2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Emzirdikten sonra krem sür. Çatlamış olabilir. Benim çaltladı emerken çok acıyor.

Tansiyonum yüksek seyrediyordu
38. Haftada doktorum doğurtalım risklisin dedi idare ettim (kaçtım korkunun ecele faydası yokmuş)bir hafta daha 39. Hafta sadece tansiyon şüphesiyle gittiğimde doktor bırakmadı eve gidip bir duş alayım dedim onu bile izin vermedi
Süreç şöyle oldu
Saat 3.30 doktoru görmeye gittim
Saat 5 te suni sancı veridi
Saat 8 de açılma 4 cm di
Bebeğin suyunu açtılar
Bir saat yoğun sancı çektim
Saat 9.15 açılmam 7 cm olmuştu
Çataldan indim
Büyük tuvaletim var deyince tekrar çatala çıktım 15 dk bebek doğmuş göbeği kesilmişti
Bu kadar
Sadece suni sancı verildi
Epidural konuşmamıştık
Ki epidural istesem bile zaman yoktu
Yani bu şekilde normal doğuracaktım
Benim doğumum lokman hekim hastanesinde oldu
İşlerinde iyilerdi yani

Bende epidural istemiyorum, Zaten yeterince müdahele olacak, fitil sancı derken.
Ama dayanabilir miyim tabi bilmiyorum..

Bu arada suyu açma işlemi acı veriyor mu.
Gerçi o sancı arasında hissedebildin mi bilmiyorum ama.
Bütün cevaplar için teşekkür ederim bu arada :)
Güzellikle sağlıkla büyüsün kuzu.

Teşekkür ederim canım
Hepimizinki sağlıkla büyüsün sanada kolay bir doğum diliyorum
Hayır canım acılı bir işlem değil
Hasta uyumlu ise doktorun işi çok daha kolay oluyor
Ne anne nede doktor yoruluyor
Kendini bu süreçte gerçeklikten uzaklaşmadan rahatlat sakin ol
Hasteneye yatarken kendime şunu söylüyordum
Yarın bu vakitler bebeğim kucağımda olacak
Ve bebek doğduktan hemen sonra doktorumuma şunu söyledim
Ne kadar büyük bir rahatlama yaşadığımı anlatamam doktorcumm
Seninde 2. Doğumun haliyle yaşamışsındır lakin unutuyor insan
Bebeğin doğduktan sonraki o rahatlama hissinin yeryüzünde benim için tarifi yoktur
Her zorluk bitmiş üstünü çok güzel birşey kazanmışsındır
Tarif edemiyorum

Fitili bilmiyorum ama bnmde suni sancıyla oldu. Diğer çocuklarda da almıştım suni sancı ama ben maksimum yarım saat çektim suniyi. Uzun sürerse süreç sıkıntılı gerçekten, inşallah hemencecik doğar. 17.15 de sanciyi verdiler 17.50 de dogumhaneye girip çatala çıkamadan doğdu minnosum yatakta darısı başına inşallah böyle hızlı. Bana suni sancı verdiklerinde 4 cm açılma vardı ama. İlk kizimda da 5 cm açılma ile hastaneye gitmiştim sanciyi verdiler direk dogumhaneye çıktık 15 dk da doğmuştu o da. Bnm çocuklar minnoş ama kndan fırt diye cikiveriyorlar kilosu kaç seninkinin cnm bendimm

Canim oglum da suni sanciyi sabah 9 da alip 15 de dogurmustum.
En son 3400 du.
Persembeye kadar beklerse 3500 olur, yanilma payini bilemiyorum tabi..

Su açılırken acı veriyor canım benim suyum gelmeye başladı hastaneye gitmeden ama kanama çok olduğu için hemen doğması gerekti hepsini açtılar o yüzden beklemeddiler kalp atışı düşünce oksijen verdiler en son karnıma bastırdı hastaneye gittikten 3 saat sonra doğurdum desem AA ne güzel derler ama belki milletin 20 saatte çektiğini çektim hamd olsun suyu açarken de acı var evet ama ekstra bir acı değil bence.. Doguma dahil bir acı. Yani kendiliğinden de açılmış olsa sancılar dan biri sorasında aynı olur. Ben şunu anladım eğitim çok önemli bilgi çok önemli her konuda. Emzirme ikinma doğum vs benim özel ebe tutmaya gücü yoktu ama YouTube de bile pek çok video var. Yine 20 yaşında annem doğum yaptığı için kardeşimin her şeyiyle ilgilendim o yüzden kıyafet değiştirme alt değiştirme banyo asinayim ama olmayan birisi çok zorlanır. Kesinlikle izleyin öğrenin bebeğinizin bakımını kimseye bırakmayın altını kimseye değiştirtmeyin

Iki gundur sutum azaldi. Zirveye cikmasi gerekirdi oysaki bu zamanda. Sık sık emziriyorum ben. Sık ama daga kisa sureli. Gunde bir kez de bir olcek mama veriyorum. Ise baslayacagim icin sutumu stoklayayim diye sagmaya basladim. 60 ve 30 ml arasi degisiyor cikan sut. Toplamda 15 dk kadar iki gogsu sagiyorum. Sut gelmiyor bir yerden sonra. Surekli emzirdigimden mi, emzirdikten sonra sagdigimdan mi hic uyumadigimdan mi bikmiyorum. 1 litre sut stoklayanlar oluyor. Simdiden sutun azalması normal degil. Dereotu yiyip bugun uyicam esim gelince iki saat. Bakalim faydasi olacak mi?

Sutun yenenlere bagli olarak ddgistigine inanmiyordum. Stresle kesilecegini de dusunmuyordum. Hepsi dogruymus. Ayrica sanirim benim bebegim kolik olacak. 4 gun surekli gaz ile ugrasiyoruz.

Nisan ve su sızıntısı canım, benimde ilk doğumunda öyle gelmişti. sağlıkla kavus minnosuna inşallah. Kolay doğumlar diliyorum darısı bize

Kesinlkle en etki eden şey uyku ve stres ,mutlaka yemenin ve icmeninde etkisi var tabi. Ancak sütüm azalıyor diye stres olmak sütünü daha da azalacaktır. Bebek muhtemelen çok emdigi için sağmaya fırsat kalmıyordur. Benim ilk oğlum kolikti ve sürekli memede yasadigi icin sağsam 30 cc çıkıyordu çıkmıyordu. Ki kilo alımı aylık 1 kg civarıydı. O dönüyordur annesi sen merak etme ve stres olma lütfen. Bebek rahatladıkça sagmaya da fırsatın kalır inşallah

İnsallah canim arkasindn zaten kanli akinti da geldi
Yola cikti insallah
Buraya kırk kez yazmıştım doguramadim demeyin ilk oglumu 40+3 te doktorun suni ve sezeryan deneyeceğim dedigi gunden 1 gün önce doğurmuştum diye bu arada bir yerde okudum stres doguramayacagim korkusu dogumu geciktirirmis olumlu düşün ne güzel gününü tamamlamış dünyaya daha kolay uyum sağlayacak bir bebeğin olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…