Aslında okul da daha geçen sene açıldı. Evlerin geniş ve kullanışlı olması, sitelerin güvenlikli olması - ki sanırım en önemlisi-. Fakat bu son bir kaç ayda muazzam bir talep var. Göksu tarafında da siteler var mesela ama bu kadar rağbet yok tam olarak oturmadığı için, hala inşaatlar sürdüğü için muhtemelen. Yoksa o tarafta Rıfat Çelik İlkokulu var. En iyisi olduğu söyleniyor. Cahit Zarifoğlu ve Emel Önal İlkokulları da öyle ama çevresinde kiralık ev yok denecek kadar az. Olanlar da eski. Ben Şubattan beri arıyordum araya Covid girdi. Ancak yeni bulabildim.Neden bu kadar çok tutuluyor bu mahalle? okul mu çok iyi oradaki acaba? Kaç aydır istediğim gibi bir ev bulamadım malesef
Benim takvime göre 20 Ağustos gözükmesine rağmen her an tetikteyim. Geldi gelecek ya doğarsa şimdi diye korkuyorumdoğsun diye bekliyorum resmen surekli tetikte. Ben de gel diyorum ama hic laf dinledigi yok
Benımde takvımde 23 agustos gorunuyor.Benim takvime göre 20 Ağustos gözükmesine rağmen her an tetikteyim. Geldi gelecek ya doğarsa şimdi diye korkuyorumgünü yaklaşırsa ben de sizin gibi e hadi gel artık derim herhalde kendisi sürpriz yapmazsa
Anam ne güzel agzindan bal damliyorYerini sevmis demek ki.
Bir de ben kimde 39 40 da dogan gorsem hep sessiz sakin cocuklar oldular.
Oyle oldu valla,boyle sessız sakın,kendı halınde, akıllı uslu cocuklar hepsı deAnam ne güzel agzindan bal damliyor
Ben de ayin basindan beri aslinda tetikteym ama gelmedikce de hadi gelsin moduna girdimBenim takvime göre 20 Ağustos gözükmesine rağmen her an tetikteyim. Geldi gelecek ya doğarsa şimdi diye korkuyorumgünü yaklaşırsa ben de sizin gibi e hadi gel artık derim herhalde kendisi sürpriz yapmazsa
Benim oğlumda 41. Haftada doğdu aynen öyle sakin bir çocuk yavrum kardeşide 33. Haftadan itibaren geleyim diye ittirip duruyorOyle oldu valla,boyle sessız sakın,kendı halınde, akıllı uslu cocuklar hepsı de
Duraganlar yanı.
Ben ona bagladım hep, bastan bellı etmısler kendılerını dıye.
Benım delı fısek 38 de pırtlatıverdı kendını.
O gun bugundur 4 yasına gırdı, duz duvara tırmanır.
Duser kalkar, yurumeyı bılmez,sureklı kosar.
Her ısı aceledır
Canı sagolsun,ben onun her haline asığım
Ama ınsan hep yurek agzında oluyor hareketlı cocukla.
Bakalım kardesı nasıl model cıkacak,meraktayızz
Aynen öğretmen bnde bulamadım ogrenemedim yeni oldugu için okul kimse bilmiyor yani. Artk sans tamamen bende persembe günü yaptırdım kızın kaydını ağustosun 20 sinde belki olcakmis öğretmen. Okulun dibinde oturuyorum bnde artk komşu sayılırız öyleyse hengameyi atlat da bı gün beklerim mutlaka görüşelim ins.Sağol canım. Valla bebiş arada korkutuyo gelir mi gelmez mi derken evi de ancak buldum. Ata'ya taşınıyorum inşallah. Okula yürüme mesafesi sayılabilir. Şükür buldum üzerimden yük kalktı. Bir de küçüğün okul kaydını halledersem tamamdır. Bu arada öğretmen sordum ama daha yeni okul olduğu için kimsede net bilgi yok malesef.
