Oyy yerim onu bizimki de öyle babayı görünce bacaklar kollar pıt pıt durmuyor çığlık atıyor masum kuzularımız yüzleri hep gülsünŞuan şoktan şoka sürükleniyorum
Dün eşim biraz geç gelmişti bebe uyumuştu.
bugün o kadar mutsuz ve zor Gülen bir bebekti kii ve sürekli ağlamaklı.
Eşim geldi ve bir gülücükler bir konuşmalar cevap vermeler..
Ay şok olduğum şey babasını görmeyince mutsuz olması. Hiç bu yüzden olacağını düşünmemiştim. Algısını seveyim yaa. Büyümüş benim pamuk oğlum
Ben de hazır yoğurt kullandım, sek çiftlik yoğurduydu.Ben de hazır pastörize süt ve hazır market yoğurdu ile denedim tutmadı bende çok takmıştim kaç kez denedim olmadı artık annem yapma ben yaparım gönderirim dedi
Sonra annem oğlum için ev yoğurdu yapıyordu ondan denedim tutu ev yoğurdundan mayalasi bulabilirsen daha iyi olur
İnşallah düzelir en kısa zamanda uykusuzluk çok zor. Benim bebe de iki kere kalkardı her gece. Biri 1-2 gibi biri de 5-6 gibi genelde 8de de kalkardı. Aman Allah'ım dün uyandı durdu hiçbir şey anlamadım uyuduğumdan. Sürekli yüzüstü döndürüyor kendini uyurken ağlıyor sonra daHala gece saat basi uyaniyor. Hicbi duzelme yok hatta eli arttirdi. Iki gecedir agliyor uyanip hatta. Benim bebegim de seninki gibi gece uyurdu 6. Aydan sonra huyu degisti gece uyumaz oldu diyenler olmustu. Gerceklesiyor mu ne. Insallah eski duzenine doner. Bu aglama nerden cikti simdi. Gözleri kapali ama uyanip agliyor. Doymuyor mu acaba. Dis diyordum. Belki hicbiri degil. Ne guzel 3 kere kalkiyordu.
Bugün parkta benimki de bana hiç pas vermedi. Ay oğlun çok mutsuz dedim. Babası laf attı bir gülücükler bir gülücükler. Ben laf atıyorum beş karış surat. Kıskandım ben vallaŞuan şoktan şoka sürükleniyorum
Ay şok olduğum şey babasını görmeyince mutsuz olması. Hiç bu yüzden olacağını düşünmemiştim. Algısını seveyim yaa. Büyümüş benim pamuk oğlum
Canım sütün sıcaklığı da çok onemli serçe parmağımı süte batırıp 10 a kadar sayıyorum parmağım yanmiyor ama hafif batma rahatsızlık olduğunda mayalıyorum biraz karışıkBen de hazır pastörize süt ve hazır market yoğurdu ile denedim tutmadı bende çok takmıştim kaç kez denedim olmadı artık annem yapma ben yaparım gönderirim dedi
Sonra annem oğlum için ev yoğurdu yapıyordu ondan denedim tutu ev yoğurdundan mayalasi bulabilirsen daha iyi olur
alerjimiz yok canım şükür sonuçları da temiz çıkıyo hep anlamadım bende sürekli emiyor da beni sütüm var yani ama mama kadar doyurmuyor büyük ihtimalle ben öyle anlıyorum mamayı içince daha huzurlu oluyor sesi çıkmıyor ya normalde 7500 gr civarı olması gerekiyormuş canım bizimki 6475 gr geçen ay 6095 gr dı aylık kilo alımı az genel olarak da olması gerekenden az mamayı artır günde 3 defa ver dedi ama sürekli emiyor zaten bazen mamayı içmiyor bitirmiyo bileAlerji mi var dı sizde canım
Sana uzunca yazmıştım ama çok uzun oldu diye sildim. Şunu diyecektim; bazı doktorlar günde bir kereyle bile mamanın kilo yapacağını söylerken bazıları günde bir iki sefer mama vermenin kilo aldırmadığını söylüyor. Bana bunu doktor dedikten sonra (Anne sütü yeterli zorda kalmadıkça mama verme diye) mamayı kestim ve aynı oranda kilo almaya devam etti yani bize günde bir verdiğim mama kilo yapmamış. Zaten aç kalmasın diye veriyordum. Başka neden olur bilmiyorum canım istersen mama miktarını artır zaten ek gıda dönemi geliyor. Kafana takma belki yapısı öyledir kilo almaya meyilli değildirÖnemli olan persentil takibi. Bazen boya gider vs. Sadece kilo alımı değil doktorların takip ettikleri..
