Babasinin ailesi fit ya. Ustelik uzun boylular. Kiz bana cekmis. Boyu kisa azcik. Kiloyu kaldirmiyor. 4 gundur ( ebelerden kilo ayarı yedikten donra) cok dikkat ediyorum. Mama vermiyorum. Sadece 60 gram almis 4 gunde. Bundan onceki hafta toplamda 480 gram almisti!! Esim bakma sen onlara diyor ama mumkun mu etkilendim bir kere. Baby + diye bi uygulama kullaniyorum. Ne kadar emziriyorum az cok fikir sahibi olmak içinnŞöyle bir şey aklımda kalmış anne sütü obez yapmaz diye. Sonuçta emmesine mani olamazsın hadi bir olursun iki oyalarsın ama nereye kadar? Kalıcı olmazmış diye biliyorum yani ama tabi genetikte önemlidir illaki.
Yazmaya da çekiniyorum yanlış anlaşılmam umarım.
Doğru bir örnek olur mu bilmiyorum ama Misal bende kardeşimde mamayla büyüdük ben kilolu değilim fakat kardeşim biraz kilolu bir çocuk yaşıtlarına göre.
Ben 3 aylıkken takmaya başlamıştm 1 ay kadar ayağına snra boynuna taktım cnmBenimde sorum olacak kuzular
Bebeği salya akıtan var mı? Erken değil mi? 2 gündür salya görüyorum sanki.
Bir de kehribar kolye alanlar bu kolyeyi nasıl güvenli bir şekilde takmaya başlayacağız? Kaçıncı ayda 4-5? Ayak bileğine takanlar vs varmış ama durmuyor bol geliyor ya da ben nazik olucam diye bol bırakıyorum
anne veya kardeş olsa iyi de kayınvalide olunca iyi olmuyo pek bende çok çektim hiç yardımını da görmedim bu çocukta yanımda dursun istemedim 1 hafta durdu yanımda hiç faydası olmadı bana ha bire uyudu karşımda horul horul şuan tekim ve daha rahatım tabi zorlanıyorum 2 çocukla yoruluyorum ama olacak şeyler bunlar kayınvalidem burdayken bazen yüzüne bakasım konuşasım gelmiyordu oturması bile batıyodu banaValla kızlar tek olmak mı iyi yardımcı olması mı iyi çözemedim gitti, dünden beri kayınvalidem o kadar canımı sıkıyor ki sıkmamaya çalışıyorum sütüm azalmasın diye ama kendimi alıkoyamıyorum... o varken ben eşimden destek istemişim vs. diye trip yedik ergen tribi gibi... mesela emzirirken koluma yapışıyor ve yatıracağım zaman eşim kafasından destekliyor.. yani kaç kere yaptık... neymiş o varken eşime seslenmişim bakar mısın yatıralım diye... yaa ben sana anlatana kadar tabi ki eşimden yardım isticem ya da tabiki eşimden yardım isticemm seni niye gerdi anlamadım...
neymiş emzirirken ben bazen uyukluyor dürtüklüyoruz bizde eşim de kolumdan çok güzel yeri biliyor hemem uyanıyor emmeye devam ediyor bir süre... yine bende eşime nereye gidiyorsun sen dedim, kayınvalidem kalktı gitti...
ya sen bebeği sevmeye baksana neden bu kompleks anlamadım, dün eşimi aradı neler neler söyledi...
bütün günü çöpe gitti çocugun ben de onu o kadar üzdü diye aşırı bilendim kendisine...
ki benim eşim gördüğüm en mrhametli insan, aman kimse kırılmasın diyor... kadının derdi benle sanırım kalkmış oğluma laf ediyor... ben size terbiye verememişim falan ne alaka ne ağır ya sanki cocuk var karşısında...
yine de alttan aldı adam...
Bugun sinirime kalktım, ütü yaptım evi süpürdüm, toz sildim falan...
bir yemek faslı var onu da yaparım sanki dünyanın en Zor meselesi benim eşim bile mis yemek yapıyor...
Anlayacağınız Allah gerçekten korusun böyle ergen olgunlaşmamış insanlardan...
Benim ikizlere obez olmuş bu bebekler dedi her goren ne zaman yürümeye başladılar serpildiler rahat olGunde kac kez emziriyorsunuz, saatli emzirmeyi basaran var mi? Kac dakika emziriyorsunuz? Uygulama kullaniyor musunuz?
