2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Günaydın bebek uyudu gibi inşallah uyumuştur yani belli de olmuyor hemen uyanabiliyor
anketim var o uyurken
duş mu alsam
yemek mi yapsam
kış hazırlığı biber mi doğrasam
ütü mü yapsam...
sizce hangisi

not: yine gazdan gece doğru düzgün uyuyamadık uyku şıklarda bile yok...

Valla bende uykusuzluktan çok şu emzirme işi psikolojik olarak çok yıpratıyor. İlk kızımda da aynısı olmuştu göğüs ucum yok ememiyor. Haliyle süt inmiyor hele sağ göğüs ucum hiç yok süt damla damla geliyor. Mecbur mama takviyesi yapıyorum ama sağ göğsü almayı hiç istemiyor. Bugün 9.günümüz.5.gün yavaştan süt gelmeye başladı. Tam olarak sizlerin yeterli olgunluğa ulaşması ne kadar sürdü sütün. Fazlamı acele ediyorum anlamıyorum. Sıktığımda fışkırır tarzda gelmiyor sizde sıkınca fışkırıyormu? Sırf bu yüzden 6 sene çocuk yapma işini erteledim gene aynı sorunla mücadele ediyorum.içmediğim yemediğim şey kalmadı. Malt, humana, 5 litre süt, incir kaynatma VS. Anlamıyorum birde süt vardır emzir demiyorlar mı? Çocuk yırtıyor kendini. Bir an önce 6.aya ışınlanmak istiyorum. Ek gıdaya geçince belki anca psikolojim düzelir.

J jennyy_27 benim hiç fışkırmadı sıkınca çıkıyor onu mu kastediyorsunuz? bazen de sabaha karşı sızıyor ama bu çok nadir. süt yetiyor çünkü bebek kilo alıyor. bu fışkırma nasıl birşey? ama ben de azsa da salgılanıyordur yine çünkü sürekli emziriyorum ben 2 saat falan aramız yok ağladıkça dursun diye.

Utu bıber ne kız
Tabi ki ya duş ya yemek.

Canım,
Genelde sütün varsa sıktığında damlalar akar baya sızma yapar diyorlar. Ben elimle sıkınca damla damla anca geliyor. Merak ediyorum sizlerin nasıl oluyor elle sıkınca. Sağdığım zaman hele hiç çıkmıyor iyice moralimi bozuyor sapma işi yapmıyorum. Gak diyor meme, guk diyor meme. Zaten 6 yaşında bir kızım var. Gündüz uyumak imkansız. Gece ise anca 3 4 saat belki. Birde göğsüm yumuşak sizlerin nasıl geriliyor mu

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almış tüm arkadaşlarıma tebrik ediyorum.herkesi canıngönülden kucaklıyorum.daha sonra bebeği kolik olup çare bulamayan anneler ben geldim kendi yaptığım şeyi söyleyeceğim ben en azından bununla çare buldum.bebek kolik olunca ememiyor ,emediği içinde uyuyamıyor.bende her gece 8 ile 1 arası ayaktayım.gaz damlasıda denedim fakat doğal olmayan ilaçlara antipatim olduğu için bir gün denedim sadece hiç bir işede yaramadı.ben her gece bebek uyuduktan sonra 60 ml süt sağıyorum.ertesi gün kolik başladığı saatlerde sütü ısıtıp veriyorum.daha sonra has zeytinyağını tavada hafif ısıtıp göbek deliği çevresine saat yönünde 2 parmakla masaj yapıyorum ,karnı tok olduğu için gaz çıkartıyor.ememediği için olan hırçınlığı gidiyor.eğer bu iki yöntem işe yaramazsa yüzü karşıya dönük kolumun üzerinde hafif oturur pozisyonda sallana sallana gezdiriyorum.en azından bu söylediklerimi deneyin.gaz sorunuyla meme reddide yaşıyor bebeğim.o yüzden önce karnını iyce doyurup bu işlemleri yapmanız daha iyi.bu arada bebeğim anne sütü alıyor .4 gün sütüm gelmedi sonra şükür yeterince geldi.ama doğduğu günden beri aynı saatlerde gaz yaşadığı için kendimce bu çözümleri buldum.

