evet içtim canım ikisinden de doktor yazmıştı parol kullandım ağrı kesici bende ağrıdan duramıyordum bebiş emdikçe karın rahim ağrısı oluyordu çok kötüydü şimdi şükür ki hepsi geçti
en güzel zamanların tadını çıkar benceAy evet ben de onu diyorum bazen kendime. Ben 1 taneyle yoruluyorum. Aramızda 2-3 çocuğu olanlar var. 2. Ayda daha düzene girer diyorlar bakalım hayırlısı. Ben daha 1 ayda alışamadım yorgunluğa
Dikisin fazlaysa normal cnm bı de bebisin de iri doğdu maşallah muhtemelen çok dikiş vardır. Maksimum 10 güne iylesiyor bnm ilk doğumda öyleydim oturup kalkamıyorum altına emzirme yastığı gibi olan yazıklar koyuyordum ortası boş, yemek yerken falan. Antibiyotik gibi bişe vermedi mi, ağrı kesici iç ya da. Parol icebiliyorsun yine de ara Dr a bı danış istersenKizlar hersey iyi giderken epizyotomi dikisleri baya canimi sikmaya basladi
Oturmak sorun kalkmak sorun
Haliyle emzirmek icin oturmak zorundayim.
Dun sislik ve morluk vardi,buz kompresi yaptim,bugune cok azalmisti derken, simdi de akinti ve sanirim dikislerin oldugu yerde kanama basladi
Ay sanki hic gecmeyecek gibi geliyor.
Resmen yarim popo oturuyorum oturdugum yere,bebisler de surekli meme de oluyor zaten.
Baska benzer sorunlari yasayan var mi
(umarim kimse yasamıyordur).
Su kesi yuzunden lohusa depresyonuna girdim giricem, bir de pzt kontrol var, sanki tekrar dikis atacak gibi geliyor korkumdan
Of of,bisi diyin bana
Ben ayakta emziridim çok rahat olurdu sen kolayına gelirse dene canım ilk 1 hafta böyleydi sonra zaten oturmaya başladım ayrıca dikislerimi saç kurutma makinesi ile kurutuyordum duştan sonra ve ped kullanmiyordum gazlı bezin arasina pamuk koydum kullandım sen de bu şekilde kuru tutmaya çalış ve ağır kaldırmaKizlar hersey iyi giderken epizyotomi dikisleri baya canimi sikmaya basladi
Oturmak sorun kalkmak sorun
Haliyle emzirmek icin oturmak zorundayim.
Dun sislik ve morluk vardi,buz kompresi yaptim,bugune cok azalmisti derken, simdi de akinti ve sanirim dikislerin oldugu yerde kanama basladi
Ay sanki hic gecmeyecek gibi geliyor.
Resmen yarim popo oturuyorum oturdugum yere,bebisler de surekli meme de oluyor zaten.
Baska benzer sorunlari yasayan var mi
(umarim kimse yasamıyordur).
Su kesi yuzunden lohusa depresyonuna girdim giricem, bir de pzt kontrol var, sanki tekrar dikis atacak gibi geliyor korkumdan
Of of,bisi diyin bana
Masallah cnm nasil ayakta emzirdin..Ben ayakta emziridim çok rahat olurdu sen kolayına gelirse dene canım ilk 1 hafta böyleydi sonra zaten oturmaya başladım ayrıca dikislerimi saç kurutma makinesi ile kurutuyordum duştan sonra ve ped kullanmiyordum gazlı bezin arasina pamuk koydum kullandım sen de bu şekilde kuru tutmaya çalış ve ağır kaldırma
Aynn canim, beklenmedik sekilde iri dogdu.Dikisin fazlaysa normal cnm bı de bebisin de iri doğdu maşallah muhtemelen çok dikiş vardır. Maksimum 10 güne iylesiyor bnm ilk doğumda öyleydim oturup kalkamıyorum altına emzirme yastığı gibi olan yazıklar koyuyordum ortası boş, yemek yerken falan. Antibiyotik gibi bişe vermedi mi, ağrı kesici iç ya da. Parol icebiliyorsun yine de ara Dr a bı danış istersen
Cnm bi sekilde duzene girer merak etme, en kotu ihtimalle sen uykusuzluga alisirsinAy evet ben de onu diyorum bazen kendime. Ben 1 taneyle yoruluyorum. Aramızda 2-3 çocuğu olanlar var. 2. Ayda daha düzene girer diyorlar bakalım hayırlısı. Ben daha 1 ayda alışamadım yorgunluğa
Edirnede yaşiyoruz. Doktorumuz Ahmet Bey.Hangi şehirdesiniz doktorun adı ne
Bizde de yeni doğdugunda sarilik olmuştu. Çok yuksek degildi ama sınırin üzerindeydi. Hic ac birakma surekli karni tok kalcak dediler. Sutum de azdı once emzirdimcyetmedi mama verdim hep. 2 gün once kontrole gittik cilt renginin düzeldigini sariligin dustugunu soylediler test yapmadilar. Bazen 2.saatte bir bazen yarim saatte bir emziriyorum, emme durumuna gore. Anne sutuyle atabiliyorlarmıs sariligi. Bizim mesela şuan gözlerinde kaldi biraz. Onu da 2 ayda anca atar dedi doktorkızlar merhaba, yenidoğan sarılığı konusunda sıkıntılarım var. bebegin bugün 7. günü.
