- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Aaa tövbe est. Yeşil mercimekten mi oldu ki?Sahi bende onu düşündüm ne zaman çokta dikkat etmedem yiyebileceğiz çünkü canım yeşil mercimek falan çekiyor
Valla ben hic dikkat etmiyorum 2 aydir falan. Brokoli corbasidir mercimektir. Kuru fasulye sevmeyen ben onu bile yedim. Skintisi olmuyor ama gecen sabah esimle zart zurt seslerine uyandik resmen ne oluyo die kalktik. Bi baktik kucuk hanim yatağında kaldirmis bacaklari havaya bi de gülüyoSahi bende onu düşündüm ne zaman çokta dikkat etmedem yiyebileceğiz çünkü canım yeşil mercimek falan çekiyor
CanimsinAhahah kahkaha attım bak bu enerjisiz halim ile
Emziksiz uyumuyor ama uyuduktan sonra bırakıyor. Hatta gece meme için mızıldandığında memeyi emip emziksiz geri dalıyor. İki gündür pusettr sallamadan beşiğinde uyutmaya çalışıyorum. Önce itiraz ediyo emziği alıp atıyo ama sonra ben de aynı ses yüksekliğiyle ninni söylemeye başlayınca sakinleşiyo. Böyle böyle alışırsa en azından emzikli de olsa sallamadan uyumaya başlar diye ümit ediyorumÖnceden emziği diliyle iterdi şimdi sürekli eliyle çıkarıyor bana geliyorlar ama bir yandan da komiğime gidiyor
Bıraktırsam mı diye düşünmüyor değilim cidden.
emzik emmeyen bebekleriniz uykuya nasıl geçiyor kızlar? Emerek mi? Herhangi bir destek almadan uyuyan bebeğimiz var mı? :/
Sağol canım iyi oldu bu inceleme. Nette görüyoruz ama bilemiyoruz nasıl bir şey.Fisher price’ın zebraya bayıldım öyle çok ağır değil ve vakumu çok güzel tuttu hemen denedim. Ortasındaki şey dönünce ses çıkarıyor ayrıca kelebeğin içi de dolu salladıkça çıngırak gibi o da ses çıkarıyor. Baya ilgi çeker, bebe uyuyor ve henüz temizlemedim, tepkisini de yazarımmetEla
Evet bizde böyleyiz derin uykuya dalınca atıyor ama mesela gündüz uyurken derin uykuya geçmediği için emzik ağzında oluyorEmziksiz uyumuyor ama uyuduktan sonra bırakıyor. Hatta gece meme için mızıldandığında memeyi emip emziksiz geri dalıyor. İki gündür pusettr sallamadan beşiğinde uyutmaya çalışıyorum. Önce itiraz ediyo emziği alıp atıyo ama sonra ben de aynı ses yüksekliğiyle ninni söylemeye başlayınca sakinleşiyo. Böyle böyle alışırsa en azından emzikli de olsa sallamadan uyumaya başlar diye ümit ediyoruminşallah Allahım çok amin
Kelebekli rüyalarSağol canım iyi oldu bu inceleme. Nette görüyoruz ama bilemiyoruz nasıl bir şey.
Bu arada yektalıgünler'de paylaştığın fisher price uyku kelebeği miydi ismi mavi projeksiyonlu aleti bugün armağan oyuncak'ta gördüm. Almak isteyen olursa güzel alete benziyor .
Bütün vakumlu oyuncaklar için aynı şeyi yazmışlar. Ama ek olarak vakum yerini ıslatıp koyunca daha iyi tuttuğunu söylüyorlarEvet bizde böyleyiz derin uykuya dalınca atıyor ama mesela gündüz uyurken derin uykuya geçmediği için emzik ağzında oluyorGece emip uykuya emziksiz devam ediyor. Atak sonuna geldik ama şimdi gazdan çekiyoruz ya. Şu gaz sorununu da çözersek bende biraz uykusunu düzene sokmaya çalışacağım. Sallanmasa da kafi banada
Kelebekli rüyalarYaa olması şahane bence, çok yararlı bir alet şu sıralar baştacımız kıymetlimiss
Ay bu arada tepkisini yazarım dedim yazmamışım.
Şuanlık daha çok diş kaşıma yeriyle ilgilendi ağzına götürmeye çalıştı ama başarılı olamadı :)) Bi-iki kelebeğiyle oynadı ses çıkarması hoşuna gitti. Henüz ortasını döndürmeyi vs bilmiyor tabiBana sevdi gibi geldi. En azından ilgisini çekti.
Ek olarak bu zebralık değil genel sorun bence, zebrayı çektiği zaman, vakumlu olduğu için tepside havaya kalkıyor azda olsa. Bu mama sandalyesiyle alakalı bir şey ama demek ki sandalye seçerken dikkat etmemiz gerekirmiş.
