2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bu sarilik isi beni korkutuyor. Ilk gunlerde hafif var emzir geçer teste gerek yok dediler. Bugun 18. Gunumuz sanki son 2 gundur cocuk daha bi sariladi, bitecegine yeni baslamis gibi. Bugun hemsire burnuna bacagina dokundu, burnu bacagindan sari bitiyor artik uzulme, anne sutu sariligi bu dedi. Icim hic rahat degil. Nereden biliyor anne sutu sariligi oldugunu hicbi tetlik yapmadan. Hic olcmediler. Ozele gidicektim saat 12:00ye kadar calisiyolarmis, simdi arsya hafta sonu girdi. Pazartesiye kaldi. Anne sutu sariligiysa guzel tamam ama nasil emin olabiliyolar. Kilo almasindan gelisiminden mi? Dogum kilosu + 275 gramiz su an. Internette uzamis sariligi olanlar kafasini geriye atar diyor. Bizim kiz hep oyle geriliyor. Ozellikle ikinirken normal oldugunu dusunuyordum.

Tüm gün kalmıyor saat veriyorlar zaten beni 5. Gün aramışlardı. İstediğim gün için de uygun dediler. Kilo ve sarılık ölçüyor sizin sorularınızı yanıtlıyor. Benim için aşırı faydalı oldu. Çocuk doktoru küme götürüyorsunuz?

Kızlar sezaryen izi geçiyor mu? Çatlak da olmuştu bende üstüne kahverengi göbek çizgisi sezaryen izi derken karnım çok kötü görünüyor

Dikişler biraz daha iyi olsun spor ve masaj diyorum. En azından günde 10-20 mekik, plank falan derken düzelir o karın da. Benim de göbekten başka kilom olmadı. Ama eve geldiğimde bi tane daha mı bebeğimiz olacak söylemlerine maruz kaldım

Kızlar bebişlerinize kısa kol şort giydiriyor musunuz
Gece serinse tek parca tulum giydiyorum ( muslinsiz uzerini ortmeden uyutuyorum) onun disinda surekli sifir kollu ya da kisa kollu zibinlarla. Gece cok dicaksa uzerini ortmuyorum. Normalde gece zibin +muslin

Kızlar sezaryen izi geçiyor mu? Çatlak da olmuştu bende üstüne kahverengi göbek çizgisi sezaryen izi derken karnım çok kötü görünüyor
Normalmis 9 aya toparlanir diyolar. Ozellikle o siyah cizgi. Catlaklar da tamamen kaybolmicak. Benim alt karnim aciyor. ( sezaryen kesigi degil, ustu) o agirmasa raziyim ilk etapta. 6 haftaya tamamen gecer insallah.

Canım ya Allahım sana emanet de sen de dinlen. İstediği kadar hurafe olsun veya olmasın korktuğumuz şey bizi esir alır. Bu yatarken kayıplarda en önemlisi bebeğin kusması ve bu nedenle nefes alamaması oluyor. Ben reflü yatağı kullanıyorum ama o yoksa da baş kısmından ayaklarına doğru eğimli bir yatak hazırlayıp yatırabilirsin. Bu şekilde Ön ve arkasını destekleyip yan yatırman da bu kazaları engelleyecektir Allahın izniyle. Kendini yorma dinlen ki bebeğe de faydan artar böylece.

Ben gurbetteyim. Bir esim bir ben. O da calisiyor, gec geliyor. Tum gun bebisle yalniziz. Gunduz iyi de gece korkuyorum. Tum isiklari yakiyorum. Uyku bastiriyor yüzümü yikiyorum bol bol
ay cok guzel konusuyosunuz ama benim anksiyetem tavan. Terapiste gitmeyi düşünüyorum bu kafadan cikamazsam. Ben bu cocugu nasil koricam buyutucem diye hasta olurum boyle devam edersem. Gercekten durumum ciddi. Deniyorum kendimi mantiga cagriyorum yok. Hep deli deli evhamlaniyorum :/ insallah kisa donemliktir.

Onu bende düşünmedim değil bol bol besle kakayla atacaktır canım bizimde kilo ve beslenme iyi olduğu halde sarılık ilerledi ama tam mamayı kesmiştim doktor geri başlattı. O zaman çok daha iyi kaka yaptı.
Ben değerimiz tekrar yükselmesin diye en geç 1,5 saatte bir besledim fototerapiden sonrada.

Merhaba teşekkür ederim. Banyo yaptırıyor mu acaba ? Ben ilk banyosunu hemşireye yaptırmak isterim çünkü :) hastaneden taburcu olurken bizim ilk çocuk doktoru randevusunu vermişlerdi, bizde hiç değiştirmedik , hastanenin verdiğine gidelim dedik. İsmi Hakkı Kemal Erdinç. Yeni başladığım için şimdilik bir yorum yapamıyorum, zamanla görecegim :) siz kime gidiyorsunuz memnunmusunuz ?

Uyanıkken sürekli memede zaten paşa. Uyurken de en fazla 2 saat bekliyorum. Gece 1.5 saatte bir emziriyorum. Her günüm yarın şekerli su vericem diye bitiyo mama kullanmadık hiç ama keçi sütlü mama önerenler oldu sarılık için. Ama doktorlar hiçbir şey demedi

Kızlar bebişlerinize kısa kol şort giydiriyor musunuz
Gündüz sadece zıbın ve çorapla duruyor benim oğlan.
Akşam soğuk değilse yine patikli alt giydiriyorum sadece
Vücut yapısına göre değişiyor izin geçip geçmemesi. Bazı vücut fazla keloid üretiyor iz kabarık gibi kalıyor vs. Bana doktorum krem yazdı iz kalmasın diye, onu kullanıyorum. He ama benimde çatlaklar var ve hiç hoş gözükmüyor ve şuan bi azda olsa sarkıklık var göbüşte. Benimde görüntü hiç hoşuma gitmiyor ama zamanla toparlayacağını düşünüyorum

Ankarada yakınlarda çocuk doktoru soran arkadaşlarım H hamsigafa bhreh az önce instagramda bir sayfada sorulmuş ve yakın olarak Etimesgut A Life Hastanesi Mustafa Çağlar Yörgüç önerisi vardı birkaç farklı kişiden. Yorumlarına baktım az ama güzel. Bu da bir alternatif olsun.

Oh maşallah
Doktor bir şey demediyse yeterli görmüştür ondan bir şey dememiştir yoksa malum artık doktorlarda meraklı hemen mama ver demeye Ya da biz öylesine denk geldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…