esıgım fena degıldır..
Bakalım, o gun gelınce bakıcaz artık..
Bana da herkes deli misin diyor ama o sancıyı ben merak ediyorumİllede sancı çekmek istiyorum diyorsun yaniAllah gönlüne göre nasip etsin inş doğumu. Benim sezeryan olacak , bu nedenle normal doğum ve epiduali bilmiyorum.
Canım zaten hamılelık dogum cocuk buyutmek hepsı bırbırınden zor ve sancılı durumlar.İllede sancı çekmek istiyorum diyorsun yaniAllah gönlüne göre nasip etsin inş doğumu. Benim sezeryan olacak , bu nedenle normal doğum ve epiduali bilmiyorum.
Amin insallah hepimizi canimteşekkür ederim cevabınız için . ALLAH SAĞ SALİM YAVRULARIMIZA KAVUŞMAYI NASİP ETSİN
Hiç te deli değilsin gerçekten o sancıyı hissetmek bebeğin balık gibi kayıp çıkması o anki değişik rahatlama hissi eşi olmayan şeyler o durumda insana haz veriyor bence engeli olmayan her hamile kadın bunu yaşamalıBana da herkes deli misin diyor ama o sancıyı ben merak ediyorumdoğumu. Rahim kasılmalarını
Yasanan her sey insana birseyler katiyor o yuzden de merak ediyorum. Olgunlastiriyor farkli bakis acisi kAzandiriyor. Bir anlık bir sey diye düşünüyorum. Allah umarım nasip eder tabi ki en önemlisi o. Yoksa istemekle de olmuyor. 38 +2 yi de bitirdik. Bir de kiz bebekler erken gelir diyolardiHiç te deli değilsin gerçekten o sancıyı hissetmek bebeğin balık gibi kayıp çıkması o anki değişik rahatlama hissi eşi olmayan şeyler o durumda insana haz veriyor bence engeli olmayan her hamile kadın bunu yaşamalı
Ben en son salı günü gidişimde 700 gr almıştı 1 Haftada doktor olabilir biraz iri bebek dedi toplam 3400 gr 50 cm olmuşKilo ile ilgili konusulmuştu, dogunca kilosu farklı olan bebeklerimiz vardı.. Anlamadım makinalarda mı sıkıntı var yoksa normal mi, bir hafta içinde 600-700 gr alabilir mi bebek? Kontrolde dr kiloyu söyleyince cok şaşırdım..
Ben hamileliliğimin başından beri hem enfeksiyon hemde vajinal mantar yaşıyorum. Sık sık çamaşır değiştiriyorum ve günde en az 3 lt su içiyorum. Bu ikisini yapmaZsam hemen tekrarlıyor ama yaparsam sıkıntı yaşamıyorum. İlaç kullanmak istemedimKızlar biraz idrar yolu enfeksiyonum çıktı, bol su dışında önerebileceğiniz doğal yöntemler var mı? Özellikle bunu yaşayıp ilaçsız atlatan var mı aramızda?
Merhaba herkese,
Umarım herkesin hayalindeki doğum gerçek olur.İlk kızımı normal doğum ile dünyaya getirdim ama benim açımdan çok güzel anılar kalmadı kızımdan başka. 10 saat aralıksız suni sancı alma ve doğum anında kızımın kanalda fazla kalması ile 3-4 günlük yoğun bakım serüvenimiz oldu. O hastaneden tek başına çıkmanın verdiği acı hiçbirşeyde yok. O yüzden normalmiş, sezeryan mış hiç önemli değil hangisinde yavrunuzu kucağınıza en sağlıklı olarak alacağınız önemli. Buradaki arkadaşlar için söylemiyorum ama normal doğumu gövde gösterisine çevirmeye çalışan insanlar çıkmaya başladı. Özellikle insta fenomenleri falan. Yok epidralsiz yaptım, yok kesisiz yaptım,yok bilmem kaç saat sancı çektim genede sezeryan istemedim, yok doğum koçu tuttum... İnsanları buna özendirip sonra o kişiler bunu yapamayınca eksik hisseden kişiler tanıyorum. Bu gerçekten böyle. O yapmış niye benim olmadı gibi konuşan arkadaşım oldu. Her doğum kendine özel. Kimisi 2 saatte doğurur, kimisi 22 saatte.Ben şahsen şuanda normal doğumdan çok korkuyorum. İlkinde yaşadıklarımın psikolojisi hala baskı yapıyor. Demem o ki nacizane tavsiyem kendinizi şartlamayın, çünkü hayal ettiğiniz olmadığında lahusalığın verdiği psikoloji ve yorgunluk ile kendinizi depresyonda buluveriyorsunuz. Herkesin hakkında hayırlısı olsun, gönlümüzdekini Allah hepimize nasip etsin inşallah.
hayır branşım İngiliz’eNasıl yani tatil döneminde çalışabilir raporu aldınız mı cidden,bransiniz nedir?PDR mi onlar yazın çalıştıkları için alabiliyorlar,benim okul mudurum ve milli eğitimdekiker hiç bir şekilde alamazsın dediler bana
Ben de aynı şekilde kullandım. Yan etkisini görmedim. Yediklerinizden de kaynaklanabilir. Panik yapmayın, inşallah olmaz bir şeyArkadaslar merhaba,
Iki gün önce idrar testi verdim. Enfeksiyon yüksek cikinca doktor monurol şase verdi. Tek bir gece içtim.
Simdi iki gündür ishal oldum. Ama öyle böyle değil.
Monurolun yan etkilerinden biri ishal, ama dogum belirtisi diyenler de var.
Yorumlarınızı alabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?