Mamayı kaç ölçek veriyorsunuz?Oğluma aptamil mama aldım yedikten sonra ya kusuyor yada öğürmesi geliyor normal mi vermeye devam etmelimiyim yoksa kesmem mi gerekiyor
Evet her mama her bebeğe iyi gelmiyor ben ilk kızımda Aptamil kullandım hicbi sorun yaşamadım diğerinde aptamil.ii gelmedi gazı çok oluyordu 2 aylık falandı ananem mama yaramıyor bu çocuğa değiştir dedi, Bebelac aldım onunla çözdük sorunuMamayı kaç ölçek veriyorsunuz?
Her mama her bebeğe olmuyor. Doktorunuz mu önerdi?
Peki ya inek sutu iceren seyler yiyor musun? Gebelik sekerim vardi. Tum hamileligim stresli gecti. Tam en azindan yiyecekler konusunda rahata edim dedim, inek sutune alerjisi olabilir yaziyo gazi olan bebeklerin her yerde. Dondurma yemek ustiyorum inek sutu tezi dogruysa diye riske atamiyorum. Bence bebegin gazi bile anneye yasatilan stresten kaynaklaniyor olabilir. Hamileyken gebelik sekeri olanlarin bebekleri daha cok gaz sorunu çekiyor sanki gibi geldi bana.Ayn
Ayni durum bizde de vardi. Damla ve rezeneyi kullaniyordum. Surekli corapla geziyorum ayaklarimdan usutup suye gaz gecmesin diye. Ta kii düne kadar. Dum ilk defa gaz sancimiz olmadi. Çunku sadece 1 defa mama vermistik. Megersem o kadar sanciyi mama yapiyor. Her doyurdugumda muhakkak gaz çikartiyorum bazen 1 saat suruyor ama gaz çikmadan yatirmiyorum yatağa.
baktırdık anne sütü alan bebeklerde olabiliyor dedi dr çocuğu olan başka arkadaşlarımızdan da böyle duyduk. 10 günü geçerse fitil veriliyormuş da hiç on günü geçmedik. yengeç burcu olmasından da olabilir malum su grubuCanim aglamasi cocuga gore degisir,kiminin yapisi oyledir de kaka yapmama durumuna ne diyor dr ?
Aynen canım Biz Aptamil kullanıyoruz şimdilik iyi gidiyor.Evet her mama her bebeğe iyi gelmiyor ben ilk kızımda Aptamil kullandım hicbi sorun yaşamadım diğerinde aptamil.ii gelmedi gazı çok oluyordu 2 aylık falandı ananem mama yaramıyor bu çocuğa değiştir dedi, Bebelac aldım onunla çözdük sorunu
Caniniz cok istiyorsa keçi Sütlü dondurma yiyebilirsiniz.Tabi soğuk yiyeceklerde bebeklerde gaz yapıyor ona da dikkat etmek gerekiyor..Peki ya inek sutu iceren seyler yiyor musun? Gebelik sekerim vardi. Tum hamileligim stresli gecti. Tam en azindan yiyecekler konusunda rahata edim dedim, inek sutune alerjisi olabilir yaziyo gazi olan bebeklerin her yerde. Dondurma yemek ustiyorum inek sutu tezi dogruysa diye riske atamiyorum. Bence bebegin gazi bile anneye yasatilan stresten kaynaklaniyor olabilir. Hamileyken gebelik sekeri olanlarin bebekleri daha cok gaz sorunu çekiyor sanki gibi geldi bana.
Aynı şikayetler bizde de de varilk çocuğum olduğu için soruyorum sürekli ağlaması normal mi? emzirince duruyor birtek oradan da uykuya geçerse sakin yoksa kucakta bile ağlıyor keşke kucakçı olsa diyorum bu daha zor. damla kullanıyoruz ama ıkınıyo gaz sancısı oluyo ve yine kaka yapamıyo sanırım bekliyoruz bakalım.