Ben 2-3 sefer verdim ama peşpeşe değil. 6. Ayı bekliyorum canım. Soruna şöyle diyim bir iki verdiğimde tekrarını istedi. Ama dün ağzına değdirdiğim yoğurdu yemedi bile. Ağzından geri sildim. Tükürük yapmadı ama.. Günleri günlerini tutmuyor mudur nedirbirde keyifli olduğu anlarda verin diyorlar ya ne çok aç ne çok tok, uykusu olmayacak vs. Öyle bir anını kovala istersen
Su an uyutmaya calisiyorum. Emdi ve yine 60 cc mama icti uzerine. Dun de reddetmedi. Ama dun de uyumadi bugun sde uyumuyor. Ilk gaz sandim, sonra dis, sonra aclik. Hicbiri degil gibi. Ise basladigimdan mi oldu acaba.Ben diş olabilir diyorum çünkü damaklar şişince hassaslaşıyor ve ağrı yapıyor. Dişler çıkınca bu ağlamaları bitiyor.
Akşam mama vermeye dikkat ediyorum çünkü ilk birkaç saat deliksiz uyumasına yardımcı oluyor.
500 gr sınır diyorlar alması gerekenin en düşüğüymüşSinira kac diyorlar ki? Hic agiz birligi yok dojtorlarin bu konuda. Biri yeterli biri sinirda biri iyi diyor. Kafalarimiz allak bullak. Benim kizim da oyle cok kilolar almadi 3. be 4. ayda
Ben de doymuyor mu diye dusundum. Dun 120 cc mama verdim. Icti ki normalde mamayi reddeder. Sasirdim içince. Dedim bu aksam rahat uyur. Yok daha beter oldu. Agladi gece uyanip. Nesen oldugunu anlasam cozum bulucam ama a
Dişlerine bir şey sürmeyi deneyebilirsiniz, o zaman anlamak daha kolay olur,Su an uyutmaya calisiyorum. Emdi ve yine 60 cc mama icti uzerine. Dun de reddetmedi. Ama dun de uyumadi bugun sde uyumuyor. Ilk gaz sandim, sonra dis, sonra aclik. Hicbiri degil gibi. Ise basladigimdan mi oldu acaba.
Gaz olunca ayaklar hep havada oluyor ve emmek istemiyor kendini yay gibi geriyor. En azından bizimki öyle. Diş ise eller en derin uykuda bile ağza gidiyor.Su an uyutmaya calisiyorum. Emdi ve yine 60 cc mama icti uzerine. Dun de reddetmedi. Ama dun de uyumadi bugun sde uyumuyor. Ilk gaz sandim, sonra dis, sonra aclik. Hicbiri degil gibi. Ise basladigimdan mi oldu acaba.
Bizim ki de öylebabayı görünce gülücükler babası gel oğlum dediğinde kendini ona itiyor onun kucağında olunca bana gelmek istemiyor (sadece acıkirsa süt için ) bu benim işime geliyor aslında akşam rahat etsin bari diye düşünüyor canım oğlum (teselli ediyorum kendimi ) ama ben sebebini buldum ben hep yere bırakıyorum hareket etsin diye babası kucakta evin içinde tur atıyor arada balkon site içinde bahçe gezmesi yapıyor bizimkin de bunun etkisi var
Valla ben beni sevmiyor diye düşünüyorum akşam akşm 40 dakika resmen sadece babaya baktı aşık aşık. Bende burdayım diye atlıyorum önüne ama nafileŞuan şoktan şoka sürükleniyorum
Yaaaa aynı durum bende de var çok endişeliyim. Yani ondan ayrı kalmak çok zor olacak gibi. Ben öncesinde bir yerlere gidip alıştırma yapıcam. Hatta ara ara yapıyorum ben yokken evdekiler mama versin alışsın diye alıştı da. Ama şimdiden zorBu arada kızlar oğlan uyudu ben düşünmekten uyuyamıyorum.
