Nasıl geçti doğumun canım detayları paylaşabilirsen sevinirim. Bilmem gereken bir şey var mı?Ben de altunizade de doğum yaptım eşime ve bana öncesinde test yapıldı
Emmesi bittikten sonra canım. Emzirdin yatırdım diyelim 2 saat snra uyandırmaya kalkma ben o hatayı ilk kızımda yaptım ve inan çok çektim. Kaç günlük şuan bebeğin bırak 3-3.5 saat uyusun o zaten kendi kıpırdqnir uyanma sinyalkeri verir. Baktın uyqnmiyor yine sen uyandirirsin ama arayı uzat 2 saate bı dürtme çocuğu :) yengem Almanya'da 1 aylık olduktan snra 6 saate kadar ellemezdi çocukları 4 çocuğu var en küçüğü 8 yasindq hepsi de uysal kuzu gibi büyüdüler Dr uyku besler uyandırmaya kalkma 1 aylik çocuk çok rahat 6 saat emmeden durabilir demişti ilk çocuğunda hepsine de o şekilde uyguladı. Dediğim gibi ilk 1 hafta 10 gün sarılık olmasın diye sif sık sık uyandiein emzirin muhabbeti var o dönemi atlatinca cocuga ayak uydurmak daha doğru. Yeri geliyor 20 dk bı uyaniyorlar. Geçen gece çıldırdım ben mesela emziriyorum yatırıyorum yarım saat geçmiyor uyanıyor altı temiz memede uyuyor yatırıyorum uyanıyor mama yaptım yemedi demekki aç değil ddm ama.duemuyor hep meme istiyor vs, en son emerken bı kaka yaptı öyle.boyle değil çocuğun sıkıntısı oymuş demekki.. yani aç çocuk gazi olan çocuk ne bilim derdi olan çocuk uyumuyor zaten. Uyuyorsa bırak elleme, uyusun da büyüsünEmmeye basladiktan sonra 4 saat mi emme bittikten sinra mi kuzum... ya ben de uyandirmiym diyorum duzeni bozulmasin diye ama kan sekeri dusecek diye korkuyorum bi seferde ...
valla bizimki 5 saat uyumaya aday gibi arkadas biraksam, birakmaya korkuyorum... bir kere de hastane macerasi yasayinca pinpirikleniyorum...
en azindan 2 saatte denedim sacmaca uyandiramayip 10 dakika emiyor... 3 saatte en azindan 20 25 dakka emiyor
En son sagdigim sutleri vericem biberonla... cok mu hizli reddecek ki memeyi korkuyorm ondan da
15 günlük canim cok nadir acligina uyaniyor ama diyorum ya tuhaf yani doktorlarda kilo artisi az gibi konusuyor dunku bir doktor oyle canimi sikti ki sutum azaldi resmen... bugun de sutum yetmeyecek diye sikinti basti... biz de bulgaristan gocmeniyiz, orda mesela 3 saatte bir besleyin gece en son 1 de emzirdin birak uyusun 4 e kadar, 4 te kalkmadi ise 7ye kadar uyusun sen kaldirisin demisler mesela...Emmesi bittikten sonra canım. Emzirdin yatırdım diyelim 2 saat snra uyandırmaya kalkma ben o hatayı ilk kızımda yaptım ve inan çok çektim. Kaç günlük şuan bebeğin bırak 3-3.5 saat uyusun o zaten kendi kıpırdqnir uyanma sinyalkeri verir. Baktın uyqnmiyor yine sen uyandirirsin ama arayı uzat 2 saate bı dürtme çocuğu :) yengem Almanya'da 1 aylık olduktan snra 6 saate kadar ellemezdi çocukları 4 çocuğu var en küçüğü 8 yasindq hepsi de uysal kuzu gibi büyüdüler Dr uyku besler uyandırmaya kalkma 1 aylik çocuk çok rahat 6 saat emmeden durabilir demişti ilk çocuğunda hepsine de o şekilde uyguladı. Dediğim gibi ilk 1 hafta 10 gün sarılık olmasın diye sif sık sık uyandiein emzirin muhabbeti var o dönemi atlatinca cocuga ayak uydurmak daha doğru. Yeri geliyor 20 dk bı uyaniyorlar. Geçen gece çıldırdım ben mesela emziriyorum yatırıyorum yarım saat geçmiyor uyanıyor altı temiz memede uyuyor yatırıyorum uyanıyor mama yaptım yemedi demekki aç değil ddm ama.duemuyor hep meme istiyor vs, en son emerken bı kaka yaptı öyle.boyle değil çocuğun sıkıntısı oymuş demekki.. yani aç çocuk gazi olan çocuk ne bilim derdi olan çocuk uyumuyor zaten. Uyuyorsa bırak elleme, uyusun da büyüsün
15 günlük canim cok nadir acligina uyaniyor ama diyorum ya tuhaf yani doktorlarda kilo artisi az gibi konusuyor dunku bir doktor oyle canimi sikti ki sutum azaldi resmen... bugun de sutum yetmeyecek diye sikinti basti... biz de bulgaristan gocmeniyiz, orda mesela 3 saatte bir besleyin gece en son 1 de emzirdin birak uyusun 4 e kadar, 4 te kalkmadi ise 7ye kadar uyusun sen kaldirisin demisler mesela...
