Canım benim bebeğim zayıf doğmadı ama ilk doğduktan sonra ödemi attığında kilosu biraz fazla düşmüş demişti doktor... daha dogrusu 2 doktor gördü biri normal biri beklenenin az altında dedi...Herkesin derdi başka. Bende benim kız kilo alsın diye gözünün içine bakıyorum. 15.gün 3 kilo idi. İnşallah kilo alıyordur. Kaka ve çiş sayımız fazla ama bana hep küçük geliyor. Hele sizin tosuncukların yanındabu arada 15.gün senin bebiş kilo alımı nasıldı. Bizmi geriyiz anlamadım. Benim kız 2950 doğdu.,5.gün 2770 Di 15 gün 2970 çıktı. Öff takıntı oldu bende zagıflığı
Bizim kiz bugun 30 gunluk oldu. Hala uyuyor bol bol. Uyanik oldugunda da memede oluyir genelde. Kucagima alip getirdiğimde de duruyor ama ben taşimaktan yoruliyorum. Belim agriyor. Tosuncuk bebeklerin de boyle bir durumu oluyor. Elim ayri agriyor, belim ayri. Elim bazen klitleniyor cocugu kaldiramiyorum.
Gaz sancisi devam ediyor gece uyurken arada uyanip ikiniyor sonra uymaya devam ediyor. Ikinirken bogaz temizler gibi ýuksek sesler cikariyor, sesi bagirmaktan kisilmis gibi geldi sabah. Doktora goturecektik, kuyruk vardi, yarina kaydirdik randevumuzu. Neyse dmem o ki yavrucak geceleri kesintisiz ve huzurlu uyuyamadigi icin gunduz uyuyor olabilirzaten uyumazsa nasil oyalayacagimi bilmiyorum.
Bir de bugun emzirirken bingildaginin kiprastigini gordum normal sanirim ben oyle biliyorum. Ne zaman kapanir bingildagi?
Bu kadar paralama kendini zayıflığı için benim kız da 2620 doğdu, 3 haftalık bugün hala tarttırmadım.1 aylık kontrolünde öğrenicem. Çişli kakalı bez sayısı yeterli, alıyordur kilo diyorum. Oğlumda 2430 doğmuştu hatta 2200e düşmüştü o bile büyüdüyse tüm bebişler büyürHerkesin derdi başka. Bende benim kız kilo alsın diye gözünün içine bakıyorum. 15.gün 3 kilo idi. İnşallah kilo alıyordur. Kaka ve çiş sayımız fazla ama bana hep küçük geliyor. Hele sizin tosuncukların yanındabu arada 15.gün senin bebiş kilo alımı nasıldı. Bizmi geriyiz anlamadım. Benim kız 2950 doğdu.,5.gün 2770 Di 15 gün 2970 çıktı. Öff takıntı oldu bende zagıflığı
İşte anneler üzerindeki baskıda o yüzden. Her dakika memeyi ağzına sokasım geliyor. Annelerde kilo demek beslenmesi demek ya o zaman rahat ediyor insan. Ama sanırım bende bu takıntı. Çünkü 6 yaşındaki kızım yemeğini bitiremediği zaman oturup hala kendim tabağını bitittiriyorum. Bu huyumdanda nefret ediyorum. Oysa her çocuk kendine özel ama tombul bebekte gerçekten güzel oluyor. Huylu huyundan vazgeçmez heheh..Canım benim bebeğim zayıf doğmadı ama ilk doğduktan sonra ödemi attığında kilosu biraz fazla düşmüş demişti doktor... daha dogrusu 2 doktor gördü biri normal biri beklenenin az altında dedi...
o zamandan sonra kilosuna takıldım bende ama biliyorum ki bunlar hep çevre baskısı...
karar veriyorum öyle düşününce kendimi rahatlatıyorum, nasıl ise elbet büyüyecekler... endişeyle geçirmek istemiyorum diye...
çok afedersiniz ama dün emzirirken diğer gögüsmden neredyse 40 cc süt sızmış ben 10 dakka emzirince az geliyor bana
bu arada kuzenimin bebeği var 10 aylık ve aslında yaşıtlarının olması gereken kilosunun alt sınırında ama o kadar tatlı ve tontişki hiç öyle durmuyor, hep çevrenin bize yaptığı stres...
geçen yine kayınvalidem bakalım kaç kilo aldı merak ediyorum dediben de sağlıklı olsun da kaç kilo aldığı mühim değil dedim...