4. günde, 5. günde ve 7. günde sarılık degerine bakıldı, ve deger hep 13ler seviyesinde. doktorun söylediği deger 16-17den yüksek olmadıkça küveze almaya gerek yok. kilosu ise hep aynı degerlerde, yani düşmüyorda artmıyorda. ilk dogdugundan biraz düşük degerde, ama aşagı yukarı aynı kiloda sabitlendi gibi.
doktor küveze almaya gerek yok, ama yakından takip edecegiz dedi, bu sarılık degerinin düşmesi ve kilo alması gerekiyor dedi.
sizin sarılık degerleriniz nasıldı ve nasıl hareket ettiniz ? doktorun yorumuna ne diyorsunuz ?
MaşallahTeyzeleri miniğimden hatıra kalsınRabbim bekleyen tümm hamilelere tez zamanda sağlıklı doğumlar nasip etsin benim Pazar günü 3 haftalık olucak ❤Saat kaç oldu oğlum uyutmuyo 40 ını bekliyorum uyku düzeni yok düzelir 40 ından sonra diyo herkes inşallah
Kızlar günaydin.
Uykusuzlukla nasil başa cikabiliyorsunuzgozum acik ruya gormeye basladim resmen. Bebegimiz biraz gazli. Dogum sirasinda ilk muayenesini yapan doktordan memnun kalmadik ozel baska bir cocuk doktoruna goturdum. Bebegimi doyuramiyorum yarim saatte bir emiyor dedim hayir gazi var o yuzden memeyle sancisini avutmaya calisiyor dedi. 3 hareket gosterdi bizim cocuk icinden volkan cikartti sanki meğersem kac gundur oyleymis.
Omza koyup sirta pitpitlamak sadece yukardan gaz cikartiyormus asagidan degil. Bebegi sirt usti yatirip gobek kordonunun iki yanina , bir elin bas ve isaret parmagiyla biraz bastirip oyalayinca eger kipkirmizi kesiliyorsa bil ki gazi var cikartamiyor dedi. Ovalayip ovalayip iki ayagini karnina dogru bastirarak gazini cikarttiriyoruz.
Birde uyanmayan bebekler icin tüyo gosterdi yarim saat uyandiramadigim bebis 1 dakika gecmeden uyandi resmenkolunuza yatiriyorsunuz sirtini acip azcik kambur durcak omurga kemikleri belirgin olcakmis. Bezin ustunde isaret ve orta varmagi adim adim omurganin hem bogum arasina gelicek sekilde adimliycaksin. Enseye daha gelmeden uyaniyor ben bu cocuk doktorunu cok sevdim aglama krizine girdiginde sakinlestirme metodu gosterdi 10 a kadar sayiyorsun 10 olmadan susuyor bilseydim daha erken giderdim. keske doktorun sosyal medyasinda bu yazdiklarimin uygulamasi olsa da paylassansizlerle belki faydasi olur.
Canim Edirne 'de Ahmet Bey.adı ne dr un gerçekten güzel bildiler vermiş hangi hastanede
Ya gözünün beyazinin renginin duzelmemesi canimi cok sıkıyodu. En son o kisim mi düzenliyormuş? Oncelikle herkese gecmisler olsun. Benim 10 yil once yegenimde sarilik cikmisti ve 3 gun hastanede yatirilmisti ve tedavi gormustu ;/ Luna'nin dogumunun ardından 2. gun ben renginde bir sararma hissettim. Iki hemsireye dedim ya yok bi seyi dediler ama 2.si doktoru cagirdi kontrol etmesi icin. Doktor da cok hafif sarilik var emzir gecer dedi, bi ölçüm fln yapmaya gerek yok bu asamada dedi. Su an 2 hafta 4 gunluguz, cildimiz iyi ama gozleri hala sarimsi, ben de doktora mi gitsek diyordum. ;/Bizde de yeni doğdugunda sarilik olmuştu. Çok yuksek degildi ama sınırin üzerindeydi. Hic ac birakma surekli karni tok kalcak dediler. Sutum de azdı once emzirdimcyetmedi mama verdim hep. 2 gün once kontrole gittik cilt renginin düzeldigini sariligin dustugunu soylediler test yapmadilar. Bazen 2.saatte bir bazen yarim saatte bir emziriyorum, emme durumuna gore. Anne sutuyle atabiliyorlarmıs sariligi. Bizim mesela şuan gözlerinde kaldi biraz. Onu da 2 ayda anca atar dedi doktorbool bol emzirin hic aç kalmasin insallah bir an once degerleri düser bebisin
