2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bende ilkinde 30 kilo aldım 12 senede zor verdim. Tam formuma kavuştum derken 2. ciye hamile kaldım o yüzden bunda dikkat ettim 14 kilo aldım bakalım inşallah bunda kolay veririm doğumdan sonra

Kesinlikle rahat olunmasi lazım ama ben o rahatlığı başaramadığım için işin sırrını öğrenmek için sordum asla yargılamak için değil

Kesinlikle rahat olunmasi lazım ama ben o rahatlığı başaramadığım için işin sırrını öğrenmek için sordum asla yargılamak için değil
Anlıyorum ama karşımızdaki kisinin hassasiyet durumunu bilemeyiz mesela bana birisi kiloyla ilgili bisey dese asla takmam. Ki hayatimda dogumlar haricinde 1 gram fazla kilosu olan biri degilim. Kilo benim icin hic problem olmadi. 1.75 boyum. Ama hamilelik farkli bi surec. Ciddi anlamda umurumda degil kilo onun rahatlığındayım 57 kiloydum suan 77 yim. Ama baska birisi belki üzülebilir yazdıklarınıza bence daha yumuşak yazabilirdiniz.. Oyle anne oldugumuzdan dolayi aldığımız kilodan kendimize olan saygımızı yitirceksek ohoho :)))

Fark ettim ki kilo konusu ile ilgili yanlış ifade etmişim kilosu kalan veya çok kilo alanları yargiliyorum gibi oldu topluca bir özür diliyorum hemen açıklayayım Bu girdiğimiz süreç zaten kilo almamız gereken bir süreç ben de doğuma kadar 20 ye tamamlarım heralde öyle görünüyor. Lakin bilinç altımin ne kadar kirli olduğunun farkındayım. Hani derler ya düğün alış verişinde amaaan alıyorlar o kadar kıyafet iki gün sonra doğuruyorlar hepsi kalıyor. Veya buna benzer pek çok şey var kafamda. bu bilinç altimdaki bir çok şeye kendimi kaptiririm diye kendime saygımı yitirmekten korkuyorum zaten. Hani onların dediği kalıba istemezsiniz ya. Öyle bir şey. Kilolu kalırsam diye değil onların sokmaya çalıştığı kalıba girersem yitiririm. Yani kimseye kilolu diye kendine saygısı yok demek filan istemiyorum aman kaynanam sürekli veremezsin böyle kalır diyip duruyor mesela.

Son düzenleme:
Merhaba bayanlar benim reglm 3 gün geçikti dün test yaptım hafif 2.çizgi çıktı şimdi son regl tarihinden hesapladığımda 4+1 haftalık görünüyor... Doktora gitsem ultrason ile bakarmı... Daha önce ilk bebeğimi ultrasondan sonra düşük yaptım.. Yine tekrar olur diye korkuyorum

Ya çok haklısınız çok savunduğum şeyler hepsi tabiki annelik bu yani önemli olan da bu süreçte sadece sağlık. Vallahi niyetim bu degildi. Yukarıda açıkladım okursunuz siz de ❤ aman kimse böyle alınmasın burada en son yapmak isteyeceğim şey birini aşağı çekebilecek en ufak bir söz söylemek. Zaten hamilelikle ilgili bu kadar darlandigimiz bir toplumda bu tarz şeyleri hep eleştiren biri olarak bu şekilde anlaşılmak çok üzdü beni niyetim ve söylemek istediğim tamamen başka. Sevgiler

Siz yanlış anlamışsınız arkadaşı. O çok kilo alan bayan için söylemedi o sözleri kendi için söyledi. Yani kendi düşünceleri o şekilde. O bayanada imrendiğini belirtti yani keşke bende sizin gibi rahat olabilsem anlamında. Yoksa kimseyi kırıp incitecek bir kişi değil erganun arkadaşımız. Bi yanlış anlaşılma olmuş

Bence biraz bekle bi kan testi yaptır 2 gün arayla artışa bak. Şimdi alttan bakarlar görebilmek için büyük ihtimal

Daha çok erken ultrasyon için. Adet gününün en az 1 hafta 10 gün geçmesi gerekiyor rahat görülebilmesi için. Emin olmak istiyorsan sağlık ocağında kan ver istersen. Ama doktora gidersen karından göremediği için alttan bakar ultrasyonla. Madem ilkinde düşük yaptın bence bekle biraz daha. Hayırlısı olsun inşallah