Bizim toplumda topaç gibi bebekle övünme gibi bir durum var bence
Herkesin derdi başka. Bende benim kız kilo alsın diye gözünün içine bakıyorum. 15.gün 3 kilo idi. İnşallah kilo alıyordur. Kaka ve çiş sayımız fazla ama bana hep küçük geliyor. Hele sizin tosuncukların yanındabu arada 15.gün senin bebiş kilo alımı nasıldı. Bizmi geriyiz anlamadım. Benim kız 2950 doğdu.,5.gün 2770 Di 15 gün 2970 çıktı. Öff takıntı oldu bende zagıflığı
Biz de karantinadan Bukgaristan'a kimlik pasaport çıkarmaya gidemiyoruzBenim derdim de bambaşka. Cocugun dogum belgesinde benim anne babamin soyisimlerini yanlis yazmislar. Duzeltin diyorum. Olmaz size gosterdik imza attiniz, onladiniz, belge degistirilemez diyorlar. Yanlis bilgiler yazan belgeyle nasil pasaport cikaricaz. 1 aydir bir belgeyi duzeltemedik. Diger belgeler hayal oldu. Off cok zor cok can sıkıcı
Sütün yetiyosa mama verin demez herhalde doktor birde bir sürü sağdığın anne sütü varken bizimde kontrolümüz haftaya merakla bekliyorum bakalım tartıyıO kadar çok sağılmış süt var ki, arada az emdiğinde biberonla verim diyorum sonra tırsıyorumaman memeden ayrılır vicdan azabı çekerim diye...
yarım doktor randevusu var doktor mama verin takviye derse o sütleri vermeyi düşünüyorum biberonla
İnşallah demez de o sütler ne olacak o zaman da
Biz de gidemiyoruz yakın zamanda gidemiycez sanırım konsolosluğa vermeyi düşünüyoruz evrakları geç oluyo biraz pasaport ama en azından Bulgaristan a gitmeden hallederiz herhaldeBiz de karantinadan Bukgaristan'a kimlik pasaport çıkarmaya gidemiyoruztıkıldık kaldık
Evrak işleri nasıl olcak bilmiyorum sanki 1 sene sonra anca gideriz
2. Ay aşısı biraz huzursuz ediyor bebekleri, ateş yapabiliyor. Sabah erken yaptırmıştık oğlumda ki kötü etkileri geceye kalmasın diye, huzursuz geçmişti bir kaç gün çok huysuzlanırsa calpol verebilirsiniz bir çay kaşığı demişti vermiştik. Bebekten bebeğe değişir tabi ama öyle karalar bağlanacak, stres yapılacak kadar kötü değildi.Kızlar bugün 43 günlüğüz. 2. ay aşılarına iki hafta kaldı ve beni bir telaş sardı. Bu 2. ay aşıları çok mu kötü? Bileniniz var mı? Şimdiden bunu düşünüyorum. Forumlarda hep sıkıntılı yorumlar var. Hepatitte bile çok stres olmuştum yavrum çok ağladı şimdi 3 tane aşı ve yan etkilerini düşünemiyorum.
Seneye olsa ne olur ki acaba diye düşünüyorum burda koşturmakta sıkıntılı kalabalık vs.Biz de gidemiyoruz yakın zamanda gidemiycez sanırım konsolosluğa vermeyi düşünüyoruz evrakları geç oluyo biraz pasaport ama en azından Bulgaristan a gitmeden hallederiz herhalde
Beni anlasaniz anlasaniz siz anlarsiniz. Cocugu 6 ay icinde Bulgaristana bildirmem lazim. Bizdeki olay isim + baba adi + dede adi ya. Benim soy ismim yani dedemin soyadini yazmislar babama anneme. Oysaki onlarin soyismi babamin dedesinin adi, benim dedemim adi degil. Neyse anlatirken bile yoruldum. Soyisimlriniz nasil degisik olur diyolar. Cildiricam. Avukat tutucaz. Bu sefer belge gerekecek bgden, babamin annemin annem babam olduguna dair, onu nasil gidip alayim. Burada konsolosluk da yok. Cok karisik isler.Biz de gidemiyoruz yakın zamanda gidemiycez sanırım konsolosluğa vermeyi düşünüyoruz evrakları geç oluyo biraz pasaport ama en azından Bulgaristan a gitmeden hallederiz herhalde
Bebeğine göre değişiyor canım benim büyük oğluma sadece 2 ve 6 aydaki aşıları ateş yapmıştı ama onlarda da 38 in üstüne çıkmamıştı bazı bebeklerde hiç ateş olmuyor bazı bebekler zor geçiriyor çok huzursuz oluyorKızlar bugün 43 günlüğüz. 2. ay aşılarına iki hafta kaldı ve beni bir telaş sardı. Bu 2. ay aşıları çok mu kötü? Bileniniz var mı? Şimdiden bunu düşünüyorum. Forumlarda hep sıkıntılı yorumlar var. Hepatitte bile çok stres olmuştum yavrum çok ağladı şimdi 3 tane aşı ve yan etkilerini düşünemiyorum.