ben de anlamiyorum o da cocuk bu da cocuk...
Ben premature bebekmisim ve beni bile annem gece kaldirmazmis beslemeye...
sasirdim kaldim uyandirirken sinir sistemini bozuyorum gibi geliyor
4 de kalkmayip 7 ye kadar uyuması da çok olur daha çok minnak oldukları için ama mesela 1 de yatti 4 e kadar kalkmadı ben maksimum 5 de kaldırırım mesela kendi kendine uyanmazsa. Brz daha büyük olsa ellemem de, uykusunda emzir ya da iyiden açılmasını beklenen gerek yok. 10 dk emzir yine yatsın mesela o şekilde yapabilirsn. İlk çocuğun heralde dimi, telaş yapma sen gergin olursan o da gergin olur. Sütü düşünme ben sagmiyorum mesela az çıkarsa moralimi bozmaya niyetim yok hiç. Olduğu kadar...15 günlük canim cok nadir acligina uyaniyor ama diyorum ya tuhaf yani doktorlarda kilo artisi az gibi konusuyor dunku bir doktor oyle canimi sikti ki sutum azaldi resmen... bugun de sutum yetmeyecek diye sikinti basti... biz de bulgaristan gocmeniyiz, orda mesela 3 saatte bir besleyin gece en son 1 de emzirdin birak uyusun 4 e kadar, 4 te kalkmadi ise 7ye kadar uyusun sen kaldirisin demisler mesela...
Aa ben de Bulgaristan gocmeniyim ve ayrica prematureyim15 günlük canim cok nadir acligina uyaniyor ama diyorum ya tuhaf yani doktorlarda kilo artisi az gibi konusuyor dunku bir doktor oyle canimi sikti ki sutum azaldi resmen... bugun de sutum yetmeyecek diye sikinti basti... biz de bulgaristan gocmeniyiz, orda mesela 3 saatte bir besleyin gece en son 1 de emzirdin birak uyusun 4 e kadar, 4 te kalkmadi ise 7ye kadar uyusun sen kaldirisin demisler mesela...
günaydın kızlar dün dr a gittik kaka yapamama, sürekli ağlama, gaz sancısı, 15 dk dan fazla uyku yokluğu durumları sebebiyle, doktor bi damla yazdı bitkisel içinde kimyon yağı melisa yağı falan var çocuk bi kaç saat içinde 7 gündür yapamadığı kakayı yaptı, gece mışıl mışıl uyudu. şükür keşke önceden götürseymişiz...