Heheh güzel bir şeye hayranlık yaratmışım
Hamileliğimde manyak gibi abur cubur ya da fast food tüketmedim bebeğim maşallah 3.700 dü en son, yediğim tek şey çikolata ve tatlı idi bana kilo aldıran :)
Kilo kendimize saygımızı yitireceğimiz bir şey değil, karantina döneminde yeterince de yürüyüş yapamamışken kendime dert etmedim...
kucağında bebeğiyle incecik kadınlarda gerçekten az kilo almış olanlar olabiliyor kaldı ki az kilo almış ama emzirirken çok kilo almış insanlarda biliyorum o görüntüler hep popüler kültür gibi geliyor önemli olan sağlık:)

İlk hamileliğim ve biliyorum ki düzgün yemek yersen ve yürüyüşünü yaparsan yani hareketli olursan veriyorsun...
bundan önce sadece 6 7 kilo vermek için diyetisyene gittim ve yemek yemeyi öğrendim...
aç kalarak veremediğim kiloları bir güzel diyetle verdim.
Çok yorma kendini hafta da 1 kilo versen 4 ayda 16 kilo verirsin ki kilon ne kadar çok ise başlarda o kadar hızlı gider

ben açıkçası başkalarına bakmaktan ziyade hareketlerimin kısıtlanmadığı kiloda kendimi rahat hissediyorum, 90 kilo olmama rağmen bugun yaklaşık 1 saat yürüyüş yaptım, dün ütü vs. Yaptım :)

kendini psikolojik olarak rahat bırakderim canım

Sizler deneyimlisiniz 31 haftalıgım arkadasım yanıma oturcam diye göbeğime oturdu hızlı ve sert sekilde cok canım acıdı cok korkuyorum

Canım :)
Kendini bırakma ama psikolojini rahat bırak yorumunu okumadan ilkine yazdım :)

herkesin rahat edişi farklı, kayınvaliden de bir garip yani gerçi benimki de kaç kilo aldım 25 diyince çok demişti bende görücez az mı çok mu dedim...

Norml hayatımda belim çol ağrırdı ve diyetisyene gittiğim süreçte hiç ödemim azalmamıştı. Hep korkardım hamileliğimde çok ödem olacak çok belim ağrır naparım nasıl çalışırım vs diye...

Çok şükür 37. Haftaya kadar çalıştım ve evde işleri yaparken de aşırı bel ağrısı çekmedim..
ödemim hiç olmadı 40. Haftaya geliyorum artık. Yalan olmasın bir gün oldu o da öncesinde turşu yemiştim :)
Tatlıyı çok severim hızlı kilo aldım diye hamilelik şekeri kesin çıkacak dedim o da çıkmadı
Bebeğin de maşallahı var :)

sanırım hamilelikte demir değerleri düşer, benim yüksek çıkmıştı hatta buraya yazmıştım yüksek vs diye. Bir arkadaşımız maşallah demeye geldim demişti
Şimdi aldığımız kilonun ne kadarı yağ bilmiyoruz, mutlaka yağlanmışımdır o kadar çikolata yemeye ama şu an dert edeceğim bir şey değil, doğumdan 1 2 ay sonra belli olur iç organlarımız mı yağlanmış yoksa kalan kilodan nefes mi alamıyoruz
İşte o zaman bakacaz çaresine

Selam kızlar soran olmuş Evetdün sabah doğum yaptım kanamam cok fazla oldu bebekte kilolu diye sezeryan ile dünyaya geldi oğlum hastanedeyim şuan yarın taburcu Olcam süt gelmıyor oğlum ac kalıyor mama verdik bununla uğraşıyorum o yuzden pek giremedim süt olsun diye tasfiyelerinizi bekliyorum eve. Gecince yarın belki daha rahat ederim sütüm gelir inşallah dua edin bana inşallah sütüm gelir

Tebrik ederim, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Sezaryende geç gelebiliyor benim de 3. günde gelmişti eve geçince. Hem evde daha rahat oluyor insan. Pompanız yoksa almanızı öneririm onla sağmak da ilk başlarda etkili oluyor

Anammmm hayırlısı ile büyütmeyi nasip etsin Allah canım Çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…