lohusalıktandır diye düşünüyorum. 40 çıkınca kontrole çağırmıştı doktorum ona gittim ben de bugün herşey normalmiş şükür. yeniden adet ne zaman göreceğiz tahmini?
Çok geçmiş olsun ilk bebekte birkaç kez yaşamıştım, acısını bilirim. Bol bol emzir, hatta alt çenesini o sertlik olan tarafa getirip emzirmeye çalış farklı pozisyonlarda emzir. Sıcak duş al, makinayla yada elinle sağ mutlaka.
Sağmayınca öyle. doğumdan sonra 3. günde kollarım da şişti ne oldu anlamamıştım. Dün gece de yüzüm gözüm şişti. Sağınca rahatladım.
sadece memeler şişmiyor.
Evet ikisindede sadece emziriyorum .ilkinde de çok erken oldum hem duyarım 3-5ay olmayanı heveslenirdim çok ağrılı oluyor cunki.bundada sanki erkende. Olacağım gibi geliyor.bir de nwdens sütüm azalicak gibi gelmişti ama etkilemedi
Sağmayınca öyle. doğumdan sonra 3. günde kollarım da şişti ne oldu anlamamıştım. Dün gece de yüzüm gözüm şişti. Sağınca rahatladım.
sadece memeler şişmiyor.
Ayyy ilk defa duydum o kadar her yerin sistigini cok gecmis olsun canim, benim ilk basta bir gogsm yara olmustu kanadi bende saf gibi sagmamistim mastitten dondum saginca resmen parca parca sutler gelmisti uzun uzun
Benimde bir ay olacak doğum yapali leke geliyordu sadece son zamanlarda dün gece emzirirken adet ağrısı oldu çok fena .hatta dedim heralde olacak.cunki ilk bebekte kırkım çıkmadan adet olmaya başlamıştım.
Doktorum 10 ar gunluk renklerden bahsetmisti simdi tam htirlamiyorum ama kirmizi baslar sonra kahverengiye doner gibi 4 renk...
Eger bu arada tekrar kirmizi olursa mutlaka gel demisti
Doktorunuza bir danisabilirsiniz, benim doktorum da 40 imda cagirdi
İlk 1 sene olmaması çok normalmiş hatta emzirdigi süre boyunca yani 2 sene bile olmayanlar var. 1 yıla kadar Dr a gidilmiyor ama.eger uzarsa gidilmesi tavsiye ediliyor. Kimi de 40 i çıkar çıkmaz oluyor, belli olmuyor yani. Uzun süre olmasanız da normal endişe etmeyin
Bebek sutun yagli kismini emmemis olabilir diyolar. Ilk basta sulu kisim ardindan kivamli kisim geliyor ya. Kivamli kismini icmeden birakinca sadece ilk kismi içince oyle olabiliyomus. Sonraki ogunde sonuma kadar emzirin diyolar. Bir de havlu koyabilirsin karnina isitmadan bi sey yapmadan. Ebe soyledi, gazi olan cocukta da ise yariyor.
Bebek sutun yagli kismini emmemis olabilir diyolar. Ilk basta sulu kisim ardindan kivamli kisim geliyor ya. Kivamli kismini icmeden birakinca sadece ilk kismi içince oyle olabiliyomus. Sonraki ogunde sonuma kadar emzirin diyolar. Bir de havlu koyabilirsin karnina isitmadan bi sey yapmadan. Ebe soyledi, gazi olan cocukta da ise yariyor.
Doktorum 10 ar gunluk renklerden bahsetmisti simdi tam htirlamiyorum ama kirmizi baslar sonra kahverengiye doner gibi 4 renk...
Eger bu arada tekrar kirmizi olursa mutlaka gel demisti
Doktorunuza bir danisabilirsiniz, benim doktorum da 40 imda cagirdi
Burda d vitamini vermiyolar gunesli memleket diye. Ben hamileliginde d vitamin kullanmis insanim. Burasi gunesli olabilir ama cocuk benim cocugum. 15 ginden sonea baslanmali diye biliyorum. Onlar vermeyince eczaneden aldim 1 ay -5 yas arasi diyor. 23. gunde basladim. 1 ay diyo ya, insallah bi hafta once baslamam sorun yaratmaz.
Evet ikisindede sadece emziriyorum .ilkinde de çok erken oldum hem duyarım 3-5ay olmayanı heveslenirdim çok ağrılı oluyor cunki.bundada sanki erkende. Olacağım gibi geliyor.bir de nwdens sütüm azalicak gibi gelmişti ama etkilemedi
Merhaba kızlar ben eylül beklediğim bebeğimi ağıstos ayında 36. Haftamda erken doğum ile kucağıma aldım yavrum 14 günlük oldu bile gaz sancılarımız başladı dün geceden beride kakasını yapamıyor çok keyifsiz ağlama halinde normalmi 24 saattir yapmaması ne önerirsiniz
D vit ocean aldım bugün ama üzerinde 4 - 10 yaş yazıyor eczacı bebek kullanabilir dedi anlamadım ne iş
Mastıt demişsiniz sıcak su masaj sagim olayından sonra muhakkak soğuk da uygulamak alzim 10 dakika kadar. Dikkat edin buz yanığı olmasın. Eğer bu aşamalardan sonra soğuk yapmazsanız damarlar açık kalıyor ve aynı hızla geri doluyor