Emzirdikten sonra krem sür. Çatlamış olabilir. Benim çaltladı emerken çok acıyor.Kızlar bebiş emerken ilk anlarda gögüs ucumu ısırıyor, ve bu durum canımı çoook acıtıyor. Bazen dayanamıyorum ve ağlıyorum. Ayrıca yara bere olacak gögüs ucum. Sizce normalmi ? Bebişe kibar davran da diyememki :)
Tansiyonum yüksek seyrediyorduAynen canım, hepsinin tercihi farklı.
Oğlum 38 de kendisi gelmişti.
Seninde suni sanciyla normal doğum mu oldu.
Herhangi bir belirtisi var mıydı.
Rahime fitil yerleştirdiler mi, ve son olarak epidural aldın mı
Herhangi bir korkum yok ama doğal yolla gelsin isterdim..
Bende epidural istemiyorum, Zaten yeterince müdahele olacak, fitil sancı derken.Tansiyonum yüksek seyrediyordu
38. Haftada doktorum doğurtalım risklisin dedi idare ettim (kaçtımkorkunun ecele faydası yokmuş)bir hafta daha 39. Hafta sadece tansiyon şüphesiyle gittiğimde doktor bırakmadı eve gidip bir duş alayım dedim onu bile izin vermedi
Süreç şöyle oldu
Saat 3.30 doktoru görmeye gittim
Saat 5 te suni sancı veridi
Saat 8 de açılma 4 cm di
Bebeğin suyunu açtılar
Bir saat yoğun sancı çektim
Saat 9.15 açılmam 7 cm olmuştu
Çataldan indim
Büyük tuvaletim var deyince tekrar çatala çıktım 15 dk bebek doğmuş göbeği kesilmişti
Bu kadar
Sadece suni sancı verildi
Epidural konuşmamıştık
Ki epidural istesem bile zaman yoktu
Yani bu şekilde normal doğuracaktım
Benim doğumum lokman hekim hastanesinde oldu
İşlerinde iyilerdi yani
Teşekkür ederim canımBende epidural istemiyorum, Zaten yeterince müdahele olacak, fitil sancı derken.
Ama dayanabilir miyim tabi bilmiyorum..
Bu arada suyu açma işlemi acı veriyor mu.
Gerçi o sancı arasında hissedebildin mi bilmiyorum ama.
Bütün cevaplar için teşekkür ederim bu arada :)
Güzellikle sağlıkla büyüsün kuzu.
Fitili bilmiyorum ama bnmde suni sancıyla oldu. Diğer çocuklarda da almıştım suni sancı ama ben maksimum yarım saat çektim suniyi. Uzun sürerse süreç sıkıntılı gerçekten, inşallah hemencecik doğar. 17.15 de sanciyi verdiler 17.50 de dogumhaneye girip çatala çıkamadan doğdu minnosum yataktaBende epidural istemiyorum, Zaten yeterince müdahele olacak, fitil sancı derken.
Canim oglum da suni sanciyi sabah 9 da alip 15 de dogurmustum.Fitili bilmiyorum ama bnmde suni sancıyla oldu. Diğer çocuklarda da almıştım suni sancı ama ben maksimum yarım saat çektim suniyi. Uzun sürerse süreç sıkıntılı gerçekten, inşallah hemencecik doğar. 17.15 de sanciyi verdiler 17.50 de dogumhaneye girip çatala çıkamadan doğdu minnosum yataktadarısı başına inşallah böyle hızlı. Bana suni sancı verdiklerinde 4 cm açılma vardı ama. İlk kizimda da 5 cm açılma ile hastaneye gitmiştim sanciyi verdiler direk dogumhaneye çıktık 15 dk da doğmuştu o da. Bnm çocuklar minnoş ama kndan fırt diye cikiveriyorlar kilosu kaç seninkinin cnm bendimm
Bnmki de 3200 çıkıyordu 2800 doğdu. Bnce kolay doğar, hurma yiyomusun bakım senCanim oglum da suni sanciyi sabah 9 da alip 15 de dogurmustum.
En son 3400 du.
Persembeye kadar beklerse 3500 olur, yanilma payini bilemiyorum tabi..