Cnm fışkırma olayi senin göğüs yapinla da alakalı. Bnm de hiç fiskirdigini bilmem emzirirken diğer taraftan aktığı olmaz, kıyafetlerimi hiç islatlamıştır mesela. Sütün yağlı olabilir kiminin du gibi olur, fışkırması akması bı kıstas değil yani cnm sen emzir olduğu kadar doymazsa mama verirsin ztn

ay şu an o motivasyonum hiç yok
daha korse bile takamıyorum sıcaklardan
Ben aldığım bütün kiloyu ilk 2 hafta verdim 18 kilo almıştım hastaneden 4 kilo vermiş olarak çıktım sonra her gün 1 kilo gitti ama sıcakta korse takmadım buruşuk göbeğim var gerçi ilk doğumdan sonra zaten buruşmuştu şimdi daha da güzel oldu ama umrumda değil bu ünlü kadınlar nasıl o karınlarını eski haline getiriyolar anlamıyorum dümdüz oluyor

Bizim de 9. Günümüz. İlk bebekte çok zorlanmıştım. 2400 doğmuştu, ememiyordu, göğüs ucum düze yakındı. 5. Gün falan anca memeyi tutmuştu ama ne tutma sadece tutsun diye uğraştım tekniğine falan dikkat etmedim ve yara oldu. Silikon başlıklarla emzirmeyi denedim, ağlaya ağlaya kanaya kanaya emzirdim. Bazen dayanamadım pompa yapıp biberonla verdim, bir kaç kez mastit oldum çok uğraştım . 2. Ayda olduğum mastit beni yatağa düşürünce bir süre ememedi mama da verdik sonra 15 aya kadar hem emdi mama da aldı, hamilelikle beraber emmeyi bıraktı. O psikolojiyi çok iyi biliyorum hamile olduğumu ilk öğrendiğimde aklıma gelen ilk şey emzirmek emzirememek ve yaşadığım depresyondu akıl sağlığımı kaybetmiştim pompala emzirmeye çalış.
Göğüs ucu yoksa önce pompayla ya da göğüs ucu çıkarma aparatlarıyla ucunu çıkarmaya çalış. Sabırlı ol stres yapma, stres en büyük düşmanımız.
Benim de süt 4. Günde geldi bunda, emdikçe artacak diyorlar, ben de emziriyorum.bazen ayrılmıyor memeden diyorum yetmiyor mu, Çok şükür bu bebek çok zorlanmadan tuttu memeyi. Fışkırır tarzda süt hep olmaz zaten bebek aktif emerken oluyor bir kez ağzından kaçırdı o zaman gördüm, diğer zamanlar sıktığımda sızıntı gibi. Tomris in emzirme notları iyi motivasyon oldu bana, istersen bi oku, bol sütlü, bol uykulu gazsız günlerimiz olsun

ben 14 kilo verdim ama geriye var 13 kg daha.Ben korse takmıyorum bir tane çatlağım yok hiçbir şeyde sürmedim.Çok da kilo aldım ama bakalım tüm kiloyu verince çıkıyor ortaya

benim öyle oluyor ama ben de çok kilo alıyorumEn azından kiloların gitmiş keşke benimde öyle olsa

Ben süt olsun die B12 içiyorum bazen 4 tane bazen 6 tane, humana içiyorum 6 kilo vermiştim öyle kaldı 2 hafta oldu doğum yapalı B12 kilo aldırıyormus vermeyi bırakın almazsam ii

Canım bebiş uyurken neden uyumuyorsun.
Cunku lanet olasi psikopatca efsaneler anlatiliyor halk arasinda ve ben su anki psikolojiden de kaynakli olabilir, cok korkutorum. 3 yil oncesine kadar haberim yoktu al karisi marisindan keske de olmasaydi. Uyursam bebegim savunmasiz kalacak diye korkuyorum. Al karisi dedikleri tipta 2. ve 4. ayda gorulen ani bebek kaybi sendromu da olabilir, bebekler hep uykusunda nefessiz kaliyor. Dolayisiyla bu da korkutuyor, bebegim uyudugunda yalniz birakamiyorum. Biri onun basinda uyanik olsun istiyorum. 4. Ayi bitince uyumaya baslarim herhalde gonul rahatligiyla.

Kızlar bizim bıdığı sürekli hıçkırık tutuyor Tam dalacak uykuya uyanıyor, emzir geçer diyorlar bu sefer de gaz oluyor, yine hava yutuyor. İlk bebekte bu kadar hıçkırık hatırlamıyorum sanki

bu arada diyet grubumu açsakbu konuda rekor bende bayrağı kimseye bırakmadım bence
ben 14 kilo verdim ama geriye var 13 kg daha.Ben korse takmıyorum bir tane çatlağım yok hiçbir şeyde sürmedim.Çok da kilo aldım ama bakalım tüm kiloyu verince çıkıyor ortaya
Aynısı bende de var bende geriye kalan kilolarımı 6 ay içinde veririm gibi düşünüyorum

Benim sezaryen yaram degil ama tam ust kismi aciyor. Yani kesik degil.iceriden organlarim hassaslasti ve aciyor gibi. rahim kuculurken mi boyle sizi yapiyor acaba? Var mi bu sekilde agrisi olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…