İlk hafta günde 4 tane parol içiyordum doktor yazmıştı. Sabah akşam da pansuman Yaptım. Her gün duş aldım, alıyorum da. Duştan sonra iyice kuruladım her seferinde. Yarın 2 hafta olacak çok şükür ağrım kalmadı iyiye gittiğini de hissediyorum. Ama benim popomda morluklar vardı onlar tam geçmedi, oturup kalkarken ya da uzun oturunca biraz zorluyor halaVajinada dikiş yerleri için ne yapıyorsunuz kızlar acımaya başladı
Ooo 40i atlatmissiniz masallah harika. 2 aylik nerdeyse. 40i gecse biz de kisa mesafe yuruyuslerine cikariz bebek arabasiyla. Su an icin hastane haricinde evden cikmiyorum. Emzirme klinigine fln gidiyoruz beslenmesine, kilosuna boyuna bakiyolar. Dogum yapinca bir iki haftada hayata adapte olan kadinlara saygim sonsuz ama ben onlardan biri degilim. Bedbaht bi halde zombi gibi dolaniyorum evdeben de gündüz uyuyamıyorum, yani programlanmış gibi uyuyamıyorum yarım saat uğraşsam uykuya dalamıyorum. ve en kötüsü kızım ağlarken hiç uyuyamıyorum babası da bakıyor olsa. zamanla zamanı daha efektif kullanmaya alışacağız bulduğun 15 dakikada duşa gireceksin mesela. 15 dakika uyuyor en azından bizimki o arada başına babasını koyup duş, yemek Allah ne verdiyse yapıyorum.Haklısın yürüyüş fazla lüks bakalım ben de ne kadar yapabileceğim. 40 ı çıktı daha huysuzlaştı sanki.
Ya bi sey diyim mi ayni ben. Esim isiği kapatiyo ben geri aciyorum gogsunu nefes alis verisini goreyim diye. 1000de 0.4 ihtimal biliyorum ama bebegime bi sey olursa korkusundan aklimi kacirmak uzereyim. Anksiyetem azdiİlk bebekten sonra ben de bir hafta uyuyamamıştım. Acaba iyi mi nefes alıyor mu diye stres yapmaktan. Sürekli nefesini kontrol ediyordum, göğsü inip kalkıyor mu bakıyordum, karanlıkta göremiyorum diye koridorun ışığını açıp yatıyorduk gecelerisonra yavaş yavaş o uyurken uyumaya alıştırdım kendimi. Yan yatırarak uyut Allah korusun kussa bile yan yatış sayesinde tıkanmaz, sen uyuyup dinleneceksin ki ona bakabilesin, hem zaten anne olunca öyle derin uyku olmuyor gık dese uyanırsın endişelenme, stres yaratma kendine. Allah’a emanetler
Azcik tecrubem olsa yikarim belki ama ha dustu ha dusecek aman mikrop kapmasin diye 13 gun bekledik. Sadece sildik ama ne kadar iyi olabilir ki bebek için. Anne sutunden bu sicakta yapis yapis. Yarin da dusmezse yikicaz artik. Bi gun daha bekleyelim diye dusunduk. Aglarken fln epey oynuyo kordon. Belki dokunsak dusecek o derece. Umarim yarin duser artik. Bir de kenarlari siskin. Normal mi bilmiyorum. Ablama fotosunu attım normal dedi. fitik olmaz insallah .Bizimkinin de 10 günde düştü göbeği ama biz yıkadık eve geldikten sonra. Doktor da yıkayın demişti. Zaten yüzükoyun yıkandığı için sıkıntı olmaz dendi, tabi haldır huldur yıkamadık yine de ama her gün yıkadık Göbeğine dikkat ederek. Banyodan sonra da bezlerken ince ağız bezinden koyduk ki varsa nemini alsın diye.
Aynısı ben de var, sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum... bazen karnına dokunuyotm bazen dudağına... aman da kusarsa falan diye ödüm kopuyor... ışıklar bizde de açık... emerken kustu bir kez hemen ters çevirdim ama ya geç kalırsam vs diye...Ya bi sey diyim mi ayni ben. Esim isiği kapatiyo ben geri aciyorum gogsunu nefes alis verisini goreyim diye. 1000de 0.4 ihtimal biliyorum ama bebegime bi sey olursa korkusundan aklimi kacirmak uzereyim. Anksiyetem azdi
NABOS'u ogrendigim gune lanet olsun. Uyku semesi nefes alis verisini anlamazsam cocugu durtuyorum hatta uyandiriyorum. Her seyin fazlasi zarar. Ben hasta olurum boyle devam edersem su bir yil dolana kadarUmarim gecer yakin zamanda. Sirt ustu ya da sag yanima donup uyumayi ozlemistim. Besik sol tarafta yine sola donup yatiyorum ve 1 saatten fazla mumkun degil uyuyamiyorum.
