ben yinede tedbir aliyorum ya kulak bu ne olur ne olmaz.
Bu arada topigi okuyorum yeni isimler goruyorum daha dogurmayanlar varmiymis dedim kiii agustos anneleriymis burasi herkese hayirli saglikli dogumlar diliyorum
Benim kasilmam olunca nefesim acayip daralıyor biri gelip göğüs kafesime oturuyor sanki. Diğer taraftan göbeğimi bir tarafı şişiyor sancı yapıyor. Bu nefes daralması normal mi. O kadar daralıyor ki astım hastaları gibi çıkıyor geçene kadar nefes sesim
Benim kasilmam olunca nefesim acayip daralıyor biri gelip göğüs kafesime oturuyor sanki. Diğer taraftan göbeğimi bir tarafı şişiyor sancı yapıyor. Bu nefes daralması normal mi. O kadar daralıyor ki astım hastaları gibi çıkıyor geçene kadar nefes sesim
Kasılma sırasında sancı yaşamıyorum ama dediğiniz gibi nefes problemi oluyor.
Hatta muayene sırasında kasılma olmuştu. Doktor derin derin nefes al diye uyardı. O sırada bebeğe giden kan akışı zayıflıyormuş.
Canim bende de kasilma oldugunda nefes daralmasi degil ama asiri bir carpinti ve terleme oluyor.
Agri olmuyor cok fazla,sanki buyuk tuvaletim gelir gibi bir karin agrisi oluyor ve karnim top gibi semsert oluyor.
Ozellikle dun bugundur cok oluyor bu kasilmalar..
Hatta bugun baya uzun bir yuruyus yaptik yeni donduk eve.
Zorlandim epey yolda, suan dinleniyorum ama arada o top gibi sismesi karnimin devam ediyor hala.
suni sancının etki etmesi için en azından servikste yani rahim ağzında yumuşama olmuş olması gerekiyor. açılma olsa daha iyi tabii ama en azından yumuşama kesin olması gerekiyor. açılma olmuşsa da ne kadar çok açılma olmuşsa etkisi o kadar hızlı oluyormuş. hiç yumuşama ya da açılma yoksa ona göre de farklı planları oluyor diye biliyorum, farklı jelleri oluyormuş servikse sürerek müdahale ettikleri.
Ben suyumun gelmesiyle hastaneye gitmistim gece 3 de.
Sabah 9 a kadar 1 cm aciklik ancak olmustu
Sabah suni sanci vermislerdi,oglen 3 de dogurmustum.
Ama tabi yumusama kismini bilemeyecegim.
Tek bildigim suyum gelmesine ragmen, mudahelesiz ne acilmam olmustu ne sancim..
sezeryan olan kızlar, veya olacak olanlar :)
doktorum spinal+epidural sezeryan yapacağını söyledi. normalde lens kullanıyorum, ama sezeryanda lens gözümde girebilirmiyim ? full anestezi olmayacagı için sorun olmaz diye düşünüyorum, ama bilen veya tecrübe eden varmı acaba sormak istedim :)
Normalde nefes egzersizleri yapıyor musun? Ara ara egzersiz yaparak kasılma olduğunda da bu egzersizleri yaparsan çok iyi geliyor. Nefes alıp verince sanki kasılma daha az ağrılı ve daha hızlı geçiyor gibi hissediyorum ben.
evet normal dogum yaptim 5-6 kere yapabildm
Ama ben de cok yapamadim. Dogum sirasinda da doktorum yapmis bebek cikarken. 1-2 dikisim var suan. Gerci benim plasenta da yapismisti. 1,5 saatlik operasyon yaptilar. Dikislerim o yüzden de olabilir.
sezeryan olan kızlar, veya olacak olanlar :)
doktorum spinal+epidural sezeryan yapacağını söyledi. normalde lens kullanıyorum, ama sezeryanda lens gözümde girebilirmiyim ? full anestezi olmayacagı için sorun olmaz diye düşünüyorum, ama bilen veya tecrübe eden varmı acaba sormak istedim :)
Sezeryan sırasında göremiyorsun ztn kapalı oluyor bebek çıktıktan sonra hemen bi gösteriyorlar genelde sonrasında bebeğin hızlıca bi ilk muayenesi yapılıp üstü sarılıp yanına getiriliyor ztn.gözluk de taksan çıkartman istenir ztn.lens fark edilmeyebilir bir sey demeyebilirler ama yapışma yırtılma ihtimali vs var kendi sağlığın icin çıkarsan iyi olur.bebegi ztn yanına getiriyorlar öpüp koklama mesafesine
Ben suyumun gelmesiyle hastaneye gitmistim gece 3 de.
Sabah 9 a kadar 1 cm aciklik ancak olmustu
Sabah suni sanci vermislerdi,oglen 3 de dogurmustum.
Ama tabi yumusama kismini bilemeyecegim.
Tek bildigim suyum gelmesine ragmen, mudahelesiz ne acilmam olmustu ne sancim..
evet normal dogum yaptim 5-6 kere yapabildm
Ama ben de cok yapamadim. Dogum sirasinda da doktorum yapmis bebek cikarken. 1-2 dikisim var suan. Gerci benim plasenta da yapismisti. 1,5 saatlik operasyon yaptilar. Dikislerim o yüzden de olabilir.
Ben de biraz baktım evet doktorlar da yapıyo doğum öncesi ama yine önceden yapıp kasları hazırlayım istiyorum. 1 2 dikişse işe yaramış demek ki. Normalde daha fazla oluyo çünkü. Ben devam edeyim o halde. Teşekkürler
Ben de biraz baktım evet doktorlar da yapıyo doğum öncesi ama yine önceden yapıp kasları hazırlayım istiyorum. 1 2 dikişse işe yaramış demek ki. Normalde daha fazla oluyo çünkü. Ben devam edeyim o halde. Teşekkürler
Normalde kaç dikiş oluyor hiç bilmiyorum ama hiç dikişsiz doğum da yapanlar olmuş. zararı yok nasıl olsa bence de devam et. Buğday yağı ile yapıyordum ben. Doktorum tam söylemedi 1-2 dikişin var çok değil dedi.