Anladım sizi bu isim olayına bg çok takıntılı kabul etmezler kesinlikle bulgar konsolosluğu yokmu bulunduğunuz yerde bir danışın üç isim belgesini nasıl değiştrebilirim diye başkasının hatası yüzünden uğraşıcaksınız sanırım bayaBeni anlasaniz anlasaniz siz anlarsiniz. Cocugu 6 ay icinde Bulgaristana bildirmem lazim. Bizdeki olay isim + baba adi + dede adi ya. Benim soy ismim yani dedemin soyadini yazmislar babama anneme. Oysaki onlarin soyismi babamin dedesinin adi, benim dedemim adi degil. Neyse anlatirken bile yoruldum. Soyisimlriniz nasil degisik olur diyolar. Cildiricam. Avukat tutucaz. Bu sefer belge gerekecek bgden, babamin annemin annem babam olduguna dair, onu nasil gidip alayim. Burada konsolosluk da yok. Cok karisik isler.
Sonrasında Bulgaristan da problem çıkarma ihtimalleri yüksek şimdiye kadar niye çıkartılmadı diye biz en kısa zamanda vatandaşlığını alıp çıkartımayı düşünüyoruz ama pandemide arttıkça korkmuyo değilizSeneye olsa ne olur ki acaba diye düşünüyorum burda koşturmakta sıkıntılı kalabalık vs.
2. Ay aşısı biraz huzursuz ediyor bebekleri, ateş yapabiliyor. Sabah erken yaptırmıştık oğlumda ki kötü etkileri geceye kalmasın diye, huzursuz geçmişti bir kaç gün çok huysuzlanırsa calpol verebilirsiniz bir çay kaşığı demişti vermiştik. Bebekten bebeğe değişir tabi ama öyle karalar bağlanacak, stres yapılacak kadar kötü değildi.
Çok teşekkürler kızlarBebeğine göre değişiyor canım benim büyük oğluma sadece 2 ve 6 aydaki aşıları ateş yapmıştı ama onlarda da 38 in üstüne çıkmamıştı bazı bebeklerde hiç ateş olmuyor bazı bebekler zor geçiriyor çok huzursuz oluyor
Yani demek istediğim ekstra yedirin diyebilir o zaman süt veririm ama ne şırıngayla ne de kaşıkla vermek istiyorumSütün yetiyosa mama verin demez herhalde doktor birde bir sürü sağdığın anne sütü varken bizimde kontrolümüz haftaya merakla bekliyorum bakalım tartıyı
Oy kuzum valla çok karışmış ve evet bg çok takıntılı bı konuda, kötüyü çağırmış gibi olmiyiö ama babamın adı farklıydı bg de, burda farklı , tek harf fazla asla kabul etmediler uğraştırmışlardı...Beni anlasaniz anlasaniz siz anlarsiniz. Cocugu 6 ay icinde Bulgaristana bildirmem lazim. Bizdeki olay isim + baba adi + dede adi ya. Benim soy ismim yani dedemin soyadini yazmislar babama anneme. Oysaki onlarin soyismi babamin dedesinin adi, benim dedemim adi degil. Neyse anlatirken bile yoruldum. Soyisimlriniz nasil degisik olur diyolar. Cildiricam. Avukat tutucaz. Bu sefer belge gerekecek bgden, babamin annemin annem babam olduguna dair, onu nasil gidip alayim. Burada konsolosluk da yok. Cok karisik isler.
Yaaa sorma üstüne bizim pasaportların süresi de bitti :/Sonrasında Bulgaristan da problem çıkarma ihtimalleri yüksek şimdiye kadar niye çıkartılmadı diye biz en kısa zamanda vatandaşlığını alıp çıkartımayı düşünüyoruz ama pandemide arttıkça korkmuyo değiliz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?