2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar acil bir sıkıntım var.
Sol göğsüme elleyince kahverengi ve beyazın birleştiği yerde elime nohut tanesinden daha büyük yuvarlak bir sertlik geliyor. Göğüste de birazcık ağrım var. Ateşimi ölçtüm, bir sorun yok. Bebek emerken canım acıyor.

Ne yapmalıyım ? Bir arkadaşım lahana koy demişti diye hatırlıyorum.

Nedir bu sıkıntı, ve nasıl çözerim kötüleşmeden ?

Masaj yaparak sağ orayı göğüsünü boşalt sıcak duş al.

Kızlar aklım karıştı bildiğimi unuttum resmen. 32de izne ayrıldım ben, 37+5te doğum oldu şimdi doğum sonrası iznime o 2 hafta eklenecek miydi?
8 değil 10 hafta mı yoksa yine 8 hafta mı?

pudra kullanma canım zararlı diyorlar hametan krem iyi geldi bize 1 günde toparladı birde pamuk ve su ile sil
Aynen ..Ben de büyük oğlumda Islak mendil kullanmamıştım bunda da kullanmıyorum. Eve pamuk stokladık resmen ılık su ile pamuğu ıslatıp güzelce sıkıyorum. Sonra pamukları birbirinden ayırıp bebeğimi temizliyorum çok az havalandırıp altını bağlıyorum.
Büyük oğlum ek mamaya geçene kadar pişik olmamıştı sonra da öyle ağır geçirmedi. Bu bebeğin de şükür daha pişik olmadı..
Pamuk ve ılık su gerçekten daha sağlıklı.

Kızlar aklım karıştı bildiğimi unuttum resmen. 32de izne ayrıldım ben, 37+5te doğum oldu şimdi doğum sonrası iznime o 2 hafta eklenecek miydi?
Ben 37+0 da doğum yaptım 8 agustosta. iznim 23 Ekim'de bitiyor yani 11 hafta eklenmiş,senjn 10 hafta eklenir merak etme

Doğum sonrası rapor hazırlandı mı canım?10 hafta olması lazım benim ki öyle oldu.

Kanal tıkanmıştır sıcak su tut ve sağıp bosaltmaya çalış

Doğum sonrası rapor hazırlandı mı canım?10 hafta olması lazım benim ki öyle oldu.
Onu da soracaktım. Doğum belgesini verdim ama rapor için ayrı bir şey yapılması gerekiyor muydu? Nasıl bu konuyu atladım bilmiyorum

Ben 37+0 da doğum yaptım 8 agustosta. iznim 23 Ekim'de bitiyor yani 11 hafta eklenmiş,senjn 10 hafta eklenir merak etme
Evet toplam 16 hafta olması lazımdı bak yazdıktan sonra aklıma geldi
lohusalık unutkanlık yapabiliyormuş ama bahanem var

Onu da soracaktım. Doğum belgesini verdim ama rapor için ayrı bir şey yapılması gerekiyor muydu? Nasıl bu konuyu atladım bilmiyorum
Doktorun doğum sonrası hemen hazırlayıp sana vermeliydi..Bizim öyle oldu.
Çalıştığın kurum doğum belgesi konusunda esneklik gösterebilir. Doktorundan raporunu alamaz misin? Belki hazırlar

Süt birikmiştir canım eğer sağmazsan mastit olur ateş yapar, şişer, kızarır memen. İlerlemeden boşaltman lazım
Dün Doğum yaptığım hastaneden hemşire eve ziyarete gelmişti. Emzirme eğitimi için göğsümü fazla sıkarak çok süt getirdi. Göğsümdeki hissiyat bundan sonra oluşmaya başladı. Acaba denk mi geldi yoksa gerçekten bundan mı kaynaklı ?
Birde zaten 2 saate bir emziriyorum, yetmezmi ? Ve emzirirken meme ile ilk buluşması çok agrılı oluyor, çocugu itip düşürecem diye korkuyorum, o derece ağrılı yani

Doktorun doğum sonrası hemen hazırlayıp sana vermeliydi..Bizim öyle oldu.
Çalıştığın kurum doğum belgesi konusunda esneklik gösterebilir. Doktorundan raporunu alamaz misin? Belki hazırlar
Verdi de üzerinde tarih yazmıyor sadece doğum bilgileri yazıyor. Ben bınu işverenime ilettim başka hani şu tarihe kadar istirahatidir diye bir belge almadım ama. Öyle bir rapor veriliyor mu?
Doktorum yıllık izinde ama sekreterine mesaj attım.

Biz de aynıyız. doymuyoruz.doyunca da uyuyoruz. uyanmayınc endişeleniyorum.yazarken de omuzuma yapışık, yatağına koysam kızacak.
Ben de gazini cikarirken uyudu omuzumda boyle yasayabilirim zaten problem degil hele uyumadiginda kafasini kaldirip gozume gozume bakiyor ben eriyorum
Maşallah ona 40'a az kaldı

Yani çişi kakası iyiyse :))
Doyuyordur mutlaka bizimki mama da yediği için 10 dakikadan fazla emmiyor ..Çoğunlukla üzerinde uyuyor
Yani gunde 6 ile 7 cis
1 2 kaka bazen 3 oluyor...
ayy 40 a az kaldi ama benim endiselerim kirklandi valla

İyi günler herkese Sezeryan Doğum sonrası korse taktınız mı? Bu medicalde satılan göbek için olan korselerden bahsediyorum. Fikir sahibi olan veya doktoruyla konuşan var mı?

İlk sorunu bilemiyorum ki hassasiyet nasıl bir hassasiyet? Bence dün hemşre memeni tam boşaltmış, bugüne memeler dolmuş haliyle bebek tam boşaltamadıysa o da zaman geçtikçe hassasiyet, top top süt birikmesi yapabilir. Başıma geldi çünkü benimde. Doğru anladıysam yorumlamam bu şekilde
elime sertlik geliyor dediğin için boşaltman gerektiği kanaatindeyim.
Benimde hala ilk emzirme dakikaları hassas oluyor sonra düzeliyor. Meme alışana kadar normal diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…