Bizim sitede 1800 lira kiralar 4+1. Bizim kiraci 3 yıl oturmuş eski kiracı olduğu icin 1100 liradan çıktı. Mart'ta almıştım biz evi o zaman kiralar 1400 lira civarı diyorlardı smdi 1800 yapmışlar ev yok piyasadaÖyle farklı bir emlak piyasası var ki şu an Ata'da. Kiralık ev havada kapanın oluyo resmen. 2 ayda da kiralar çok uçuşa geçti. 1500 olanlar 2000 oldu. Şu an 2300 diyenler var. Bazen 3+1 veya 4+1 fark etmiyo bile. 1500-2500 arası geniş bir 3+1 bulabilirsiniz. Tabi bunlar arasında yapı farkları olacak illa ki. Caddenin alt kısmında kalan sanırım Yavuz Selim tarafı daha uygun 1200-1600 arası.
En iyisi birkaç emlakçıya haber bırakmak. Çünkü daha boşalmadan tutulmuş oluyo
Valla benim ilk değil ama benim bile kafam karıştı. Ben 3 haftadır sabah akşam lansinoh sürüyorum. Doğuma 2 hafta kalana kadar sürücem. Sonra gümüş kapakları kullanmaya başlıcam. Faydası olmazsa artık sırayla Allah ne verdiyse avent kalkanda aldım ben hepsini denicem işteaçıkcası sizin yazdığınızı ve sonradan yazılan bir iki yorumu okuyunca benim kafam karıştı :) ben lansinoh gögüs ucu kremi almıştım, doktoruma sordum, 37. Haftadan sonra kullan dedi. Doğumdan sonrasında ise bu kremi kullanmaya devam edecektim. İlave olarak doğum sonrasında yara acı falan olursa da duruma göre kullanmak için phlips aven gögüs kalkanı ve gögüs ucu koruyucu kelebek almıştım. Ama şimdi burada okuyorum, doğumdan önce de bunlar kullanılabiliyor diye.
tam açıklayabilirse bir arkadaşım çok sevinirim. Bu 3 şeyin hangisini hangi durumda kullanacaz :) ve ne zaman kullanacaz :)
amma karışık işler :) heleki ilk defa yaşayanlar için :)
Hiçbirini kullanmanıza gerek yok aslında emzirmeyi öğrenene kadar yara oluyor illaki. İlk kizimda lansioh aldım hiçbir faydasını da görmedim emzirmeyi beceremedim o tutuamadi vs derken göğüslerim yara.oldu işkence çektim kan geliyordu resmen iyileşmesi günler sürdü.ayva çekirdeğinden tutun bal mumu na kadsr ne dugdusysam dedeim medecasol krem sanırım en ii o gelmişti. Neyse snra öğrendim tutmayı vs kendi sütunuzden sikip kahverengi bölgeye sürün ne yara ne ağrı sızı ne bişe üzerine cbiseye gerek kalmıyor Kalkankis bilmem neymis.. 2. Çocuğumda ilk emmesinden itibaren yaptım onu ooh o rahat ben rahatti. Bunda da herhangi bişey almadım, süt sürmeye devamValla benim ilk değil ama benim bile kafam karıştı. Ben 3 haftadır sabah akşam lansinoh sürüyorum. Doğuma 2 hafta kalana kadar sürücem. Sonra gümüş kapakları kullanmaya başlıcam. Faydası olmazsa artık sırayla Allah ne verdiyse avent kalkanda aldım ben hepsini denicem işte
Sezeryan olduktan sonra sancı olunca hortumdan ağrı kesici veriyorlar ya bana da öyle yaptılar ii güzel sonra karın kasları uyuşuk oldugu için ben o gece wcye çıkamadım çatlıodum artık dikişlerim daha çok zorlandıDemee.. Neydi ki kötü yanı??
