2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Merhabalar idrar yolu enfeksiyonu için 1 yemek kaşığı tarçın ve 1yemek kaşığı balı karıştırıp ılık su ile içerseniz faydası oluyor. Adaçayıninda çok faydası oluyor

Bırak akışına gitsin, eskiden epidural mi varmış
Ne guzel yokmus iste
Basina gelip epidural ister misin,simdi almazsan daha da alamazsin diyen ebeler..
Bence alsan iyi olur diyen dr lar
Al sen al diye kurbanlik koyunmuscasina sana bakan es dost yokmus
Simdi var ama insan tercihlerden tercih begenemiyor

Kaydet bacim
Epidural almaktan da almamaktan da korkan hamilenin dramini yasiyorum
Ben epiduralciydim, sonra doğum kursu aldım, gaza geldim, vazgeçtim ağrı kesiciden.
fakaaat.. geçen nst’ye girdim, sakin sakin takılıyodum. Doğumhane de hemen dibimizde. Arada cam kapı var falan. Allahım bi çığlıklar geliyo, korku filmi seansı gibi. Abartmıyorum, kadını canlı canlı kesiyo gibiydiler. “Çok acıyooo” falan sesleri de geliyo. nst’deki hamileler olarak ufaktan “biz kaçalım” moduna girdik. kadın halen çığlık kıyamet bağırıyo. O an kararım değişti, “parası neyse vereyim, epidural neyim alayım” moduna girdim. Şu an yine epiduralsporluyum

Sezeryan olan acılı bacılar ne zaman geçecek bunun sızısı parollar fayda etmiyor
5. güne topluyo gibi canım. bana arveles yazmış dr eczacı günde 2 yazmış üstüne. ben arvelesi hafif bi ağrı kesici olarak biliyorum o yüzden gece kalkıp bi 3. dozu da ben alıyodum ağrıdan. 5. günden sonra gece aramamaya başladım. tabi yatıp kalkarken de baya bi acıyordu. 1 haftanın sonunda dr a kontrole gittim dr şaşırdı yürüyüşümden dolayı hiç doğum yapmış gibi değilsin dedi artık moral mi veriyodu bilmiyorum ama 1 hafta sonunda baya normalleşmiştim ben yatıp kalkarken ameliyat yeri acıması dışında tabi

Son düzenleme:
aynen öyle valla sağlıklı olsunlar yeter sütün geldi mi peki benim çok az ya doymuyo nasıl ağlıyo bi görsen mama vermek zorunda kaldım
Normal doğumda da mı az geliyo? benim belki az da olsa gelmişti de memeyi tutmamıştı ağlıyodu meme verince zorlaya zorlaya 3-4 günde tuttu şimdi de bırakmıyor. ilk o üç dört günde sağdım hep çoğalsın diye ama çok az az çıkıyordu çıkanı kaşıkla verdik bebeğe tabi mama da vermek zorunda kaldık.

Yürümemde sıkıntı yok canım 4saat sonra zaten yürümüştüm bugün dusumuda aldım
Ama egilip kalkma yok sopa gibi dümdüz bi an önce geçer umarım

Geçmiş olsun, lökosit kaç çıktı?
Bende de var enfeksiyon ama doktor ağrı sızı olursa tekrar gel dedi o yüzden evde bol su ile çözmeye çalışıyorum.

Arkadaşlar benim uykularımı kaçıran bir konu var.
Dogumdan sonra herkesin bebegi görmeye gelmek isteyecek olması. Ama corona tehlikesi devam ediyor.
Ne yapacağım bilemiyorum. Bebegi öpmek, kucağa almak, sevmek isteyecekler. Benim tarafımdan yanimda sadece annem olacak, babam bile bebegi görüp gidecek, kendini toplayıncaya kadar dokunmam diyor.
Esimin tarafi ise kaynana, kayinpeder, kardeş ve eltiler gelmek istiyorlar.
Dogum yapanlar, hamileler nasil bir çözüm buldunuz?
Ben mi abartıyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Abartmıyorsun. Covid yokken dahi ne lohusa ne bebek bence rahatsız edilmez. Mikroplara açık haldeler. Hele de bebek öpenlerden hep rahatsız oldum. En iyi ihtimalle bebeğe uçuk virüsü bulaştırabilirler. Şimdi covid salgını varken bebek ziyaretlerini anne için de bebek için hatta ziyarete gelenlerin birbirine bulaştırması açıdından tehlikeli buluyorum.
Eşinize durumu anlatın. Akrabalarına dur desin. Belki küserler ama hiçbir şey bebeğin sağlığından önemli değil

Abartmiyorsun.
Ama bir tek bana mi kimseyi kabul etmeyecegiz demek zor gelmiyor,bilmiyorum...
Kimseyi kabul etmeyecegim, az toparlandiktan sonra kesinlikle dokunup opmeden, mumkunse acik hava da elbette gorebilirler.
Asiri sakinma taraftari da degilim ama covid yokken bile oglumu da kimseye vermezdim,kalabaliga sokmazdim.

Sonrasinda zaten surekli kamufle etmenin de yararli olmadigini dusunuyorum.

Abartmiyorsunuz bence,sonuçta her gün bin yeni vakka oluyor,asi da bulunmadı bu durumda dikkatli olmakta fayda var,ben direk söylemeyi düşünüyorum misafir kabul edemem diye,bence sizde kibarca uyarıda bulunun simdiden

Ben eşime doğumdan sonra evde kendi babamı dahi istemiyorum evde annen ve annem dışında kimse olmayacak hastaneye gelenlerle de asla temas etmeyeceksiniz dedim. Gelen kapıdan hayırlı olsun der gider odaya kimse girmicek. Çünkü cam açıp havalandırma imkanımız yok. Kimseye ayıp olmasın diye covid olmak istemiyorum. Aylardır kardeşim bile evime gelmiyor aman bişey bulaşır diye. Kardeşime kota koyduysam herkese korum.

Ben önden doktorum ve görüştüğümüz çocuk doktoru 14gün izole olmayan herkesin ziyaretlerini yasakladı, kimseyi kabul edemeyeceğiz diye pembe bir yalan söyledim Yakın akrabalarda benim ve doktorumun hassas bir olduğunu bildiği için direkt inandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…