Bana Dr um özellikle önermemisti ilk dogumumda bin liraya yakın farkediyordu ben epidural istiyorum ddm, kızım hem fazla para vereceksin hem de dogumunu zorlastiracaksin dedi. Onu dinledim 15 dk da.dogurdumNe guzel yokmus iste
Basina gelip epidural ister misin,simdi almazsan daha da alamazsin diyen ebeler..
Bence alsan iyi olur diyen dr lar
Al sen al diye kurbanlik koyunmuscasina sana bakan es dost yokmus
Simdi var ama insan tercihlerden tercih begenemiyor
Bu konu da bende cok dertliyim kayınpeder kayınvalide 2 kaynım tam 4 agustos a otobüs bıletı almışlar yaklaşık 12 saat 50, kışı ile yolculuk yapıp gelecek ve ben çıldırmak üzereyim bu kadar bencılık olmaz bende eşime dedım babamın evınde kalcam dıye doğum salı günü olacak sezeryan buyuk ihtimal doğum dan sonra bır aile sorunu yaşamazsak iyi Bı de dun kayınvalidem 4250 gram olan bebeği bana ısrarla normal doğur dıyor rıskı var diyorum yalan onlar dıyor eşime normal yapsın sancı görsun fuye ısrar ediyor var mı böyle şey neyse son 3 gunum umurm da değil naparsa yapsın allaha havale ediyorum onu bu durum da bıle kendı dediği olsun diye her şeyi yapıyor bunları duşunmrkten normal zıyaretcı duşunmeye vakit kalmadıArkadaşlar benim uykularımı kaçıran bir konu var.
Dogumdan sonra herkesin bebegi görmeye gelmek isteyecek olması.Ama corona tehlikesi devam ediyor.
Ne yapacağım bilemiyorum. Bebegi öpmek, kucağa almak, sevmek isteyecekler. Benim tarafımdan yanimda sadece annem olacak, babam bile bebegi görüp gidecek, kendini toplayıncaya kadar dokunmam diyor.
Esimin tarafi ise kaynana, kayinpeder, kardeş ve eltiler gelmek istiyorlar.
Dogum yapanlar, hamileler nasil bir çözüm buldunuz?
Ben mi abartıyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Yok canım daha 48 saat oldu 72 saatten önce tam gelmez dedi doktor az az damla olarak geliyor şimdi bestlak damla verdi, dut kurusu hoşafı içeceğim şekersiz ve bol suaynen öyle valla sağlıklı olsunlar yetersütün geldi mi peki benim çok az ya doymuyo nasıl ağlıyo bi görsen mama vermek zorunda kaldım
Değil covid normal zamanda da yenidoğan bebğin fazla kucağa alınması, kucaktan kucağa dolanması ve hiçbir şekilde öpülmesi doğru değil zaten. Lohusanın yanına da öyle hemen gelinmez ki ama işte akraba olunca anlatması da zor oluyo. Geliyoruz derlerse uyutun en iyisiArkadaşlar benim uykularımı kaçıran bir konu var.
Dogumdan sonra herkesin bebegi görmeye gelmek isteyecek olması.Ama corona tehlikesi devam ediyor.
Ne yapacağım bilemiyorum. Bebegi öpmek, kucağa almak, sevmek isteyecekler. Benim tarafımdan yanimda sadece annem olacak, babam bile bebegi görüp gidecek, kendini toplayıncaya kadar dokunmam diyor.
Esimin tarafi ise kaynana, kayinpeder, kardeş ve eltiler gelmek istiyorlar.
Dogum yapanlar, hamileler nasil bir çözüm buldunuz?
