2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimde öyle bütün vücuduma yayılmıştı sezeryan dikişinin üstünde bile çıkmıştı vucudumdakiler geçti ama ellerim cok fena kaşıdıkca sulanıyor nasıl kurtulurum bilmiyorum benimki alerjikmis ama neye alerjim var bilmiyorum

Canim menenjit 1 yas civari oluyor, 2 aylikken olan rotavirusu. Ben yaptırmayi dusunmuyorum diger çocuklarıma da yaptırmadım ozel asilarin hiçbirini. Gerekli olsa asi takvimine eklenirdi diye düşünüyorum ve o zamanlar gittiğimiz dr ki kendisine guvenirim onermemisti mesela menenjit aşısını, yilllar snra olusacak yan etkisini bilemeyiz demişti..

Of insallah sabahtan beri kafamda dönüyor nasil gecer simdi yatip kalkip kafamda döndürürm

Ben bu gögüs ucu koruyucuyu hep kullanıyorum çünkü yara bere içinde gögüs ucum. Ve çok memnunum. Yani en azından direk meme ile temas etmitor. Philips avent marka. Tavsiye ederim:)

Evet canım Rotavirusunu bende düşünmüyorum .Ama nu menenjit aşısı için çocuk doktorumuz bizi 3gun sonraya çağırdı bende pazartesi günü giderim dedim açıkçası aşı erkene alınmış olabilir mi ?
Tekrar doktorumuzu arayıp sorayım .

Canım Bebişin daha çok minik 2.aya doğru yavaş yavaş farkediyor.
Bizim ki 2 aylık oldu yeni yeni ben mama hazırlamaya giderken kafasını çevirip bana bakıyor.
Az kaldı senin ki de başlayacak
çok teşekkür ediyorum cevabın için aslın da ilk çocuğum değil ama arada 10 yol olunca ilk gibi oldu herşeyi unutmuşum galiba

Benim bebis gormekten ziyade daha cok sese ve kokuya tepki veriyor gibi :) ama ben bunlari takmiyorum, aklima da hic kotu seyler getirmiyorum. Biraz anin tadini cikarin, evham yapmayin. Hersey yolunda :)
doğru söylüyorsun ama annelik demek evham demek sanki iki kelime aynı anlam gibi geliyor bana

Bilmiyorum cnm belki de oyle olmustr ben 5-6 yil oncesinden bahsediyorum o zmn o sekildeydi. En erken ,9. Ayda vuruluyordu 2 doz, ,1 yasi gectiyse tek toz olarak yapılıyordu

bizimki sürekli durmuyor 60 cc mama verince bi durdu ben de şaşırdım. gazı geçip de denk de gelmiş olabilir tabi
Bizimkinin hep gaz var, sirf rahatlamak için meme istiyor. Memeyi aldığı gibi bacagi yandan kaldirip gobegime koyuyor, basliyor huzurlu bi yuz ifadesiyle pirtlarini cikarmaya. Memede olmayinca kizarip morariyor ama memede muthis huzurlu. Kilo almasa daha da emziririm ama sutum de yariyor. Tombis oldu. Meme vermesem agliyor, saatle vereyim diyorum kar etmiyor. Bugun aventin emzigini de aldim tutuyormus dediler. Olmadi tutmadi.

Benim de oyle. Dikisin üc parmak uzerisi aciyor. Bir sey degsin, dokunsun istemiyorum. Bugun doktora gorundum, bakti, bir sey yok gececek zamanla hasasiyet, dedi. 28. Gün bitti

Bebeğinde reflu olan var ise bebegin doseginin alt kismina bir seyler koyarak kafa kismini kucuk bi aciyla yukarida tutmasina yardimci olabilir. Dosegin altina olmasi onemli, bebegin kafasinin altina direkt bir sey koyulmamali.

Benim minnosta memede uyuyordu aslinda hemen uyuyor , uykuya geciste 3 dk emse emse ama kilo artisi biraz fazla oldu bende mecburen emziginle yatiriyorum artik bibs marka su anki aventte var... ilk basta ikisini de tutmamisti... siz, bebek aglarken verin ve elinizle destekleyin emzigi bile nasil tutacagini bilmiyor cunku ilk basta sakiz gibi donduruyor sanki bogazina kaciyor gibi yapiyor falan
HAla tam alismadi ama en azindan tutuyor , ben halen destekliyorum cunku cikariyor agzindan

Aventi tutması için bende cok uğraştım Bı kac zorlamadan sonra tutu yoksa sizin gibi sürekli memede kalmak istedi üst üste emınce de daha çok gaz oluyordu hıc durmuyordu

1 haftadir her gun belirli zamanlarda ugrasiyorum. Basta beb destekleyince tutuyordu. Simdi hepten koydugum gibi almiyor. Su parmak gecirnmeliler var. Ondan almaya karar verdim. Bir de oyle deneyelim. Tutsun diye dun ballayip verdi esim cinlerim tepeme cikti. Kucuk capta bi kaos yasandi evde. Annesi oyle deneyin demis bu da hic sorgulamadan iyi niyetlice deniyor. Dedim delirdin mi seeeenn ?? Ne biliyim ise yarar sandim diyor
Aventi tutması için bende cok uğraştım Bı kac zorlamadan sonra tutu yoksa sizin gibi sürekli memede kalmak istedi üst üste emınce de daha çok gaz oluyordu hıc durmuyordu

Degil mi kisir dongu emiyor gazi oluyor, gazi oldukca daha cok emmek istiyor. Burnunabtoskuyor kenarlari. Ondan da tutmuyorvolabilir. Simdiye kadar 4 emzik denedim

Bende kilo alımı fazlanılduğu için emzik vermeye başladım ama vicdan azabı duyuyorum o emziğe asıldıkça kandırıyormuşum gibi ve alışmasını da hiç istemiyorum. Vermezsem de örn dün gece üç saat uyumadı bir türlü dalamadı yalandı vs emzikle uyutabildim ağzından çıkmasın diye tutmaktan kolum koptu

2 dk önceki mevzu aynısı. emmiyor da memede öyle gözlerini yumup uyuyor. hadi dedim ben de emzik vereyim aventin bizimki de, (0-6 ay yazıyordu üzerinde) verdim beşiğine koydum 1 dk geçmeden atmış. çok mu zeki olacak acaba? hayır babasında daha uzun süre emziği tutuyor bana farklı muamele ediyor anlamadım gitti beşiğe koydum da ses vermeye başladı bak uyanıyor akşama kadar böyle mızıldanıyor meme uyudu san beşiğe oradan ağlama ciyak ciyak sonra yine meme... sonumuz hayrola...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…