2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar kızlar korkarım ki bnm kızın dişi çıkıyor geçen gün farketmiştm altlar kabarmış sis falan. Bgn annemin kucağında ağlarken o da dedi kız sanki bunun disi patlıyor gibi diye, bnde farkettm dedim saskiniz su an sen daha kaç günlük dün kiiiz

Kızlar evdeki tartı ile bebeklerinizin kilosuna bakıyor musunuz ben bir tek cikiyorum bir de bebekle çıkıp aradaki farkı alıyorum doktorun ölçüsüyle uyumlu çıkıyor mu acaba
bakıyorum ve not ediyorum tarihi ile tam net ölçüp ölçmemesi çok önemli değil yazdığınız ölçüm tarihleri aralığındaki farka göre kilo alımını öğrenebilirsiniz günde 20-30 gr alması lazım.
örnek verecek olursam 18.08.2020 3600 gram, 23.08.2020 3750 gr çıkmış arasındaki fark 150 gr 5 günde almış. günlük 30 gr almış demek. sütün yetip yetmediğini buradan anlayabilirsiniz.

Kızlar evdeki tartı ile bebeklerinizin kilosuna bakıyor musunuz ben bir tek cikiyorum bir de bebekle çıkıp aradaki farkı alıyorum doktorun ölçüsüyle uyumlu çıkıyor mu acaba
Geçen hafta ve bugün kontrole gitmeden önce yaptım ama iki seferde uyumlu çıkmadı

oğlum 1 haftadır geceleri nerdeyse hiç uyumazdı yarım saatte bir uyanırdı dün telefonuma fön makinesi sesi indirdim gece emzirip yatağına koyup açtım ve uyudu deliksiz 2 saat sabaha kadar 2 veya 3 kere tek uyandı

Kolik bebe uygulamasi 4 sene önce bizde kullanıyorduk bunda da bebek doğduğu gibi indirdim :))

Bu Ağustos bebeleri fazla hormonlu mu çıktı nedir. Bariz belli yani 2-3 gün önce bnm dikkatimi çekti ihtimal vermedim unutmuşum da snra, bgn annemde söyleyince ağlarken iyice bı baktık neredeyse ucu gorunuyor gibi ctesi bı de Dr baksın bakalım ne dicek. Diğer kızlarım 7-8 aylık çıkardılardi. Hayır 40+ kusur de doğan bı bebek de değil

Dişlerle ilgili konuşmuşsunuz kızlar. Doğumda ağızda var olan dişlere natal diş, doğumdan 30 gün içinde çıkanlara neonatal diş denir. Çok nadir görülüyor ama var diş etine çok hafif bağlı olur genelde, emerken falan yutabilir bebek.Ya da sallanıp düşerse kanama olur bebeklerin de pıhtılaşma mekanizması tam gelişmediği için erken dönemde sıkıntı olmasın. Eğer dişi çıkarsa mutlaka doktorunuza gösterin. Süt dişi de erkenden çıktı diye düşünmeyin süt dişinin de öncüsü ve güçsüz köksüz dişlerdir onlar.