Ben mi abartıyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
ilk doğumumda hemen gelmişti böyle sıkıntı yaşamamıştım bunda da damla damla geliyo sağdım bende iki göğüsten de 1 2 damla anca çıktıNormal doğumda da mı az geliyo? benim belki az da olsa gelmişti de memeyi tutmamıştı ağlıyodu meme verince zorlaya zorlaya 3-4 günde tuttu şimdi de bırakmıyor. ilk o üç dört günde sağdım hep çoğalsın diye ama çok az az çıkıyordu çıkanı kaşıkla verdik bebeğe tabi mama da vermek zorunda kaldık.
yok canım daha önce epidural almadım ilk doğumumda kendi sancımı çekmiştim saatlerce suyum gelmemişti doktor patlatmıştı yarım saat tek suni sancı almıştım bunda suyum geldi durmadı açılma olmadı birde bebeğin kafa kanala inmediği için erkenden suni almak zorunda kaldım gözünü korkutmak istemem ama karşılaştırma yapmam gerekirse bunda zorlandım bayağıCok sukur canim
Daha once epidural almadin demi.
Karsilastirma yapamiyorsun yani...
Nasildi peki
Bir daha olsa bir daha yapar misin
Sezeryan olacak herkese yapılıyor ve illa ki ameliyathanedeki herkes maskeli oluyor. Muhtemelen burundan ve boğazdan çubukla test alıyorlardır.Benim gittigim hastane covid testi yapiyormus kizlar ameliyata giren herkese. Sezeryan olcam bende banada yapilcakmis.. Aranızda olan oldu mu? Nasil oluyor bu test
bende kimyonlu rezeneli çay aldırdım içiyorum 2 gündür ama yok artmıyo ne yaptıysam artmadı yarına artar inşallah yaYok canım daha 48 saat oldu 72 saatten önce tam gelmez dedi doktor az az damla olarak geliyor şimdi bestlak damla verdi, dut kurusu hoşafı içeceğim şekersiz ve bol su❤
bana yapıldı canım 34 haftada sancılanmıştım hatırlarsan o zamanlar karantinadaydım ya kulak çöpü gibi ama ondan daha ince bi çubukla yapıyolar boğazdan ve burundan sürüntü alıyolar korkacak hiçbir şey yok için rahat olsunBenim gittigim hastane covid testi yapiyormus kizlar ameliyata giren herkese. Sezeryan olcam bende banada yapilcakmis.. Aranızda olan oldu mu? Nasil oluyor bu test
Ameliyathane cok steril bi yer oldugu icin oraya giren herkese yapiyoruz dedi banada. Neyse canim sevindim valla demekki baya dikkat ediyolar ne guzel. Heryerde var mi onu merak ettim insallah vardir ne guzelSezeryan olacak herkese yapılıyor ve illa ki ameliyathanedeki herkes maskeli oluyor. Muhtemelen burundan ve boğazdan çubukla test alıyorlardır.
bana yapıldı canım 34 haftada sancılanmıştım hatırlarsan o zamanlar karantinadaydım ya kulak çöpü gibi ama ondan daha ince bi çubukla yapıyolar boğazdan ve burundan sürüntü alıyolar korkacak hiçbir şey yok için rahat olsun
Bir de ikinci dogum daha kolay olur derleryok canım daha önce epidural almadım ilk doğumumda kendi sancımı çekmiştim saatlerce suyum gelmemişti doktor patlatmıştı yarım saat tek suni sancı almıştım bunda suyum geldi durmadı açılma olmadı birde bebeğin kafa kanala inmediği için erkenden suni almak zorunda kaldım gözünü korkutmak istemem ama karşılaştırma yapmam gerekirse bunda zorlandım bayağıama bebek çıktığı an bütün sancıları unuttum öyle bi rahatlama oldu ki anlatılmaz yaşanır
Of sizin de isiniz cok zormus. Allah'tan benim.evim kucuk, bir tek annem ve kaynanam kalabilir. O da ayni odada. Ben bebegin doğumunu üç gün saklayacağım. Eşimle de boyle anlasacagim. Zaten hastane dönüşü halimi görür de yakınlarını ağırlamayi erteler diyorum.Bu konu da bende cok dertliyim kayınpeder kayınvalide 2 kaynım tam 4 agustos a otobüs bıletı almışlar yaklaşık 12 saat 50, kışı ile yolculuk yapıp gelecek ve ben çıldırmak üzereyim bu kadar bencılık olmaz bende eşime dedım babamın evınde kalcam dıye doğum salı günü olacak sezeryan buyuk ihtimal doğum dan sonra bır aile sorunu yaşamazsak iyi Bı de dun kayınvalidem 4250 gram olan bebeği bana ısrarla normal doğur dıyor rıskı var diyorum yalan onlar dıyor eşime normal yapsın sancı görsun fuye ısrar ediyor var mı böyle şey neyse son 3 gunum umurm da değil naparsa yapsın allaha havale ediyorum onu bu durum da bıle kendı dediği olsun diye her şeyi yapıyor bunları duşunmrkten normal zıyaretcı duşunmeye vakit kalmadı
Aynen ya, lohusa evine kostur kostur gitmenin ne alemi var. Sadece corona degil; mahremiyet, ayıp, edep denilen bir şey var. Çıldırıyorum.Değil covid normal zamanda da yenidoğan bebğin fazla kucağa alınması, kucaktan kucağa dolanması ve hiçbir şekilde öpülmesi doğru değil zaten. Lohusanın yanına da öyle hemen gelinmez ki ama işte akraba olunca anlatması da zor oluyo. Geliyoruz derlerse uyutun en iyisiay uyandırıp sevelim tayfası değilse en azından kucaktan kucağa alınmaz.