Aaa tövbe est. Yeşil mercimekten mi oldu ki?Yeşil mercimek yapmıştım çünkü dün ve bugün ondan yedim ama arada yaparım böyle sıkıntı olmamıştı hiç.yeşil mercimek çok gaz yapar o yüzden kara şimşek diyorlar
Varsin şımarık olsun o şımarıklık değil de gerçekten ihtiyaç duyuyor daha çok küçükler. Uyku eğitiminde ağlıyor evet ama uyuyamadigini görünce kendim de uykumu almışken çocuğa olan ilgimin nasıl güzel olduğunu uykusuz kalınca uyuşuk gezdiğini fark edince 3 gün dayanıp sonra rahat etmey düşünmüştüm açıkçası çok da mantıklı. Gel gör ki 3 günlük ağlama 2 seneye bedel oluyor onu o halde görmek sana zaten acıların en büyüğü oluyor. Yapacağım diye inat ettim birkaç kez de yüksek tonda değil ama ağladı. Bir kez yarım saat yüzü kizarik ağlamıştı onu hiç unutmuyorum yavaş salladım diye. Eni konu senin gibi diyenlere amaaan her gün ağlamıyor mu sanki her gün ağlayana kadar bir kere ağlasın derdim ama yapamadım. Biliyorsunuz aylardır araştırıp uğraşıyorum ama bismillah diyince anlıyor insan. Dayanıp yapana helal olsun yadirgamam bu da lazım hele bazı çocuklar için şart ama düşe kalka götürüyoruz şimdilik vazgeçtim ben bu işten vazgeçer vazgeçmez de zincirimden kurtulmuş gibi rahatladım valla. Meğer ne stres yapıyormuşum bunuUyku eğitimi hiç araştırmadım ama bebeği ağlatmayı içeriyor sanırım eğitimler. Geçen gün saat 15.00 da aradılar 18 de misafir gelecek oldu haliyle ev dandini falan etrafı topla birşeyler hazırla çok zor oldu çünkü kızım durmuyor kendi kendine. Aksi gibi eşimde gelemedi. Neyse ister istemez ağlattım biraz ve uyudu. Ama uyandığında yüzüme bakmıyor içli içli ağlıyor sen bana bakmıyorsun der gibi... yani çok zor onu o halde görmek. Böyle de şımarık oluyor belki çünkü beni görünce mız mız sürekli. Kucağa aldırıyor kendini.
Yeşil mercimek çok iyi süt yapar.. Bulgur pilavı gibi.. Tabi gaz daAaa tövbe est. Yeşil mercimekten mi oldu ki?Yeşil mercimek yapmıştım çünkü dün ve bugün ondan yedim ama arada yaparım böyle sıkıntı olmamıştı hiç.
Benim kayınvalidem uzak annemle aynı sehirdeyiz ama o da uzak ben İstanbulun bir ucunda o öbür ucunda doğum da annem geldi 3 gün kaldı rahat edemedi bebek için gelirse yine aynı olacak çünkü eşimin annesi baya kıskanç huzur vermiyor annemde onu hiç sevmez kayınvalideme ben güvenmiyorum gelir huzurumuzu bozar .. her şeye karışır bebek bakımı ile ilgili de güvenim yok bir kere bebeği yıkadı bebek kıpkırmızı oldu bilmiyorum bende ne. Yapcam bazen eşime diyorum ki işi mi bıraksam bazende evden çalisma devam ediyor idare ediyoriz diyorum napcam bilmiyorumKizlar aranizda ailesinden birileri yaninda olmayip -yani bebeginizi birakabileceginiz anneniz, kayinvalideniz vs.- calisan anneler ne yaptilar ve ne yapacaklar?? Bu konu benim icin cok onemli. Kafam cok cok karisik. Ben ucretsiz izne ayrildim. Ediz 1 yasina kadar calismayacagim. Sonrasini hala dusunuyorum. Benimle ayni durumda olan annelerle konusmaya ihtiyacim var. Bu konu beni asiri geriyor
Ya gaz olmaz diyolar ama ben de gazdan supheleniyorum. Belliki bi derdi var, yatmak istemiyor, karnini disari cikarip dedigin gibi yay gibi geriliyo, emerken birakiyo arada yine ayni sekilde yapip agliyor. Demek ki tum bebekler boyle bi donemden geçiyor:/ kıvranınca derdi var diye üzülüyorum bende yaa bacaklarını kaldırıp indiriyor sırtını geriyor yay gibi rahatlamayınca ağlıyor. İnşallah geçer de rahatlarlar ya.
