2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bu pekmez yaş maya olayı neymiş ki? Birbirine karıştırıp içiliyor mu? Oranları nasıl?
Sut yapimini hem.hizlandiriyor hem attiriyor. Internette bir cok farkli tarifi var. Biz söyle yapıyoruz 4 tatlı kaşigi uzum pekmezi içinde 1/4 paket yaş mayayı ezerek yediriyoruz uzerine 1 fincan su ilave ediyoruz. Tadi promalt a benziyor pek hoş degil ama bende sut arttirdigindan oturu her gun 1 bardak iciyorum. 3 gundur kullaniyoruz sutum az oldugu icin doymuyordu her sutten sonra mama verriyordik ve ilk defa bugun 1 defa sadece mama verdik hep sut içti memeden. Kadin dogum doktorum demisti sutu arttirir denemem icin ve bende işe yaradı gercekten

Canım artık son haftalardasın .Sancı çekiyorsun. Ben de doğumdan bir gun önce karnımın alt kısmında hem sağ hem sol tarafta tuhaf bir acı hissetmiştim zaten kasılmalarım da vardı ve o gece aşırı huzursuzluk vardı bende uykuda tutmuyordu gece suyum gelmeye başladı hastaneye gittik.

Sen de hayırlısıyla bugun yarın:))burdan bize müjdeyi vereceksin inşallah

Kızlar vajinada dikiş yerimde kanama var 6 günlük olduk napmam lazım acil destek

Bizim durumumuzda bunlarin hiçbiri ise yaramiyor olabilir. Sut ve sut urunlerinin yani sira simdi findik, cikolatayi da kestim. Damlaui aksatmadan verdim, rezene cayi da icmeye devam ediyorum ama bebegim gaz acisi cekmeye devam ediyor ya. hep gaz cikarmaya calisiyo. Hep kizariyo agliyo denerken. Bu kadar aci cekmesi normal mi bilemiyorum. Kıpkırmızı oluyor inliyor, cirpiniyor. Icim yaniyor

Hastaneden hastaneye değişiyor kurallar galiba. Ben dün Ankara Memorial hastanesinde sezaryen doğum yaptım. Sadece eşim vardı yanımda. Ameliyathaneye almadılar. Oda da bekledi. Sonrasında bebek odaya geldi. Ziyaretçi kesinlikle yasak . 1. Dereceler dahi. Öğleden sonra ablam geldi. Refakatçi o oldu. Eşimi hemen odandan çıkartıp hastaneden yollardılar

Hayırlı olsun canım Allah bebişinle birlikte hayırlı mutlu sağlıklı uzun ömür versin inşallah.

Evet sanırım hastaneden hastaneye değişiyor kurallar. Hepsi kendi içinde kurallar belirlemiş. Hem size hem ablana covid testi yaptılar mı canım?

Gece 3 5 nöbetlerinden bildiriyorum, iyiyiz,mutluyuz
Bebek kokusu herşeye deyiyor
Özellikle ilk çocuğu olan arkadaşlar stresle panikle geçirmeyin bu günlerinizi.
O kadar güzel ve geri dönüşümsüz ki..
İnsan ilkinde tam anlayamayabiliyor.

Hepinizin yazılarını gördüm ama alıntılayamadım tektek, kusuruma bakmayın
Herkese teşekkür ederim.
Doğum yapmayan arkadaşlar, tez vakitte, tek nefeste inşallah, dualarımdasınız

En tatlı nöbetler, sağlıkla mutlulukla hayırla büyüt bebişini inşallah

Cevabın için çok teşekkürler. Bu gece rahat geçti, bugün nst var bakalım orada bir hareket çıkacak mı. İnşallah müjdeyi hayırlısıyla verebilirim

Cevabın için çok teşekkürler. Bu gece rahat geçti, bugün nst var bakalım orada bir hareket çıkacak mı. İnşallah müjdeyi hayırlısıyla verebilirim
Rica ederim tatlım. Nst de artık bir şeyler olsun..Olsun da kuzun sağlıkla gelsin.Güzel haberlerini bekliyoruz

Kızlar bebek kaç haftalık olduktan sonra 2 saatte 1 uyandırıp emzirme süreci 3 ya da 4 saatte 1e çıkıyor?
Ilk bir hafta 10 güne dikkat edin.. Zaten çocuk doktorunuz yada bebek hemşireleriniz bebeğinizin durumuna göre sizi uyaracaktır.

Benim bebeğim 35.hafta da geldiği için Kadın doğum uzmanım ilk gün bebeğini rahatsız et uyumasina musade etme bol bol emzir demişti..
Tabi bizim de zor uyanmalarimiz ,kısa süreli emmelerimiz olduğu için bebeğimin bezinde turuncu,pembemsi lekeler oluşuyordu tabi bu durumu bebek hemşirelerimizle çözemeyince çocuk doktorumuza söyledim.

O mama takviyesine başlamamizi önerdi 30 ml bir ölçek 2 saatte bir ver dedi üzerine de 45 ml emzir demişti ama bende süt yoktu bu arada 5.günde hastaneye gidince sarılık olduğunu öğrendik sınırdaydı bir sonra ki tahlilde sarılık düzeyi artınca 2 gün hastanede yattık fototerapi aldı.

Sonra çıkınca ben 2 saatte bir mama verdim fototerapi alırken oğluma biraz canlanması için serum taktılar o ona iyi geldi 2 saatte bir olayını kendisi çözdü hemen kalkıp mama istiyordu ve daha güçlü ağlıyordu:))

Sonra doymadigini anlayınca doktorumuz mamayı 60 ml yap 3 saatte bir ver demişti öyle öyle ben ayarlıyorum.Tabi her mama öncesi emziriyorum sonra mama veriyorum.

Biraz uzun oldu ama Doktorunuzla konuşarak ayarlamaları yapmanız daha sağlıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…