Yiyorum canim,sguat, yuruyus, yer silme..Bnmki de 3200 çıkıyordu 2800 doğdu. Bnce kolay doğar, hurma yiyomusun bakım sen
Allah yardımcınız olsun dua ederim inş40+1 kızlar..
Hala doğası yok
Dogmazsa perşembe günü için dualarınıza talibim.
Perşembe bi şekilde dogurtucaz artık..
Su açılırken acı veriyor canım benim suyum gelmeye başladı hastaneye gitmeden ama kanama çok olduğu için hemen doğması gerekti hepsini açtılar o yüzden beklemeddiler kalp atışı düşünce oksijen verdiler en son karnıma bastırdı hastaneye gittikten 3 saat sonra doğurdum desem AA ne güzel derler ama belki milletin 20 saatte çektiğini çektim hamd olsunBende epidural istemiyorum, Zaten yeterince müdahele olacak, fitil sancı derken.
Benim öyle geldi canım su olabilir hadi hayırlısıKizlar yurudukce camasirimi sortumu islatacak kadar islaklik oluyor,su mu geliyor ne anlamadim..
Oglum da butun su birden gelmisti
Boyle az az gelirse nasil anlasilir acaba..
Hadi bakalım belki perşembe yi beklemeyecrksin belkiKizlar yurudukce camasirimi sortumu islatacak kadar islaklik oluyor,su mu geliyor ne anlamadim..
Oglum da butun su birden gelmisti
Boyle az az gelirse nasil anlasilir acaba..
İnsallah canim arkasindn zaten kanli akinti da geldiHadi bakalım belki perşembe yi beklemeyecrksin belki
Ayy hadi bakalım bgn geliyor mu yoksa, doğru Dr a git acilman da vardır belki hemencecik doguversin inşallahİnsallah canim arkasindn zaten kanli akinti da geldi
Yola cikti insallah
Az daha bekleyim sanci olsun,en azindan oglana ogle uykusunu uyutayim dedimAyy hadi bakalım bgn geliyor mu yoksa, doğru Dr a git acilman da vardır belki hemencecik doguversin inşallah
Kesinlkle en etki eden şey uyku ve stres ,mutlaka yemenin ve icmeninde etkisi var tabi. Ancak sütüm azalıyor diye stres olmak sütünü daha da azalacaktır. Bebek muhtemelen çok emdigi için sağmaya fırsat kalmıyordur. Benim ilk oğlum kolikti ve sürekli memede yasadigi icin sağsam 30 cc çıkıyordu çıkmıyordu. Ki kilo alımı aylık 1 kg civarıydı. O dönüyordur annesi sen merak etme ve stres olma lütfen. Bebek rahatladıkça sagmaya da fırsatın kalır inşallahIki gundur sutum azaldi. Zirveye cikmasi gerekirdi oysaki bu zamanda. Sık sık emziriyorum ben. Sık ama daga kisa sureli. Gunde bir kez de bir olcek mama veriyorum. Ise baslayacagim icin sutumu stoklayayim diye sagmaya basladim. 60 ve 30 ml arasi degisiyor cikan sut. Toplamda 15 dk kadar iki gogsu sagiyorum. Sut gelmiyor bir yerden sonra. Surekli emzirdigimden mi, emzirdikten sonra sagdigimdan mi hic uyumadigimdan mi bikmiyorum. 1 litre sut stoklayanlar oluyor. Simdiden sutun azalması normal degil. Dereotu yiyip bugun uyicam esim gelince iki saat. Bakalim faydasi olacak mi?
Sutun yenenlere bagli olarak ddgistigine inanmiyordum. Stresle kesilecegini de dusunmuyordum. Hepsi dogruymus. Ayrica sanirim benim bebegim kolik olacak. 4 gun surekli gaz ile ugrasiyoruz.
Buraya kırk kez yazmıştım doguramadim demeyin ilk oglumu 40+3 te doktorun suni ve sezeryan deneyeceğim dedigi gunden 1 gün önce doğurmuştum diye bu arada bir yerde okudum stres doguramayacagim korkusu dogumu geciktirirmis olumlu düşün ne güzel gününü tamamlamış dünyaya daha kolay uyum sağlayacak bir bebeğin olacakİnsallah canim arkasindn zaten kanli akinti da geldi
Yola cikti insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?