Bana diyorsan hayır olmadı maalesef. Ama bir iletisimsizlikten dolayı olmadı baştan düzgün gitseydi şimdiye çoktan halletmiş olurduk ama olmadı malesf. Emzie zamanlarımı yanlış anlamış danışman beni yanlış yönlendirdi. En ufak bir hata kabul etmiyor bu iş. Çok hazırlıklı olmak lazım kendin sakın yapidaysan kendin ver çünkü elin çaldığı sazda türkü söylenmiyor diye bir laf vardı. Benim bebeğimin kafası çok karıştı bu nedenlerle. Vardır bunda da bir hayır. Bıraktım şimdilik. 4 aydır bırakmayan küçücük çocukla vay sallamak istemiyorum vay memede uyumasın diye cebellesen ben bıraktım akışına. Rahat ettimYaa bende uyku eğitimi vermek istiyordum hatta sizden olumlu sonuçlar bekliyordum başarılı olamadı mı danışman
Ben bugun itibariyla ise basliyorum. Esimle hic kimsemiz yok. Esim isten ayrildi. Benim calismadigim saatlerde calisabilecegi yani calisma saatlerini belirleyebilecegi bir isle gorusuyor su an. Olursa oyle olacak ve donusumlu bakicaz. Bakici da cok aradim bulamadim kafamiza gore. Bizden baska kimseye guvenmiyorum zaten cocugumuzun bakimi konusunda. Esim emziremiyor tabi ama bunun haricinde her seyiyle benim gibi ilgilenebiliyor. Guvenim sonsuz, icim rahat. Cok ilgili bir baba.Kizlar aranizda ailesinden birileri yaninda olmayip -yani bebeginizi birakabileceginiz anneniz, kayinvalideniz vs.- calisan anneler ne yaptilar ve ne yapacaklar?? Bu konu benim icin cok onemli. Kafam cok cok karisik. Ben ucretsiz izne ayrildim. Ediz 1 yasina kadar calismayacagim. Sonrasini hala dusunuyorum. Benimle ayni durumda olan annelerle konusmaya ihtiyacim var. Bu konu beni asiri geriyor
Etkiliyor olabilir ama tek erken değil bence bu dediğin. Mama veren arkadaşımın bebeğinde ağır reflü vardı.Bana diyorsan hayır olmadı maalesef. Ama bir iletisimsizlikten dolayı olmadı baştan düzgün gitseydi şimdiye çoktan halletmiş olurduk ama olmadı malesf. Emzie zamanlarımı yanlış anlamış danışman beni yanlış yönlendirdi. En ufak bir hata kabul etmiyor bu iş. Çok hazırlıklı olmak lazım kendin sakın yapidaysan kendin ver çünkü elin çaldığı sazda türkü söylenmiyor diye bir laf vardı. Benim bebeğimin kafası çok karıştı bu nedenlerle. Vardır bunda da bir hayır. Bıraktım şimdilik. 4 aydır bırakmayan küçücük çocukla vay sallamak istemiyorum vay memede uyumasın diye cebellesen ben bıraktım akışına. Rahat ettimihtiyacım olan şu uyku konusunu akışa birakmakmis. Ha bebeğim buyur baktım hala sorunlar var bu kez iletişim kurarak yapmaya çalışırım. Ama bebek hali ile tekrar denemeyi dusunmuyorum.
Bir deeee kızlar ben şimdiye kadar hiç memede uyutmadim şu gaz meselesiyle ilgili aklıma geldi de hep dik tutarak emzirdim ve uykuya yakın hiç emzirmedim. Gaz ve reflu, kusma sıkıntısı hamd olsun yaşamadık. Bu tecrübemi paylaşmak istedim. İkinci ler ucunculer içinaklınızda olsun. Bilerek yaptığım bir uygulama değildi. Memede uyutmayi bilmiyordum sallamaya alıştı uyanınca emmeye ihtiyacı olduğunu düşündüm hep. Bir de sütüm tazyikli diye boğazına kaçıyordu dik rahat etti hep öyle emdi. Farkına varmadan gaz reflu olaylarına da önlem almışım. Tabi yapısı gereği yine olabilir bebekte ama işe yarıyor bu önlemler.
Canım bebeğin yapısı farklı olabilir yazdım zaten yukarıda. Belki biri dik tutarak emzirmeyi deneyecek yahut uykudan önce emzirmeyecek ve şikayeti bitecek. Belki birinin işine yarayacak. Bu maksatla yazdığımı anlarlar arkadaşlar merak etmeEtkiliyor olabilir ama tek erken değil bence bu dediğin. Mama veren arkadaşımın bebeğinde ağır reflü vardı.
Tersi olarakta yektada emen bir bebek, uykuya da emerek geçiyor bazen ama anca fazla geldiyse kusar ya da gazını çıkarırken vs. Böyle yazman, okuyan birinde reflüye ben sebep oldum algısı da yaratabilir bazen olacağı varsa da oluyor çünkü. :/
Her şeye müdahale edebilseydik zaten ne gazlı(Kolik) bebekler olurdu ne de reflüsü olan bebekler örneğin.
Demek ki ya :/Ya gaz olmaz diyolar ama ben de gazdan supheleniyorum. Belliki bi derdi var, yatmak istemiyor, karnini disari cikarip dedigin gibi yay gibi geriliyo, emerken birakiyo arada yine ayni sekilde yapip agliyor. Demek ki tum bebekler boyle bi donemden geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?