Utu yemek yapiyorsan masallah.Aynısı ben de var, sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum... bazen karnına dokunuyotm bazen dudağına... aman da kusarsa falan diye ödüm kopuyor... ışıklar bizde de açık... emerken kustu bir kez hemen ters çevirdim ama ya geç kalırsam vs diye...
gerçekten zorlanıyorum ki yemek ütü vs. Kayınvalidem yardım ediyor... ben tek başıma kalınca bebeğe nasıl bakıcam diye endişe ediyorum... bunun daha yaşı var yürümesi cocuk hastalıkları vs.
Allah umarım kolayını nasip eder
Aynen cnm bu senenin modası yıkamamak olmuş. Dr bize de yıkamayin dedi ben tabiki yıkadımOglumun dogumunda gobegi icin herhangi bisey yapmadik, eve geldigi gun banyo da yaptirdik,sadece yuzukoyun da degil,normal banyo..
Hemde her gun yikamistim.
Sonrasinda guzelce kuruladik, gobegi de 10 gunluk civariydi dusmustu.
Simdi yeni bilgi mi bu yikamamak,okuyunca sasiriyorum..
Bakalim kiz da ne diyecekler..
Allah Allah mantigi ne acaba, zarari neymis kiAynen cnm bu senenin modası yıkamamak olmuş. Dr bize de yıkamayin dedi ben tabiki yıkadım
Banada 3 yıl önce yıkamayın demişlerdi, ben yıkamıştım. Ama şimdi korona var eve gider gitmez yıkayın diye uyarıldık burdakilerin aksine. Ben bu bebektede her gün yıkadımAynısı ben de var, sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum... bazen karnına dokunuyotm bazen dudağına... aman da kusarsa falan diye ödüm kopuyor... ışıklar bizde de açık... emerken kustu bir kez hemen ters çevirdim ama ya geç kalırsam vs diye...
gerçekten zorlanıyorum ki yemek ütü vs. Kayınvalidem yardım ediyor... ben tek başıma kalınca bebeğe nasıl bakıcam diye endişe ediyorum... bunun daha yaşı var yürümesi cocuk hastalıkları vs.
Bu yeni bi sey degil aslinda ya. 10 yil once de boyleydi. Yegenimde de yikanmamasi soylenmisti. Her yerde bulunur bu bilgi. Kordonu dusene kadar legen yani bebek kuveti banyosu yaptirmayin, sunger banyosu yaptirin sadece diye. Enfeksiyon kapmamasi için onerilmiyor.Allah Allah mantigi ne acaba, zarari neymis ki
Simdi ilk cocuk olsabende yikamam, ama bunda yikarim mantikli aciklama yapmazlarsa
Sicaklarda yazik ya, piser bebeler
Bilmiyorum ki canim, benbir tane dogum yaptim,onda da normal kuvetin ustune file serip yikadik,kuruladik.Bu yeni bi sey degil aslinda ya. 10 yil once de boyleydi. Yegenimde de yikanmamasi soylenmisti. Her yerde bulunur bu bilgi. Kordonu dusene kadar legen yani bebek kuveti banyosu yaptirmayin, sunger banyosu yaptirin sadece diye. Enfeksiyon kapmamasi için onerilmiyor.
Zarar değil dee, Verniksten dolayı yıkamayın diyorlar bi de göbek düşmeden enfeksiyon riski vs için ya da yıkayınca çok iyi kurulamak gerekiyormuş. Bende yıkamayacaktım ama gerçekten bu sıcaklarda bebeğe yazık diyerek 2. Günü yıkadık. Baya rahatladı hatta. Göbeğimiz de 5. Gün düştü.Allah Allah mantigi ne acaba, zarari neymis ki
Simdi ilk cocuk olsabende yikamam, ama bunda yikarim mantikli aciklama yapmazlarsa
Sicaklarda yazik ya, piser bebeler
Verniks icin 1 2 gun beklenir de 10 gun beklemek cok uzun degil mi yaZarar değil dee, Verniksten dolayı yıkamayın diyorlar bi de göbek düşmeden enfeksiyon riski vs için ya da yıkayınca çok iyi kurulamak gerekiyormuş. Bende yıkamayacaktım ama gerçekten bu sıcaklarda bebeğe yazık diyerek 2. Günü yıkadık. Baya rahatladı hatta. Göbeğimiz de 5. Gün düştü.