Valla ben neler denedim bir bilsen. Artık doktorum bıktı benden yanlışmı emziriyorsun acaba dedi emzirme hemşiresine gönderdi. Hemşire baktı doğru emiyor kahverengi kısmı komple alıyor dedi. Sütümüde sürdüm zeytinyağı ne kremler ne ilaçlar kullandım hiç faydası olmadı. Hatta göğüs pedi kullan kıyafetlerine değmesin göğüs ucun dedi kullandım oda sürekli nemli kaldığı için mantar yaptı. Diyorum ya çok çektim en son kızım 6 aylıkken makina aldım sağıp verdim. Sonrada işe başladım zamanla azaldı sütüm ek gıdalarada başladık. Devam sütüne başladık derken bıraktım sütüm kesildi. Bunda çalışmıyorum doğumdan sonrada düşünmüyorum. Allah nasip ederse inşallah sütüm çok olursa 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum. O yüzden şimdiden önlemimi almaya çalışıyorum. Rabbim kolaylaştırsın inşallah nasip etsin sorunsuz geçsin emzirme sürecimizHiçbirini kullanmanıza gerek yok aslında emzirmeyi öğrenene kadar yara oluyor illaki. İlk kizimda lansioh aldım hiçbir faydasını da görmedim emzirmeyi beceremedim o tutuamadi vs derken göğüslerim yara.oldu işkence çektim kan geliyordu resmen iyileşmesi günler sürdü.ayva çekirdeğinden tutun bal mumu na kadsr ne dugdusysam dedeim medecasol krem sanırım en ii o gelmişti. Neyse snra öğrendim tutmayı vs kendi sütunuzden sikip kahverengi bölgeye sürün ne yara ne ağrı sızı ne bişe üzerine cbiseye gerek kalmıyor Kalkankis bilmem neymis.. 2. Çocuğumda ilk emmesinden itibaren yaptım onu ooh o rahat ben rahatti. Bunda da herhangi bişey almadım, süt sürmeye devam
İkincisinde emzirmeyi bildiğin için bişe olmuyor, bnm öyle oldu yani.Aslında ben sadece lansinoh kremi duymuştum ve çok övüyorlardı. Onu aldım baştan. Doğumdan önce başlanılması lazım deyince son kontrolde 30. Haftamda sordum doktoruma. İlk kızımda çok sorun yaşadım bildiği için başla şimdiden sabah akşam sür dedi başladım. Sonra avent kalkanı duydum onuda aldım evde takarım diye. Ama çok büyük ve kabalar çok belli olur dışarı çıkarken takılmaz. 2-3 gün öncede gümüş kapakları gördüm yorumları okudum. İyileştirme etkiside varmış ondan bi şansımı denerim dedim. İlk kızımda çok çektim o yüzden gözüm para falan görmüyor ne duysam alıyorum yeterki faydası olsun iyi gelsin. Çünkü göğüs yarası doğumdan beter hiçbir acıya benzemiyor. Ben resmen ağlıyordum emzirirken kanlar boşalıyordu uçları koptu kopacak olmuştu artık. İnşallah faydası olur rahat rahat emziririzde artık bakalım hepsini denicez
İnşallah ,Valla ben neler denedim bir bilsen. Artık doktorum bıktı benden yanlışmı emziriyorsun acaba dedi emzirme hemşiresine gönderdi. Hemşire baktı doğru emiyor kahverengi kısmı komple alıyor dedi. Sütümüde sürdüm zeytinyağı ne kremler ne ilaçlar kullandım hiç faydası olmadı. Hatta göğüs pedi kullan kıyafetlerine değmesin göğüs ucun dedi kullandım oda sürekli nemli kaldığı için mantar yaptı. Diyorum ya çok çektim en son kızım 6 aylıkken makina aldım sağıp verdim. Sonrada işe başladım zamanla azaldı sütüm ek gıdalarada başladık. Devam sütüne başladık derken bıraktım sütüm kesildi. Bunda çalışmıyorum doğumdan sonrada düşünmüyorum. Allah nasip ederse inşallah sütüm çok olursa 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum. O yüzden şimdiden önlemimi almaya çalışıyorum. Rabbim kolaylaştırsın inşallah nasip etsin sorunsuz geçsin emzirme sürecimiz
İnşallah canım dediğin gibi olur. Bol bol güle oynaya keyifle emziririz kuzularımızıİkincisinde emzirmeyi bildiğin için bişe olmuyor, bnm öyle oldu yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?