Benim ikizlerim de bir hafta mememi tutmamisti silikon uçla emdiler bir hafta. Birinci hafta kontrolünde hastaneye uçları götürmeyi unutmusum. Hastanede açlıktan çıldırmak üzereyken bi tuttular bi daha bırakmadılar şükür. Bence biraz fazla açken deneyin tutabilir insaaallahhSelam kızlar 2 günlük olduk. Perşembe gece 4 te belimden sancı vurunca anladım ama ilk olunca acemilik oldu emin olamadım. Şimdiye kadar her gün az da olsa tempolu yürüyüş ve 1 aydır plates yaptığım için sanırım kolay açılmam oldu. Hatta pilesenta erken ayrılmış çok fazla kanama oldu hemen doğması gerek dediler karnıma baya bastılar. Evde topla zıplayarak atlatmaya çalıştım sancıları eşim işten geleyim mi gelmeyeyim mi aceba geliyor mu derken suyum gelmeye başladı. Öğleden sonra gittiğimizde 5 cm açılma vardı. İkindi ezanı okunurken doğdu hicri yinasinn ilk çocuğu oldu kuzum.
Hastanede ağlayınca emzik verdim ama siz yapmayın. Beni emmek istemedi. Çişi pembe gelmeye başladı ben de silikon ucla emziriyorum. Hala tutmuyor beni. Alır mı aceba ileride ne yapmam lazım. Hikaye uzun ancak yazabildim dualasalim. Doğurmaya varsa Allah yardım etsin. Normal doğum olayı tamamen teknik. Canını kenara koyup dediklerini yapmaz bağırır çağırırsan zor. Ama sanki canım alındı ikinci verildi gibi öyle zordu. Ama çabuk geçti. Bunu korkutmak için yazmadım tersine çıkınca gerçekten bisi kalmadığını anlatmaya çalıştım. Dikişler im çok Malesef. Elini yüzüne dayayarak çıkan bir oğlum var içeride ve dışarıda yırtık çok.
Vajinada dikiş yerleri için ne yapıyorsunuz kızlar acımaya başladı
Dikiş için hiçbir şey söylemediler bana. Hastaneden çıktıktan sonraki 2 gün aşırı acı oldu birkaç dikişte ama sonra geçti. Benim biraz fazla dikişim var ondan da olabilir. Göbek bağına da bir şey sürmüyorum. İlk başta leke oluyordu zıbında ama şu an yok. Bugün bir ara kanamış gibi oldu ya bezi çarptı ya kucapa alırken zedelendi. Çok korktum ama şu an yine kuru. Bir an önce düşse de rahatlasakBir de göbek bağına herhangi bisi sürmüyoruz değil mi nette antiseptik filan yazmışlar.
Zibinina sarı akıntı çıkabiliyor kurudugu için öyle oluyor dedi kaynanam
Biberon verme siringa ver canim, ugrastirici ama yaparsan super olur.
Memeni emerken gogsunun arasindan siringayla mamayi ver,boylece hem emsin,hem mama alsin.
Benm de ilk baslarda azdi,biberona alismasin diye bu sekilde verdim.
2 sene emzirdim.
Sutun zamanla artacaktir.
Benm de perşembeye kadar canım.
40+4 olucam perşembe.
Senin dr daha az bekliyormuş..
Zekeriya hocaya goturuyormus cnm arkadaşEryaman Hastanesi'nin dibinde oturuyorum ben bile oraya gitmiyorum. Pandemi hastanesi ve bu ara dehşet kalabalık. Lokman hekim hastanesini de bana önermediler. Koru Sincan kalıyor. Orayı ben de araştırıyorum. Bilgi alırsan ,benimle paylaşır mısın ?
Kanama ne oldu peki benimki yaş kalıyor sanırımGöbeğe hiç bir şey surmedim dikisleride 1 hafta saç kurutma makinesi ile kurutup batikon sürdüm zaten 1 haftaya düzeldi dış dikişler
Ne güzel mesaj bu teşekkür ederimtutar canım memeyi de merak etme hiç kendini de germe, sadece çenesi güçlensin meleğin bak nasıl emecek annesini... bol bol sağ ne gelirse gelsin enjektörle bile çekmen gerekse 3 damla bile olsa ver yavruna, her şey yoluna girecek merak etme
Ayy Maşallah..Zorlanmışsıniz ama güzel doğmuş kuzu.Bizimkinin de tek eli sürekli çenesinin altında:)) bir bilgelik var bu zamane bebelerinde:))Selam kızlar 2 günlük olduk. Perşembe gece 4 te belimden sancı vurunca anladım ama ilk olunca acemilik oldu emin olamadım. Şimdiye kadar her gün az da olsa tempolu yürüyüş ve 1 aydır plates yaptığım için sanırım kolay açılmam oldu. Hatta pilesenta erken ayrılmış çok fazla kanama oldu hemen doğması gerek dediler karnıma baya bastılar. Evde topla zıplayarak atlatmaya çalıştım sancıları eşim işten geleyim mi gelmeyeyim mi aceba geliyor mu derken suyum gelmeye başladı. Öğleden sonra gittiğimizde 5 cm açılma vardı. İkindi ezanı okunurken doğdu hicri yinasinn ilk çocuğu oldu kuzum.