Şubat yada Martta işe döneceğim Şubatta başlamam daha iyi olacak ama o kadar az kaldı ki nasıl yapcam diyorum açıp açıp fotoğraflarına bakıyorum göz yaşım pıt
işe başlayan anneler nasıl gidiyor? Size küstü mü bazıları öyle demiş küstü yüzüme bakmadı falan. daha doğrusu çok büyümeden ayrılmak daha mı iyi olur? Ha 6 ha 7.ci ay eninde sonunda başlıcam diyorum ama uyku girmiyor gözüme
Ne zaman başlayacaksınız ay gerçekten zor hele uyandığında mutlaka emmek ister kuzumYaaaa aynı durum bende de var çok endişeliyim. Yani ondan ayrı kalmak çok zor olacak gibi. Ben öncesinde bir yerlere gidip alıştırma yapıcam. Hatta ara ara yapıyorum ben yokken evdekiler mama versin alışsın diye alıştı da. Ama şimdiden zor
Benzer zamanlarda 6-7 aylarda başlayabilirim. iyi olan evde kayınvalide ve k.peder var ve kesinlikle çok ilgileniyorlar. Zaten gündüz emmeyi çok istemiyor mama istiyor , genelde gece çok emiyor o yüzden o konuyu endişe etmiyorum. Hele ek gıdayı iyi yerse süper olacak. Emzirmeyle barışık olamadım yani emmesini seviyorum ama bana o kadar da bağımlı olmasın istiyorum. Değişik bir ruh haliNe zaman başlayacaksınız ay gerçekten zor hele uyandığında mutlaka emmek ister kuzum
Bizde gece uykusuna 9 gibi geçiyor6 da uyanıyor 1saat uyanık kalıyor gündüz uykusu bugün biraz karıştı baba evde olunca düzen olmuyor ama bir dönem bizde de oldu o gece 4 nöbetiBu arada sizde oldu mu bilmem bizimkinin sabahın 3 veya 4 nde uyanıp uyumaması yeni huyu oldu. En az 1 saat uyanık kalıyor uykusu kaçıyor.
İyi olan şey gündüz uykuları öğleden önce ve sonra olmak üzere iki defa olmaya başladı. En azından yeni bir düzen oluştu.
Bizde de 19 da uyku rutinimiz başlıyor genelde 20.30-21.00 arası dalmış oluyor. Umarım geç uyanma bize de uğrar. 7 oldu mu agu bugu başlıyorBizde gece uykusuna 9 gibi geçiyor6 da uyanıyor 1saat uyanık kalıyor gündüz uykusu bugün biraz karıştı baba evde olunca düzen olmuyor ama bir dönem bizde de oldu o gece 4 nöbetisonra sagolsun 2 saat daha geç uyanmaya başladı
Teorik ve pratik farkli oluyo işte. Teoride her şeyi düzgün yapiyorum. Yilmicam denemeye devam edicem. Bi ogrensem bundan sonra hep yaparim. Cok mu sariyosun, kac saat bekliyosun?Maya miktarı ve ısıya dikkat edilince olur gibi geliyor... Ben de hiç mayalamamıştım da, yoğurt mayalama makinesiyle yaptım tuttu. Yoğurdun daha sert olması için içine biraz şeker atmak da tavsiye ediliyor. Ama tabii bebiş yiyeceği için gerek yok.
Ben şimdilik kendimiz için yapıyorum, ek gıdaya geçmedik henüz. Değişik denemeler yapıyorum. Mesela yarın mayaya süte krema karıştırıcam, daha yağlı yoğurt elde etmeye çalışıcam bakalım
Aaaaa belki rast gelmiştir. Ev yogurdu yapan dq ilk normal yogurtla baslamiyor mu sonucta. Satin alma yogurdun da tutmasi lazim. Isisini ya da icine koydugum yogurt miktarini ayarlayamiyorumdur. Ama senin yapabilmene cok sevindim. Afiyet olsun darisi basima.Ben de hazır pastörize süt ve hazır market yoğurdu ile denedim tutmadı bende çok takmıştim kaç kez denedim olmadı artık annem yapma ben yaparım gönderirim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?