İlk oglumun gözundeki sarılığı 2 buçuk aylıkken gecti şimdi bu oglumdacda degerimiz düsmesine ragmen 1 ayligiz ama hala gözünde var sarılık kafada başlayıp ayaklara iner sonra yine en son kafasında yüzünde bitermiş gözü sarı diye takma kafanaYa gözünün beyazinin renginin duzelmemesi canimi cok sıkıyodu. En son o kisim mi düzenliyormuş? Oncelikle herkese gecmisler olsun. Benim 10 yil once yegenimde sarilik cikmisti ve 3 gun hastanede yatirilmisti ve tedavi gormustu ;/ Luna'nin dogumunun ardından 2. gun ben renginde bir sararma hissettim. Iki hemsireye dedim ya yok bi seyi dediler ama 2.si doktoru cagirdi kontrol etmesi icin. Doktor da cok hafif sarilik var emzir gecer dedi, bi ölçüm fln yapmaya gerek yok bu asamada dedi. Su an 2 hafta 4 gunluguz, cildimiz iyi ama gozleri hala sarimsi, ben de doktora mi gitsek diyordum. ;/
Bizim 18. gunumuz bugun ama yalnizim ve gercekten cok yoruldum. Arkadaslarim yardima diye geliyor, bu sefer onlarla da ilgilenmek misafir eylemek zorunda kaliyorum, en azindan halim yokken sohbet rtmek durumunda kaliyorum dolayisiyla biri dd gelsin istemiyorum. Bana biri lazim ki bebegi uyuttugumda ysninda otursun sadece goz kulak olsun. Bir sey yapmasin oyle gözüyle baksin, ben de o iki saat gonul rahatligiyla uyuyabileyim. Bazı saatler ayakta uyuyorum gözlerimi zor aciyorum halime aciyip agliyorum. Babasi geldiginde 2 saat deliksiz uyuyorum ardindan yine emzirmeye uyan, sonra 2 saat daha uyu. Yani babasi bile ben uyurken goz kulak olmak, altini degistirmek, gazini çıkarmak ve emzirmem icin cocugu bana vermek disinda bebek bakimiyla alakali bir sey yapamiyor. Cunku meme bende. Illaki.uyanmam gerekiyor. Cok yoruldum ama. 2 hafts tamamdi ama son gunlerde gercekten cok yoruldum tükendim gozlerimin altlari mosmor.Kızlar gece uykuları beni korkutmaya başladı
Dayanamıyorum gözlerim dalıyor
Ya emzirirken dalarsam diyorum
Bu saatte
Gece sütüm olsun diye çorba içiyorum
Eki Görüntüle 2681502
Bu dönem biraz zorlamaya başladı mı sanki
Bence bebek uyurken uyumalısın bebeğin kafasını bir yana çevir sende uyu zaten kusarda genzine kaçarsa bebek ses çıkarır ve duyarsın böyle bebeğine daha verimsiz olursun bir kaç gün öncede söylemiştimBizim 18. gunumuz bugun ama yalnizim ve gercekten cok yoruldum. Arkadaslarim yardima diye geliyor, bu sefer onlarla da ilgilenmek misafir eylemek zorunda kaliyorum, en azindan halim yokken sohbet rtmek durumunda kaliyorum dolayisiyla biri dd gelsin istemiyorum. Bana biri lazim ki bebegi uyuttugumda ysninda otursun sadece goz kulak olsun. Bir sey yapmasin oyle gözüyle baksin, ben de o iki saat gonul rahatligiyla uyuyabileyim. Bazı saatler ayakta uyuyorum gözlerimi zor aciyorum halime aciyip agliyorum. Babasi geldiginde 2 saat deliksiz uyuyorum ardindan yine emzirmeye uyan, sonra 2 saat daha uyu. Yani babasi bile ben uyurken goz kulak olmak, altini degistirmek, gazini çıkarmak ve emzirmem icin cocugu bana vermek disinda bebek bakimiyla alakali bir sey yapamiyor. Cunku meme bende. Illaki.uyanmam gerekiyor. Cok yoruldum ama. 2 hafts tamamdi ama son gunlerde gercekten cok yoruldum tükendim gozlerimin altlari mosmor.
Canım bebiş uyurken neden uyumuyorsun.Bizim 18. gunumuz bugun ama yalnizim ve gercekten cok yoruldum. Arkadaslarim yardima diye geliyor, bu sefer onlarla da ilgilenmek misafir eylemek zorunda kaliyorum, en azindan halim yokken sohbet rtmek durumunda kaliyorum dolayisiyla biri dd gelsin istemiyorum. Bana biri lazim ki bebegi uyuttugumda ysninda otursun sadece goz kulak olsun. Bir sey yapmasin oyle gözüyle baksin, ben de o iki saat gonul rahatligiyla uyuyabileyim. Bazı saatler ayakta uyuyorum gözlerimi zor aciyorum halime aciyip agliyorum. Babasi geldiginde 2 saat deliksiz uyuyorum ardindan yine emzirmeye uyan, sonra 2 saat daha uyu. Yani babasi bile ben uyurken goz kulak olmak, altini degistirmek, gazini çıkarmak ve emzirmem icin cocugu bana vermek disinda bebek bakimiyla alakali bir sey yapamiyor. Cunku meme bende. Illaki.uyanmam gerekiyor. Cok yoruldum ama. 2 hafts tamamdi ama son gunlerde gercekten cok yoruldum tükendim gozlerimin altlari mosmor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?