2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Valla canım al benden o kadar. 13.günümüz pompa ile bişey çıkmıyor. Elimle sıkınca süt var. Ama benim sorunum göğüs ucu yok silikon uç ile emZiriyorum. Bakıyorum dolu oluyor içi ama anlamadım. Perşembe kontrolümüz var ak kara belli olacak. İlk kızımda emziremedim. Bunda çok istiyorum. İnşallah nasip olur. Göğüslerim yumuşak birde sertleşmiyor. Sende öyle bir sorun varmı. Sürekli emZiriyorum. Dolmuyor mu anlamıyorum. Ne zor bu emzirme işi. Bazılarına çok özeniyorum. Sorunsuz emziren ve bebeği kilo alanlara inşallah bizde nasip olur.

Canim stres yapma bende de ayni kilo aldimi stresi var...
ama bebek cekince pompadan farkli geliyor hatta bazen cekme sesini duyabiliyorsun...
Bebis meme de uyuyakaliyor yeteri kadar cis ve kilo artisi varsa doyuyordur bebek demisti doktorum

Bu arada asil yazicami yazmamisim... gogus ucun yoksa pompalarken gogus ucun az cikmiyor mu cikiyorsa pompaladiktan sonra gogsunu tutturmaya calis, ben oyle yapiyorum

Simdi sagdim. 45 cc geldi :/ Sagdikca geliyo diyorlardi. Sabah aksam sagiyorum. Ne gelen var ne giden. Sonra cocuga sagdigimi veriyorum mecbur. Stoklamak fln hayal oldu. Sut sut diye tum duzenlimiz bozuldu. 4 ay emzirebilsem kafi.

Kızı indirip kaldırmaktan dikişlerim ağrıyor bugün kızım o kadar çok ağladı ki,bir de uyumadı,memede uyumak istiyor bu defa gazını çıkarmadan uyusun istemiyorum,gazını çıkarırken yine uyanıyor,tekrar meme istiyor yine veriyorum yine gaz çıkarma yine uyanma,yine meme tam dört saatimiz böyle geçti,en az on kere meme verdim,on kere gazını çıkardım,böyle böyle en son gazını çıkarmadan uyudu,artık nasıl uyanır hiç bilmiyorum

bizimki güya 44 cm doğdu şimdi 53 cm ama ben 44 ü yanlış ölçebileceklerini düşünüyorum çünkü 1-2 haftada 50 cm oldu. kilomuz hala az sanırım 2650 den 3800 falan olmuştur
eğer 44 doğruysa çok iyi uzamış canım maşallah miniğe kilosu da iyi bence doğum kilosuna göre ne kadarlık oldunuz siz

Simdi sagdim. 45 cc geldi :/ Sagdikca geliyo diyorlardi. Sabah aksam sagiyorum. Ne gelen var ne giden. Sonra cocuga sagdigimi veriyorum mecbur. Stoklamak fln hayal oldu. Sut sut diye tum duzenlimiz bozuldu. 4 ay emzirebilsem kafi.
Canım şöyle düşün. Bazı göğüsler sağmaya müsait olmazmış. Ben sağmıyorum.çünkü çıkmayınca moral olarak daha kötü oluyorum. 15.gün kontrolünde görücem kilo alıp almadığını eğer yetersiz gelirse mecbur meme mama devam edicem.bu dünyanın sonu değil. İlk kızım mama ile büyüdü. Çok şükür sağlıklı yaşıtlarından ilerde. Bazı şeyler kısmet. İlk kızımda emziremedim için depresyona girdim. Ne büyümesine şahitlik edebildim ne anneliği tadını alabildim. İnşallah bunda sütüm bol olur doya doya emzire bilirim.