Hastanede ağlayınca emzik verdim ama siz yapmayın. Beni emmek istemedi. Çişi pembe gelmeye başladı ben de silikon ucla emziriyorum. Hala tutmuyor beni. Alır mı aceba ileride ne yapmam lazım. Hikaye uzun ancak yazabildim dualasalim. Doğurmaya varsa Allah yardım etsin. Normal doğum olayı tamamen teknik. Canını kenara koyup dediklerini yapmaz bağırır çağırırsan zor. Ama sanki canım alındı ikinci verildi gibi öyle zordu. Ama çabuk geçti. Bunu korkutmak için yazmadım tersine çıkınca gerçekten bisi kalmadığını anlatmaya çalıştım. Dikişler im çok Malesef. Elini yüzüne dayayarak çıkan bir oğlum var içeride ve dışarıda yırtık çok.
Öncelikle gözünüz aydın.Sağlıkla büyütün kuzuyuKızlar 31 temmuzda doğum yaptım sütüm gün geçtikçe azalıyorilk doğumum ilk gublerde süt verir doymamıstır diye ardından mama verirdim şimdi 4-5 saat emmemesine rağmen çok az süt geliyor pompayla cekince 20-30 ml anca çıkıyor sütümün artması için neler yapabilirim bitecek diye ödüm kopuyor yavrum kucağıma her aldığımda ağzını gezdirip meme arıyor öyle yaptıkça üzüntüden kahroluyorum ((+
O na yapacak bir şey yok canım bir sabah bir akşam bu şekilde yaptım benKanama ne oldu peki benimki yaş kalıyor sanırım
Bir d ped kullanma ben normal ped kullanmadım gazlı bezin arasına pamuk koydum ya da temiz ince bir tülbentin arasına pamuk koyup öyle kullandım ped hava almasını engellerKanama ne oldu peki benimki yaş kalıyor sanırım
Aynen sulandırılmış pekmez gibi ilk ictigimde bnde aynı tepkiyi vermiştim bu ne ya pekmez gibi diye ki pekmez içmeyi hic sevmeyen bı çocuktumİçtim, içiyorumsulandırılmış pekmez tadı veriyor bana. Çocukken içerdim, sanırım onu hatırlattı bana.
Canım mama dünyanın sonu değil ama sen yine de yılmadan emzir. Sagma bnm ilk kızım çok iştahlı bı bebekti sütüm yetmezdi hep mama da verdim ama 1 kaşık bile gelse emdim die öncesinde hep emzirdim. Saginca moralim bozulur ağlardım bu kadar az mı geliyor diye ama bebek emince daha fazlası geliyordur emin ol. Bir gün 24 saat ayrı kalmak zorunda kalmıştım bnm süt yok die agladigim goguslerim şişti yanımda pompa falan bişey de yok neyse elimle şahsım 1 bardağa yakın sur çıkmıştı dedim demekki çocuk emiyormus. Snra eşim gidip eczaneden en uyduruk pompadan ve süt torbalarından almıştı sutun 1 zerresini bile ziyan edemeyiz diyerekten 2 kere de öyle sagmistim. Yani denem o ki sen yok saniyorsundur ama o emdikçe illa ki alıyordur, üzülme ve emzirmeye devam et. Mama da ver, böyle böyle büyüyecekler...Kızlar 31 temmuzda doğum yaptım sütüm gün geçtikçe azalıyorilk doğumum ilk gublerde süt verir doymamıstır diye ardından mama verirdim şimdi 4-5 saat emmemesine rağmen çok az süt geliyor pompayla cekince 20-30 ml anca çıkıyor sütümün artması için neler yapabilirim bitecek diye ödüm kopuyor yavrum kucağıma her aldığımda ağzını gezdirip meme arıyor öyle yaptıkça üzüntüden kahroluyorum ((+
+1Uyuyamayanlarda bugün
Artık gözüm açık rüya görmeye de başladım
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla büyüsünKızlar doğum oldu çok şükür 2 gün geçti herşey yolunda çok şükür. Sadece sütüm çok az. Pompa ile sagdım 15er dakikadan 30dakika. Toplamda 20ml süt geldi. Yeterlimi ? Siz ne kadar veriyorsunuz ? Kaç ml’den az olunca mamaya ihtiyacı var acaba ? 2920 gram doğdu :) ben ve bebek sağlıklı :) çooooooook mutluyum. Detayları yoğunluk bitince yazacagım.
Dogumdqn 3-4 gun önce baslamıştımNe zaman başladınız? Ben de aldım ama doğumla birlikte başlarım kullanmaya diye düşündüm.
Weleda pişik kremi öneririm canım mutlaka dene bence.Pişik için bez değiştirdim prima Sleepy ikisinde pişik devam ediyor ıslak mendili biraktım pamukla siliyorum kuruluyorım ama gecmiyor bepanthol pişik kremi hametan kullanıyorum ama gecmiyor kızarıklık ne kullanabilirim önerinizi var mı
Uyuduğum yarım saatte bile rüya görebilen bir de ben varım uykuların seyri bile hızlandı. Sanırım kolik annesi adayıyımUyuyamayanlarda bugün
Artık gözüm açık rüya görmeye de başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?