Cok dogum sancisi cekmis gibi konusmak istemem ama dusununce bebegi asagiya iten bir guc olmasi gerektigi icin karnin ust bolgesinde baslamasi mantikli geliyor.
Gece emzirme ile ilgili konuştuklarımızın etkisi ile rüyamda doğurdum eve gelmişim emzirmeye çalışıyorum duşa girdim memelerimi yumusattim ağzına vermeye çalışıyorum az emiyor uyuyor. Rüyada bile kısacık şey o kadar sıkıcı ve zorlayıcı idi ki anlatamam şimdi siz doğum yapanları daha iyi anlıyorum
Dün biraz pilates topunda oynamıştım egzersiz VS sabaha kadar çatı kemiklerim o kadar ağrıdı ki sürekli de tuvalete gittim aşağı mı indi aceba bebek
Benim oğlum da düşük kiloluydu ve o da çok uyuyordu, zorla iki saatte bir besliyorduk. Küçük oldukları için de çenesi kuvvetli değildi bizimkinin ilk günler emememişti, süt de yoktu. Şırıngayla mama vermişti hemşireler. Mutlaka iki saatte bir besleyin, ilk bir ay kan şekerini ayarlayamıyorlarmış o yüzden gece gündüz demeden zorla uyandırarak beslenmişti bize doktorumuz. Altını açın, ayaklarını hafif çimdikleyin, huzurunu bozun yaramazın
Korkmayın, biz de çok zorlanıyorduk uyandırmak için ama hemşireler zorla uyandırıyordu, bize de tembihlemişlerdi. Altını açın hafif soğuk değsin, ayağının altını hafif bastırarak çimdikleyin, hafif burnunu sıkın. Emerken de uyuyakalır o zaman da uyandırın mutlaka.
Bir ayın sonunda bu kan şekerini ayarlayamama durumları son buluyor, 1 aylık kontrolde artık gece uyandırmaya gerek yok demişti doktorumuz ve o gece tam 5 saat deliksiz uyumuştu sıpam
Biraz sabır, bol şanslar
Günaydın Rrainmistik
Bizim kız şimdi bile 5 saat gece uyudu bir gece kayınvalidem bakarken. acıksa uyanırdı diye o da uyandırmamış ben de uyuyakalmışım. 2-3 saate uyandırıp emzirmek lazım. kendi haline bırakınca bazen uyuyabiliyorlar.
Ben de dun gece tam 40 dk uyandirmaya calistim. Uyanmiyor bi turlu sarilik yok aslinda. Sarilik olunca da uyanmiyorlar. Geceleri bana doktorum 3-3,5 saat gunduz 2-2,5 saat dedi. Ben de gece 3,5 saatte falan uyandirmaya calisiyorm eger kendi uyanmazsa.
Kızlar merhaba,
Muayeneden dönüyorum. Yarin 40. Haftaya gireceğim ve bebek 4100 gr. Kafa capi 10,2
Boy ortalama 55 cm gibi dedi.
8-9 gun daha bekleyelim ama iri bir bebek bu sezaryen olacaksın dedi.
Normal dogurmak istiyordum cok canim sıkıldı.
Kızlar merhaba,
Muayeneden dönüyorum. Yarin 40. Haftaya gireceğim ve bebek 4100 gr. Kafa capi 10,2
Canım bebiş sağlıklı boyu kilosu maşallah dert etme böyle şeyleri. Hem sezeryanda komplikasyon riski de az. Ne güzel gelmişsin sona biz daha beklemedeyiz bak. Allah hepimizi sağlıkla mutlulukla hayırla bebişlerimize kavuştursun inşallah
Canım günaydın inşallah hayırlı haberler alırsın doktordan.. bende dün gittim ultrasonda 37+2 çıktım kendi hesabıma göre 36+3 üm kilosu da 3200 çıktı bana çok kilo almış gibi geldi bakalım sana ne diyecek mutlaka yaz
Ben de dun gece tam 40 dk uyandirmaya calistim. Uyanmiyor bi turlu sarilik yok aslinda. Sarilik olunca da uyanmiyorlar. Geceleri bana doktorum 3-3,5 saat gunduz 2-2,5 saat dedi. Ben de gece 3,5 saatte falan uyandirmaya calisiyorm eger kendi uyanmazsa.
