2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Yok daha neler ; ilk defa duyuyorum boyu kısa diye normal doğum olmama olayını. Benimde senle aynı seviyelerde boyum ve doktorum hic oyle birsey demedi. Normal dogum icin engel hicbirsey yoktu son kontrolde bebis kendini kordona dolamisti onda bile bekleyecegiz 37de cati ve ultrason sonuclarina gore karar veririz dedi.

Boyla alakali olamaz ama ya cok sacma eski kadinlar nasil doguruyordu o zaman hepsi 1.70 mi benim kv baya bi kısa mesela kac bilmiyorum ama 5 tane dogurmus normal gayette
Zaten söyleme tarzı da biraz gülünç geldi bana, bakalım çatı muayenesi ne gösterecek. Onun dediğine göre pelvis kemiklerim yeterince açılamaz.

Ben 1.55im. Gecen haftalarda Cati muayenemi yapti doktor, sen rahat dogurursun, dedi. Sırf boy etkili degil bence.

Evet ya. Normalde biterdi ama işte hareket kısıtlı bir de biraz ağrı hissedersem bırakıyorum riske girmiyorum. Kimse yok çocuklar ortada onlar da korkar. Ağır ağır halledicem bakalım

Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum alıntı yapmayı bir türlü öğrenemediği için alıntı yapamadım herhangi bir sağlık sorunun yok bebeğin suyu plesantası iyi durumdaymış nst girdim orda da bir şey yok gün verelim dedi doktorum beni bir heyecan şartı zaten öyle deyince 11 Ağustosa gün verdi hem ilk çocuğum da o tarihte doğmuştu günleri bile aynı olucak salı ya denk gelmiş bu yıl istesem tutturamazdım doktoruma 7 aylık olduğun da gitmeye başladım hastası çok var ve hepsi çok memnun sonuç ta bebeği neden erken almak istesin ki diye de düşünüyor değilim bilmiyorum kafam çok karıştı

Doktorunuz yıllık izne ne zaman çıkıyormuş?

Zaten söyleme tarzı da biraz gülünç geldi bana, bakalım çatı muayenesi ne gösterecek. Onun dediğine göre pelvis kemiklerim yeterince açılamaz.
Bence sezeryan yaptirmak icin bahane aramıs kendine , var öyle doktorlar malesef ya. Neler neler duyuyorum şok oluyorum resmen. Hicbir sebep yokken sezeryan olman lazim diyenler mi, tanidigim doğum yapti biraz zor olmus doğumu doktor masada senin doğurmaya niyetin yok nazlaniyorsun diye cekip gitmiş mesela. Sezeryan işlerine geliyor doktorlarin hem vakit hemde nakit olarak. O yuzden her sekilde sezeryana yonlendirmeue calisiyor kimisi.

Tabi ki planli programli olmak varken,gunduz randevulari sikisacak yada gece tatli uykusundan dogum icin kalkacak,kolay mi...

Hepsi oyle asla diyemem, cok cok iyileri de var.
Ama malesef her meslekte oldugu gibi bu meslekte de boyle insanlar oluyor.
Ha arkadasin boyu yada minyonlugundan yada baska biseyden dolayi gercekten gerekiyordur onu bilemeyiz tabi..

Takvime gore aramizda 1 gun var benim doktorum 18 Agustosa gun verdi hatta dun 20 mi olsa tarih daha guzel oluyo dedi 20.08.20 olur istersen dedi ay yok dedim 18 iyi sizin doktor biraz erkene vermis gibime geldi 37+5 falan oluyosunuz sanirim

benim de boyum 1.52 2 tane çocuk doğurdum gayet normal bi şekilde bayağı saçmalamış o doktor

Mesleğini çok iyi yapanlar olduğu gibi mesleği kullananlarda var malesef. Goruyoruz duyuyoruz yaşiyoruz. Her meslek grubunda oldugu gibi.
Tabikide öyle ama sadece boya bağlamak bana biraz bahane geldi, ekstra baska bir durum vardir , çatisi dardir, bebek terstir, bebek iridir, kanama sorunu vardir veya tansiyon vs rahatsizliği vardir tabikide sezeryan şart olabilir. Ama durup dururken bakipta senin boyun kisa doğuramazsin biraz bahane geldi. Şahsen kendim için soyluyorum normal dusunuyorum ama olasi bir durum yasanir sezeryana döner doğum doktorumun bana neden dolayi sezeryan oldugunu durustce aciklamasini beklerim. Sadece boyun kisa olmaz demesi beni rahatlatmaz, boyumun kısaliginin neden sezeryana sebebiyet verdigini mantikli makul aciklamasini isterim şahsen. Yoksa doktoruma inancim kalmaz ki sonuçta kendini ve bebegini emanet ediyorsun. Guvenmem lazim doktoruma benim sahsi fikrim tabi.

Benim kardesim 1,50 ve 3200 kg normal dogum yapti.Suyunun gelmesiyle beraber toplamda 2,5 saatte dogdu bebek

Ben de oyle dusunuyorum...
Ya gerçekten mi. Hadi inşallah
Simdi gittim 4.000 kilo olmus
Ben de yerini seven bebeklerin rahatını bozmadigini düşünüyorum ❤ arkadaşım var o da çok iyi bir annedir kişilik olarak da rahattır pozitiftir bir şeyi takmaz 41 e kadar rahatindan kipramadi bebe
Ya ben de cok rahat biraktim kendimi ondan galiba ama 40 + beklemekte cok geliyor

Doktordan ciktim simdi bir hafta daha beklememizde bir sakinca yok dedi fakat isterseniz sezeryanda yapariz dedi bende suni sanci istemedigim icin sezeryan dedim

hemen yarin ya da istersen bir sans verelim pazartesine kadar dedi.. yarin cok ani geldi bana ama bilemedim napsam ne etsem ya

Kızlar selam 38+0 bebek doğum kanalına girmemiş ve kilosu 3850. Doktorum bekleyebiliriz 40 a kadar diyor ama bende gebelik şekeri de olduğu için endişeliyim. Bu haftalarda kanala girmeyen var mı? Ya da son an giren ne yapmak gerekir kanala girmesi için. Canım çok sıkıldı

Takvime gore aramizda 1 gun var benim doktorum 18 Agustosa gun verdi hatta dun 20 mi olsa tarih daha guzel oluyo dedi 20.08.20 olur istersen dedi ay yok dedim 18 iyi sizin doktor biraz erkene vermis gibime geldi 37+5 falan oluyosunuz sanirim
20.8.20'yi ben alabilirim müsaitse nereye rezervasyon yaptırıyoruz?

Büyük kızımı 38+ da 3660 normal doğurdum. Şu an sizinki de normal sezeryanlık bir durumu yok ki ekstra bir sorun yoksa korkmayın. Zaten ölçümlerde sapma da oluyor
Daha 36+ benımkı ama insallah dediğiniz gibi olur sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…