2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Inet sutu ve yogurt tarzi seyler yeme demisti doktorum bende suan yemiyorum. Gaz yapabiliyor demisti. Bende de seker sorunu vardi evet bebegim ilk gunden beri gazli.

Kızlar günaydin.
Uykusuzlukla nasil başa cikabiliyorsunuz gozum acik ruya gormeye basladim resmen. Bebegimiz biraz gazli. Dogum sirasinda ilk muayenesini yapan doktordan memnun kalmadik ozel baska bir cocuk doktoruna goturdum. Bebegimi doyuramiyorum yarim saatte bir emiyor dedim hayir gazi var o yuzden memeyle sancisini avutmaya calisiyor dedi. 3 hareket gosterdi bizim cocuk icinden volkan cikartti sanki meğersem kac gundur oyleymis.
Omza koyup sirta pitpitlamak sadece yukardan gaz cikartiyormus asagidan degil. Bebegi sirt usti yatirip gobek kordonunun iki yanina , bir elin bas ve isaret parmagiyla biraz bastirip oyalayinca eger kipkirmizi kesiliyorsa bil ki gazi var cikartamiyor dedi. Ovalayip ovalayip iki ayagini karnina dogru bastirarak gazini cikarttiriyoruz.
Birde uyanmayan bebekler icin tüyo gosterdi yarim saat uyandiramadigim bebis 1 dakika gecmeden uyandi resmen kolunuza yatiriyorsunuz sirtini acip azcik kambur durcak omurga kemikleri belirgin olcakmis. Bezin ustunde isaret ve orta varmagi adim adim omurganin hem bogum arasina gelicek sekilde adimliycaksin. Enseye daha gelmeden uyaniyor ben bu cocuk doktorunu cok sevdim aglama krizine girdiginde sakinlestirme metodu gosterdi 10 a kadar sayiyorsun 10 olmadan susuyor bilseydim daha erken giderdim. keske doktorun sosyal medyasinda bu yazdiklarimin uygulamasi olsa da paylassansizlerle belki faydasi olur.

Bir benim herhalde dikis yerim aciyan hic gene uyuşuk değil hala biber koymus gibi yaniyor komple. Dokundugumda hissediyorum acisini da dokundugumu da . Gerci bugun 6. gun oldu daha erken mi acaba
Yarin kontrolumuz var bakalim

Allah yardımcın olsun canım sağlıklı hayırlınuzun ömürlü olsun bebişlerimiz. Benimki daha doğmadı gerçi ama
Sakinleştirme metodu nasılmış merak ettim.

Allah yardımcın olsun canım sağlıklı hayırlınuzun ömürlü olsun bebişlerimiz. Benimki daha doğmadı gerçi ama
Sakinleştirme metodu nasılmış merak ettim.
Sol elini 4 parmagi birlestirip bas parmagi ayirli C sekline gelirdi. Bebegi kola yatirdi. Cenesin yukarda kalacak gibi , sag elle de popoyu destekledi yukari dogru, hafif hafif ritmik olarak bebegi yukari asagi yapti. 10 a kadar saymaya basladi 6. Sayida kendini aglarken morartan bebe bir anda sustu bebegin en rahat ettigi anne karnini andiran pozisyon bu hemen sakinlestirir dedi ki öyle de oldu.

Kızlar evdeki tartı ile bebeklerinizin kilosuna bakıyor musunuz ben bir tek cikiyorum bir de bebekle çıkıp aradaki farkı alıyorum doktorun ölçüsüyle uyumlu çıkıyor mu acaba
Benim evde tartı yoktu sırf bebeği tartmak için baskül aldım Henüz gelmedi ama 4 gözle bekliyorum, öylelikle kendim tartmayı planlıyorum. Kardeşiminde kilosuna bu şekilde bakıyordum ben tam olmasa da doğru çıkıyordu diye hatırlıyorum, bakalımm

Bir benim herhalde dikis yerim aciyan hic gene uyuşuk değil hala biber koymus gibi yaniyor komple. Dokundugumda hissediyorum acisini da dokundugumu da . Gerci bugun 6. gun oldu daha erken mi acaba
Yarin kontrolumuz var bakalim
6. günde benim de sızlıyordu, daha erken bence sizin. Benim 10 günde geçmişti sızlamalar.