Off muthis ya. Ilacin adi ne, recetesiz alinir mi ki? Dun zor bela 3 kez kaka yapti. Gaz dolayisiyla tum gece ikindi, agladi, emmek istedi. Uykusuzligu bi yana dayanamiyorum gaz yuzunden minicik vücudunun boyle kivranmasina. Kendimi suclu hissediyorum. Yanlis bi seyler mi yiyorum diye. Insallah kolik bebek olmaz ya.günaydın kızlar dün dr a gittik kaka yapamama, sürekli ağlama, gaz sancısı, 15 dk dan fazla uyku yokluğu durumları sebebiyle, doktor bi damla yazdı bitkisel içinde kimyon yağı melisa yağı falan var çocuk bi kaç saat içinde 7 gündür yapamadığı kakayı yaptı, gece mışıl mışıl uyudu. şükür keşke önceden götürseymişiz...
Kaç günlük oldu annesi illa 2 saat diye dakikası dakikasinda emmesi gerekmiyor benim oglan bazen 4 saat uyuyor hic ben uyandirmiyorum o zaten kendi uyanıyor aciktiginda bazen uyumuyor emerken saatte bir emziriyorum eger cok küçük degilse kendinin uyanmasını bekle dene bir kere bakalım belki uyanacakOyle yapmaya calisiyorumda kuzum bak bu gece 02.20 de emmeye basladi 30 dakika emdi sonra hickirik tuttu vs gecmesini bekle derken 03.40 ta da 20 dakika emdi... simdi ben onu 6 da uyandirayim hadi dedim uyanmadi
Gercekten nasil uyanmiyor anlamiyorm altini falan degistiriyorum ya
Gözun aydin canim saglikla ve huzurla buyut insallahBende dogum yaptim
4 cm aciklikla saaat 7 de gıttik, 23.43 de doğurdum.
Ultrason da 3400 du, 3800 doğdu ❤
Genel olarak rahat bir doğumdu.
Toparlandıkça yazarım ama bu bebiş sürekli meme de, 5 cc mama da verdk, sizinkilerde hep meme mi istiyordu, doğduğundan beri hiç uyumadı
Uyku sersemi bazen meme aliyor bazen almiyor... evet ilk cocuk zaten az bilsem kimseyi karistirmicam ama bir arkadasim diyorki 2 saatte bir emsin ama emme baslangicini baz al... kaldiriyorum yarim saat uyanma emme derken yarim saat oyle geciyor gazi ciksin 15 dakka bebege kaldi 1 saat uyuma... bu dongu bana az ve sacma geldi acikcasi ama sindirim sistemi beslenmeye basladigi an calismaya basladigi icin beslenme baslangicini baz al demis emzirme danisani4 de kalkmayip 7 ye kadar uyuması da çok olur daha çok minnak oldukları için ama mesela 1 de yatti 4 e kadar kalkmadı ben maksimum 5 de kaldırırım mesela kendi kendine uyanmazsa. Brz daha büyük olsa ellemem de, uykusunda emzir ya da iyiden açılmasını beklenen gerek yok. 10 dk emzir yine yatsın mesela o şekilde yapabilirsn. İlk çocuğun heralde dimi, telaş yapma sen gergin olursan o da gergin olur. Sütü düşünme ben sagmiyorum mesela az çıkarsa moralimi bozmaya niyetim yok hiç. Olduğu kadar...
Ve benim de bebegin 15. GünüAa ben de Bulgaristan gocmeniyim ve ayrica prematureyimBen hala 2 saatte bir uyandiriyorum ama hastaneye son gittigimde bana da 5 saate kadar uyuyabilir. Uyuyorsa gece birak uyandirma, sen de dinlenmis olursun dediler. E dedim basta boyle demediniz. Gelişimi iyi, kilo aliyor, uyandirmana gerek yok dediler. Sanirim ilk haftayi atlattigimiz icin oyle dediler. Dunden beri ciddi gazi var, kivrandi tum gece, uyumadik ailece. Uyuyunca uyandirmam saniuorum artik. Uykusunun kiymetini anladim
15. gun... Esneyince gobek kordonu yerinden oynuyor. Dustu dusecek gibi. Ama alti turuncu ve kanli gorunuyor. Normal mi? Nasil bakimini yapicaz kordon dusunce?