Bizim kiz daha da sisko olmasin diye akla karayi seciyorum. Bugun epey zorladim emzigi. Bir ara tuttu sonra yeniden birakti. Surekli kucagima alip gezdiriyorum aldanabildugi kadar. En az 2 saatte bir olmasi icin ugrasiyorum ama saat basi 10 dk emmek istiyor. Sisman bebekler sonradan fit olur mu? Var mi boyle bildiginiz tanidiginiz?
Ah işte öyle durumlar varsa illa ki kırgınlık da girmiştir işin içine. Hepsi karıştığından ağır gelmiştir belki. Ama bak çoğu gitti azı kaldı, öyle düşünelim. Hepsi geçecek..Benimde 29. Gün. Ama gene de gececek diye duymak bile iyi geliyor. Bana yardim gelebilirdi belki esimin ailesinden ama cok enteresan sorulmadim aranmadim hic. Annelik huznunu duymustum ama Kirginlik mi lohusalik mi bilememistim.
2 gündür öyle yapıyorum zaten ufacık çekirdek ailemden önemli değil ya, ama yine de konuştum gelsin yüzüme söylesin diye hiç sevmem trip falan sonuç sacma sapan mevzularAman bosver, sen minnosunu dusun. Git onun yuzune bak, herseyi unutursun ☺
Kac gunluk benimkide 3 gundur yapmiyor doktora goturmek istiyorum daha kucucuk normalmi acababebeğim 5 6 gündür kaka yapamıyo bugün zeytinyağıyla poposuna masaj yaptım ama ne fayda bugün çok ağladı çok kıvrandı sesi kısıldı ağlamaktan az önce çeyrek bi fitil yaptım da öyle bayağı bi yaptı rahatladı kuzum çok zormuş ya
Benim yeğenim boğum boğumdu. 9’aylikken 1,5-2 yas giyiyordu. sadece anne sütü aldi. Yurumeye baslayinca hepsi gitti suan 4 yasinda ve gayet iyi durumda. Hatta biraz zayif bile sayilabilir. Benim de kizim 1650 gram almis 1 ayda. Doktor 2 ayda almasi gereken kilo bu dedi ama sadece anne sütü diye frenlemiyorum dedi. Bence rahat ol.Gunde kac kez emziriyorsunuz, saatli emzirmeyi basaran var mi? Kac dakika emziriyorsunuz? Uygulama kullaniyor musunuz?
Bizim kiz daha da sisko olmasin diye akla karayi seciyorum. Bugun epey zorladim emzigi. Bir ara tuttu sonra yeniden birakti. Surekli kucagima alip gezdiriyorum aldanabildugi kadar. En az 2 saatte bir olmasi icin ugrasiyorum ama saat basi 10 dk emmek istiyor. Sisman bebekler sonradan fit olur mu? Var mi boyle bildiginiz tanidiginiz?
Evet göründüm :) antibiyotik verdi. Önemli noktalar; sürekli sıcak soğuk Yapacaksın. Bolca emzireceksin. Birde ben hastane tipi pompa aldım, onunla günde 2-3 sefer sagdım. Birde lahana uyguladım :)Sen gorundunmu ne dediler nasil gecdi
Ben ortalama 3 saate bir emziriyorum. 15-20 dakika bir memede. Sonra altını degiltşriyorum. Sonra 15-20dk diger memede. Sonrada biraz mama veriyorum eger alırsa. Kilo alması lazım benimkinin.Gunde kac kez emziriyorsunuz, saatli emzirmeyi basaran var mi? Kac dakika emziriyorsunuz? Uygulama kullaniyor musunuz?
Bizde şeker olmadığı halde kalp ultrasonunu istediler.Hastaneden çıkmadan önce yapıldı 1 aylıkken tekrar yapıldı takip amaçlı kalbinde su an bir delik ve damar açıklığı var 6 ay sonra tekrar yaptıracağız inşallah düzelir o zamana kadar.Kizlar merhaba, bu sabah doktor kontrolumuz vardı göbek kanamasi için , sizinti seklinde halen devam ediyor cunku. Neyse bi ilac surdu damardan sizinti oldugunu onu durduracagini soyledi bakalim zamanla gorecegiz.
Birde sormak istedigim birsey var sizlere; hamilelikte gebelik sekeri olayı olduğundan bizden kalp ve omurga ultrasonu istedi , sizlerden de istenmismiydi?
