Canım doktorun söylemiş fakat 3.5 saat çok fazla elinden geldiğince 2 saati geçme benim doktorum altını aç ,bebeğinle konuş, biraz rahatsız et uyandırıp emzir demişti.
Lütfen yanlış anlama bizim ki belki farklı olabilir 35 haftalık olduğumuz için..Sonradan sarılık oldu .
Bezine sık sık bak canım doluyorsa sıkıntı olmaz.
Ama bizimkinde tam pipinin denk geldiği yerde turuncumsu,pembemsi minik lekeler olunca doymadigini anlayıp mama vermemi istemişlerdi.Hala hem mama hem anne sütü ile devam ediyoruz.
Benim de ilk basTa cok hizli kilo verdi. 3,5 dogmustu. 300 gram zayfladi. Tam sinirdaymis. Mama verdik 2 gun. Dun gittim doktora. Mamaya devam etme dedi ama. Bezi doluyor sabahtan beri bugun mesela 5 kere degistirdim normal sanırım. Gunduz cok emiyor. Gece de yatmadan once 4 kere falan emiyor hatta gunduzden sagdiklarm varsa onlari da yiyor. sanirim ondan uyanmiyor diye dusundum ben de.
Yaaa bende yarin kontroldeyim dua edin kizlar bana :) hep normal istiyordum ama bu kizin gelecegi yok :) en azindan kanala inmemis olsun da sezeryan olalim cikalim aradan, suni sanci hic istemiyorum
Canım neden istemiyorsun suni sancı. Ben de istemyordum gerci. Herkes surekli insallah suni sanci vermezler falan demisti çünkü muhtemelen insanin bilincaltinda yer ediyor. hastaneye yatis yapilinca verdiler
hiç bir fikrim yok ama aslında neden istemediğim ile ilgili, bebek sanki kendi gelmemiş oluyor zaten gene suni bir şey uygulanıyor ya kanala gelip kendini falan ittiremezse vs.
O kadar sancı çekerim sonra sezeryana girerim çektiğim sancıyla kalırım vs. diye hiç bilmiyorum...
Hiç cesaretlendiremiyorum kendimi bu konuda
Canım neden istemiyorsun suni sancı. Ben de istemyordum gerci. Herkes surekli insallah suni sanci vermezler falan demisti çünkü muhtemelen insanin bilincaltinda yer ediyor. hastaneye yatis yapilinca verdiler
işte ben de nedense hep suni sancı sıkıntılı diye duydum doktorum normal sancıdan bir farkı yok dese de
Şu ana kadar normal doğum olsun diye dua eden ben şu anda inşallah kafası kanala girmemiştir diye dua ediyorum
Çikolatayı instagramda a_cikolataa diye bir siteden yaptırdım yaptırmayı düşünenler isterse bakabilir. Ayrıyetten cam kapsüllerde hediyelik şeker ve makrome anahtarlıkta yaptırdım ama onlar daha gelmedi. Gelince resim atarım sizede fikir olur. Rabbim hepsini kullanmayı nasip etsin inşallah sağlıkla gelsin evlatlarımız
Canım bebiş sağlıklı boyu kilosu maşallah dert etme böyle şeyleri. Hem sezeryanda komplikasyon riski de az. Ne güzel gelmişsin sona biz daha beklemedeyiz bak. Allah hepimizi sağlıkla mutlulukla hayırla bebişlerimize kavuştursun inşallah
Saglikla kavuşalim insallah bebeklerimize.
Ama kuzum, ben nedense doktorun bile bile sezaryene yönlendirdiğini düşünüyorum.
İçim rahat etsin diye başka bir doktordan randevu aldım.
Bence sezaryen olun, hic riske atmayin. Burda bi arkadas vardi, 4250'ydi bebegi, sezaryen oldu meger 4750 grammis bebek. Iyi ki sezaryen oldum diyor.
Cok ilginc. Benim 11 Agustos'ta yani dogum gununde bebegimin ayni bu kilolarda olmasi bekleniyor ve suni sanciyla dogurtucaz diye tutturdular. Korkmaya basladim okuduklarimdan sonra. Simdiye kadar sezaryen diyolardi. Son 2 hafta normal doguma dondu. Mantikli bi aciklama da yok. Bebek eskiden de buyuktu, hala buyuk. Niye şimdi riske atiyolar. Yarin kontrolde sorucam. Hem 500 gram yanlis cikma payi da var. Ya 4100 degilse de 4600 gramsa.
Ama 500 gr az da cikma ihtimali varmış.
Sezaryende sut gelmesi zor oluyor.
Havalar sıcak, kesik zor iyileşir.
Of, başka doktordan randevu aldım bir de ona göstereceğim.
Sizin bebek büyükse nasil suni sanciyla dogurtacaklar. Ben neden doguramiyorum.
Bizde hastaneye geldik nst deyim şuan, bebiş ii suyumuz muyumuz gerinde 3200 civarı kilosu. Açıklık yok daha gelmeye pek niyeti yok gibi, diğeri çabuk doğdu diyince gelmişken bı açıklığa da bakakim dedi Dr 3 cm fln ama bebek yukarda henüz. Ev uzak çünkü haftaya tekrar gelecez bakalım nst sonuçlarını gösterecem brzdan bitince ama sancı manci yok zaten
Ama 500 gr az da cikma ihtimali varmış.
Sezaryende sut gelmesi zor oluyor.
Havalar sıcak, kesik zor iyileşir.
Of, başka doktordan randevu aldım bir de ona göstereceğim.
Sizin bebek büyükse nasil suni sanciyla dogurtacaklar. Ben neden doguramiyorum.
işte bi anlasam yarın yeniden gidicem doktora. belki diyorum kilosundan ziyade baş ve gövde çevresi gibi ölçümler daha önemlidir doğumda. 33 cm'di baş çevresi. şakaklardan ölçümü ise 9.33. Gövdesi ise 36 cm. Sanıyorum ki 40 altı ölçümler için normal doğum öneriliyor da olabilir. Yarın ayrıntıları ögrenicem. Olmadı ben de Cuma günü ayrı bir ultrasonda ölçüm yaptırmak istiyorum. Çünkü riske atılacak şey değil. 2 hafta öncesine kadar kesin sezaryen gerekir diyorlardı.
merhaba kızlar, doğuranların Allah analı babalı büyütsün bekleyenleri çabucak bebişlerine kavuştursun inşallah. biz 36+4üz hala doğum iznine çıkmadım bu cuma çıkıyorum. oğlan hala çok fazla hareketli. cuma kontrole gittiğimde sezeryan günü verecek bakalım ne zaman olacak doğum.
Merhaba kızlar bugün 36+1 günlük olduk ama bebek 1 hafta önden gidiyor, nstde iki kez biri 60 biri 100e çıkan sancı çıktı. Hiç hissetmedim sancilari
Bu haftalarda sancı olması doğumun yakın olduğunu mu gösterir yoksa sizlerinde bu haftalarda böyle düzensiz miydi? Bu halde 39-40 haftayı gören var mı acaba