Canım doktorun söylemiş fakat 3.5 saat çok fazla elinden geldiğince 2 saati geçme benim doktorum altını aç ,bebeğinle konuş, biraz rahatsız et uyandırıp emzir demişti.
Lütfen yanlış anlama bizim ki belki farklı olabilir 35 haftalık olduğumuz için..Sonradan sarılık oldu .
Bezine sık sık bak canım doluyorsa sıkıntı olmaz.
Ama bizimkinde tam pipinin denk geldiği yerde turuncumsu,pembemsi minik lekeler olunca doymadigini anlayıp mama vermemi istemişlerdi.Hala hem mama hem anne sütü ile devam ediyoruz.
Yaaa bende yarin kontroldeyim dua edin kizlar bana :) hep normal istiyordum ama bu kizin gelecegi yok :) en azindan kanala inmemis olsun da sezeryan olalim cikalim aradan, suni sanci hic istemiyorum
Canım doktorun söylemiş fakat 3.5 saat çok fazla elinden geldiğince 2 saati geçme benim doktorum altını aç ,bebeğinle konuş, biraz rahatsız et uyandırıp emzir demişti.
Lütfen yanlış anlama bizim ki belki farklı olabilir 35 haftalık olduğumuz için..Sonradan sarılık oldu .
Bezine sık sık bak canım doluyorsa sıkıntı olmaz.
Ama bizimkinde tam pipinin denk geldiği yerde turuncumsu,pembemsi minik lekeler olunca doymadigini anlayıp mama vermemi istemişlerdi.Hala hem mama hem anne sütü ile devam ediyoruz.
Canim birebir aynisi ogluma da olmustu,soyup yikardik yine de uyanmazdi,cok zordu.
Ayni sekilde pipisinden turuncu kirmizi akinti geliyordu.
Dr 3 gunluk cocuga gelisim geriligi demisti,ay lohusa kafasiyla dunyam basima yikilmisti o zamanlar
K vitaminiyle beraber, mama arti meme yapmistik bizde.
Ona ragmen 40 gun surmustu sariligi.
Bence de kesinlikle 2 saate bir mutlaka emzirmek gerekli.
Yaaa bende yarin kontroldeyim dua edin kizlar bana :) hep normal istiyordum ama bu kizin gelecegi yok :) en azindan kanala inmemis olsun da sezeryan olalim cikalim aradan, suni sanci hic istemiyorum
Kızlar merhaba,
Bence sezaryen olun, hic riske atmayin. Burda bi arkadas vardi, 4250'ydi bebegi, sezaryen oldu meger 4750 grammis bebek. Iyi ki sezaryen oldum diyor.
Cok ilginc. Benim 11 Agustos'ta yani dogum gununde bebegimin ayni bu kilolarda olmasi bekleniyor ve suni sanciyla dogurtucaz diye tutturdular. Korkmaya basladim okuduklarimdan sonra. Simdiye kadar sezaryen diyolardi. Son 2 hafta normal doguma dondu. Mantikli bi aciklama da yok. Bebek eskiden de buyuktu, hala buyuk. Niye şimdi riske atiyolar. Yarin kontrolde sorucam. Hem 500 gram yanlis cikma payi da var. Ya 4100 degilse de 4600 gramsa.
Merhaba kızlar, ben oğluşu 38+4 de kucağıma aldım şükürler olsun. Darısı sizlerin başına. Sezeryan olduğu için doğumum henüz tam toparlanamadım inş bikaç güne toparlanırım.