Merhaba kızlar,
Çok uzun zamandır giremedim. Özledim sizleriBende 19.08.2020 de spinal sezeryan ile kızımı kucağıma aldım çok şükür. İlk 3-4 gün sütüm gelmedi. 4.gün gelmeye başladı ama mama takviyeside yapıyoruz. Benim sorunum göğüs ucumun olmaması ilk kızımda da aynı sorunu yaşadım. O yüzden emzirememiştim. Bunda emzirmek için baya hırpalıyorum kendimi. Silikon uç, şırınga VS. 1.5 saat beslenme işlemi sürüyor resmen. Benimde tek sıkıntım 6 yaşındaki kızım. Kıskanma belirtileri var, emzirme işi ile uğraşırken bütün gün ilgilenemeden bitiyor. Gündüz ufaklık uyurken uyuyamıyorum, vicdan azabı çekiyorum ilgilenemesem bile beni yanında görsün istiyorum. 2.çocuk olayı daha kolay olur diyordum ama tamamen vicdan azabı ile geçiyormuş. Bazen bir an önce 5.6. Aya ışınlanmak istiyorum. En azından bir düzen az da olsa oturtulur.bazende anın tadını çıkar bir daha gelmeyecek diyorum bu günler. Şu emzirme işini bir düzene oturtabilsem, 15 dk bir meme 15 dk bir diğeri oldunbittide şimdi süt iyice gelsin diye yarım saat biri yarım saat diğeri sonrasında eds yöntemi ile mama ver yıpratıcı gerçekten. Şimdi eşim evde, sağolsun kayınvalidem bizde bütün evin işi büyük kız onda Allah razı olsun. 1 ay sonra gidince ne olur hiç bilemicem.
Bu arada benim kzıın kakası altın sarısı bu anne sütü alıyor demek mi, nette baktım mama kakası kahveye çalar altın rengi anne sütü falan diyor. Birde sütün tamamen inmesi ne kadar sürüyor, göğsü sıkınca fışkırıyor mu sizin damla damla akıyorum? Ay ne çok şey sordum. Güya 2.çocuk

Bugün geldi beni aradılar günü ben seçtim. 2 saate yakın kaldı aşırı faydalı oldu

b
benim oğlumun da şuan 2 tane diş eti şiş ve sivri gibi köpek dişlerinin yeri onunda mı erken çıkar acaba bizim de 40 hafta dolmadı hatta erken oldu 37 haftalık

Dişli doğanları dediğin gibi cekiyorlarmis fakat 1 ay içinde çıkanlara müdahale etmeyebiliyorlarmis. Araştırdım bnde brz, cmrtesi Dr bı görsn gerekirse dis Dr unanda goturcem bakalım cnm

öncelikle Allah analı babalı büyütsün sağlıkla büyütün inşallah o vicdan azabı bende de çok var çok üzülüyorum büyük oğluma yetemiyorum diye düşünüyorum bazen sinirleniyorum bağırıyorum bu sefer çok üzülüyorum ağlama tutuyo beni çok şanslısın kayınvalide konusunda benimki şuan karşımda fosur fosur uyuyo sadece büyük oğlumla ilgilenir biraz oynar onunla 1 tabak alıp yerleştirmez makineye yemek yapmaz ben yaparım hep öyle yorgunum ki anlatamam yaklaşık 1 haftadır bizde eve bi süpürge vurduğu yok kaka konusu da benim bildiğim de öyle anne sütü alanlar sarı olur diye biliyorum. Benim sütüm de ilk 3 gün gelmedi sonradan gelmeye başladı şuan maşallah çok iyi geliyo bazen tazyikli geliyo bebeğin genzine kaçıyo hatta

Teşekkür ederim. Darısı bekleyenlere :) bana covid yapıldı. Biz hastanedeyken tedbirler arttırıldı.

Selamm. Biz de bugün 1 aylık olduk. Sağlık ocağından çağırdılar. Hepatit b ikinci dozu yaptılar. Çok şükür bizim gaz sorunumuz yok. Sadece sürekli emmek istiyor. Bütün gün memede geçiyor. Sadece 5 gündür kızım çok huzursuz. Doktor büyüme atakları başladı 5. Hafta atağını yaşıyorsunuz dedi. Ağlamaya başlayınca durmuyor. Özellikle geceleri Annem yanımda kalıyor. O da önümüzdeki hafta o da gidecek. Aynı şehirde yaşamıyoruz. O burdayken bile günde 4-5 saat en fazla uyuyabiliyordum. Gidince ne yapacağım hiç bilmiyorum

Bugün geldi beni aradılar günü ben seçtim. 2 saate yakın kaldı aşırı faydalı oldu
teşekkür ederim, hep 2 saatmi kalıyormuş ? bana tüm gün kalacağı söylenmişti. ilk banyoyu onunla beraber yaptırmak istiyorum :) sizin söylediginiz güne tamam dedilermi ? birde sizi kaçıncı gün aradılar ? benim 7. gün, ve daha arayan soran yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…