Inet sutu ve yogurt tarzi seyler yeme demisti doktorum bende suan yemiyorum. Gaz yapabiliyor demisti. Bende de seker sorunu vardi evet bebegim ilk gunden beri gazli.
2 gyndur mama vermiyorum surekli emziriyorum dun tum gun aglamadi sastim kaldim bakalim bugun nasil olacak.

Gobek bagimiz gun 16. gunumuzde dustu

Emziren arkadaşlar, arada sütünüzü sağıp ne kadar çıkıyor diye bakıyor musunuz? Ben mama verip anne sütü takviyesi yapıyorum maalesef sütüm az ne yaptıysam mamayı bırakabilecek aşamaya gelemedim 3 haftadır. Malt içeceği, still tee, bol su, tahin, dereotu, hoşaf, bestlak damla içiyorum ama ancak günde 200 cc falan sağabiliyorum çok üzgünüm

Aynı durumdayız sab simplex 6 sa bir kullanıyoruz ve biogaia, ama yinede aglamaları devam ediyor ctesi bizim de randevumux, bir cozum getirir dr insallah
Bugün doktora gittik canım biogaia verdi bize de ek. Açıkçası yapılacak bir şey yok 3 aylık olunca azalacak bağırsak florası oturacak dedi doktorumuz. Sanırım çekeceğiz böyle. Kuzum sabaha kadar kıvranıp mosmor oluyor

Dikiş alınınca daha rahatlıyor canım. Bide nasıl baktın benim gözüme ilişse de bakmazdım yoksa biliyorum ben mokoko
Valla bir merakla baktım. Sonra uzun sürünce biraz midem bulandı etrafa bakmaya başladım. Gözüme dolap ilişti. Oradan da ne yaptıkları yansıyordu. Birazda oradan izledim. Çok sıkıldım oğlumu götürdükten sonra biran önce görmek istedim

Benim oğlumda arada kıvranıyor ama kendi çıkarıyor gazını o nedenle bur bir şey kullanmıyorum poposu hiç durmuyor pırt pırt

Merhaba doğum yapan ve yapacak anneler bebeğe ilk ne giydireceksiniz hangisi daha rahat ? Patikli alt-uzun kollu zıbın mı? Patikli alt- kısa kollu zıbın-uzun kollu üst mü? Ya da daha iyi tavsiyesi olan ?

Kızlar evdeki tartı ile bebeklerinizin kilosuna bakıyor musunuz ben bir tek cikiyorum bir de bebekle çıkıp aradaki farkı alıyorum doktorun ölçüsüyle uyumlu çıkıyor mu acaba
ben baktım canım doktorun ölçüsüyle arada 50 gr fark çıktı evde baktığıma göre 1000 gr almıştı hastanede 950 gr almış görünüyordu

2 gyndur mama vermiyorum surekli emziriyorum dun tum gun aglamadi sastim kaldim bakalim bugun nasil olacak.

Gobek bagimiz gun 16. gunumuzde dustu
Biz dun mama hic vermedik ama gece mecbur vermek zorunda kaldik sut yetmedi cunku. Bugun gaz sancilarimiz var yine. Mama daha fazla gaz yapiyor. Gazini cikartab hareketler yaptik sonra altini alirken bir de baktik ki gobegi dusmus. bugun 6. Gunumuz. Kantaron yagi surduk doktorumuzun tavsiyesiyle. Ihtihap akinti vs hicbirseyimiz yok sukur. 24 saat sonra yikayabilirsin dedi doktorumuz.

Benim ilk gunler hic yoktu suan yine var. Sabah sağdiğimda 70-80 ml arası geldi ki cok tutmadim. Ictiklerinizin hemen hemen aynisini bende iciyorum sadece tahin ve dereotu daha hic icmedim. Farkli olarak daha oncede yazdigim üzum pekmezı yaş maya karisimi yapiyorum o cok iyi geldi mesela bana

Ben bunu kullanıyorum. Çok memnunum.
İsterseniz bir araştırın , doktorunuza danışın.

Merhaba doğum yapan ve yapacak anneler bebeğe ilk ne giydireceksiniz hangisi daha rahat ? Patikli alt-uzun kollu zıbın mı? Patikli alt- kısa kollu zıbın-uzun kollu üst mü? Ya da daha iyi tavsiyesi olan ?
İki türlü de kullanıyoruz. Bazen kısa kollu tulum altına patikli alt . Bazen içine askılı zıbın üstüne uzun kollu üst ve patikli alt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…