Canım bizimkinde şimdilik bir akıntı yok ama büyük oğlum 5 aylıkken diş çıkarmıştı sancılı bir dönemdi..Benimde sorum olacak kuzular
Bebeği salya akıtan var mı? Erken değil mi? 2 gündür salya görüyorum sanki.
Bir de kehribar kolye alanlar bu kolyeyi nasıl güvenli bir şekilde takmaya başlayacağız? Kaçıncı ayda 4-5? Ayak bileğine takanlar vs varmış ama durmuyor bol geliyor ya da ben nazik olucam diye bol bırakıyorum
Anladim bu yazdiklarin sifa gibi geldi, takintiliyim zaten, takilcak seyleri tam kisisine soyluyolar. Sonra dysun dusun cikamiyorum isin icinden. Ben ishal olfugunu dudundum cunku agri sanci giriyo karnina, ciglik atiyo, karnindaki sesler normalden daha cok duyuluyo, bir de oyle bi kaka yapiyo ki cok gurultulu. normalde boyle degildi. Kakasi sari sivi ama ayni zamanda partikulluydu. Hem salya da akitmaya basladi bugun. Salya vucut enfeksiyonla savasiyor demekmisBenim yeğenim boğum boğumdu. 9’aylikken 1,5-2 yas giyiyordu. sadece anne sütü aldi. Yurumeye baslayinca hepsi gitti suan 4 yasinda ve gayet iyi durumda. Hatta biraz zayif bile sayilabilir. Benim de kizim 1650 gram almis 1 ayda. Doktor 2 ayda almasi gereken kilo bu dedi ama sadece anne sütü diye frenlemiyorum dedi. Bence rahat ol.
Bir de benim de kızım resmen fiskirtarak kaka yapiyor sari. İshal gibi dusunmedim
Hic. Yani bayagi ileriye gitmisligi var kakalarin odada
Damar açıklığı biz de de var malesef umarım kapanır çok üzülüyorum benBizde şeker olmadığı halde kalp ultrasonunu istediler.Hastaneden çıkmadan önce yapıldı 1 aylıkken tekrar yapıldı takip amaçlı kalbinde su an bir delik ve damar açıklığı var 6 ay sonra tekrar yaptıracağız inşallah düzelir o zamana kadar.
Sizin muayenede bir sıkıntı mı gördüler acaba ?
Ablamın da şekeri vardı ondan kafa ultrasonu istemişlerdi şekeri olan annelerden rutin isteniyor diye duymuştum kalp ultrasonu da genellikle muayene sırasında üfürüm duyulursa isteniyor diye biliyorumKizlar merhaba, bu sabah doktor kontrolumuz vardı göbek kanamasi için , sizinti seklinde halen devam ediyor cunku. Neyse bi ilac surdu damardan sizinti oldugunu onu durduracagini soyledi bakalim zamanla gorecegiz.
Birde sormak istedigim birsey var sizlere; hamilelikte gebelik sekeri olayı olduğundan bizden kalp ve omurga ultrasonu istedi , sizlerden de istenmismiydi?
Aslında biz ayri yasiyoruz ayni apartman ve kayinvalidem asiri alinganAnliyorum bende senin gibi alinganim ayri eve tasinicagiz ama benim esim annesi bana yardim etsin istiyor diye tasinmiyor bende artik binaliyorum biraz asabi kayinvaldem ben sakin karakter ama her dedigi sozede alinirim sinirlerim bozuluyor nekadar sakinde olsam insan ciligindan cika biliyor bebege ben bakiyorum bire 2 yasinda bi kizim var esime zor geliyor herhalde tasinmiyor onun annesi ne soylerse alinmiyor ama benim icin zor ve bence yalniz yasamak cok guzel bisey ben mutlaka zorda olsa iki cocukla tasinicam yani her kes bence yalniz yasamaliko sorunlarda olmasin
Günde 60 gr almıştı, anne sütünün bir zararı olmadığını ama mide büyüttüğünü ek gıda dönemi de beslenme düzenini etkileyeceğini söyledi dr. 1.5 saatten önce emmek isterse emzik ver dedi. İşe dönücem şimdiden süt sağıp stok yapmaya başladım ne kadar süre süt verebilirsek kardır tabiiHaftası ve kilosu nasıl canım?
.acıktığı vakit keşke emzik vermesen seni emsin ne olacak yani ilerde çalışmayacaksan evdeysen emsin kuzu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?