2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar merhaba, yenidoğan sarılığı konusunda sıkıntılarım var. bebegin bugün 7. günü.

4. günde, 5. günde ve 7. günde sarılık degerine bakıldı, ve deger hep 13ler seviyesinde. doktorun söylediği deger 16-17den yüksek olmadıkça küveze almaya gerek yok. kilosu ise hep aynı degerlerde, yani düşmüyorda artmıyorda. ilk dogdugundan biraz düşük degerde, ama aşagı yukarı aynı kiloda sabitlendi gibi.

doktor küveze almaya gerek yok, ama yakından takip edecegiz dedi, bu sarılık degerinin düşmesi ve kilo alması gerekiyor dedi.

sizin sarılık degerleriniz nasıldı ve nasıl hareket ettiniz ? doktorun yorumuna ne diyorsunuz ?

Bizim 14 tü deger ve kan uyuşmazlığı oldugu icin ust sınırımız daha düşük normal bebeklere göre ama bizde yatmadık hastanede 2 güne bir gidip değere baktirdik bol bol emzir canım doktir gerek görmemiş benim oglumda 200 gr yakın kilo kaybetmisti 10- 15 günlük oldugunda dogum kilosunu yakalamazsa sıkıntı oluyormuş

Kızlar aranızda vitamin olarak pregnacare kullanan var mı? Doktorum önermiş eşim eczaneden aldı ama nasil kullanılacağı falan yazmıyor doktorum sadece 2×1 yazmış yani iki doz mu almam laxim

.
Dr umuzun bize dedigi sarilik ilk 10 gün tehlikeli, 10 günden snra beyindeki bariyer kapanıyor ve tehlikeli olmuyor bebek için. Bizde 5. Gün 8. Ve 10 Gün gitmiştik kontrole. 11 kusur 8. Günde 13 küsur
Olmustu..hic mama almıyordu doymadigini hissettiğimde 2-3 kere vermiştim icmemisti dr değer 18-19 olmadıkça sıkıntı değil dedi yükselirse ışık verilecekti. 10. Gün gittiğimizde 11 e düşmüştü tekrar, Dr artık tehlike kalmadi dedi takip edersiniz renginde anı degisiklik olursa kakası sarıdan yeşile dönerse getirirsiniz dedi. Bı sıkıntı olmadı şükür..

Değer 17 olmadan yatırmıyorlar-mış.
Kilo alması iyi beslenmesi vs her şey bir etmen tabi.
Biz 11. Günümüzde 17.2 ile yatış verildi, 18.9 a kadar çıktı. 14 saat ışık aldık 9,9 değeriyle taburcu olduk. Bir hafta sonra değer 10,2 idi bir daha baktırmadık doktor gerek görmedi. Gözünü takip edin yükseldiğini düşünürseniz gelin dedi. Gözündeki sarılık kayboldu ama o sırada.

Bunlar bile yetti siz arada tüyo verin bize

Hepatit b özel hastanede ücretli mi yapılıyor

Mama takviyesi yaptık nerdeyse saat başı emzirme ve takviye ile 13 ten 12 ye düştü iki günde, sonra bidaha cagırmadı düşüşe gecince yukselmiyormus sanırım . Kilomuz artmıştı bizim gunde 30 gr

Kizlar hersey iyi giderken epizyotomi dikisleri baya canimi sikmaya basladi
Oturmak sorun kalkmak sorun
Haliyle emzirmek icin oturmak zorundayim.
Dun sislik ve morluk vardi,buz kompresi yaptim,bugune cok azalmisti derken, simdi de akinti ve sanirim dikislerin oldugu yerde kanama basladi

Ay sanki hic gecmeyecek gibi geliyor.
Resmen yarim popo oturuyorum oturdugum yere,bebisler de surekli meme de oluyor zaten.

Baska benzer sorunlari yasayan var mi
(umarim kimse yasamıyordur).
Su kesi yuzunden lohusa depresyonuna girdim giricem, bir de pzt kontrol var, sanki tekrar dikis atacak gibi geliyor korkumdan

Of of,bisi diyin bana

Alisacaksin canim uykusuzluga.
Muhtemelen bir cogumuz 3 5 saatlik uykuyla duruyoruzdur.
Hele birden fazla cocuklular.
Ataklara da aliscaksin
Mumkun oldugunca sakin ve huzurlu kalmaya calis

bende senin gibiydim canım 10 15 gün içinde ağrılarım anca geçti şuan 29 günlük olduk dikişlerim düştü şükür içten 1 dikiş tek kalmış şuan ama şimdi de kaşıntılar var dikiş yerlerinde. İçini ferah tut korkma birşey olmamıştır inşallah ben o kadar büyük oğlumu aldım kucağıma bayramda misafirlerle de ilgilendim daha 3 4 günlük doğum yapmışken hep dolandım çay getir götür sandalye taşı bulaşık yıka falan derken ona rağmen birşey olmadı dikişlere inşallah sende de yoktur birşey

Allah razi olsun canim, icimi rahatlattin.
Aynn bnde de kasinti da var
O kadar uzun geliyor ki o 15 gun

Hepatit b özel hastanede ücretli mi yapılıyor
Tam bilmiyorum canim yanlış yönlendirmek istemem ama aşıları ücretsiz sağlık ocağı yapıyor olması lazım. Sadece bazı aşılar ücretli. Hatta 2. Ay aşılarında varmış. Bana eczaneden alırsan onu da biz yaparız dediler. Ama ilk dozu özelde doğumdan hemen sonra yaptılar.

Alisacaksin canim uykusuzluga.
Muhtemelen bir cogumuz 3 5 saatlik uykuyla duruyoruzdur.
Hele birden fazla cocuklular.
Ataklara da aliscaksin
Mumkun oldugunca sakin ve huzurlu kalmaya calis
Ay evet ben de onu diyorum bazen kendime. Ben 1 taneyle yoruluyorum. Aramızda 2-3 çocuğu olanlar var. 2. Ayda daha düzene girer diyorlar bakalım hayırlısı. Ben daha 1 ayda alışamadım yorgunluğa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…