Anammmm ben hep soguk su iciyorum hemsireler bir sey olmaz demistiCaniniz cok istiyorsa keçi Sütlü dondurma yiyebilirsiniz.Tabi soğuk yiyeceklerde bebeklerde gaz yapıyor ona da dikkat etmek gerekiyor..
Bebekler büyüyene kadar diyetteyiz arkadaşlar yapacak bir şey yok
Yediklerimiz içtiklerimiz ılık olursa iyi olurAnammmm ben hep soguk su iciyorum hemsireler bir sey olmaz demisti
ona fırsat kalmıyor ki içtikten hemen sonra midesi bulanıyorGazını iyice çıkarıyor musun benim oğlumda gazı varsa öğürüyor
2 ölçek 60 ml suya koydum sonra kusunca bir ölçeğe indirdim yine aynıMamayı kaç ölçek veriyorsunuz?
Her mama her bebeğe olmuyor. Doktorunuz mu önerdi?
Hametanin niyi geldiğini duydum.canimKızlaaar tek göğsüm yara oldu ve kanadı. Hızlı iyileşmesi için ne yapabilirim? Bir de bu şekilde emzirebilir miyimki ya
45 ml emdigini nasil anlicaz kiIlk bir hafta 10 güne dikkat edin.. Zaten çocuk doktorunuz yada bebek hemşireleriniz bebeğinizin durumuna göre sizi uyaracaktır.
Benim bebeğim 35.hafta da geldiği için Kadın doğum uzmanım ilk gün bebeğini rahatsız et uyumasina musade etme bol bol emzir demişti..
Tabi bizim de zor uyanmalarimiz ,kısa süreli emmelerimiz olduğu için bebeğimin bezinde turuncu,pembemsi lekeler oluşuyordu tabi bu durumu bebek hemşirelerimizle çözemeyince çocuk doktorumuza söyledim.
O mama takviyesine başlamamizi önerdi 30 ml bir ölçek 2 saatte bir ver dedi üzerine de 45 ml emzir demişti ama bende süt yoktu bu arada 5.günde hastaneye gidince sarılık olduğunu öğrendik sınırdaydı bir sonra ki tahlilde sarılık düzeyi artınca 2 gün hastanede yattık fototerapi aldı.
Sonra çıkınca ben 2 saatte bir mama verdim fototerapi alırken oğluma biraz canlanması için serum taktılar o ona iyi geldi 2 saatte bir olayını kendisi çözdü hemen kalkıp mama istiyordu ve daha güçlü ağlıyordu:))
Sonra doymadigini anlayınca doktorumuz mamayı 60 ml yap 3 saatte bir ver demişti öyle öyle ben ayarlıyorum.Tabi her mama öncesi emziriyorum sonra mama veriyorum.
Biraz uzun oldu ama Doktorunuzla konuşarak ayarlamaları yapmanız daha sağlıklı.
Hemsire bana mamayi begenmemis olabilir demistiOğluma aptamil mama aldım yedikten sonra ya kusuyor yada öğürmesi geliyor normal mi vermeye devam etmelimiyim yoksa kesmem mi gerekiyor
Deniyim canim biraz daha iyi gibi bugunHametanin niyi geldiğini duydum.canim
Canım emmek dedim ama o zaman o kadar sağıp mamanın üzerine eklememi istemişti45 ml emdigini nasil anlicaz ki
Hemsire bana mamayi begenmemis olabilir demisti ☺
Deniyim canim biraz daha iyi gibi bugun
Evet benim kolay bür doğum olmasına rağmen şişliğim ve morluğum Oldu. Güzel haberi vereyim, 10. Günde hepsi geçtiKızlar perine kesisinde şişlik ve morluk olan var mı.
Dr kontrol bir hafta sonra dedi ama,normal mi morluk,şişlik bilemedim
Canim bebekken oglum da da cikmisti, sonradan gecmisti,simdi kizda da baktiricam.7 gunlukken topuk kani aldi saglik ocagi. Bugun aradilar tiroit hafif yuksekmis yineleyim dediler. Bugun tekrar verdik. Canim sıkıldı ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?