Kızlar benım oburiks doğduğundan itibaren 4 saat boyunca durmadan emdi,en sonunda ac bu çocuk dememi dinlediler ve 30 cc mama aldı, 2 saattir mışıl mışıl uyuyor
Sizinkiler de mama aldı mı,ben sütüm tam anlamıyla gelene kadar vermeyi düşünüyorum,zaten durmuyor da açken
günde az yapması falan değil 9 gün yapmadı bizimki damlanın adı vicolOff muthis ya. Ilacin adi ne, recetesiz alinir mi ki? Dun zor bela 3 kez kaka yapti. Gaz dolayisiyla tum gece ikindi, agladi, emmek istedi. Uykusuzligu bi yana dayanamiyorum gaz yuzunden minicik vücudunun boyle kivranmasina. Kendimi suclu hissediyorum. Yanlis bi seyler mi yiyorum diye. Insallah kolik bebek olmaz ya.
Emmesi bittikten sonra canım. Emzirdin yatırdım diyelim 2 saat snra uyandırmaya kalkma ben o hatayı ilk kızımda yaptım ve inan çok çektim. Kaç günlük şuan bebeğin bırak 3-3.5 saat uyusun o zaten kendi kıpırdqnir uyanma sinyalkeri verir. Baktın uyqnmiyor yine sen uyandirirsin ama arayı uzat 2 saate bı dürtme çocuğu :) yengem Almanya'da 1 aylık olduktan snra 6 saate kadar ellemezdi çocukları 4 çocuğu var en küçüğü 8 yasindq hepsi de uysal kuzu gibi büyüdüler Dr uyku besler uyandırmaya kalkma 1 aylik çocuk çok rahat 6 saat emmeden durabilir demişti ilk çocuğunda hepsine de o şekilde uyguladı. Dediğim gibi ilk 1 hafta 10 gün sarılık olmasın diye sif sık sık uyandiein emzirin muhabbeti var o dönemi atlatinca cocuga ayak uydurmak daha doğru. Yeri geliyor 20 dk bı uyaniyorlar. Geçen gece çıldırdım ben mesela emziriyorum yatırıyorum yarım saat geçmiyor uyanıyor altı temiz memede uyuyor yatırıyorum uyanıyor mama yaptım yemedi demekki aç değil ddm ama.duemuyor hep meme istiyor vs, en son emerken bı kaka yaptı öyle.boyle değil çocuğun sıkıntısı oymuş demekki.. yani aç çocuk gazi olan çocuk ne bilim derdi olan çocuk uyumuyor zaten. Uyuyorsa bırak elleme, uyusun da büyüsün
Aa ben de Bulgaristan gocmeniyim ve ayrica prematureyimBen hala 2 saatte bir uyandiriyorum ama hastaneye son gittigimde bana da 5 saate kadar uyuyabilir. Uyuyorsa gece birak uyandirma, sen de dinlenmis olursun dediler. E dedim basta boyle demediniz. Gelişimi iyi, kilo aliyor, uyandirmana gerek yok dediler. Sanirim ilk haftayi atlattigimiz icin oyle dediler. Dunden beri ciddi gazi var, kivrandi tum gece, uyumadik ailece. Uyuyunca uyandirmam saniuorum artik. Uykusunun kiymetini anladim
15. gun... Esneyince gobek kordonu yerinden oynuyor. Dustu dusecek gibi. Ama alti turuncu ve kanli gorunuyor. Normal mi? Nasil bakimini yapicaz kordon dusunce?
Aa 3 kisi oldukbende Bulgaristan göçmeniyim kızım 13 günlük oldu gece daha uzun uyuyo ama 3 saati geçirmiyorum uyandırıyorum gündüz daha çok emiyo arandıkça süt yetmiyomu acaba diye düşünüyorum kusuyoda çok emdikçe çiş kaka da yapıyo ama çıkamadım bu doyma işinin içinden birde biz iki günlükken sodyum düşüklüğünden hızlı kilo kaybetti mama başladı doktor iki gün mama verdik sonrasında bıraktım arada çok arandıkça veriyorum 30 ml onu da kusuyo anlamadım neden sürekli aranıyo memede duruyo bırakınca ağlıyo
evet ilk cocuk zaten az bilsem kimseyi karistirmicam ama bir arkadasim diyorki 2 saatte bir emsin ama emme baslangicini baz al...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?