Öncelikle hepinize hayırlı akşamlar. Bebişlerinizi sağlıkla büyütün hepsi geçicek ilk 3-4 ay zorlu bir süreç ama hergünün kıymetini bilin çünkü onları birdaha okadar küçük okadar minik size yapışık göremeyeceksiniz.
Süt sağmaya neden odaklanıyorsunuz? 3 çocuğum var 4. Hamileyim şuan öncekilerde hiç sağmadım sadece emzirdim her istediğinde verdim saat tutmadım 3 ay hemen hemen böyle sonrada emmesinin arasını kendi ayarlıyor. Uyku saati içinde hiç kafa yormadım. Uyumadığı zamanlaroldu gazları oldu ama hepsi geçti Allah sizün gönlünüze ferahlık versin. Takılmayın saatlere milletin sütün nekadar yetti yetmedi mevzularına yorum yapmalarına. Yatırın göğsünüze sarın sarmalayın iş yaparken huzursuzluğu gider sizi kendinden ayrı olarak görmüyor çünkü.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Bende heycanla münnoşumu bekliyorum. 37. Haftamdayım size sormak istediğim normal doğum sürecinde maske taktınızmı? Gece kaldınız mı? Covid testi yaptılarmı?
Müsait olduğunuzda cevaplarsanız çok mutlu olurum. Sevgiyle kalın...

Sut sagmak konusunda bi takintim oldugu icin sagmiyorum. Surekli konu mevzu buna geliyor. Ise baslamadan buzluga sut atmaya calisiyorum ama cok da basarili olmadim bu konuda. Derdim sütüm yetiyor mu degil. Su an icin sutum yetiyor. Kakamiz cisimiz yerinde masallah. Cok guzel kilo da aliyoruz. Derdim 4 aydan sonrasinda sut vermeye devam edebilmek. Sutum sadece doyurmaya yetiyor, fazlasi yok. Umarim zamanla daha cok sutum gelir de kenara ayirabilirim.

Kızlar oğlum kardeşine zarar verecek diye korkuyorum tanıştırıp kaynaştırmaya çalışıyorum cici yaparken birden sıkıştırmaya çalışıyor, elini bacağını sıkıyor, kafasına vurmaya çalışıyor. Acayip yaramaz gerçi bebekten önce de öyleydi, evde zapt edilmiyor enerjisini atamıyor çocuk. Ayın 18inde 2 yaş olacak kreşe başlatsak mi diyoruz, belki daha disiplinli olmayı sosyalleşmeyi öğrenir. Ama henüz konuşmuyor ve bezden çıkmadı. çok çaresiz kaldık, eve bakıcı alsak diyorum ama o da yetemez sanırım kendi yaş grubuyla oynaması lazım

Aşıdan sonra kaç gün yıkamadınız bebeği ben büyük oğlumu 1 gün yıkamazdım ablama sağlık ocağından hep 3 gün yıkamayın demişler sadece verem aşısından sonra 3 gün diye biliyorum ben

Aralarındaki yaş az olduğu için illa ki sıkıntı yaşanacak. Okul konusunda kardeş doğduktan sonra okula gönderilen çocuklarda " o geldi beni evden gönderdiler" algısı oluşuyormuş. Yaşı da buna müsait 2 yaş tam anneye bağlanma sendromu yaşadıkları yaş. Malesef kolay bir süreç olmayacak. Konuşarak anlatabildiğin kadar belki şiddet kısmını engelleyebilirsin. Ama küçük oldukları için o zararı bilemiyorlar tabi.

Bize de 5. Gunden itibaren d vitamini kulaniyoruz. Ayni marka degik ocean kullaniyoruz. Gunde 1 puf. Bana dedigi bıngıldağı kapanana kadar kullanicaz demisti. Kapandiginda birakicakmisiz.

Ayni cnm ayni.
Kucakta uyuyor sadece
Oglan da bagirip duruyor, bagirma desen daha cok bagiriyor
Esim ise baslayinca ne yapicam hic bilmem
Eyvah sen de birde abi durumu varsa fena :/ benim ilk bebek ama yiliyorum resmen 11 de bir basliyoruz altini degistirme emme faslida 12.45e kadar yolu var

Çok zor gerçekten. Ama bence bakıcı mantıklı, hem sizde Evdesiniz daha rahat olur. Bezden çıkmayan cocuk kreşte sıkıntı, kim temizledi zamanında aldı mı o şekilde bekledi mi hersey sıkıntı bence. Ayrıca yaşı çok ufak canı yanar acır kavramını anlamaz. İçten bir anne babayı paylaşamama vardır. Kreşe şimdi başlar ise bebek geldi , beni evden çıkarttılar diye de hissedebilir. 1 yıl en azından kardeşiyle zaman geçirmeli. Kovid illetide bitmiyor dahada artıyor.
şahsi fikrim bakıcı tutmanız. Allah yardımcınız olsun bende de iki çocuk var zorlanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…