Ben küçük kızım doğunca annem ve kayınvalideme de kucağınıza alıp durmayın siz gideceksiniz ben kalıcam sürekli kucağımda gezdiremem demiştim. Allahtan aksi biriyimşartlar ne gerektiriyosa o
Sizin kadar sert ve dirayetli olmaya cabalayacagim.Ben eşime doğumdan sonra evde kendi babamı dahi istemiyorum evde annen ve annem dışında kimse olmayacak hastaneye gelenlerle de asla temas etmeyeceksiniz dedim. Gelen kapıdan hayırlı olsun der gider odaya kimse girmicek. Çünkü cam açıp havalandırma imkanımız yok. Kimseye ayıp olmasın diye covid olmak istemiyorum. Aylardır kardeşim bile evime gelmiyor aman bişey bulaşır diye. Kardeşime kota koyduysam herkese korum.
Senin kaynana bnde olcak ağzıma geleni sayar bidaha da yüzüne bakmazsın heraldeBu konu da bende cok dertliyim kayınpeder kayınvalide 2 kaynım tam 4 agustos a otobüs bıletı almışlar yaklaşık 12 saat 50, kışı ile yolculuk yapıp gelecek ve ben çıldırmak üzereyim bu kadar bencılık olmaz bende eşime dedım babamın evınde kalcam dıye doğum salı günü olacak sezeryan buyuk ihtimal doğum dan sonra bır aile sorunu yaşamazsak iyi Bı de dun kayınvalidem 4250 gram olan bebeği bana ısrarla normal doğur dıyor rıskı var diyorum yalan onlar dıyor eşime normal yapsın sancı görsun fuye ısrar ediyor var mı böyle şey neyse son 3 gunum umurm da değil naparsa yapsın allaha havale ediyorum onu bu durum da bıle kendı dediği olsun diye her şeyi yapıyor bunları duşunmrkten normal zıyaretcı duşunmeye vakit kalmadı
Ya aslında sertlikle de alakası yok doğumdan sonra lohusa evine gidilmez yani. Ben erkek kardeşimin çocuğunda bile evine gitmedim bi üç ay hastaneye gittik o kadar. Ne gerek var. Annem gidiyordu zaten. Bi de ilk günler bezle dolaşıyosun. Memeler ortada falan evde misafir çok saçma. Evde daha bağışıklık sistemi oturmamış bir bebek ve bağışıklığı yerlerde bi anne olucak. Bi de şimdi virüs var insan bunda kendi egolarını bi kenara koymalı bi zahmet kimse alınmasın.Sizin kadar sert ve dirayetli olmaya cabalayacagim.
yok yok korkulacak hiçbir şey yok rahat ol biraz yanma hissi oluyo burunda sadece o da geçiyo hemenCok sagol canim benim icimi refahlattin valla cokta kıl bi insanim bu konularda direk kusarim valla ondan cekindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?