İşte böyle böyle ömür bitiyor oğlum 6 yaşında şimdi bu 6 senede yedim ben kendimi bir şey olacak hasta olacak çocuğuma yetemeyecegim benim yüzümden öyle olacak böyle olacak diye hasta oldugunda benim dünyam yıkılırdı ateşi çıkacak diye korkardım bu 6 senede 40 dereceleri gordugumuzde oldu o kadar yiprattim ki kendimi dedim bir daha asla çocuk yapmam ama öyle olmadı şimdi neler yaşayacağız bakalim ama bazı anneler var ki hiç umrumda değil çok rahat çocuk büyütüyorlar aslında her şey kararında olmalı ama benim kaygılarım ağır basıyor malesefAynısı ben de var, sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum... bazen karnına dokunuyotm bazen dudağına... aman da kusarsa falan diye ödüm kopuyor... ışıklar bizde de açık... emerken kustu bir kez hemen ters çevirdim ama ya geç kalırsam vs diye...
Kışın olsa belki neyse de yazın sıkıntı gerçekten.Verniks icin 1 2 gun beklenir de 10 gun beklemek cok uzun degil mi ya
Kesinlikle damacana suyla iyi kurulamak gerekiyor tabi.
Azıcık büyüsün biraz ele avuca gelsin geçiyor, daha doğrusu yaşamı ele geçirmiyor hafif düzeyde seyrediyorYa bi sey diyim mi ayni ben. Esim isiği kapatiyo ben geri aciyorum gogsunu nefes alis verisini goreyim diye. 1000de 0.4 ihtimal biliyorum ama bebegime bi sey olursa korkusundan aklimi kacirmak uzereyim. Anksiyetem azdi
NABOS'u ogrendigim gune lanet olsun. Uyku semesi nefes alis verisini anlamazsam cocugu durtuyorum hatta uyandiriyorum. Her seyin fazlasi zarar. Ben hasta olurum boyle devam edersem su bir yil dolana kadarUmarim gecer yakin zamanda. Sirt ustu ya da sag yanima donup uyumayi ozlemistim. Besik sol tarafta yine sola donup yatiyorum ve 1 saatten fazla mumkun degil uyuyamiyorum.
Bize de yıkamayın demişlerdi oğlumda bunda da yıkamayın dediler. Sıcakta da zır oluyor, suyla silmeye çalışıyorum. Bazıları da küvet banyosu yapılmasın ama akan su altında yıkanabilir demişler, her kafadan bir ses çıkıyorOglumun dogumunda gobegi icin herhangi bisey yapmadik, eve geldigi gun banyo da yaptirdik,sadece yuzukoyun da degil,normal banyo..
Hemde her gun yikamistim.
Sonrasinda guzelce kuruladik, gobegi de 10 gunluk civariydi dusmustu.
Simdi yeni bilgi mi bu yikamamak,okuyunca sasiriyorum..
Bakalim kiz da ne diyecekler..
Akan suyun altinda anne kucaginda yikamak en misi oluyor,ama biraz buyuyunce tabiBize de yıkamayın demişlerdi oğlumda bunda da yıkamayın dediler. Sıcakta da zır oluyor, suyla silmeye çalışıyorum. Bazıları da küvet banyosu yapılmasın ama akan su altında yıkanabilir demişler, her kafadan bir ses çıkıyor
Azıcık büyüsün biraz ele avuca gelsin geçiyor, daha doğrusu yaşamı ele geçirmiyor hafif düzeyde seyrediyorbir yol falan sürmez korkma zaten bir süre sonra dönmeye başlayacak, kusarsa bile kafasını döndürebilecek. Ben bu doğumda hastanede ne yaşadım sütüm henüz gelmemişti hemşireler besledi mamayla, bebek uyudu, annem refakatçi kalmıştı o da uyudu bende yine uyku yok, beslenmesinin üzerinden 1 saat geçti bebek ağız dolusu kustu fışkırarak kalkamadım da yerimden sezaryenliyim, anneme seslendim hemen o duyup kalkıp gelene kadar bebek kusup yeniden uykusuna dönmüştü Yan yatırmışlardı kendi kendine kustu geri uyudu 1 günlük bile olmayan bebek, sonra annem üzerini değiştirdi battaniyesini değiştirdi o uyumaya devam etti bebekler tahmin ettiğimizden daha güçlüler, daha becerikliler annesi biraz güven kuzuna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?